A legnagyobb baromságok a koronavírussal kapcsolatban

Fórumok

 

 

Szabályok:

  • Forrás legyen megjelölve
  • Akinek a forrással megjelölt baromságot tartalmazó hozzászólása a legtöbb hupos szavazatot gyűjti, vendégem egy csokira :-)

Hozzászólások

Akkor kezdenék is, szerintem nincs esélyetek :-)

 

 

"már a vírus nevéből is világossabbá válik az egész. Figyeljünk a korona szóra. Mit csinált Trump előző életében, mikor elnökként még nem Kína volt a fő vetélytársa? Igen, koronákat osztott ki a híres szépségversenyein. Egyértelmű hát a vírus eredete, s egyértelműek a célok is" - vélekedett a Kreml szócsövének tartott orosz tévéállomás, az Első csatorna fő hírműsorában, a Vremjában Kirill Klejmenov műsorvezető"

Forrás: e heti HVG

"A korona szó igen is gyanús. Természetesen mindannyian tudjuk, hogy vírus mögött amerikai zsidó pénzemberek állnak. Nem véletlen, hogy Király Linda és Király Viktor apjának a cége is Crown Music Ltd. A kör bezárult."

Remélem, eléggé baromság volt.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Tegnap még facebookon hirdette a tisztifőorvosi profil, hogy senki ne hordjon maszkot aki nem beteg. De résen voltak, mára sikerült eltüntetni.

"Everything fails, all the time."

Azért ez nem egy egyszerű kérdés. Itt egy értelmesebb összefoglaló, hogy a maszk használata mikor jó és mikor nem:

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/fertozo_betegsegek/cikkek/koro…

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

A maszk segit. Jobb, mint a semmi. A "nem ved semmit" (a la WHO) baromsag. A "nem ved eleget" a kifejezes, amit ezek a logikat nelkulozo bolcseszek keresnek.

Viszont moralisan van okunk megsem feltetlen hordani (leginkabb pont a tul jo maszkot): egeszsegugyi dolgozoknak maradjon eleg, ha mar vilagpiaci hiany van belole

Vannak esetek, amikor a maszkviselés többet árt mint használ. Legalább 8 osztályos végzettséghez kötném a kötelezővé tételét, mert az orkok nem fogják tudni rendesen használni, így csak nagyobb lesz számukra a megfertőződés veszélye maszkkal, mint nélküle.

trey @ gépház

Mellényúlt a Moszad, százezer használhatatlan koronavírustesztet importált:

"A Jerusalem Post értesülései szerint a tesztkészletből hiányzott egy kritikus komponens, egy olyan szabadalmaztatott folyadék, amibe mintavétel előtt bele kell mártani a kenetszedő pálcikát. Anélkül a teszt semmit se ér."

Lehet, hogy használhatatlanok a csehek és spanyolok által megvásárolt kínai koronavírus-gyorstesztek (frissítve!):

"A spanyol napilap szerint a sencseni központú Bioeasy nevű cég termékei a kívánatos 80 százalék helyett csak 30 százalékos pontossággal képesek kimutatni a koronavírus-fertőzöttséget.
...
a Bioeasy nevű cégnek, amelyiktől a spanyol kormány vásárolt, nincs is engedélye ilyen termékek gyártására és forgalmazására."

Szerkesztve: 2020. 03. 31., k – 20:55

"Türkmenisztán eddig sem ismerte el hivatalosan, hogy lenne az országban SARS-CoV-2-fertőzött, ennek megfelelően pedig semmilyen korlátozó intézkedést sem vezetett be, most végleg megoldotta a járvány okozta problémát. A Riporterek Határok Nélkül szervezete szerint
 

a kormány egyszerűen betiltotta a "koronavírus" kifejezést.

Az állami kontroll alatt működő médiából már teljesen eltűnt a szó, a járvány szóló felhívásokat pedig eltüntették az iskolákból, és a kórházakból. Egyes beszámolók szerint a járványról beszélgetőkre civil ruhás rendőrök vadásznak az utcákon. "

 

https://444.hu/2020/03/31/turkmenisztan-betiltotta-a-koronavirus-szot

Én nem linkelnék semmit. Csak próbálom megérteni. Ti beveszitek ezt, hogy véd a maszk? Egy maszk, amin átmegy a levegő, mert a szövetben apró lyukak vannak, az hogy tudja megakadályozni, hogy bejusson rajta a vírus?

A másik probléma, a vírus annyira parányi, hogy elméletileg bárhol bejuthat a szervezetbe. Jó az egészséges bőrt hagyjuk, de nemcsak a hámsérülésekkel van a probléma. Egyéb testnyílások is vannak és még mielőtt valaki a fejemhez vágná, hogy megint azt emlegetem, nem, nem a végbélnyílásra gondolok. A füljáraton, SŐT a szemen keresztül is bejuthat.

Nekem semmilyen orvos nem fogja megmagyarázni, hogy a maszk megvéd. A f@szt véd meg!

Nem, a levegőben szabadon röpködő vírusok ellen nem véd meg. A tüsszögésből származó nyálcseppeket viszont megfogja, és abban van a legtöbb vírus. Nyilván csak akkor ér valamit, ha közben nem fogdosod össze az aluljáró padlóját.

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

masztizhat a 444es. vannak megyei adatok. akkor most jöhet a következő fontos pampogás, hogy mi az amire kurvára szüksége lenne....

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Magadra vetted? Csak egy tényt közöltem. Viktor megmondta nyíltan, hogy nem elvek mentén politizál. Ez nem titok.

 

A moderálási elvek meg le vannak írva, abban ott van teljesen vlágosan, hogy a trágárság tilos.

 

Na akkor most jöhet, hogy majd a hup fideszesei rendreutasítanak, hogy mást már századennyiért is banoltál meg hogy te már ezer éve tolod ezt az oldalt, hogy képzelem én azt, hogy a moderálási elveket számon kérem. Én meg majd azt mondom, hogy jajj, akkor mi lesz, ha banolsz, dönts ahogy akarsz...

Ja, világosan le van írva az is, hogy a politikai baromságaidat ne hordd ide. Ha a trágárságot moderálom visszamenőleg, több ezer kommentet kellene moderálni 20 évre visszamenőleg. Meg a te összes politikai szarodat. Tehát elutasítva. Az irányelveket majd frissítem, nehogy valami nyomja a lelked. Jogorvoslatért mehetsz az ombuckóhoz vagy TASZ-hoz.

Ez az előre sivalkodás a banról meg óvoda szint. Azt javaslom, kevesebb feljelentgetéssel zaklass. Nem szeretem a vamzereket.

trey @ gépház

"Ja, világosan le van írva az is, hogy a politikai baromságaidat ne hordd ide."

A https://hup.hu/moderalas oldalon nincs ilyen, ha mégis úgy érzed hogy valamelyik általad felsorolt ponttal kapcsolatban nem stimmel valami, akkor természetesen a pontra való hivatkozással és precíz indoklással tudod jelezni, ez nem lehet probléma.

 

Én ezt tettem: az általad leírt szó teljesen pontosan sérti az átlad a moderálási elvekben leírt "trágár" szabályt.

Engem fenyegettek már a moderálási elvekkel (bár véleményem szerint a leírt moderálási elveket nem sértettem meg), ezért feltételeztem, hogy a moderálási elvek  számítanak, főleg, hogy ha valaki teljesen egyértelműen megsérti azokat főleg, hogy ha ő írta azokat.

 

Ha nem számít, akkor meg minek volt a hajcihő az én esetemben? Szimplán arra szándékoztam rámutatni, hogy elvtelennek tartom ezt, ennyi a történet.

Bizonyára de én inkább a tényeknél maradnék. Te elutasítod a saját magad által leírt moderálási elvek betartását, miközben mással le nem írt szabályt akarsz betartatni és banolással fenyegetőzöl. Nem kellett volna fenyegetőznöd a banolással. De most már szerencsére a kormányszócsőség elég feladatot ad neked :-)

Ahogy szoktam volt mondani, részben azért járok ide, hogy a kormányellenesektől megtudjam, mi szerepelt a kormánymédiában. Feltételezem, trey fokozódó tevékenysége levesz valamennyi terhet a kormányellenesek válláról, és ennek köszönhetően több erőforrást fordíthatnak a fröcsögésre. Felhívom a figyelmet, hogy előfordulhatnak náluk elvonási tünetek. Kérek mindenkit, nézze el nekik, ha egy ideig ragacsos és bűzlő fika helyett beszáradtat próbálnak kenegetni. A száraz matéria kenhetősége erősen kérdéses, ezért a szokásostól eltérő dühkitörések fordulhatnak elő. Legyen mindenki türelmes, hamarosan rendeződnek a dolgok.

:)

ha van rajta sapka azért, ha nincs meg azért. ezek már annyiszor segget csináltak a szájukból, nyilvánvaló dolgokról állítank hazugságot. nem arrol van szo, hogy a fideszgyűlölő fröcsög, és azt állítja mindenki lop, meg mindenki is korrupt, hanem diret szántszándékkel hergelnek, és adják a fideszgyűlölők szájába a szavakat. mig a fideszgyűlülő aki így viselkedik szimplán hülye, ellenben ezek címeres gazemberek... tudnám mi haszna belőle... ennyit keres? vagy várják hogy majd kormányváltáskor nekik is kinyillik a mézescsupor, mint a tarjányi a zoommal?

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

"btw csak hogy a tényeknél maradjunk: a TASZ pontosan leírta hogy hogyan kellene az adatokat úgy publikálni, hogy az ne sértsen személyiségi jogokat."

Először a TASZ utólag írta le, hogy szerinte hogyan kellett volna. Vasárnap mindenki pontosan meg tudja mondani milyen számokat kellett volna x-elni a lottón.

Másodszor, nem lenne gond, ha a sajtó nem kürtöli szét ki milyen néven hány évesen mikor halt meg. Nem abból van a gond, hogy ezek nyilvánosságra kerültek, hanem a sajtó a személyes adat részével tájékoztatta a nagyérdemű közönséget.

Amíg nem olvasták, hogy az a bizonyos áldozatnak (követségi illető) milyen betegsége volt, a sajtó épp erre kérdezett rá, erről faggatták a hatóságot. Most, hogy megvan a válasz, kiderült mégsem akarták tudni.

> Vasárnap mindenki pontosan meg tudja mondani milyen számokat kellett volna x-elni a lottón.

Erre valami forrás? bevallom nem néztem végig az összes kormányinfót, de amit én láttam ott arra voltak kíváncsiak, hogy mi a területi eloszlása a betegeknek meg hogy volt-e előzetes betegségük. Olyat nem láttam, hogy listát követeltek volna a betegekről.

> Másodszor, nem lenne gond, ha a sajtó nem kürtöli szét ki milyen néven hány évesen mikor halt meg. Nem abból van a gond, hogy ezek nyilvánosságra kerültek, hanem a sajtó a személyes adat részével tájékoztatta a nagyérdemű közönséget.

Hát ja, arról általában írni szoktak az országok, ha egy politikai közszereplő meghal. Ez miért lenne most másképpen?

pl. ilyenre gondoltam:

Öt témában küldtünk kérdéseket csütörtökön az operatív törzsnek is

"Az Index szerkesztősége ezeket a járványügyi, orvosi kérdéseket ítélte ma a legfontosabbnak:

  • 1. Steven Dick budapesti brit nagykövet-helyettes az egyik áldozata a koronavírus járványnak Magyarországon. Ő a tizedik, aki a koronavírus miatt hunyt el hazánkban. A mindössze 37 éves férfi kedden halt meg, ám a hatósági közlés sem a korát, sem pedig az esetleges társbetegségeket nem hozta nyilvánosságra esetében. Mi volt ennek az oka? Ismert krónikus megbetegedésben szenvedett-e Steven Dick? Mikor került kórházba? Milyen tünetei voltak, mikor lett pozitív a koronavírus-tesztje?"

Szerintem a legnagyobb baromság hogy közel 3 hét alatt millioszam szereztek maszkokat meg gyártósort hozzá.  Dobrev ur rivafakadhat a 20 maszkjaval. 

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Két intézkedés itthonról:

- A kamion sofőrök két hetes hatósági karanténja

- A BKV járatok ritkítása

Hetek óta az megy minden létező kommunikációs csatornán, hogy ne menjenek egymáshoz az emberek közel, mert így terjed a koronavírus. Mit csinál erre Budapest csúcsminőségű liberális városvezetése? Ötletszerűen ritkítja a tömegközlekedést úgy, hogy bizonyos vonalakon, ha az emberek munkába akarnak menni, tömött járműveken kelljen utazniuk. By ps

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Kicsit off, de nem akarok emiatt új szálat nyitni.

Nem tudjátok, Presser Unicum reklámjában miért cserélték ki az esküvőjelenetet ápolónősre? Tuti köze van a járványhoz.

Fizessenek a gazdagok. Kommunista ötletek. Akkor is ígérgettek de aztán sose szedték el. Úgy szét van lopva ez a kurva ország hogy ezermillardokat öntenek a gazdaságba. Fleto meg rivafakad mert neki van válságkezelő tapasztalata. Jakab petike meg okadja a jobbnál jobb otleteket amíg masnak csak pocskondiazasra telik. Ja nem.

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

Miért nem megy a kereples hogy boriszdzsonzon intenzivre került hogy nincs is rá tényleg szüksége? Itt meg egy plusz virusteszten vért okadtak...

Aki másnak vermet ás, az stack pointer.

A szociális érzékenység jegyében:

Gyurcsány polgármestere megemelte a lakbért a járvány közepén

A Fidesz óbudai képviselői felszólították Kiss László, DK-s polgármestert és a balliberális képviselőket, hogy azonnal vonják vissza az önkormányzati lakások bérlőit sújtó rendeletet. Varga Mihály, a térség parlamenti képviselője, pénzügyminiszter is tiltakozott a döntés ellen.

[...]

A nagyobbik kormánypárt helyi frakciója közleményében kiemelte, hogy már az idei költségvetés elfogadásakor is tiltakoztak a rendeletmódosítás ellen. "A tiltakozásnak nem lett eredménye, a balliberális többség megszavazta a plusz terhet" - írták, hozzátéve, hogy a módosítás több mint 1600 óbudai családot érint, akiknek összesen plusz 192 millió forintot kell fizetniük ezen a jogcímen.

trey @ gépház

"akiknek összesen plusz 192 millió forintot kell fizetniük ezen a jogcímen."

Biztosan kevésbé hangzott volna durván ha ezt szétszámolják. és esetleg még azt is elárulják, hogy ez mire vonatkozik... egy évre talán? Vagy tényleg összesen, ahogy írták? 
 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

„A vészhelyzetben segíteni kellene” – áprilistól fizetniük kell a közös költséget az óbudai önkormányzati lakások bérlőinek

Sok ember elvesztette a munkáját, sok a kisnyugdíjas, aki 70-80 ezer forintból él. Ebben a vészhelyzetben segíteni kellene, és nem tönkre tenni még jobban az embereket

– ezt írta Mária azután, hogy megmutatta azt a levelet, amelyet a III. kerületi önkormányzattól még február végén. Ebből a levélből tudta meg, hogy a lakbéren felül a közös költséget is fizetni kell április végétől.

Az Óbudai Vagyonkezelő egészen pontosan arról tájékoztatta őt, hogy a közös költség felújítási alapot meghaladó része (a szociális lakbért fizető bérlő kivételével) a bérlőt, azaz a lakáshasználót terheli.

Ez az önkormányzati lakásban lakó Máriának áprilistól 12 ezer forint plusz költséget jelent.

Vagyis a 38 ezer forintos lakbér helyett 50 ezret kell fizetnie, és a rezsit, ami úgy 30 ezer forint. Így jóformán egy fillérje sem marad a 95 ezer forintos nyugdíjából.

trey @ gépház

Biztos nem olvastad végig:

Puskás Péter fideszes képviselő az önkormányzati rendelet módosításáról februárban azt mondta: rossz ötletnek tartják a változtatást. Számításaik szerint az 1600 lakás után ez összesen évente 192 millió forint jelent, ennyit kell majd a bérlakásban lakóknak pluszban fizetniük.

 A lényeget sikerült majdnem elsinkófálnod, de résen vagyok!

trey @ gépház

Én végigolvastam, pont arra céloztam, hogy ugyazt a dolgot az Origónál valami balfasz képest volt úgy leírni, hogy értelme sincs a mondatainak, a 24.hu meg megírta rendesen.

És ezt egy olyan címmel, hogy "Gyurcsány polgármestere megemelte a lakbért a járvány közepén", miközben az is kiderül, hogy már februárban.

Szerintem teljesen jó példát hoztál, hogy honnan érdemes tájékozódni, mert ezek a véglények még olyan témákban is csúsztatnak, amiben tényleg nem is kellene...

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Még mindig maszatolod a problémát"

Te linkeltél be egy cikket, amiben képtelenek voltak elmagyarázni, hogy most akkor miről is van szó, és már a címe is hazugság, és még mutogatsz másra, hogy maszatol? 

Tanuld meg inkább leellenőrizni a forrásaidat.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A problémáról beszélj: az ellenzéki (kamuszociális) önkormányzat rászoruló embereket hoz nehéz helyzetben azzal, hogy a jelenlegi helyzetben továbbra is fenntartja az emelést. A járvány egyébként nem februárban indult, hanem előbb. Azóta lett volna idejük átgondolni a dolgot: nem tették

A döntés előbb született, az indulása azonban április (nézd meg az általad hitelesnek vélt forrást). Vagyis a járvány közepette jut érvényre. Maszatolj még tovább.

trey @ gépház