[Megoldva] Chromium - Linux H.265 support Fedora alatt

Sziasztok!

 

Errol az oldalrol (https://chromium.woolyss.com/) telepitettem Win. ala Chromium-ot, hogy a kameraim kepet (H265-ben kodolnak) elerjem webfeluleten. Mukodik is szepen, viszont linux ala (fedora) nem talalok olyan verziot, ami supportalna...

 

Esetleg ti ismertek ilyet?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 06. 09., k - 20:10

Az ArchWiki érdekeseket ír a témában: https://wiki.archlinux.org/index.php/Hardware_video_acceleration

Eszerint Intel oldalon Cherryview/Braswell óta támogatott a hardveres dekódolás, AMD oldalon meg Radeon R9 Fury és újabbak esetén. Ezt a VA-API-meghajtó biztosítja, és ezt használják a böngészők is. Ha az itteni információk helyesek, akkor Chromiumban Xorgon működik (de Wayland és XWayland esetén nem), Firefoxban meg a 75/76-os verziótól fogva Wayland mellett (de Xorgon nem). NVidia esetén egyik böngészőben sem megy (bár a GNOME/Web mellé Yes van írva, de azt erősen kétlem hogy náluk menne, de Chromiumban nem).

Nem cel a hardveres kodolas, nekem nem gaz, ha szoftverbol kodolja a kepet, a lenyeg, hogy ne a server oldalt terhelje vele Ha ugyanis a bongeszo nem tudja megjeleniteni a h265-ot, automatikusan mjpeg-be konvertal a server, ahol a VMS fut. (Ami meg nem egy erogep)

 

Bar nekem regebbi CPU-m van, amiben nincs hardveres dekodolas (i5 4200U ) azert elv egy 1080p hevc-t 3-4 mbiten (ennyi a kamera bitrataja) nem kene gondot okoznia megjeleniteni: https://hwbot.org/submission/4448613_sir_nobs_of_rone_ii._hevc_h.265_decode_core_i5_4200u_202.24_marks

Lehet nem jó megoldás neked, az NW.JS-ben ami Chromium alapú az alábbi ffmpeg plugin-t használom, nem találom, hogy h265-öt tud-e, de próbáld meg:

https://github.com/iteufel/nwjs-ffmpeg-prebuilt

Van linux-os build belőle.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!