[HK] A gmail lebutítása

Nem t'om milyen apropóból, de amikor ma elindítottam a számítgépemet, s a böngészőt, mely szokásosan (as default) a gmail-lel jelentkezik be nekem, hát egy tök más gmail kinézet fogadott.

Ez annyiból érdekes, hogy nekem már a régi gmail felület se tetszett, így hónapok óta a html nézetben használtam. Igazából nekem, a fosszilis 55 éves öregúrnak még az is túlzsúfolt volt, emiatt egy ideje van protonmail accountom is, a kommunikációm egy részét oda költöztettem át, az sokkal konzervatívabb felületű. De azt a címemet nem kaphatja ám meg mindenki, az kiváltság...

Meg különben is annyi sok ideje használtam már a gmailt hogy reménytelen volna teljesen migrálni.

Nem értettem a gugli minek „ajándékzott meg” ezzel az új csiligány felülettel amikor teljesen egyértelműen a html-t preferáltam már „időtlen idők” óta. Na mindegy... első gondolatom az volt, újra beállítom a html nézetet. De aztán rájöttem, nagyjából felesleges, mert idővel úgyis lenne megint változás amikor ezt a szutykot akarná rámtukmálni, aztán meg, tuti hogy kiderülne hogy egy rakat mindenféle ami nekem kéne, MÁR nem működik a html nézetben, holott RÉGEN még működött. Nesze neked „fejlődés”! (Ilyenkor mélyen együttérzek Hajbazer kollégámmal).

Gondolkodtam, mit tehetnék. Végül bevetettem magam a „Settings” menübe...

Emberek, hogy mi mindent kellett kikapcsolni ahhoz hogy kissé elviselhető legyen! Már eleve az se tetszett hogy olyan vakító fehér a felülete. Eddig elvseltem, de most már nem voltam rá képes, mert annyi temérdek bigyóval lett túlzsúfolva hogy mereszteni kellett a szememet s ez nem tett neki jót. Pedig olyan szemüveget is használok ami kiszűri a monitor káros sugárzását. Mégis. A fehérség maga zavar. Előbb átállítottam dark mode-ra, de úgy meg a szürke amivel a betűket írta nem volt megfelelő. Végül egyelőre a mahagóni témánál maradtam, jobb híján megteszi, lehet hogy később lesz valami jobb is...

Azt se értem, minek került a bal oldali sávba valami izé hogy "meet" meg egy gizmó ami valami teendőkre figyelmeztetett volna... a büdös életben soha nem használtam ilyesmit, minek gondolta hogy ez nekem kell?! Nagy nehezen megtaláltam hogyan kell kikapcsolni. A chat-et is kikapcsoltam, akarja a fene az ilyesmivel az idejét tölteni. Volt valami már nem tudom milyen okosság is a beállításokban, valamiféle "okos funkciók", bevallom azt se tudom mi a szar, meg se néztem, kapásból ki lett kapcsolva, meg úgy általában MINDEN amiről nem tudom mi.

Az volt az elvem, ha nem tudom hogy az mi, akkor biztos azért nem tudom mert eddig nem is használtam. Ha azonban eddig még nem használtam, szükségem sincs rá, hiszen lám, ÉLEK MÉG MINDIG! Ezzel bebizonyítottam hogy semmi szükségem azokra a mesterségesen generált igényekre.

Nem véletlenül emeltem ki a fenti bekezdést. Ez nekem egy alapvető életfilozófiám. nem azt mondom hogy nincsenek alóla kivételek, de azért igyekszem szem előtt tartani, és általában „össze is jön”. Ajánlom mindenki másnak is, nagyon kifizetődő attitűd...

Annyi mindent kikapcsoltam, hogy a végén a gmail közölte velem, ha valóban ezt akarom akkor a beállítások véglegesítéséért újra kell indítani a gmailt... Bameg, HÁT NEM TISZTA WINDOWS-FEELING?! Újraindítani egy WEBOLDALT a browserban! Mert végülis az, egy nyomorult weboldal. És újra kell indítani...! Anyám ne sirass!

Oké, újra lett „indítva”. Ezt MÉG KÉTSZER ELJÁTSZOTTA VELEM, nem tudom miért...

Ki lett kapcsolva az az izé hogy automatikusan válaszolgasson a szabadságunk ideje alatt (én nem egy vállalat vagyok hanem magánszemélyként használom a gmailt és tuti az ünnepek alatt is belenézek...), sőt, a gmail legnagyobb űberszentsége is eltűnt mire végeztem mindennel, a „fülek”, azaz a levelek csoportosítgatása. Bevallom, fogalmam sincs miként kapcsoltam ki, melyik pillanatban. Na nem azért írtam ezt hogy sírjak miatta, mert úgyis ki akartam volna kapcsolni. Kerestem is, de nem találtam. Semmi baj, biztos valami olyan csoportban volt benne amit cakpakk kikapcsoltam. Kikapcsoltam a helyesírásellenőrzést, a szókiegészítési javaslatokat, a desktop notificationst, és a fene se tudja mi mindent még... Végül már csak a „google products” sáv zavart a jobb oldalon olyasmikkel hogy „Calendar”, „Tasks” meg mittudoménmi, na ezt nem tudtam hogyan kapcsoljam ki, de szerencsére aztán rájöttem nem is nagyon fontos, mert ha kikapcsolni nem is lehet de legalább el lehet rejteni s akkor csak egy picike nyilacska marad belőle jobboldalt alul amivel visszacsalogathatnám ha akarnám. (de nem akarom). Na ez még elviselhető.

A végére... HŰ DE TISZTA LETT MINDEN! Komolyan, így már szinte jobban szeretem mint a protonmailt mert még annál is kevebb bizbasz mérgezi gyermeki, tiszta tekintetemet!

Iszonyatosan kigyomláltam mindent, de tényleg és komolyan. Nem hiszem hogy sokan lennének akik hozzám hasonlóan ennyire primitíven használják. De nekem épp ez kell!

Egy email szolgáltatás kell nekem, s egy email szolgáltatás arra kell képes legyen hogy az emailjeimmel foglalkozzék, és nem minden más ordas baromsággal is. Ne akarjon egy komplett elektronikus titkárnő lenni.

A Google email szolgáltatásával én úgy nagyjából eégedett is voltam mindig, de azt nem akarom hogy mindenféle egyéb más izéket is rám erőszakoljon. Kényszerűségből elviselem, hogy az ingyenes mailszolgáltatásért cserébe minden bizonnyal tudnak rólam mindent az USA titkosszolgálatánál, talán más ilyen „komoly” helyeken is, nem mondom hogy ez oké, de belenyugszom, a realitásokat tudomásul kell venni, legyekőszinte én még azt se hiszem hogy a protonmail annyira szupertitkos és semmi „agency” nem tudja mi van az ott küldött levelekben. Nem választhatunk olyasmit hogy ne turkáljanak a leveleinkben, legfeljebb azt választhatjuk meg, melyik "titkosék" turkálnak, vagy azt hogy valakik turkálnak majd ott csak nem tudjuk kik. Szóval ebbe belenyugodtam. De legalább amikor használom a szolgáltatást, a VIZUÁLIS nyugalmam legyen meg, és ne legyek túlterhelve mindenféle teljesen felesleges funkciók bámulásával!

Egyelőre ezt sikerült elérnem. Javaslom mindenki másnak is hogy tegyen egy próbát, ha a gmail túlfunkcionalizáltsága zavarja, mert (egyelőre legalábbis...) igenis KI LEHET TAKARÍTANI teljesen elfogadhatóra!

Hozzászólások

természetesen subscribe, gondolkodás nélkül

Szerkesztve: 2020. 12. 16., sze – 09:19

1. protonmailhez van szép leírás, hogyan lehet használni vele gmail-es accot

2. user style használatával simán átlehet szabni a gmail kinézetét (nem olyan vészes karbantartani)

3. amennyiben jól a látom a posztban lévő szolúció a kattingattam minden lófaszra és most végre (majdnem) jó lett

No rainbow, no sugar

Tulajdonképpen e blogbejegyzés amiatt jött létre elsősorban, hogy a benne félkövérrel külön kiemelt bekezdésről csevegjünk kötetlenül, ez lett volna a szándékom vele, de látom már még ilyen teljesen ártalmatlan dologról se érdemes itt blogolni mert kizárólag a hülyeség ömlik rá válaszul, épp arról azonban ami (nekem) a lényeg lett volna egy szó se esik.

Sebaj, túlélem.

Ja, főleg ami a 3. pontban lett leírva...

De meg különben is, "user style"... ja, hogy tanuljuk meg azt is azért hogy legyen végre egy NORMÁLIS felülete a gmailnak, ráadásul korábban már volt is neki userstyle nélkül, de direkt szétbaszták a "fejlődés" nevében...

Különben sincs semmi problémám már a gmaillel. Nemde a bejegyzésem épp arról szól hogy "problem solved"?

Az IRL kommunikáció is ilyen? Vannak neked barátaid akik ezt elviselik?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Még nem tudom, nyersen eszem-e majd a kecskebelet ha hozzájutok (bárcsak itt lenne már!), de az az egy legalább holtbiztos hogy MEG FOGOM KÓSTOLNI ÚGY IS. Sőt az lesz az első folgom hogy úgy kóstolom meg. Elvégre ritka csemege...

Aztán hogy mennyrre tartok ki emellett az attól függ, milyen lesz a tapasztalatom vele. Mondjuk ahogy magamat ismerem, elég sanszos hogy nyersen lesz mind elfogyasztva, de akkor se 100 százalék az esély erre, csak 99.9%.

El kéne fogadnotok hogy van ami sütve jobb, van ami főzve, s van ami nyersen. Az állati eredetű élelmiszerekből is, igen. Én például a „közönséges” húst FŐZVE szeretem a legjobban. Alaposan, jól megfőzve. Második helyen van amikor jól át van sütve. Amikor félig nyersen azaz angolosan van megsütve azt EGYÁLTALÁN NEM SZERETEM. Az „se ilyen se olyan”, hülyeség. Nyersen is jó, de úgy a legkevésbé, viszont még mindig jobb mint a félignyers.

Azaz a nyers húst azért eszem nyersen, azért eszem úgy IS, mert hiszek benne hogy teli van vitaminnal ami másképp elbomlana.

Már a nyers májjal más a helyzet. A máj igenis NYERSEN A LEGFINOMABB. Se főzve, se sütve nem szeretem, olyan mint a gumi, rágós, és szar az íze. Nyersen ellenben KIVÁLÓ!

Az agyvelő meg egyaránt kiváló nyersen is, főzve, is. Mondjuk nyersen egy picit talán jobb, de nem sokkal. Más az íze nyersen is, főzve is, de mindegyik esetben remek csemege.

A vér meg akkor jó, ha friss, de nem úgy hogy folyékony, hanem épp most alvadt meg! Ekkor gyorsan megiszom ami mégsincs megalvadva, azaz a savót, a szilárd alvadt vért meg „felszippantom”, szinte rágás nélkül nyelem le... egyszerűen mert ANNYIRA finom hogy nem vagyok képes ellenállni a mohóságomnak!

Néha kissé megsózom, de tulajdonképpen arra sincs szükség.

A nyelv egyértelműen főve a legjobb, nyersen túl rágós, sütve meg aztán pláne, úgy majdnem ehetetlen.

Halat én is csak főzve vagy sütve eszem mert nyers tengeri herkentyűknél tényleg nagy a fertőzésveszély. Viszont napokon belül kapok állítólag polipot, na azzal kivételt teszek, ilyen ritka csemegét muszáj leszek megkóstolni tényleg nyersen.

Ami a vesét illeti, azt még ki kell kísérleteznem. Sokan dicsérik, de bevallom nekem nem ízlik, kissé pisi-ízű és illatú. Igaz viszont hogy eddig csak főve próbáltam ki. Mire eszembe jutott volna hogy ezt is illik megkóstolnom nyersen, elfogyott a készletem... majd januárban rendelek újra, akkor meglátjuk. Az is lehet hogy a megoldás az lesz hogy beáztatom kissé ecetbe egy darabig. Vagy inkább, mielőtt megenném, feldarabolom és kiteszem két vagy három napra hogy kissé rohadjon. Nem nagyon, csak egy icipicit. Akkor más lesz az illata is és a zamata is. Persze itt is két variáció van: a rothasztás után nyersen eszem-e meg vagy megfőzöm...

Mielőtt valakit elfogna az okádhatnék, sietve közlöm, a kedvenc sajtjaitok is tulajdonképpen rothasztó baktériumok közreműködésével készülnek, ráadásul e baktériumok igen közeli rokonai azoknak amik a lábujjatokon a körömgombát okozzák...

Eh, most e leírástól úgy megjött az étvágyam hogy muszáj vagyok elrágcsálni némi nyers faggyút...

"Kedves naplóm,

Ma kiváló lakomát fogyasztottam, nyers húsok és belsőségek válogatott kollekciójából. A bikacsök kicsit rágós volt, de kiváló!

[...]

Kedves naplóm,

A pocakom két napja rosszalkodik, de ez biztos csak a fontos vitaminok többlet terhelése miatt amit a múltkori belsőség habzsolással vittem be. Bevallom na, kicsit mohó voltam, de hát annyira finom! Elolvasom Szendi Gábor Úr tanácsait, hátha ír valamit a legújabb művében.

[...][...][...]

Kedves naplóm,

Nagy a baj, a sürgősségin azt mondták, hogy van valami "folt" az egyik felvételen, amit azután csináltak, hogy kiszáradással és végelgyengüléssel bevitt a mentő. Az eredmények csak pár nap múlva fognak megérkezni. Úgy érzem valami mintha megmozdult volna bennem, biztos csak az idegtől.

[...][...]

Naplóm,

Már alig bírok írni. A doc szerint ez valami féreg, viszont Amerikában már 100 éve nem találkoztak vele, ezért nem tartanak rá gyógyszert sem. Szerencsére találtak egy adagot Kongóban, amit ha minden jól megy 1 hét múlva meg is kaphatok..."

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Ha bikacsök alatt a péniszére gondolsz, az tényleg rágós, örülök hogy eszerint te is kipróbáltad már, másképp honnan is tudhatnád...

Ami viszont a heréket illeti, na AZ aztán az igazi királyi csemege!

Ha egyszer átoperáltatod magadat nővé, ígérd meg, amit levágnak rólad, nem dobod a szemétbe! Boldogan megkajálom! Akár nyersen is, ha kívánod!

Ha egyszer átoperáltatod magadat nővé, ígérd meg, amit levágnak rólad, nem dobod a szemétbe!

Nem fog megtörténni, de amíg rajtam van a kiegészítő, te bármikor megszopogathatod.

Mindig is sejtettem, hogy van valami devianciád, de ezt azért még tőled sem vártam.

Más téma (bár kapcsolódik a nemi szervekhez), a női nemmel hogy állsz? Volt közelebbi kapcsolatod nővel, vagy az utolsó nő az életedben a szülőanyád volt?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

visítok

Én is. Csak nem tudom eldönteni melyikükön jobban. Neutrino tökös gyerek, de egyben esztelen is. Vagy remélem előtte kiakasztaná Haroldking álkapcsát. Beledugni a micsodáját egy gyakorlatilag kannibál szájába? Ösztönből ráharapna. Haroldking egy fogmosással megúszná, meg párév börtönnel, ha életben maradna neutrino.

Amúgy ízlés kérdése, de én férfi szájába a farkamat semmi esetre sem tenném. Valahogy nem lenne ingerenciám. Ha mindenképpen farokkal büntetnék, arra is meg vannak az eszközök. Meleg kancigány párezresért megoldaná. Oda tenné, ahova kéred.

Én carnivore diétát követek, s a ragadozók a kaját nem "szopogatják", hanem leharapják, megrágják és lenyelik. (Oké, a megrágás néha elmarad).

Azaz eszembe sincs szopogatni a mócsingodat. Megmondtam mit várhatsz tőlem adott esetben: a megevését. Azt boldogan, akármikor.

Ami a nőket illeti, úriember nem beszél a nőügyeiről és kész punktum. S ezt neked is tudnod illene ha úriember lennél.

Ő nem is beszélt a nőügyeiről.

Tőled kérdezett ilyet, hiszen tudvalevő, hogy nem vagy úriember. Szendi úr és Szatmári úr az úr, Viola úrról nem történt említés.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Errefelé ahol lakom, sajnos a kecske „civilizált embernek való” részeit se olyan könnyű beszerezni, az meg kész G.I.Joe-nak való küldetés hogy belekkel együtt szerezzen be az ember egy kecskét. Külön fel kell kutatni hozzá farmert meg minden. Ez se olyan rém egyszerű, mert bevallom, nincs kocsim.

Hmm, rohasztott vese.. meg a vegen kiderul, hogy nem is Kajjamot, hanem a (h)orkjaidat mintaztad magadrol! :)

A polipot amugy nagy odafigyelessel kell fozni! Mindig kinyul a fazekbol, es letekeri a gazt. Egyebkent erdekes, hogy a japanok a sushiban pont a halat meg tengeri dolgokat eszik nyersen.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Na Végre egy művelt ember! Most nagyot nőttél a szememben! Mert bebizonyítottad hogy olvastad az egyik legjobb művemet, ráadásul figyelmesen, mert még a nevük kettősségére is emlékszel belőle!  Ez már valami, tényleg!

És nem, nem a horkjaimat hanem igenis Kajjámot mintáztam magamról, de csak azért, mert akkoriban amikor azt a művet írtam még én is egy síkhülye tirpák idióta voltam, egy agyatlan faszkalap aki szénhidrátot zabál orrba-szájba... Tudatlan voltam, na! Eszembe se jutott akkor még nyers húst enni, sőt még a sima ketogén diétáról se volt halvány fogalmam se.

Annyiból azonban mégis igazad van, hogy nekem is eszembe jutott az elmúlt néhány hétben már többször is, hogy egyre inkább „horkosodom”... Bár bevallva a nagy Őszinteséget, igazából még sose fordult elő velem hogy rothadt húst ettem volna. Rothadt agyvelőt azt igen, egyszer, írtam is róla már itt a HUP-on valahol, de az se volt IGAZÁN rothadt, csak épp egy picit kezdett el szagosodni...

Szóval, amit írtam a veséről, az nincs még kipróbálva, EMIATT NEM IS AJÁNLOM SENKINEK SE!

Ez még "coming soon", „for future use”, oké?! Jelenleg nincs is semmi vesém amivel kipróbálhatnám. De tervben van, az igaz.

És a hork-kaják közül a földigilisztát is csak főzve próbáltam ki még, nyersen nem. A lisztkukac azonban megvolt főzve is, nyersen is, és ha hiszitek ha nem, de az is nyersen jobb... igaz viszont, hogy a lisztkukacról nem írtam a könyvben, nem soroltam fel a hork-csemegék közt. De nyilván ízlene nekik az is, semmi kétség.

Ja, pár hónap html után visszatesz a "normáls" elcseszett módba. De akkor csak vissza kell állítani. 

Szerintem bevállalható ennyi disznóság tőlük, bárcsak ennyi lenne összesen :)

Ami inkább zavaró, hogy html módban nem lehet egy mappában lévő összes levelet kijelölni és törölni, egyenként kell. Mivel a gmail = spamraktár, ezért ez sűrű feladat (lenne)

Így csak gyűlik-gyűlik és mikor átrak nyomorult módba, akkor pár kattintással meg lehet csinálni az ürítést.

Minden rosszban van valami jó :)

telnet mailszerver.com 25

ehlo example.com

user username@example.com

pass yourpasswordgoeshere

list

(kapsz egy listát az emailjeidről)

retr 2 (elolvasod a listából a 2. emailt)

dele 2

quit

A POP/IMAP miert nem jo? Szerintem iden meg nem nyitottam meg a Gmail webes feluletet. Van egy par levelezoprogram, Thunderbirdot hasznalok, kicsit mar hanyagoljak, de hasznalhato. De ezen kivul is van egy csomo. A webes meg megmaradhat backupnak, ha netan masik geprol kene valamit elerned (de akkor meg kb. mindegy a felulet). Akar meg Peri-s IMAP libraryt is irhatsz, es akkor sajat programbol is elerheted.

Meg persze Androidos app is van, bar az neked tudom, hogy nincs. Talan azon a speci telefonodon is van hozza kliens, nem tudom.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Teljes őszinteséggel bevallom, fogalmam sincs arról mi az a POP és IMAP, s azt se tudom mi a különbség köztük. Illetve, a pop-ról eddig azt hittem, az egy zenei irányzat... Meg, egy assembly utasítás is ami a veremtár legfelső elemét micsodázza. És jé, van ilyen nevű utasítás a Periben is, hehehe...

Mindigis őszintén bevallottam, a hálózati dolgokhoz síkhülye vagyok. És nincs is kedvem megtanulni őket.

A webes levelezés nekem eddig teljesen megfelelt, egyszerűen olyan felület kell ami nincs agyonbonyolítva. Eleinte ez így is volt a webes levelezőfelületekkel, csak aztán sajnos egyre inkább elbonyolódtak... de most kellemes meglepetés ért hogy sikerült alaposan visszabutítani.

"És nincs is kedvem megtanulni őket."

Így is meg lehet fogalmazni azt, hogy nem éred fel ésszel. :Đ

 

Oprendszert építesz, programnyelvek garmadáit írod, használod a hálózatot, és nem akarsz tudni róla, hogy működik.

Néha elkeserítesz. Ilyenkor a rajongásom erősen megcsappan.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Te pedig nem írsz programnyelvet, meg se akarod tanulni hogyan kell, nyilván mert magad is tudod, hogy nem éred fel ésszel.

Most komolyan, ez rém szánalmas volt tőled. Tudhatnád, a polihisztorok ideje rég lejárt. Bárki ember is csak egy rém szűk szegmensét ismerheti mindannak amit meg lehetne tanulni, így bárkire ráfogható hogy a többit úgyse érné fel ésszel.

Szóval ez nagyon gyenge volt trollocskám, lécci legközelebb valami ütősebbet izzadj ki magadból.

Persze hogy trollkodásból írja, én is tudom. De épp emiatt válaszoltam neki, hogy trollkodásnak ez rém gyenge volt.

Mert tényleg nagyon gyenge volt. Te is tudod. Igazából a helyzet az hogy te messze-messze jobban tudsz trollkodni mint ő. Ha hatalmamban állna kiválasztani egyetlen személyt akit bannolhatnék a trollok közül, az az egy te lennél és nem ő. Bizony, kisbetu csak a második hely kétes dicsőségét mondhatja magáénak!

És tényleg neki írtad! Mea culpa!

De, legalább az bizonyságot nyert ezáltal, hogy olyan mértékig nem tartom magamat trollnak, őszintén és valóban nem tartom annak magamat, hogy eleve fel se merül bennem a gondolat hogy akár más is annak tarthat engem.

Látod, én milyen őszinte vagyok?

Mert engem ősszel egy őszinte ősz inte hogy ő szinte őszinte, így legyek én is őszinte ha ő szintén őszinte!

Ez nem jó érv. Linus Torvalds is nyilatkozta miért nem használ többek között debiant. Bonyolult számára a telepítése. Ha ilyet vagy hasonlót ki mer ejteni a száján a linux megalkotója, akkor lehet benne valami. Távol álljon tőlem, hogy leszóljam a fejlesztőket, kódolókat, programozókat, de a programozó nem egyenlő rendszergazda és vissza.

Pedig csak próbál hozzád igazodni ;-)

Valamelyik nap nálam is bepróbálkozott, de visszaállítottam html nézetre.

Nekem is az volt az első ötletem, írtam is. Majdnem azt tettem... és biztos is hogy azt fogom tenni, ha a mostani „lebutított” állapoton önkényesen változtat a jövőben, azaz ha visszaállít valami „okos” funkciót.

Az „eredeti” azaz „okos” gmailt már olyan szinten vagyok képtelen elviselni, hogy rég eldöntöttem: ha megszűnik a html nézet benne (és nem lesz lehetőség a most elért lebutításra se) akkor inkább mégis migrálok teljesen a protonmailra, akármilyen szenvedés is lesz rengeteg ok miatt.

Hát például hogy rengeteg helyen kéne frissíteni az email címemet az újra, mint például Paypal, Ebay, Amazon, stb. Meg sok ismerősömnek is megírni hogy mailszolgáltatót váltottam. És ha meg is írom, kérdés észben tartják-e majd ezután.

Tudom, létezik a gmailban olyasmi hogy „átirányítás”. Jobb mint a semmi, de mindent az se old meg.

Ettől függetlenül, azért annak jelentős az esélye hogy a gmail e sikeres lebutításával csak elodáztam az elkerülhetetlent, de idővel mégis erre kényszerülök...

Szerkesztve: 2020. 12. 27., v – 18:30

Inkább dicsérnéd, hogy bár tiritarka meg okos funkció van benne (amit nem ismersz, tehát kikapcs), le lehet fapadositani olyanra, amit szeretnél.
 Most mondjam azt, hogy bárcsak a facebook is? Csak azért nem mondom, mert asszem azt  komolyan kerülöd.

(amugy, thx a tippet, megyek is meggyomlálom a gmail-t. Ezek szerint van értelme belevágni.)

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

(amugy, thx a tippet, megyek is meggyomlálom a gmail-t. Ezek szerint van értelme belevágni.)

Na végre egy értelmes ember! EZ VOLT A LÉNYEGE a blogbejegyzésemnek, hogy erre a lehetőségre felhívjam a figyelmet!

Most mondjam azt, hogy bárcsak a facebook is? Csak azért nem mondom, mert asszem azt  komolyan kerülöd.

Naná, arra mérget vehetsz! Nincs faßbook accountom, és nem is tervezem hogy legyen. Tuti hogy az nem az én világom. De nem is elsősorban a kezelőfelülete miatt, hanem mert mélyen hiszek benne hogy ott nincs is semmi olyasmi ami hasznomra lehetne, legalábbis ahhoz képest nem amennyi időmet elrabolná.

Nekem néha igazából már a HUP is túl sok.

Nincs meg a jelszavad a fiókodhoz? Ha akarod, beírom blogbejegyzésbe mint afféle „nyilt levél”. Szóról-szóra ugyanazt. De javaslom gondold meg. Hidd el jobb lenne megtalálnod a jelszavadat. Na nem mintha gyalázkodással lenne teli amit írtam neked, erről szó sincs. Ennek ellenére, azt azért gondolhatod, nem véletlen hogy priviben írtam.

Vagy még jobb ötlet; regelj egy másik mailcímet aminek már tudod a jelszavát, aztán írj privit TE énnekem, s elküldöm arra válaszul! Na? Látod, mindent neked és teérted!

"Calm down. Take it easy! "

Szóltál? Mit akartál kifejezni? Magyarul már nem megy?

Aztán meg lenézed szegény itthonmaradottakat. Kösz.

 

A válaszom: vedd úgy, hogy elolvastam.

Ez persze nem igaz, mert ugyanazokkal a szemekkel nézném ugyanazon a monitoron, mint a fórumot... 

Köszönöm, hogy munkát fektettél bele, rendes tőled. Tényleg.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ez persze nem igaz, mert ugyanazokkal a szemekkel nézném ugyanazon a monitoron, mint a fórumot...

Bevallom ezt nem értem a postodból. Most elolvastad vagy nem? És mi köze van ennek a fórumhoz meg a monitorhoz? Meg a szemeidhez? Oké, az világos hogy kell szem is meg monitor is az elolvasáshoz de te mintha másra céloznál amit nem vagyok képes megfejteni. Gondolj kérlek arra, hogy mégiscsak Aspie vagyok, s emiatt nem mindig értem a nagyon tömör szimbolizmusokat.

Én is tudom hogy rém hosszú. Féltem is attól amíg írtam, hogy túl hosszú lesz neked. Én mondom hogy bocsáss meg a terjedelemért, de ez olyan komoly téma amit nem lehetett fél tucat sorba belesűríteni.

Semmi baj nincs amúgy azzal, ha részleteiben dolgozod fel. Még jó is ha minden bekezdés után szünetet tartasz és alaposan megrágod (jelképes értelemben) amit épp akkor olvastál.

Annyi csak a fontos hogy idővel mégis a végére érj. De tényleg nem baj az se ha két-három nap alatt végzel vele.

mert nem érdekel

Pedig biztos hogy érdekelne téged. De hiába. Még túl fiatal vagy hozzá. Éretlen.

úgysem hatna meg.

Miből gondolod hogy könyörgés az amit írtam? Olyan pirinyó a fantáziád, hogy mást el se tudsz képzelni? Mondom én, hogy éretlen vagy, nem nőttél még fel az ilyesmihez.

Szerencsére, ahogy múlnak az évek, ezen hiányosságod egyre csökken majd, úgyhogy ne add fel a reményt. Az Idő neked dolgozik, ha lassan is.