Zyxel USG60W boot után script lefuttatás automatikusan ?

Hali, adott egy Zyxel USG60W-s tűzfal.

Ami a feladat lenne, hogy boot után, mikor minden szépen lefutott, futtasson le egy .zysh scriptet ami bizonyos dolgokat be/ki kapcsolgat zyxel cli parancsokkal.

A zysh-val nincs is gondom, azzal van probléma, hogy nem igazán láttam ilyen lehetőséget benne. Van ugyan egy schedule-run nevű cucc, ami egy "kezdetleges" crontab, de ez sajnos csak weekly, daily, monthly, oneshot opciókat ismer. Valamint ez ugye nem igazán tud a boot után lefutni.

Esetleg valaki aki jártas Zyxelek belső lelki világában tudna valami ötletet mondani? (Amire gondoltam még, hogy a boot-config végére nem zysh scriptként, de a zyshban szereplő parancsokat beírom, de ezt nem mertem még kipróbálni :) )

Köszi előre is a tippeket.

Hozzászólások

Előrebocsájtom, hogy nem láttam még olyat. De a firmware image alapján van neki a flashben startup-config.conf-ja (gondolom ez maga a konfiguráció) és valamiért azt is zysh-val hívja meg :

zysh -a notify-cli-change-stage2 $SYSCONF_PATH/startup-config.conf

Aztán, hogy ez ugyanaz a zysh mint amiről te beszélsz más kérdés.

Az /etc/myzyxel.d lehet még biztató (ami a firmwarebe üres,de ha valami írhatót csatol be az eszköz akkor az ott lévő scriptek is lefutnak init-kor vagy a HTM (Hardware Testing Module) init script ami szintén ellenőrzés nélkül hív meg a flashből zysh-val egy htm-default.conf nevű scripted (ha a startup-config.conf-ban nincs "htm phase" kezdető sor.

A boot-config-ra még csak találat se volt, de lehet az is , hogy sokkal újabb firmware van azon (mert én csak 2015-öst találtam).