Ebay és aliexpress csomagküldés újra működik?

Fórumok

Sziasztok!

Valaki rendelt mostanában Kínából? Újra ugyanúgy küldik a leveleket, mint régen? Nincs fennakadás?

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p - 09:31

Nem is állt le. Szerintem gyorsabb is lett a móka. A "karantén" első napján rendeltem Ebayről, 3 hét alatt rekordidő alatt ide is ért.

 

FOGYASSZ! PÖRÖGJÖN A GAZDASÁG! EGYÜTT SIKERÜLNI FOG!

Hivatásos pitiáner
neut @

Nekem van olyan rendelésem ami februári, de még fel sem adták. A Banggood ügyfeles azt mondta ne izguljak május végére megjön, ahogy ígérték. Mondjuk erről az ígéretről akkor hallottam először.
De van olyan is szintén a Banggoról, amit 3 hete rendeltem és már egy hete megjött.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Van március 13-i banggood-os rendelésem, ami még mindig nem jött meg. Akartam refundot kérni, de kérték, hogy legyek még türelemmel további 27 napig, hátha addig megérkezik.

(We are sorry for this shipping delay. In case of wrong delivery, we would like to check your address information.
If the address is correct, would you mind waiting for 【27 】days? As deadline for delivery is  90 days now.  Its delivery might be delayed due to unavoidable situations, like slower customs clearance procedure or poor weather conditions.)

en erre azt szoktam valaszolni, hogy becsszo majd visszautalom ha megis megjon, de a penzt nyugodtan adjak vissza.

 

Miert neked kene anyagilag megkockaztatni? Foleg amikor nyilvanvaloan vannak olyan eladok akik arra jatszanak hogy elfelejted 45-60 nap utan visszakerni a penzed.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem állt le, nekem folyamatosan jönnek a rendelt termékek, kivéve egy drón akksit, azt meg visszakérem a pénzt.

"Mert értek a kutyákhoz." " https://tamasblog.hu/ "

Szerintem sem allt le, de volt ket marcius eleji rendelesem, az egyik mar egy honapja megerkezett, a masiknal meg most adtak vissza a penzt egy dispute utan. Volt olyan aprilisi Alis rendelesem ami nemet raktarbol jott es 6 nap alatt ideert.

/sza2

Digital? Every idiot can count to one - Bob Widlar

Nekem is működik, csak a bp-i irodába kihozza a posta a csomagot, agglomerációs posta nem hozzá házhoz.

Úgy tűnik csak én és a barátom vagyunk szerencsétlenek. Mindkettőnknek két csomagja tűnt el az utóbbi 2 hónapban...

Szóval nekem nem működik.

Mukodik, de lassabb. Epp ma jott aprilis kozepi rendelesem Alirol. Viszont van olyan, ami marcius ota nem ert ide.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerkesztve: 2020. 05. 15., p - 20:17

Működik, gyorsabb is, csak a magyar posta lett szarabb (hamarabb ideér az országba a tracking szerint, aztán itt két hónapot is ülnek rajta). Ahol van európai lerakat (többnyire minden nagyobb kereskedőnek van, így játsszák ki a hamarosan bevezetésre kerülő eu-s szigorításokat), onnan egy héten belül megjön a csomag (hamarabb mint a legtöbb hazai webshopból).

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Március elején rendeltem két dolgot aliról, csomagkövetéssel, Mindkét terméknél 2x hosszabbítottak vásárlási védelmet, legutóbb júniusig. Ma kaptam meg az egyiket. Svédországból, új track számmal. Márciusban egyes régiók teljesen leállhattak Kínában.

Ez attól is függ, hogy milyen szállítási módot választasz. A free (és gyakran untraced/economic/stb.) shipping helyett érdemes pl. az Aliexpress standard shipping-re ráfizetni egy kicsit, mert gyorsabb, szebb, biztonságosabb.:) 

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

"Március elején rendeltem két dolgot aliról, csomagkövetéssel," Sehol nem írtam, hogy free szállítás volt. Ráadásul Svédországból jött, Malmöben adták fel. Az eredeti tracking alapján elhagyta Kínát a csomag, de ide nem érkezett meg. Aztán április végén kaptam üzenetet, hogy meghosszabbították a vásárlási védelmet, majd még egyet, amiben júniusig kitolták. Kb másfél hete meg egy újabb üzenetet, hogy a csomagot feladta a kereskedő.

Én free szállítással rendeltem az Aliról egy $25-os usb-c tápot. Február elején rendeltem, egy hónap után kattintotta át a csóka, hogy feladta, a héten jött meg, svéd tracking numberrel, de kínai vámnyilatkozattal a tetején, a tracking number szerint áprilisban adták fel Malmöben.

Csak azért nem pampogtam velük eddig, mert a gyártó cég nevével egyező shop küldte, az ilyenekkel nem szokott gond lenni. A logisztika mindenképpen furcsa.

Működik a csomagküldés, de az utóbbi időben elég lassan - bár kivételek vannak.
Volt olyan csomag, ami Kínában várt valószínűleg repülőre, és több olyan is, ami külföldi tracking szerint már rég az országban van, ezekhez vélhetően a Magyar Posta nem nyúlt még hozzá és itthon várakozhatnak (zsákban vagy effélében érkező küldeménysereg).

Nekem az a gyanúm, hogy leginkább itthon lassú a rendszer, de itt nagyon.
(Talán két éve Karácsonykor kezdték, hogy itthon nem frissül a követés /nem jelzik, hogy beérkezett az országba/, mert nem győzték a forgalmat - egy ideje gyanús, hogy ezt a módit rendszeresítették és ez lett rosszabb mostanság, ami egyébként érthető, bár én szívesebben venném a minél részletesebb tájékoztatást.)

Én két Ebay rendelésre várok, az egyik 38, a másik 34 napja van úton.

Elvileg.

Jó látni, hogy többen írják, hogy működik!
Én két és fél hónapja rendeltem ezt-azt de még nem érkezett meg :(

3 rendelesem volt marcius kozepen, egy megjott 2 het alatt a tobbi mostanaban er csak ide. szoval eleg random.