szivar szívás

úgy kéthavonta megengedek magamnak egy-egy vasárnapi ebéd után egy whisky-cola kombót, melyhez a teraszon dögölve egy fasza szivart is szoktam szipkázni.

általában sikerül beszerezni egy bizonyost, ~1600 Ft körüli áron. momentán ebből nem volt, két trafikmutyit is néztem, így vettem egy -már korábban kipróbált de nem feltétlen kedvencet- kb ennyi pénzből.

aztán elhatároztam, hogy itthon szivart utoljára, a következő ausztriából fog érkezni. hagyján hogy a kicsomagolás után lábszagú volt. az is hagyján hogy az első kézbevétel alkalmával hámlik róla két réteg. de hogy szívod mint a barom és kurvára nem ér el a végéig ez a hatás... meggyújtani nem lehet, így elszívni sem. lássuk, mit mutat a szike alatt! miszlikbe hullik a vágástól mindkét irányba 2-3 centit, majd a maradék része is szétesik.

egy ótvar, kiszáradt, ezer éves lófasz. nem először basztam rá így vagy hasonlóan, nagyjából tízezret elvertem mire megtaláltam azt az egyet ami egyébként fasza. de mint tudjuk nertársak, ami ebben az országban fasza, azt ki kell baszni az ablakon.

amit nem értek: ha van szavatossága, erre miért nem figyelnek? ha nem fogy, mi a faszomért tárolgatják évekig? ha visszamennék reklamálni, miért mondják hogy igazából hiába, mert be van csomagolva, ők sem látják/tudják, blablabla, a nagyker sem adja vissza a pénzt, blablabla. arra most nem térnék ki, hogy a bankkártyás fizetés több mint 6 percig tartott. a személyzet beszámolója alapján egymásra mutogat a pénztárgépes, a terminálos, a bank és az internetszolgáltató.

még egy apróság, amiről a propaganda NEM pofázott a múlt hónap végén, amikor az üzemanyag jövedéki adóját literenként vagy 10 Ft-tal emelte ez a böszme: a cigaretta is drágult. korábban egy doboz aranymarbi 1300 körül volt, azóta 1500. annyira dübörög a gazdaság, hogy nem győz utánaemelni annak, aminek csak tud. 3.8 milliárd repült bele a gazdaságba mikor megállt a fél világ, majd nemsokkal később 10 milliárdot tol bele a vadászkiállítás _szervezésébe_. magát a kivitelezést nagyjából 170 milliárdra becsülöm.

Hozzászólások

remelem nem azt akarod mondani hogy a cigi arat kene inkabb az allamnak artamogatnia, hogy nehogymar a bagosok fizessek?

szerintem az az 1500 is tul keves erte.

En meg megadoztatnam az egy nap 3x szarast mert en csak ketszer szarok egy nap.

Annyira gusztustalan ez az europai "mas faszaval verjuk a csalant" hozzaallas. Szokjatok le rola, mert a problema reszei vagytok.

En sem dohanyzom, megis van annyi eszem, hogy tudom, hogy ha ilyen brutalis mertekben felvisszuk jobban az arat, akkor azt a dohanyos szulok gyerekei fogjak megerezni ehezes formajaban. Vagy ha leszokik a szulo, uvoltozes formajaban.

azt a dohanyos szulok gyerekei fogjak megerezni ehezes formajaban. Vagy ha leszokik a szulo, uvoltozes formajaban.

Legalább megtanulja, hogy nem vesz ilyen szart soha a szájába, mert annak ez a következménye. Tapasztalatból beszélek.

trey @ gépház

Hat nem ezt lattam: hanem hogy a suttyo gyerek tinikoraban 0 penzzel bement a varosba tablettas borra es cigire/cigit tarhalni. Azota is dohanyoznak. A gyerekuk mellett is.

Jarassak meg a dohanyosokkal meg a dohanyozni kezdo tinikkel a tudogondozot, lassanak par gegemikrofont eloben: az talan tenyleg segit, de az eszetlen aremeles nem fog. Az illatositott, tul jo izu dohanyok betiltasa is jo irany, es azt legalabb tenyleg csinaljak.

A tüdő-gégerákos betegek látványa nem visszatartó erő. 20-30 évig lehet szívni, mielőtt megdöglik ebben az ember, akkor meg már úgyis késő abbahagyni. Akik már végső stádiumú rákosok, kemo-ról is kijönnek, a bejárat mellett már szívják azt a szart megint. Mit tanuljon akkor egy 30 évvel kevesebb élettapasztalatú hülyegyerek ebből?

a szgk. használat sem létszükséglet

Bizonyos szgk. használat nem létszükséglet, FTFY. Csak ezt nem tudod differenciálni a benzinkúton.

Pl. óriási élmény lehet 2 gyereket két különböző oktatási intézménybe hordani (és onnan elhozni) busszal. Bagózásra valahogy nem jut eszembe ilyen use case.

Az ilyen környezet vagy egészségvédelmi adóknál mindig probléma, hogy igazságtalan valakikkel szemben, ezért írtam oda, hogy "(szállítóknak, BKV-nak, stb. normál ár)." Emellett normális társadalomban továbbra is a többség egészsége fontosabb mint az egyén kényelme, nem?

Engem sem, viszont nekem 10 perc sétára volt az iskola. Viszont nem is Pesten laktunk. :)

(inb4 el kell költözni Pestről: igen, ez egy opció, de nem mindenkinek, illetve amúgy sem azt írtam, hogy feltétlenül autóznia kell mindenkinek, csak azt, hogy vannak szituációk, ahol nincs másik értelmes megoldás)

"illetve amúgy sem azt írtam, hogy feltétlenül autóznia kell mindenkinek, csak azt, hogy vannak szituációk, ahol nincs másik értelmes megoldás"

Ertettem, csak itt van az egyet nem ertes (amivel egyebkent nincs gond, ha mar ez egy forum :)): ha nincs masik ertelmes megoldas, akkor sem feltetlenul a konnyebb utat kell valasztani a "pillanatnyi" kenyelemert, hanem lenyelni, hogy ez van, es tul lehet elni, ennyire egyszerunek gondolom. Ha mar a peldanal tartunk, tulajdonkeppen barhol laktunk/laktam, mindig ugy egy oranyira volt (egy iranyban) az iskola, aztan kesobb a munkahely es szinte minden (Bp). Ezert sem ertem, mikor megy a panaszkodas (mar altalaban), hogy "jaj, de egy orat is kell odaig utazni", amikor nekem ez a legtermeszetesebben megszokott, sosem volt kevesebb, szinte elkepzelni sem tudnam. :)

mindig ugy egy oranyira volt (egy iranyban) az iskola, aztan kesobb a munkahely es szinte minden (Bp)

Szerintem az nagyon sok. Nem feltétlenül akkor, amikor egyedül jársz munkába, hanem ha mondjuk van egy óvodás és egy iskolás gyereked, ahol a két intézmény nem pont arra az útvonalra esik, ahogy munkába mész. Elég gyorsan lesz így az egy órából kettő. :)

Nekem meg ez termeszetes, gyakorlatilag ~20 eve, igy nyilvan ehhez viszonyitok, nincs is massal tapasztalatom (mar csak azert sem, mert anno velem is igy jart valamelyik szulo, megsem volt problema). Ha ugy alakul, akkor hat ketto lesz, elofordul az ilyen, a csalad az elso, nem a munkahely. Ameddig nem lesz elkerulhetetlen, nem lesz auto, es remelem, sosem lesz az (alapvetoen nagyon ellenzem a jelenlegi autos “kulturat” es ameddig lehet, szeretnek tavolmaradni tole, mas akadalya pedig nem lenne).

Mi sokáig laktunk Debrecenben úgy, hogy a feleségem vonattal átjárt Nyíregyházára dolgozni. Mások szörnyülködtek, amikor szóba került, hogy kb. 50 km oda és ugyanennyi vissza, de amikor mondta, hogy kb. óránként járnak az IC-k, a kedvezményes pótjegy ezen a távon 150 Ft és mindennel együtt 45 perc alatt beér, akkor azért sok pesti mondta, hogy ő ennél sokkal többet elkocsikázik _városon belül_.

Szerintem teljesen jól gondolkodsz ebben.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Minden szenvedély egyfajta gyengeség.

A szexmánia is..?  (Szegény lenne a világ függőségek nélkül. Támogatom azt a vasárnaponkénti egy, lazító, élvhajhász szívar elégetését. Akkor is, ha a vasárnapi gyengeségeim nem pont errefelé vezetnek...  :)   Csak persze ehhez égnie kellene. - Minden tervezett célra eladott és használhatatlan termék legyártójára kirónám az éves határvédelmünk valamint a "pandémiás" harc teljes költségét adóképpen, törvényileg és alkotmányilag.

Valóban vannak egyéb szenvedélyek, amihez még "anyag" se kell, ezért felesleges még újabbakhoz eszközöket gyártani. Szerintem heti egy szivarozás elbírna még egy "pici" adót, anélkül, hogy be kellene szüntetni, de a dohányosok további adóztatását én sem tartom elvetendőnek, sőt.

Komolyan írom, hogy bár néha fogyasztok üdítőt és chipszet, de "szolidaritásból" én speciel elfogadnám, hogy azokat is adóztassák meg sokkal jobban, ha cserébe a dohányzást még jobban megszorítanák. Társasházban ablakot nem lehet nyitni, mert átjön a füst, a városban az úton vagy a főtéren kerülgetni kell a csikkeket, a buszmegállóban továbbra is rágyújtanak, ésatöbbi.

Régebben pl TK-n sem értettem azon csajok adatlapjait, akik pl kiírták, hogy sportolnak, de a dohányos-e rész is pozitív volt.

OFF

a buszmegállóban továbbra is rágyújtanak

Ezért sem tudom komolyan venni az olyan szólamokat, miszerint a rendőrség csak egy bírságológép. Ha az lenne, ott leskelődnének civil ruhában minden megállóban, aztán 5-15 percenként elővennék a jelvényt, és annyi bírságot kioszthatnának, hogy egy nap alatt összejönne belőle pár havi fizetésük.

Szerintem ezzel a sirassal nem leszel nepszeru. En szalankent adnam a cigit 10K -ert :D

ha szétvágtad és benne kb dohány szerű törmeléket találtál, az azt jelenti hogy kamu szivart vettél. egy normális szivar dohány levelekből van sodorva és az egy dolog hogy ha rosszul tárolják akkor ki tud száradni, de amit leírtál az nekem inkább arra hajaz hogy csak simán kamu volt.

Akkor 2 havonta van egy kólára valód? :)

Szerkesztve: 2020. 07. 27., h – 13:09

Whisky-cola.... Azt hittem ezt kinövi az ember 16-17 éves korában.

 

Ha már sznoboskodsz, akkor miért rontod el a kólával? Persze ha Jack/Jim a "whisky" otthon, akkor azokon éppenséggel javithat is akár...

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

1, Kezdj el pipázni!

2, Ne rakj kólát a viszkibe!

3, Szívesen! :)

Formabontó leszek: nem ítéllek el!

Sajnos ez van, én további jövedéki adó emelésekre számítanék mind a bagó, mint az üzemanyag esetén. Tovább tetézi a bajt, hogy imhó minőségi szivart Ukrajnából sem fogsz tudni beszerezni szürkeimportban, mindenképpen le leszel húzva.

Én betiltanám a dohányzást is, meg az alkoholt is. Ugyanaz a kategória, mint a drog.

Tiltották már be, meg is lett az eredménye: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szesztilalom#A_szesztilalom_az_Amerikai_E…

Ha ez ilyen egyszerű lenne, már meglépték volna. A dohányzással szemben fokozódik a társadalmi elutasítottság, ha megfigyeled folyamatosan szorítják vissza és drágítják. De az alkohol (kulturált) fogyasztása annyira a kultúránk része, hogy teljesen esélytelen a betiltás. És mivel viszonylag könnyű feketén előállítani, értelme sem lenne.

En mindent engedelyeznek. Nehez es kokemeny drogokat is.

Ellenben azzal a lendulettel rogzitenem a vasarlokat es megvonnek toluk minden egeszsegugyi tamogatott kezelest.

Onnantol vagy fizetsz vagy megdoglesz. Ettol fuggetlenul az elvonasok, fizetesei, hozzajarulasi kotelezettseg maradnanak. Innentol az egyen onallo merlegelesi szabadsaga alapjan eldonti neki mi a prioritas.

Illegal underground meg helyszinen targyalas nelkul dredd birositva intezkedes ala lenne vonva.

Ez lenne az igazan liberalizalt piac.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Nehéz dolog ez. Aki extrém sportot űz, versenyzik annak meg legyen fizetős a traumatológiai kezelés? Aki stresszel, aki kövér, aki sokat ül számítógép előtt stb. azoknál mind legyen magasabb eü biztosítási összeg? A dohány, alkohol, drog inkább az alacsony jövedelműek függősége (oké, nem a kokain), pont őket sújtanád még inkább?

Másrészt ha kirabol egy herkás, esetleg meg is késel, mert neki aztán semmi más nem számít, akkor már nem akarnál mindent legalizálni.

Extrém sport...
19-20 évesen a focipályán hirtelen szívhalálban meghalni, 25-30 évesen a torna miatt szétszakadt izmokkal, megnyúlt szalagokkal tönkrement izületekkel élni, a doppingszerek miatt különböző szervi, idegrendszeri bajokat összeszedni, stb. na ez az extrém sport.

De mindegy is,

gy

Aki extrém sportot űz, versenyzik annak meg legyen fizetős a traumatológiai kezelés?

Igen. Értsd jól, tehát ha elüt a busz hazafelé az ejtőernyőzésből, az nyilván nem lenne fizetős.

Aki stresszel, aki kövér, aki sokat ül számítógép előtt stb. azoknál mind legyen magasabb eü biztosítási összeg?

Igen. Ha van pénz a kelleténél többet zabálni, akkor legyen pénz TB-re is. (Túlsúlyosként engem is érintene, de akkor is igen, nincs emiatt disszonancia bennem.)

A dohány, alkohol, drog inkább az alacsony jövedelműek függősége (oké, nem a kokain), pont őket sújtanád még inkább?

Igen. Különösen azokat, akik úgy verik el cigire/piára a pénzt, hogy közben mondjuk a saját gyerekeinek nem jut oktatás, egészségügy, megfelelő kaja, stb.

Btw mielőtt valami absztinensnek tűnnék, nem. Szoktam alkalmanként inni a haverokkal, sőtt mindjárt kiülök a tetőteraszra egy meggysörrel lazítani egyet. Nyilván nem erről van szó, hanem azokról, akik már a reggelinél beveszik a dupla felest.

Még talan ezt tudná a TB is, még az infrastruktúra is részben adott hozzá, pl. be lehetne csatornázni a foglalkozás egészségügyi kötelező vizsgálatok eredményét.

Ha nagyon elvadult ötletekben gondolkozunk, akkor meg lehetne pontrendszer, ami alapján kedvezményeket kapsz. Pl. elmentél egy hónapban tízszer edzeni, visszakapod a bérlet árának egy részét TB kedvezmény formájában. Nyilván ez egy gondolatkísérlet, ezer helyen bele lehet kötni. :)

Szerintem egyszerűbb a cigi/alkohol árába/adójába annyit beletenni, amennyi pluszt adnak az egészségügy munkájához (vagy ezt valahogy arányosítani).

Jobban számolható, és talán igazságosabb is, aki kétszer annyit iszik, kétszer annyit fizet be :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

EP-vel szerintem nem lehet ilyeneket fizetni, legalábbis ahova járok, ott nem fogadják el. SZÉP kártyával lehet.

Az EP-nek amúgy pont az a baja, hogy nagyon szűk lehetőségeid vannak, hogy megelőzésre költs. Orvosra és gyógyszerre szinte bármit lehet, de mondjuk futócipő vagy bicikli az kizárt.

Jól látod :)

Jó, nem igaz, mert vitamint is lehet venni, az meg már kb. megelőzés. Mondjuk nem bármilyet, de kezdésnek jó. :)

Amúgy én a nyugdíjpénztáros 20% adókedvezményt szoktam EP-re kérni: annyi elfogy, fogorvoshoz félévente megyek, szemészhez évente, néha kell tényleg valami gyógyszer vagy szakorvosi vizsgálat, stb. "Szerencsére" elég drága mulatság ez ahhoz, hogy az évi max. 150k elfogyjon. :D

Évente járok. Hogy abból a vizsgálatból bármi értelmes adatot össze lehet állítani azt erősen kétlem.

Vérnyomás, pulzus,

Hallás és látásvizsgálat,

Magasság és testtömeg, ha éppen úgy tartja kedvük,

Képes vagyok.e csukott szemmel, kinyújtott kézzel 1 lábon állva állni egy kis ideig.

+ volt-e beteg tavaly óta.

 

Ha esetemben lenne komolyabb vizsgálat az már a foglalkozási megbetegedés, foglalkozási ártalom kör lenne. 

gy

"tehát ha elüt a busz hazafelé az ejtőernyőzésből"

Es ha azert ut el a busz, mert a gordeszkaddal kiugrottal ele, de amugy a gordeszka neked nem "extrem sport", csak "hobbi"?

Meg en tuti direkt atejtoernyoznek a hataron, ha a sajat orszagom nem akar ingyen ellatni, annal a katonai fogsag gyengelkedoje is jobb a szomszed orszagban.

(Hu de viccesen sokaig lehetne ezt ragni)

Kb. 10 évig dohányoztam és életem egyik legjobb döntése volt, hogy leszoktam, immáron kb. 10 éve. Ne dohányozz, mert csak szétcseszed magad vele, a környezetedet is, de legalább egy csomó pénzt ki is dobsz rá feleslegesen.

A magyar ember jelképe a hátrafelé nyilazás. Vakon rohanunk a semmibe, miközben a múltunkat támadjuk.

Szivart jó helyen kell venni. Pl.szivarboltban, ahol nem a fiókban van hónapokig a Kiskegyed meg a kiflik között, meg ahol értenek is egy picit hozzá. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Cigi mellé pisztolyt kellene osztogatni, egyszerűbb mindjárt egy fejlövés mint ez a lassú méreg. Minek szenvedni?
Amúgy meg fizessen csak ezreket aki ezeket a szarokat tömködi a pofájába. De akkor menjen el egy sarokba pöfékelni és ne mérgezze a normálisan lélegezni kívánó embereket. 

Szerkesztve: 2020. 07. 29., sze – 11:35

érdekes hozzászólások!
mindenkinek a cigaretta szívása, az erre költött lóvé és/vagy az ebből származó adóbevétel csöngetett, de a nyitóposztban leírt többi téma meg senkit sem érdekelt:

-a nemzeti trafikmutyiban ótvar szar szivart lehet kapni (kereskedelem, fogyasztóvédelem témakör)
-a bankkártyás fizetések körüli problémák legalább 70%-a csak a trafikmutyiknál leledzik
-üzemanyag, dohányáru és szeszesital jövedéki adójának emelése július 1.-től (meg ezzel párhuzamosan amúgy is üzemanyagár-emelések heti kétszer)
-a 4 hetes országleállás alaklmával a gazdaságba (állítólag) beleöntött 3.8 milliárd Ft szemben áll egy lófaszrendezvény szervezésének eddigi 10 milliárdjával

még az a szerencse, hogy Ti itt mind felsőfokú végzettséggel bírtok... :)
ezért lesz még kormányon 300 évig a fidesz ;)

adalék:
pár hónapja a NAV úgy rendelkezett, hogy a trafikmutyiban jövedéki termék vásárlása esetén NINCS vásárlói visszalépés a vásárlástól, vagy téves vásárlás. amint a pénztárgépbe beütésre kerül a jövedéki termék, azt a vásárlónak kötelessége kifizetni, a kasszából stornózni a jövedéki terméket nem lehet. szóval ha megkérnek, hogy hozzál már egy sötétkék dunhillt, Te meg mire odaérsz, valamiért zsigerből kék multit kérsz, akkor legfeljebb nem egy doboz cigiért mentél le, hanem kettőért...

érdekes szabályok, vajaznak (ismét) a "kivéve a gyevi bírót" mesére.

Szerkesztve: 2020. 07. 29., sze – 23:33

Egyrészt szerintem hülye vagy. Én visszaballagnék, panaszkönyv, ha nincs, fogyvédelem. Állj ki az igazadért.

Másrészt, gondolkodhatnál néha. A szivar - a cigarettával és a szivarkával ellentétben - nem igazán tömegtermék, nem csak az ára miatt, hanem egyszerűen itthon nincs akkora kultúrája neki. Az emberek vagy pipáznak vagy cigarettáznak, a kettő között meg kb semmi nincs (az e-cigi teljesen másik műfaj). Természetes, hogy alig fogy a készlet, és álltában tönkremegy - cserébe az ott lévő eladók rohadtul nem értenek ahhoz, amit árulnak, az is szerencse, hogy a kék Pall Mall-t meg tudja különböztetni a mentolostól. Beütik - eladják, ehhez kell érteniük.

Biztos nálunk is van olyan dohánybolt, ahol komolyabban veszik a szivarkérdést, de ezeket fel kell kutatni. Amúgy meg kint vannak szivar szakboltok, ahol megbízhatóbban beszerezheted a szívnivalót.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-