Macbook rossz időpontot ír

Fórumok

Asszonynak van egy Macbookja. Ritkán úgy adódik, hogy valamit épp azon akarok megnézni vagy megírni. Készítettünk a számomra egy felhasználót, belépek, használom.

Tegnapelőtt dél körül letöltöttem, módosítottam egy fájlt, majd visszatöltöttem a felhőbe. Délután fél egy körül nézem a saját gépemen, Linux alól, és azt mondja, hogy aznap este fél hatkor leszt az utolsó módosítás.

Megnéztem újra a Mac-et, hogy mi történik, kiderült, hogy rossz időt mutat.

Amikor 12:25 volt, a Mac 17:25-öt írt ki. Gondoltam, bizonyára rossz időzóna, de az idő beállítások jónak látszanak.

Set date and time automatically: Yes. Use: Apple Europe (time.euro.apple.com)
Set timezone automatically: Yes. Timezone: British Summer Time

Hacsak az Apple Európa által adott idő nem siet 5 órát, akkor nem tudom, mi lehet a gond.

Van valami, amit meg kellene néznem, át kellene állítanom?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 08. 29., szo – 19:44

Van valami, amit meg kellene néznem, át kellene állítanom?

Az időt XD

Egyébként próbáld ki ezt a default apple timeserver helyett.

Amikor lattam ilyet, aksi gondra is vissza lehetett vezetni. Jo esetben csak teljesen lemerult, amig "sleep"-ben volt. Rossz esetben ettol zarlatossa valhat, es onnantol mindig random ido van rajta, amint lehuzod a toltot.

Elsőre nem is értettem, hogy fordulhat elő, de közben 10%-ban hasonló dologba futottam bele: VirtualBox alatt futtatott Debian (Rpi) elkezdett késni, de már 2 napnál tart, a CURRENT_TIMESTAMP db alapérték épp 10 perce 2020.08.28-at írt bele. Nofene...

Ja, hát persze, lecsukom a gépet, megy standby-ba minden, majd amikor felébred, akkor nem tudja hogy ő aludt. Nem alszik nálad is a gép valami urcsa üzemmódban?

ntpd -gq

Aludni alszik, de nem ismerem annyira a Macbookokat, hogy tudjam, milyen üzemmódban alszik, vagy egyáltalán milyen üzemmódokban tud aludni.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.