Nvidia megveszi az ARM-t

Tegnap rövid sajtóértesítésben jelentette be az NVIDIA, hogy 40 milliárd dollárért megveszi a ARM Limitedet és a SoftBank Vision Fund-ot.

NVIDIA a nyilatkozata szerint, elkötelezett, hogy az ARM fejlesztése továbbra is az UKben maradjon és ne változzanak a chipek eddigi licence feltételei.

Nos, elérkezett a nap. Aki eddig nem kezdett ismerkedni az ARM-al, az jobb ha megteszi, mert innentől a csapból is 3Dben gyorsított grafika fog folyni. Bár a   sajtóbejelentés elsődlegesen az NVIDIA AI képességének és fejlesztésének a gyorsítását hangoztatja az üzletből,  azért ne felejtsük el, hogy grafikus chipgyártóként, a mobil piacra való betöréshez úgy hiányzott nekik a  jobb integrálhatóság, mint egy falat kenyér. Nem lennék meglepődve, hogy  a következő pár  évben hirtelen, harmadik félnek, nagyon kényelmetlenné válna az ARM coreok interfacelése grafikus chipekhez. Hasonlóképp nem lenne meglepő, ha a játékpiac még jobban megnyílna a multiplatform megoldások felé.

Hozzászólások

Az Intel és az AMD kapaszkodhat. Vajon a desktop és a laptop piacon várható új architektúra? 

Talán a Linux kernelben is egységesebbé válik az ARM támogatása.

...mint ahogy az NVIDIA GPU-k támogatása is?

Tök jó open-source drivereik vannak a kernelben... Ja nem, az a másik, az AMD.

Linuxon kb. Maxwell-ig (GTX 750 és társai!) lehet értelmesen használni a kártyáikat az open-source driverrel. A zárt driverük szépen működik, megy a 3D, video kódolás, compute, csak desktopra fos (bugos, lassú).

Az Intel-nek jót fog tenni még egy vetélytárs a desktop vonalon.

Arra viszont kíváncsi lennék, hogy az Apple áttérése ARM-re mennyiben befolyásolta ez a felvásárlást.

mint NVDA reszvenyes: hajra fiuk, veszuk meg a vilagot! ;-)

(??!!).., hogy az USA-ban bejegyzett cégek "birodalmi-hatalmi" taktikai elvek szerint vásárolják fel a nem amerikai és jelentős tech-cégeket! - Épül, (hatalmasodik!) a globális birodalmi-hatalmi erőforrásrendszer!) - (Nekem különösen ez a szövegrész okán "lóg ki a lóláb"...  - "...elkötelezett, hogy az ARM fejlesztése továbbra is az UK-ben maradjon...")

:D  -  na, ja..!

Szerkesztve: 2020. 09. 14., h – 14:57

Hogy akadna meg a torkán.

Szerintem nagyon sokunknak nem tetszik ez a felvásárlás, de ez van:

- a SoftBank foltozza a WeWork lyukat, az arabokat biztos eddig lehetett hülyének nézni

- Anglia impotens.Ha ebben nem látott most fantáziát, nemzeti büszkeséget, stb, akkor megérdemlik

- olyan ez pont, mint a mesebeli elefánt a porcelánboltban. És az nv már bizonyított.