[Megoldva] FTP szervert elérése!

Feltelepítettem egy windows szerver 2012 -őt és egy windows 7 klienst virtualbox alatt!

A szerveren fut egy ftp szerver!

El akarom érni windows klienssel!

Csak akkor látom a szervert ha a windows szerveren letiltom a tűzfalat!

Nem akarom emiatt letiltani az egész tűzfalat!

Az alkalmazások engedélyezésénél be van pipálva az ftp, a portoknál a bejövő 21 es engedélyezve van. Akkor miért nem müködik?

 

 

A tűzfal támogatáshoz  vegyek fel porttartományt?

https://drive.google.com/file/d/1eSa7KHT7vtY4EN2Skj5eGvD-BUBlDi-d/view?…

Hozzászólások

Aktiv, vagy passziv? 20-as port engedelyezett?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Regen foglalkoztam mar FTP-vel, szoval inkabb emlek, mint biztos:

-Aktiv modban a kliens valasztja ki a sajat portjat, hogy mihez kapcsolodjon a server (kimeno port a 20-as, erre rosszul emlekeztem). Ez ugye tuzfal/NAT miatt nem mindig jo otlet.

-Passziv modban minden kapcsolatot a kliens nyit, a server valaszt IP:PORT parost.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Így is fel lehet fogni, meg úgy is, hogy aktív módban a szerver nyitja meg az adatcsatornát a 20-as portról a kliens felé (amit a kliens tűzfala mint bejövő kapcsolatot, pontosabban SYN-t blokkolhat), míg passzív módban a kliens nyitja meg az adatcsatornát a szerver által a kontroll-csatornán (21-es port) közölt magas port felé. A kliens tűzfal általában nem blokkol kimenő SYN-t, ezért átmegy a pFTP.

Szerkesztve: 2020. 07. 13., h – 20:17

A 20-as portot is engedélyezni kell, vagy a szervernek és a kliensnek passzív FTP-t kell beszélniük.

Wikipedia szerint rosszul emlekeztem, jogos. Aktiv esetben a server nyit a kliens fele (ezt tudtam), de a local port bindingot akkor is meglepi a 20-as portra. Szoval a 20-as lesz a kimeno port a server oldalan. (es persze a kliens adja meg az o oldalan az IP:PORT parost)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Azt olvastam (emlékeimet felfrissítendő), hogy PFTP esetén a kliens ugyanúgy a szerver 21-es portján kezdeményezi a kapcsolatot, de a szerver egy PORT válaszban közöl a klienssel egy úgynevezett ephemeral portot a 49152...65535 tartományban. Ezután a kliens már erre a portra küldi az FTP kéréseket a szerver felé. Tehát itt nincs 20-as port. A magas portokat pedig átengedik a tűzfalak.

Rosszul olvastam valamit?

Win2012 serverrol volt szo. Azon PFTP a megszokott FTP server progi?

Az, hogy milyen portot nyit, o hatarozza meg, olyan tartomanybol, amit beallitasz neki. De mar nagyon reg foglalkoztam FTP-vel protokoll szinten (kb. 15 eve).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szuper, köcsög lettem :) Nem, nem úgy lőttek ki a szülőcsatornából hogy mindent is tudtam.

Használtam a google-t (ill akkor még nem google-t, mittudomén mi volt akkortájt), vettem könyveket, magazinokat, ezeket olvasgattam el. Lehet ezért tudok okosan kérdezni a google-tól is. HUP sem volt még akkor, lehet ha lett volna akkor ide jöttem volna és kérdeztem volna. De emberünk a kérdést sem tudja megfogalmazni rendesen, nem csak itt...

 Csak végignéztem a többi topicját is .. javaslom neked is.

Kérdezek! Miért! kell! Ennyi! felkiáltójel!

Igen! Ebbe! Is! Nem tudom, magyar nyelvből milyen szintű oktatásban részesültél, de alapvető hiányosságokat mutat az, ha valaki nem tud írásban legalább közel helyesen kommunikálni, a szóneli közlést megfelelő formában írásban visszaadni. Az ilyen szintű hibák már általános iskolában készült fogalmazásoknál is erőteljesen lefelé húzták az adott munka értékelését.

Ha értelmesen, magyarul kérdeznél, akkor segítenék. De vedd úgy, hogy az is segítség, amikor az ordítóan bántó kommunikációs hibákra rámutat valaki.

Update: Visszaolvasva néhány bejegyzésedet sajnos ez nálad általános, hogy nem tudsz írásban helyesen kommunikálni, nem tudod a moondanivalódat megfelelően írásba foglalni. És amíg ez nem fog változni, addig sokszor meg fogod kapni emiatt a kritikát - és ha a reagálásod ilyen lesz, mint itt, akkor a segítő kezek számát is sikeresen fogod csökkenteni. Nekem nem fáj, ha neked az egy-két-három mondatos "hogyan csináljam" kérdéseid megválaszolatlanul maradnak, vagy épp lmgfy szintűnél nem fogsz komolyabb választ kapni...

És hogy hogyan kérdezz? Valahogy így.

Ha megtanulsz ugyesen kerdezni akkor valoszinuleg Google baratunk is hamarabb a segitsegedre lesz. Probald csak ki az alabbit es nezd meg az eredmenyet:
 

nemmegyazeftepe!

vagy:

How to configure ftp on windows 2012 ?

vagy:

windows server 2012 ftp firewall settings

fajitas, azért megírhatnád, hogy mi lett a megoldás, hátha mások is tanulhatnak belőle.