[HK] Digitális lábnyomom csökkentése

Annak érdekében hogy spóroljak a Világmindenség bitjeivel, enerdzsijével, s lassítsam az Entrópia növekedését, néha igyekszem bizonyos intézkedéseket meghozni. Időről-időre ha történik valami, ide írom majd.

Az iménti pillanatokban leiratkoztam a PCforum és a Prog.hu hírleveleiről.

Mert minek jöjjenek ha úgyse olvasom el őket... És azért nem olvasom el őket, mert egyik portál se olyan, hogy BÁRMIT IS lehetne ott olvasni akkor, ha nem engedélyezzük a cookie-kat. És ez nekem rohadtul nem tetszik. Az beleférne hogy BIZONYOS cikkek elolvasása ilyesmihez van kötve, de hogy MINDEN... Még a fórum se működik enélkül.

Természetesen nem vitatom az oldal fenntartóinak a jogát ahhoz hogy ilyen döntéseket hozzanak, de ahhoz meg nekem van jogom hogy úgy döntsek, nem szeretem ha egy rakat szkript ott bóklászik a gépemen és a franc se tudja miket művel. Minthogy azonban így semmi hasznom a hírleveleikből, felesleges velük a mailszervereket terhelni, így leiratkoztam mindegyikről. Legalábbis állítólag. Mindenesetre az volt a válasz hogy a leiratkozás sikeres volt. Így legalább nekem is kevesebb dolgom lesz a jövőben mert nem kell újra meg újra törölni a felesleges leveleket a mélfiókomból.

Hozzászólások

💩💩💩 💩💩💩 💩💩💩

💩💩💩 💩💩💩 💩💩💩

💩💩💩 💩💩💩 💩💩💩

Így biztos nem :D

Fedora 38, Thinkpad x280

Digitális lábnyomom csökkentése címszóval azért utat engedsz továbbra is a szófosásodnak. Logikus!

A HUP leiratkozásod mikorra tervezed mester?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A fő böngésződ mellett használj egy "kuka" böngészőt, ahova beállítod, hogy bezárás után töröljön minden letöltött adatot. Ezt a másodlagos böngészőt futtathatod valami sandboxban, vagy akár egy minimál virtuális gépben, így nem fér hozzá garantáltan az adataidhoz. Az IP-d alapján van persze esély rá, hogy így is be tudnak valamennyire azonosítani a követős cégek, de kb. ugyanaz az eset, mintha egy hálózatból böngésznél két gépről.

De lehetsz kreatívabb is: itt van pl. a https://www.brow.sh/ ami Firefox segítségével terminálba rendereli képekkel/JS-sel együtt az oldalakat. Felrakod a legolcsóbb VPS-re, amit találsz és oda bejelentkezve böngészed a problémás oldalakat. Ekkor garantáltan nem fognak tudni a hirdetők a fő gépedről, hiszen nem is találkoznak vele.

Köszi, ez természetesen mind remek ötlet, köszi tényleg, de ennél messze egyszerűbb lenne az ami nekem jutott az eszembe: Van a most használt „fő” laptopomon kívül még két másik is, 4 giga RAM-mal, ami azért egy böngészőnek még elég ugyebár, egyszerűen azt a gépet használnám „anonym” masinának. Mármint valamelyiket belőlük. Úgyis csak a fiókban ülnek munka nélkül egy ideje. Az IP meg az esetemben nem sokat jelent úgyse, mert egy belső hálózaton át vagyok csatlakozva, szóval nem közvetlenül lógok a neten, az IP-m nem statikus, stb...

Szóval ezt megtehetném, de annyira egyszerűen nem érdekes a dolog hogy akár ennyi áldozatot is hozzak érte. Ami hír érdekes, úgyis itt van a HUP-on, ha meg neadjisten mégse, úgyis szembejön majd velem valamelyik angol nyelvű weboldalon, s annyira már bőven tudok angolul hogy megértsem a számítástechnikai cikkeket azon a nyelven.

Lehet hogy van ebben a reakciómban valami gyerekes sértődöttség is. Ahol SEMMIT nem mutatnak meg nekem holmi sütik meg szkriptek nélkül, arról a helyről az a véleményem hogy ott engem nem látnak szívesen, és azt is elvárják hogy bizalmat szavazzak nekik látatlanba. Kell a halálnak...

Az iménti órákban leiratkoztam a Linuxakadémia hírleveleiről is. Tudniillik, egyszerűen nekem nem jön be hogy videókat mutogatnak. Csinálnának könyveket a témákról, azokból sokat megvennék. De ez így nem nekem lett kitalálva.

A pálya szabad, készíts jobb, átfogóbb, hasznosabb oktatóanyagot, olyat, amiben a nonverbális elemek is helyet kapnak, ami tényleg olyan, mint egy egyetemi előadás, ahol azok az apró részletek is előkerülnek, ami a könyvben/jegyzetben nincs benne, mert amikor az íródott, még nem volt tapasztalat azzal, hogy potnosan mi meg yát nehezebben a jegyzetből a hallgatóknak, mi az, amit jobban ki kell emelni szóban, etc. Az oktatás nem annyiból áll, hogy ír valaki 123 polcfolyóméternyi könyvet. Sőt.

Mint mondtam, ők az akadémia, nem én.

Természetesen én is írok könyvet, de mindig arról ami épp a legjobban érdekel.

A Peri nyelvről már készen van, de egyelőre csak magyarul. Kapacitásomtól függően majd valamikor vélhetőleg le lesz fordítva, s akkor ki lesz adva, meg lesz jelentetve, stb.

Vélhetőleg keveseket fog érdekelni, de annyi baj legyen. Én ilyen önző és egoista alak vagyok hogy arról írok ami ENGEM érdekel, nem arról ami valamiféle „piackutatás” vagy „igényfelmérés” szerint a legtöbbeket érdekelné. Ezt teljesen őszintén bevallom.

És nem azt írtam, a linuxakadémia videói rosszak. Azt írtam, NEKEM nem jön be ez az oktatási forma, mert ÉN egy „könyvember” vagyok és nem „filmember”, ezért iratkoztam le róla. És kész, pont. Nem kell ebbe ennél többet belelátni.

"ki lesz adva, meg lesz jelentetve" - a macska meg fel lesz mászva a fára...

"NEKEM nem jön be ez az oktatási forma, mert ÉN egy „könyvember” vagyok és nem „filmember”" - pedig az írásbeli kommunikáció a verbális+non verbális kombinációjához képest... Mondjuk úgy, hogy erősen korlátozott, már ami az információátadás lehetőségeit illeti.

Viszont kevesebb benne az „üresjárat”. Olyan sebességgel olvashatok ami nekem tetszik, s nem kell mindig megvárnom amíg az előadó ismételgeti önmagát, harákol, a saját szavába vág, ésatöbbi.

Ami meg a nyelvtani kritikádat illeti, én a macskás példádban se látok semmi kivetnivalót. Nyilván, csak rém speciális helyzetekben állná meg a helyét, de attól még nyelvtanilag igenis helyes. Cseppet se értek egyet azokkal, akik a passzív igeidők minden nyomát ki akarnák törölni a magyar nyelvből. Mire lenne az jó, hogy elszegényítsük, megfosztván a kifejezőeszközök egy szegmensétől?!

Majdnem ideirtam hogy ki a f.szt érdekel de akkor úgy tűnik mintha érdekelne/részt akarnék ebben venni.

Szokásos értelmetlen szófosás.

telnet bbs.bottomlessabyss.net 2023
 

Szívesen.