UPC/Vodafone hálózat Kelet-Mo.

Sziasztok!

Tudotok esetleg valamit arról, hogy Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Lakitelek stb. településeken mi az oka a UPC/Voda kimaradásnak? 1 hónappal ezelőtt volt egy majd 40 órás, tegnap/ma 32 órás kimaradás, és most megint nincs semmi szolgáltatás. Február óta van előfizetésem, de semmi gond nem volt egy hónappal ezelőttig. Igen, tudom, más szolgáltatóhoz kellene átmennu, de nincs sajna. Köszönöm. 

Hozzászólások

Szia

Ezen a három településen van végpontod?

Köszi. Voda semmit nem mond, annyi volt a magyarázat: "nagyobb területet érintő meghibásodás tapasztalhat, hibát a munkatársaink..." Hajdúszoboszlón lakok, a többi települést az ügyfélszolgálat automata mondta, hogy ott is. Szolgáltatót kérdezte, a fenti monológot mondták, meg hogy sajnálom. Csak az a baj, hogy online bírósági tárgyalás közben (védő voltam) szakadt meg és nem tudtam csatlakozni (itthon adott a technikám: mikrofon+kamera), és nem tudom, hogy el tudom-e kerülni a rendbírságot emiatt, mert ugye, hogy megszakadt a kapcsolat, olyan, mintha nem jelentem volna meg, és nem gondoskodtam a helyettesítésről.

Nem akarok ügyvédnek jogi tanácsot adni, de ez nem vis maior?

Mikor ügyeletet adtam az volt a szerződésemben, hogy technikai hiba esetén a céges mobilnetet kell használni, ami alapból azt hiszem 10GB volt és ha átléped a limitet te fizeted a többletet hacsak meg nem indokolod. Ha ez ilyen gyakori, nem tudsz hasonlót kialkudni/beépíteni az áraidba?

Egyébként a Vodafone-nál van most őrület a UPC migrációk miatt, szóval ez előfordulhat. A lényeg hogy jelentsd be és kérdezd meg, hogy tudnak-e róla. Ha igen akkor legalább tudod hogy nem csak neked nem megy és dolgoznak rajta. Mást nagyon se te se más nem tud tenni szerintem.

Nem akarok ügyvédnek jogi tanácsot adni, de ez nem vis maior?

Miért lenne az? A szolgáltatók nagy általánosságban 95-99 százalékos rendelkezésre állást vállalnak, maximum egybefüggő 48-72 óra állással. Venni kell B tervet, mobilnet, másik szolgáltató, satöbbi.

Csak nekem van kötelezettségem a Be (büntetőeljárási tv.) szerint, hogy gondoskodjak a helyettesítésemről, meg a meg nem jelenésnek a következményei. Szerencsére nem lett semmi, írtam pár oldalas levelet a bíróságnak, és mellé csatoltam a Vodától kikért elektronikus igazolást, hogy igen, nem volt net. Másik szolgáltató sajna nincs, pedig váltanék, vagy párhuzamosan lenne kettő.

Ne csak vezetékesben gondolkodj. Ha van mobil térerő, akkor valószínűleg azzal is lehet netezni.
Nekem telenoros hipernet home 100GB-os csomag van még régebbről, kifejezetten asztali 4g routerrel, bár telefonban is működik. De a vodafone és a telekom is tud nagy adatcsomagokat. 
Vodánál HomeNet néven fut hasonló mobil csomag. De telekomnál is biztosan van olyan mobilnetes megoldás, amivel akár videokonferenciázni is lehet sokat.
Plusz a sok féle flottás megoldás.

Szóval akad ott alternatíva 6eft havidíj körül. A tartalék mobilnet előnye, hogy hurcolni is tudhatod magaddal. 

Gondolom ők ennyit vállalnak és szerintük ez egy jó szolgáltatás. Ezért nem szabad jobb SLO-t ígérni, mint a függőségeid :(.

Olyat valaki nem vett észre,hogy külföld felé (német,holland,angol stb) magasabb pingek lennének ?

Azt furcsállom,hogy hova eddig pl Prága 25ms volt most 50-60 :p