lightdm és plasma

Fórumok

Szeretném megszüntetni a megjelenő fekete hátteret, amikor a Lightdm-ről Plasmára vált a rendszer. A Lightdm és a Plasma is ugyanazt a hátteret kapja. Ergo nem tudom miért van egyáltalán átmenet? Nvidia 460.32.3 driver van beállítva. Olvastam hogy a Lightdm alapból a VT7-en figyelne, de ezt elvileg kiküszöböltem a lightdm.conf fájlban a minimum-VT=1-gyel. A /var/log/lightdm írja is hogy Using VT 1. A .xsession-errorsba írja a logjait. De nemcsak ez, hanem a KDE is.

S van is egy hiba: Cannot find 'org.kde.KSplash.setStage' in object /KSplash at org.kde.KSplash A KDE Plasma 5.15.4 

Erről is találtam infókat de az főleg autologin esetén fordult elő. Viszont én nem használok ilyent. Ráadásul nem is a Wayland megy hanem a xorg.
 

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 17., v – 08:03

Szerintem ezt a fekete átmenetet nem lehet kiiktatni, talán még akkor se, ha  a forráskódban akarnád átírni. Ez még SDDM-nél is jelentkezik emlékeim szerint, nem csak LightDM-nél. Az oka, hogy a login manager és a DE/WM két külön szoftver, attól, hogy te mindkettőben ugyanazt a háttérképet állítod be, attól még nem tud a két szoftver olyan szinten egymásba olvadni, hogy ne legyen átmenet, mindenképpen újra fogja generálni az asztalt, háttérképet a Plasma/KDM. Ezzel együtt kell élned, felesleges elbarmolni a rendszert miatta.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)