Koltay Gábor - Velünk élő Trianon 7. rész - honnan?

Fórumok

Az a kérdésem, a címben szereplő video hol lelhető fel a neten. Az Indavideon ugyan van egy 7. résznek nevezett 6. rész, de az ugye a hatodik. A YT-on viszont tiltott, vélhetően a hanganyag jogvédelme miatt.

Nem szeretném, ha ebben a topikban Trianonról kezdenétek vitázni. A topik célja egy link, amelyen a Velünk élő Trianon 7. része elérhető.

Hozzászólások

> A YT-on viszont tiltott, vélhetően a hanganyag jogvédelme miatt.

Általában családi körben Koltay Gergely/Kormorán szokta szerezni a zenéket a filmjeihez.  Egy rakás hanganyaguk koncertek/felvételek van a YT-on, így nem hiszem pont a filmzenék jogvédelme miatt aggódnának.  :)

De linket nem tudok! :(

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Miért lenne mondvacsinált?
Le van írva, hogy az AdShare MG for a Third Party, azaz az AdShare MG-n keresztül egy harmadik fél által tulajdonolt zene van benne, amiatt tiltott.
A videó leírásában meg meg is van, hogy milyen jogvédett zenék szerepelnek benne:

Song

I. Andante sostenuto

Artist

Adam Fischer

Album

Bartok, B.: Orchestral Music

Licensed to YouTube by

NaxosofAmerica (on behalf of Nimbus)

Song

ALIBI-Bartok String Quartet 1 Op 7 Lento_Full

Artist

Alibi Music Library

Album

Classical - Avant Garde ALIBI559

Licensed to YouTube by

SourceAudio Holdings LLC (on behalf of ALIBI Classical)

Song

ALIBI-Bartok String Quartet 2 Op 17 Lento_Full

Artist

Alibi Music Library

Album

Classical - Avant Garde ALIBI559

Licensed to YouTube by

SourceAudio Holdings LLC (on behalf of ALIBI Classical)

Song

Allegro barbaro, BB 63

Artist

Naxos:unknown artist

Album

Bartok: Piano and Vocal Music

Licensed to YouTube by

AdShare MG for a Third Party (on behalf of Naxos); Music Sales (Publishing)

 

Na, ebből a listából az utolsó miatt van tiltva.

Viszont a szerzői jog nem a műre, hanem a mű konkrét előadására, sőt, az előadásról hivatalosan felvételt készítőre is vonatkozik, ez a szerzői jogi törvény egyik érdekes eleme. Azaz hiába halt meg a mű szerzője mondjuk 200 éve, a mű egyes előadása szerzői jog által védett. A szerzői jogi törvény ugyanis a szerzőkön túl az előadóművészeket és a hangfelvételek előállítóit is védi.

A hangfelvételek előállítóinak védelme

76. § (1) Ha a törvény eltérően nem rendelkezik, a hangfelvétel előállítójának hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy a hangfelvételt

a) többszörözzék;

b) terjesszék;

c) vezeték útján vagy bármely más eszközzel vagy módon úgy tegyék a nyilvánosság számára hozzáférhetővé, hogy a nyilvánosság tagjai a hozzáférés helyét és idejét egyénileg választhassák meg.

(2) A hangfelvétel előállítóját az (1) bekezdésben említett felhasználásokért - ha a törvény másképp nem rendelkezik - díjazás illeti meg.

77. § (1) Kereskedelmi célból kiadott hangfelvételnek vagy arról készült másolatnak a sugárzásáért és bármilyen más módon történő nyilvánossághoz közvetítéséért a szerzői jogi védelem alatt álló művek felhasználásáért fizetendő díjon felül a felhasználónak további díjat kell fizetnie, amely - a jogosultak közötti eltérő megállapodás hiányában - fele-fele arányban illeti meg a hangfelvétel előállítóját és az előadóművészt.

 

Azaz attól még, hogy az Allegro barbaro egyes előadásai elérhetőek, nem jelenti azt, hogy minden előadásának a hangfelvételére jogod van, ha közlöd.

Mivel a lényeg, hogy kié a hangfelvétel joga, ha az (jelen esetben a Hungaroton) nem adja meg, akkor nem tudod.

(Anno kiadtunk egy CD-t, ami nagyrészt a Magyar Rádió hangfelvételeiből állt. Hát, igazán nagy sz*pás lett volna, ha nem az MR-rel kellett volna szerződést kötnünk, hanem egyesével előkeríteni a zenekarok tagjait.)

yt-on elég jelenteni sajnos és már tiltják is.:
https://support.google.com/youtube/answer/2801939?hl=hu

Én nagyon szeretem a ****** - ******! című nótát, de mindenhonnan törlik. Jó, tudom nem egy kategória a keresett videóiddal.

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Különösebben nem gondolok semmire: látom h tartalmi cenzúrát is csinálnak;  vagy akár teljesen értelmetlenül törölnek dolgokat, csak mert megtehetik - pusztán csak arra, hogy nem valószínű h a testvére emelt volna panaszt a YT-nál, mert amúgy is rengeteg zenéje elérhető. Sztem inkább örül ennek, mint h tiltakozna a YT-nál. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Köszönöm. Bár ehhez ügyetlen voltam. Van egy JS-es lejátszókája, s úgy csinálták meg, hogy önmagában az URL által nem érhető el a tartalom. Ez az URL:

blob:https://nava.hu/216b837b-d185-436e-8b30-2ebb900ec73b

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE