Magyar törvények Githubon

Érdekes kezdeményezés:
 

https://github.com/badicsalex/torvenyek

 

A projekt fő célja, hogy felkeltse a magyar mérnökök, illetve informatikával szemező jogtudósok érdeklődését azzal, hogy megmutatja, lehetséges a magyar joganyagon alkalmazni a programozásban bevált analitikai módszereket és eszközöket, és kecsegtet a számítógéppel támogatott jogi elemzés és jogalkotás lehetőségével.

A készítő egy toolsetet is elkészített ehhez: https://github.com/badicsalex/hun_law

Hozzászólások

Ez marha jó. Az ötlet is, meg hogy megcsinálta.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Alapozó tantárgy, első éves "jogi logika" alapvetése az alapötlet, már 23 éve is tanították, meg azt is, hogy külföldön már akkor aktívan csinálták. (ekkor még itthon bőven dialupos net volt a mainstream).

Amúgy a Complex CD jogtár kezdetektől fogva tudta a jogzsabály különböző időpontbeli állapotait összehasonlítani, végiglapozni csak a változásokat, etc, szóval aki ezzel foglalkozik, az már 25 éve is használt ilyet, csak fizetni kellett érte, nem volt ingyen.

Na meg git, még gondolatban sem volt...

Én meg azon vagyok kiakadva, hogy a jogszabályoknak nincs tartalomjegyzéke.

A vicc amugy, hogy ez "magyar" (lehet, hogy Kelet-Europai) sajatossag.

Amikor Angliaba koltoztem, az elso dolog, ami feltunt, az az volt, hogy elolvastam egy szerzodest, es elsore ertettem. Akkor jottem ra, hogy 3-6 szavas mondatokbol is lehet szerzodest irni, nem kell hozza tobbszorosen osszetett 7-8 tagmondatos kormondat, ahol meg az es/vagy kapcsolat is szandekosan felreertheto felszinonimakkal van feldiszitve.