kde plasma és xfce nem szereti egymást

Fórumok

Alapértelmezetten a Plasma felületet használom, de vannak gépek a hová az Xfce-t telepítettem. A saját gépemre is felraktam, de egyszerűen nem indul el. Illetve ez így nem teljesen pontos. Ugyanis vendégként működik.

Ha a vendég fiókban létrejövő config állományokat átmásolom a saját /home könyvtáram megfelelő helyeire, (jogok, fittyfene figyelembe véve) és felülírom a már ott lévőket, az én nevemben akkor sem működik. Mit nézzek meg?

Azért az nagy disznóság hogy ezért új felhasználót hozzak létre. Oops azt tudni kell hogy a felhasználói ID-m nem a szokásos 500 valamennyi, ha ez fontos egyáltalán. Mert nem lehet fontos.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 12. 04., sze - 19:23

A másolás nem segít, mert van egy rakás konfig, amelyben szerepel a $HOME, de behelyettesítve. Agyoncsapnám, aki kitalálta. Tehát például /home/locsemege. Aminek következtében nem szállítható a konfigurációs állomány. Manapság a mezei user uid-je 999-nél nagyobb szokott lenni, hogy legyen hely a rakás alkalmazásnak, helyesebben szolgáltatásnak, szervernek.

Szerk.: Volt már, hogy másoltam, de ilyenkor grep-pel megkerestem az egyedi hivatkozásokat, s átírtam a file-okban, vagy sed-del cseréltem. Valamint intenzíven használandó a chown parancs is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Melyik Desktop Manager-t tetted föl.?

God bless you, Captain Hindsight..

Nem az lehet esetleg a gond, hogy a kde felülvágja a gtk konfigokat, ami meg nem tetszik az xfcenek? ? Elvben nem kéne, hogy gondot okozzon, de láttam már ilyesmit.

Esetleg XFCE nem engedi a login-t 1000 alatti uid-el?