Motorosok karantenban

Egy motoros aki felelossegteljesen gondolkodik, es megerti, valamint elfogadja a szabalyokat es tukon ulve, szinte beoltozve varja az elso marciusi meleg napsugarakat. Es vannak a seggfajosak akik nem tudjak tovabb tetlenul nezni a csodalatos idojarast, es nem szegyenkezve bar, de motorra ul, hogy „bevasarolhasson”, vagy "intezze ugyeit" vagy ep kutyaeledelert ugrik be a plazaba a fodraszhoz menet. Mert "De lehet motorozni" Jo ilyen cikket olvasni, hogy vannak meg ertelmes motorosok akik fel tudjak fogni, es nem kijatszak a szabalyokat.

Hozzászólások

1) Az autoszektor (mi a faszom az az autoszektor?) szakért.

2) "Karanténban", harsogja a cím. Nem voltam karanténban. Érteni kéne, mit jelent a karantén és a kijárási korlátozás alá eső közti különbség, nem? Karanténban az volt, akit oda elrendeltek, ellenőriztek stb. Aki karanténban volt, az helyesen tette, hogy nem motorozott, mert könnyen rábaszhatott volna. 

3) Győrben 2 hete nincs kijárási korlátozás. Aktualitása?

4) Motoron, kerékpáron és minden egyéb egy személlyel közlekedő járművön a legbiztonságosabb a közlekedés a fertőzés elkapása vagy továbbadása szempontjából.

5) Állandóan vannak, akik túltolják a biciklit. A fenti téma egy jó példája ennek.

trey @ gépház

Én is motorozom amikor csak tehetem, DE nem szórakozásból. Én hatékony járműként tekintek a kétkerekűre (itt pest mellet/pesten). Nem "kirándulgatok" erre vett _drága_ mocival.

És a #maradjotthon alatt én is amikor csak lehetett, otthonmaradtam. (kicsit túlzásba is vittem)

Csak akkor szólok hozzá egy témához, ha értelmét látom.

Szerkesztve: 2020. 05. 16., szo - 22:09

Milyen szabály? Bárhová mehetsz/mehettél mindig is ügyet intézni, dolgozni, sportolni. Senki nem tiltotta meg, h plö mocival felmenj a mátrába sétálni.

Mi végig jártunk a spanokkal végig bicajozni. Heti 4x jártam konditerembe, asszonnyal mentünk kb minden hétvégén túrázni. Csak ugye én már az első hét után levettem, h itten egy túlfújt média hiszti okozta pánik van.

"egy túlfújt média hiszti okozta pánik" -- Nem ez nem az, csak az első fricska a következő, egyre globalizálódó világ követelmény-rendszeréből. (A Darvin-díjra nagyon áhítozók egyébként leszarhatják, többieknek nem árt elmerülni benne és kihámozni az igazságot...)

A vírus emberről emberre (esetleg egyes állatfajokra) terjed. Ez ellen a szociális távolságtartással lehet védekezni. Attól, hogy valaki fölül egy motorra és körbetúrázza vele az országot, de nem kerül közeli kapcsolatba más emberekkel, senkinek semmi baja nem lesz. A testi és mentális egészség megőrzése viszont kiemelkedően fontos (egyébként is, de nehéz helyzetekben különösen), így - ahogy Cili néni is javasolta - fontos a szabad levegő, a napsütés, a testmozgás, sportolás, másrészt a változatos ingerek befogadása. Közhely, de ha a lélek beteg, akkor előbb-utóbb a test is megbetegszik. A szabadban való túrázás viszont a testen felül mentálisan is baromi jót tesz. Én nagyjából kötelezővé tettem volna a rendszeres túrázást, persze a más emberektől való távolság betartásával.

Hasonló ostobaság volt, hogy az egyik helyi polgármester a speciális jogosultságait kihasználva a faluban több hétvégére kijárási tilalmat rendelt el. Érted: egy olyan településen, ahol vírusmentes időszakban is végig bírsz sétálni úgy az egész falun, hogy kb. senkivel sem találkozol, vagy, ha éppen jön valaki szembe, akkor bármikor kényelmesen el tudsz mellette menni 3+ méter távolsággal. Ugyanitt, a közterületre (nyílt utcára) is kötelezően elrendelt maszk-használat, nehogy valaki letüsszentse vírussal az út széli akácfát.

Szerkesztve: 2020. 05. 17., v - 00:50

A motoron megvan a másfél méter távolság? Ha nincs, eltakarja az orrát és a száját? Ha igen, akkor mi a f.szért fáj neked, ha valaki motorozik? A követelőző rettegő zombik tömege óriási kárt okozott mindenkinek, úgyhogy mostmár jó lenne, ha végre befognák a pofájukat. Húzzanak kotont a fejükre. 

Eleve a motorozást egy percig sem kellett volna kriminalizálni ésvagy korlátozni. Ha én lennék orbán támogatnám is, egy hatástanulmány után, mert valószínűleg tetemes részük hullik el 22-45 éves kor között és kellenek a szervek. Így a legolcsóbb. Amelyik meg tud magára vigyázni az úgy közlekedik közúton, hogy fel sem tűnik.

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h - 10:03

Ez az egyik legundoritobb dolog a kozeletben most: a sok judgemental faszkalap meg onkentes rendor, aki ugy erzi, hogy kapott egy moralis fegyvert a kezebe a lockdown miatt. Legtobbszor ezek a legalszentebb parasztok szoktak lenni, akik szerint csak az van rendben, ha ok nem tartanak be szabalyokat.

Menjen a motoros inkabb tomegkozlekedve boltba?

Non-issue, keress magadnak ertelmesebb es tarsadalomra kevesbe karos hobbit.

Szerkesztve: 2020. 05. 18., h - 13:26

- Doktornő! Ha véget ér a karantén, fogok tudni motorozni?
- Persze!
- Dejó! Előtte nem tudtam!

:D