[Megoldva] Windows 10 kliensek eldobják a hálózati meghajtókat

Sziasztok,

Egy érdekes problémám lenne. Van több tipikus windows-os hálózatom (Windows Server 2012R2 ill. SBS 2011 + Windows 10 kliensek) ahol azt tapasztalom, hogy a kliensek elég sűrűn eldobják a hálózati meghajtókat. Ez azt jelenti, hogy a hálózati meghajtó elérhetetlenné válik, azonban ha az intézőben rákattintok, akkor ismét feléled. Ez azért is zavaró, mert van olyan felhasználó aki hálózati mappából nyit meg pl. egy Adobe Indesign dokumentumot annál az Indesign is dob ilyenkor egy hátast.

A probléma jelentkezik fizikai kliensek, illetve virtuális (Hyper-V guest) kliensek esetében is. A szerverek és a virtuális kliensek Hyper-V virtualizált környezetben futnak. A Hyper-V verziók. 2012R2, 2016, 2019.

Amit kipróbáltam már:

A fizikai gépeken az energiatakarékos beállításokat tiltani a hálózati eszközök tekintetében.

A Registry-ben a LANMAN timeout paraméterket módosítani a kliens és szerver esetében, de egyelőre nem jártam sikerrel.

A probléma nem csak akkor jelentkezik ha a klienset magára hagyjuk, hanem akkor is, ha a gépen dolgoznak.

A problémát nagyjából egy 2019 nyarán telepített windows 10 frissítés óta tapasztalom, de ebben nem vagyok teljesen meggyőződve.

Találkozott esetleg valaki már valaki ilyen problémával?

köszi,

kincza

Hozzászólások

Nem tudom nalad mi a konfig de nalunk ez okozta:

 

caused by Group Policy drives which are set to "Recreate". Windows 8/10 automatically runs Group Policy updates in the background and disconnects/reconnects the drive to Recreate it.

Change the drive to "Update" in group policy and the issue will disappear

Nálunk 30-ból volt egy ilyen gép.
Win újratelepítés, driver frissítés, hálókártya csere, kábel csere. Semmi nem segített. A végén beraktam helyette egy új gépet azóta minden jó.

Amire így utólag gyanakszom, hogy a videókártya lehetett instabil a gépben ami elrántotta magával a hálózatot. De már nem jártam utána.

Hármas........alá............kettes.........................egyest írtam be.