Már a Xiaomi is kuka?

https://www.androidpolice.com/2021/01/14/us-may-block-xiaomi-from-ameri…

https://m.hvg.hu/tudomany/20210115_xiaomi_embargo_egyesult_allamok_tilt…

Az, hogy feketelistára tették a Xiaomit, azt is jelenti, hogy az amerikai befektetőknek meg kell válniuk a Xiaomiben lévő részesedésüktől. Ez azért is lehet rendkívül érzékeny lépés, mert míg a Huawei vagy a ZTE mögött elsősorban a kínai állam áll, a Xiaomi a 2018-as tőzsdei bevezetés óta dollármilliárdokat kapott a befektetőktől.

Hozzászólások

"Mókás" ez az USA<->Kína gazdasági trükközés / ""háború"" . Szopatják itt egymást, illetve ezáltal közvetve minket is. Bár gondolom várható volt valami hasonló, mert azért a Xiaomi egészen szépen felküzdötte magát a TOPlistába Kínai gyártóként. És nem is gyárt sz.r minőséget ár/érték arányban.

Azt nem értem, miért hiszed, hogy ez egy amerikai elnök műve? Miért kapcsolod egy amerikai névhez a döntést. (Amikor az "elnöki hatalmánál" fogva még arra is "képtelen volt", hogy saját "megpuccsolását", republikánus többségű legfelsőbb bíróság mellett "megakadályozza", - - mert persze az is egy "birodalmi terv" része...)

- Miért tűnik ez olyan kézenfekvőnek? (Mert Ő jelentette be??) - Miért gondolod, hogy ez a döntés nem felel meg amerikai, reál-világhatalmi elképzeléseknek. - Ne legyen igazam, - de a "birodalom" a hadiiparral és tech-esekkel karöltve le akar számolni Kínával, minden lépést, - Trump sajátos eltávolítást, kínai cégek sarokba szorítását, egy háború kiprovokálás lépeseiként kell értelmezni. A viszonylag önfejű Trump elsőként nem nyomott volna "gombot", Biden gondolkodás nélkül fogja megtenni, ha erre "kérik". Minden egyéb, - vírus is, - csak figyelemelterelés, kábítás nekünk, leendő "atomháborús földi résztvevőknek". - (Maszkviselés, kijárási tilalom is szoktatás a radioaktív hamu túléléséhez???)

Na, mit szólsz ehhez az "ízléses" konteóhoz? :) (Egyébként a károkat 20.-ától Biden-től várhatjuk..)

"Maszkviselés, kijárási tilalom is szoktatás a radioaktív hamu túléléséhez???"

Bocs, de ha úgy gondolod hogy a virust azért találták ki, hogy a maszk hordással hozzászoktassanak a nukleáris télhez, hát, tudnék egyet s mást mondani erre a kommentre, de nincs kedvem megsérteni téged :)

Trump az aki végső soron aláir és bejelent dolgokat, ha nem ért vele egyet vagy nincs valami szándéka vele, akkor nyilván leszarta volna akkor is, ha valakik hátulról tolják, hogy tegyen meg ezt vagy azt.

Természetesen komolyan nem gondolok semmi "vakmerőt". A vírus az vírus, de kreatív gondolkodással, - a taktikát illetően, - a kezükre játszhat. - A történések erősen arra utalnak, hogy az "ami" (ami a pénzeket tekintve, nem is biztos, hogy már annyira "ami", ) hatalmi rendszerek (Természetesen az elnök valamilyen formában ennek csak "díszszócsöve",) elérkezettnek látják az időt Kínával való leszámolásra.

A világhálóról naponta kiértékelt globális adatok "fényeiben", a hatalmi viszonyok-lehetőségek egészen más megvilágításban látszódnak a szuperszámítógépekkel a háttérben gondolkodó stratégáknak, azok nem a Steam segítségével játsszák a "multiplayer"-t...

"Maszkviselés, kijárási tilalom is szoktatás a radioaktív hamu túléléséhez???"

Musk is elég agresszív határidőt adott a Mars-kolónia létrehozására. Nagyon tolja az újrafelhasználható rakétákat is - a Föld újra benépesítésében gondolkodik? Hyperloop - közlekedésszervezési megoldásnak álcázott óvóhelyek? Lehet ő is olvasta a Metro 2033-at.

Kina /nem/ kicsit elszemtelenedett, mindenki erdeke, hogy egy kicsit lefaragjak az arcukat, mert jelenleg probalgatjak magukat mint kiskutya. Nem vernek az orrara akkor elpimaszodik...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Kormanyzatukrol, allamrol.

Teljesen mindegy mennyien vannak, pont kinaban nem szamitanak. peldaul.

Nagyon csingcsao ha megbantottam a kis orientalis lelkivilagodat.

Termeszetesen nem varom el, hogy tisztaban legyel, hogy vilag melyik reszen miket engednek meg masokkal szemben maguknak es nem csak kormanyzatokkal, de pontosan nepekkel is szemben akar.

Amugy jogod van a velemenyedheez, ahogy nekem is ahhoz, hogy ne erdekeljen a tied.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Kiegészítem.., azért is gáz, mert az a másfél milliárd a világon szerte közvetve jó pár milliárd más nemzetiségű embernek ad munkát és kenyeret, még lehet Te is sínyleni fogod a véleményedet.., amihez jogod van, de a gondolkozáshoz is!

Szerkesztve: 2021. 01. 15., p – 19:00

Valamint, ha leszoktatják a kínai mobilokat az Androidról, - mert átállnak, erről nem lehet kétségünk, - a legtöbbet éppen az NSA és Amerika fog veszíteni, mert oda lesz 5 milliárd ügynökük szerte a világon. (A Nagy Kínai Tűzfalat kell majd kerülgetniük egy kis hangrögzítéshez, fénykép, GPS-local adatok megszerzéséhez.)

Itt most nem arról van szó, hogy nem lehet, - modern, "párbetűs" munkavállalók is kattingatni akarnak, - azaz, nem elég kényelmesen.. :) - Más azért egy konstans hálózatba kötött és állandóan elérhető milliárd eszközről a napi folyamatos adatgyűjtés, - gondolom. (Ha szándék van rá, lehet azt nehezíteni.)

Valamint, ha leszoktatják a kínai mobilokat az Androidról

a Xiaomi esetén erről szó sincs, csak befektetni nem lehet Amerikai vállalatoknak

A Huaweinek sem az android a problémája, hanem a play áruház, bár ez igazából a felhasználók problémája inkább :-)

Ha véletlenül szintet lépnek, és egy kalap alá veszik a Xiaomit a Huawei-el, akkor sem fogok Iphone-t vagy Samsungot venni, és ez nem anyagi kérdés.

Ez (Samsung!) azon eset, - egész pontosan az, - hogy milyen egyedibb app-ot szeretnél használni, - vagy pl, mindannyian, - ha az nem fut "Harmony-OS"- en akkor hiába az elv, nem lehetséges a kompromisszum.

Még kegyetlenebb a zsebünknek, mert ez a folyamatos kína-szivatás iPhone-ok fölé emeli a komolyabb "droidos-google-s" mobilok árát. (Meg bármilyen termékek árát, amelyek Kínában készülnek a nagyvilágnak...) - Hozzájuk képest "ócsó", szar lesz az iPhone, utánad dobják az utcán, mert ugye az ügynökökre, - sajátjaikra, - szükségük lesz továbbra is.

:)

Az USA-embargó nem az Androidot (AOSP) érinti, hanem a google-os infrát és az Androidra ráhegesztett google-kapcsolt szolgáltatásokat. Csupasz Androidot vagy olyat, amiben minden Google-cucc le van cserélve, nyugodtan tolhat bármelyik Kinai cég.

Tehát az Android amit "nyugaton" ismerünk úgy néz ni hogy a nagy rakás forráskód (AOSP) és a gapps ráhegesztve (Google-ös adat szinkronizáció, gmail app, youtube app, play store app, társai).

Ez így van! Annyira, hogy a Google nélküli Huawei mobilokra is rá lehet telepíteni házilag a gapps-t és onnantól van Play gmail gmaps meg minden megszokott dolog. Kínán belül egyébként sincs gapps, helyette azt kiváltó kínai szolgáltatások. 

Persze ha Windows Phone terjedt volna el az Android helyett most egészen más lenne a történet. Igazán megköszönhetjük a csöppet arrogáns amerikai kormányzatnak, hogy ilyen kiváló módon szemléltették a nyílt forráskód kulcsfontosságú szerepét minden ország számára, ahol számít az informatikai függetlenség. 

Inkább a Google-t kéne kukázni, az arrogáns amerikai multikkal együtt.

Az a fura, hogy ezt mintha a befektetők meg sem hallották volna...Tegnap épp emelkedett 9%-ot

Amit Trumpnak a hosszú évek alatt sikerült elérnie, az az, hogy bármit is mond, nem hisz neki senki...