olcsó Kamerák halála?

Fórumok

Sziasztok!

Szerettem volna vásárolni videózáshoz valami viszonylag olcsó de még is jó terméket. Vettem is egy mini kamerát 30-40 ezer forintért. Gondoltam, hogy egy kis csíptetős kamerába tesznek valami tudást is ha már cél eszköz.

Hazahoztam leteszteltük és valami borzalmas 1920 x 1080 as videókat rögzített, mintha 10 évvel ezelőtti felvétel lenne.

A telefonok megölték eszt a 100ezer alatti kategóriát? Hogy tudtak a telefonok ennyire feljönni ha ezért az összegért csak egy részük a kamera, tele vannak még más eszközökkel (wifi, nfc, bluetooh stb.)?????

Mit ajánlanátok mi nem egy horror árú eszköz, de kezdő videózáshoz elég, pl smink, köröm,  kütyü videózás???

Köszönöm.

Robi

Hozzászólások

Használt sony rx100 (csekk jutub), vagy a6xxx azaz 6000, 6500, ami van ócsóért (csekk jutub) plusz a megfelelő objektív. Én  ezek közül valamelyiket választanám, ami épp belefér az árba.

Aztán... úgy jellemzően a kamera kb. 10%-a a történetnek, ahhoz még mondjuk 20% az objektív (ha egybe van építve, egye fene, legyen 30%), de a lényeg a világítás, a beállítás, a vágás, a  hang meg a többi "hülyeség". Szerintem.

Oké, de vannak ezek az akciókamerák, meg autós kamerák, ahol nem nagyon lehet operatőrködni. Kedvencem az alagútból kihajtáskor pár másodpercre "megvakuló" kamera. Ott elég sok olyan eszköznek is bevérzik a szeme, amelyiknek ideális, állandó fényviszonyok között kiváló képe van.

Felejtsd el a kamerát, neked egy normális fényképezőgépre van szükséged...

Amíg nem írja le mit szeretne videózni, addig nem tudjuk milyen kamerára van szüksége.

DSLR-t mondjuk relatíve körülményes bukósisakra rögzíteni, és biztos kellemes komfortérzetet is ad a viselőjének, míg a másik véglet, hogy apró részletekre zoomolni pedig egy akciókamera a rossz választás.

De persze most csak a végletekről van szó. :) Lehet éppen mindkettőre szüksége lesz, meg gimball-ra, meg sok másra.

"A fejlesztők és a Jóisten versenyben vannak. Az előbbiek egyre hülyebiztosabb szerkezeteket csinálnak, a Jóisten meg egyre hülyébb embereket. És hát a Jóisten áll nyerésre." By:nalaca001 valahol máshol

Ne feledd, hogy okostelefonban könnyebb a képjavító algoritmusokkal fényképezni, videózni. Némelyik gyártó már feltanított felhő adatbázissal operál, akár már az exponálás előtt felismeri, hogy mi lesz a képen, és milyen beállításokkal kell exponálnia. Nem is átall mesterséges intelligenciát emlegetni :-)