Milyen Windows Server licenc a NOKEYPOS?

Sziasztok!

Egy barátom talált a kidobandói között egy eredeti Microsoft matricát, amin a következő szerepel:
WINSVR2016STD ADLIC (16 CORE) NOKEYPOS

Ez milyen licenc? Lehet használni bármire is vagy képvisel értéket?

Itt egy kép róla: https://pasteboard.co/IKOk9cZ.jpg

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 11., sze - 23:24

Ez egy DELL szerverhez való addícionális licenc. A hardverrel együtt megvásárolt Windows 2016 Standard base licenc 16 CPU magig megfelelő, ha neked több mag van, akkor ahhoz ilyen addícionális licenc kell.

Akinek ilyen vasa van, annak nyilvánvalóan képvisel értéket :)

A NAV-nak annyi köze van az illegálisan használt szoftverekhez, mint a négy tigris piacon az Adibas melegítőhöz és Rokbok cipőhöz: jogosult a hamis termékeket / illegálisan használt márkaneveket, termékeket, stb. felkutatni és büntetőleg eljárni.

Hallottunk olyan konkrét esetekről, amikor egyéb adóügyi okból látogattak meg egy céget, majd, ha már arra jártak, kérték a szoftverlicenceket is bemutatni.

Én olyan ellenőrzést láttam már élőben, ahol az ellenőr hozta az XY szoftvergyártó riportkészítő (inventory) szoftverét, azt le kellett futtatni, a szoftver kibökte, hogy ezen a hardveren ilyen szoftverek / verziók vannak telepítve, amihez amolyan licencek kellenek.

Ezek után, az ellenőrnek csak annyi dolga volt, hogy kérte a riportban szereplő licencek / igazolások / vásárlást igazoló bizonylatok bemutatását.