Thunderbird jelszó elrejtése

Sziasztok!

A következő problémát kellene kezelni. A főnök nem akarja, hogy a melósok megnézhessék az e-mail fiókok jelszavát, de erre a thunderbirdnél nem találok módszert. Van valami plugin hozzá? A lényeg, hogy ne lehessen megnézni a tárolt jelszavakat. A talált megoldások (mondjuk 3-4 éves topikokat találtam) a legújabb tb-del nem működnek.

 

Előre is köszönöm!

Hozzászólások

Azzal az a gond, hogy annak megadása nélkül meg a levelezés nem megy :). Ha megadod, akkor meg megjeleníthető a jelszó.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Erre önmagában a kliens oldalon nem fogsz megoldást találni, mert ha van bármilyen credential, amit a kliens fel tud mutatni, akkor ahhoz a user hozzáfér, tehát meg tudja nézni...

Mi a cél egyébként, amihez a főnök talált eszközt?

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Tehát valójában a gépet akarod azonosítani, ezzel már közelebb vagyunk, jöhetnek a perverz ötletek :). A levelezőszervert te üzemelteted? Ha igen, és van a gépekben TPM, akkor ad absurdum, beletaknyolhatsz egy kulcspárt/tanúsítványt a TPM chipbe, majd használhatod SSL/TLS authentikációra (fogalmam sincs, hogy működnie kellene-e, soha nem próbáltam, de a Dovecot tud SSL auth-ot, a Thunderbird meg elvileg tudja használni a TPM chipet cryptora). Esetleg bezárhatod a szervert egy VPN mögé, amihez a gépfiókkal autholsz (30 naponta kivadászni a gépfiók jelszavát nem lehetetlen, de ha mondjuk melléteszel egy BitLocker teljes partíció titkosítást, akkor már elég nagy PITA).

De semmiképp ne a kliens felől próbáld megközelíteni, mert még ha le is tiltod a jelszó megjelenítését, lásd a valahol linkelt Nirsoft progikat, amik simán megmondják.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Ha ez megérné, megtettem volna, de még egyszerűbb lenne egy vpn, és kész is. Itt egy "outlook tipusú" jelszó elrejtés is elég lenne a TB-nél. Más nem lesz, átállunk outlook-ra, mivel csak két érintett gépről van szó, a többin maradhat a TB. Csak reméltem, hogy lesz egy plugin vagy vmi.

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

/off

írd át a jelszót 8db * csillagra

/on

outlook nem engedi láttatni a jelszavat pl.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)

Koncepcionális problémát látok, miért nem tudhatja az user a saját jelszavát?

Az ilyen címekhez nálunk nem is tartozik igazi fiók, csak aliasok. Emiatt jelszavuk sincs, és nem is lehet velük belépni. Akinek kell, megkapja az ilyen címekre érkező leveleket, és küldhet is ilyen feladóval úgy, hogy csak a saját fiókjába van bejelentkezve.

Ez tulajdonképpen megoldaná a problémádat, mivel így nem lehetne akárhonnan bejelentkezni ezekbe a fiókokba, sőt sehonnan se. :))

Debian - The "What?!" starts not!
http://nyizsa.blogspot.com

Linux alatt a Thunderbird által kezelt fiókoknak a jelszavaihoz hozzáfér olyan, aki nem ért az informatikához? Hol van eltárolva a jelszó olvasható formátumban?

Szia!

Itt néz körül -> http://kb.mozillazine.org/Locking_preferences

lockPref("pref.privacy.disable_button.view_passwords", true); -> A gomb kattinthatóságát szüntetni meg. 

Ezt beállíthatod a Thunderbird about:config oldalán is, de szerintem egy update után vissza áll a gyári értékre.