Telenor Hipernet XXL

Fórumok

Sziasztok!

 

Költözés előtt állunk és sajnos az új otthonunkban jelenleg még nem megoldható a vezetékes internet bekötése. Kisváros, viszonylag új lakópark, egy szolgáltató sem építette még ki a hálózatát. Ennek okán nézelődtem, hogy milyen alternatívák vannak. Tapasztalatokra lennék kiváncsi, hogy a Telenor Hipernet XXL valóban korlátlan-e, mennyi adatforgalom után szólnak az emberre, egyáltalán használhatom-e ezt a fajta előfizetést egy 4G-s modemmel felszerelt routerben? Az lenne a terv, hogy ubiquiti eszközökből építek hálózatot, és egy 4G képes cucc szolgáltatná az uplinket.

 

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Hozzászólások

Nekem egy 50G-ás Telenor csomagom van (50G+50G éjszakai) Pest megyei faluban. Most ez a csomagot talán 30+30-ban árulják. TP-link deco m9 plus-t használok. Az uplink megy rendesen, mert az utcán 4 szolgáltató is bent van (T, UPC, Invitel, Flip) és gondolom csak kevesen lógnak mobilneten. Elvittem külföldre, minden kérdés nélkül engedték kint is használni. Tapasztalatom, hogy Telenor azt adja amit meghirdet a csomagjaiban. Nem sumákolnak.

A sima hipernet-nél nem nézik, hogy telefonálj is vele? Mivel mobilhoz való szolgáltatás. Home+ csomag is van náluk, direkt otthoni nethez. 150GB-os a legnagyobb csomag ott. 

Ja, ez az egy tera épp most jött. Egyenleget kekerdezni telefonba téve a simet lehet, warning nincs, inkább ne legyen net opció nincs, ha átléped, akkor az a hónap 22.5k. De állítólag dolgoznak rajta s telenorral, hogy ne legyen ilyen gyász. Nem fogadnék nagy tételben, hogy sikerulni fog...

Mondjuk nem fenyeget engem, de azert kicsit azért felbasztam magam mikor elolvastam a leveluk :-)

Tudom hogy a telenor érdekel, de azért leírom. Nekem telekom korlátlan netem van. Telefonom mellé ingyen kaptam, a meglévő mellé, egy (multi?)SIM kártyát, amit bármilyen eszközbe beletehetek, és használhatom a korlátlan netemet. 10k havonta, viszont úgy is egész nap a mobilneten lógok, nekem megéri. Volt pár ismerősöm akiknek telenor korlátlan. volt, ők speedtesten majdnem mindig csak fele sebességet tudta elérni mint én. 
 

Nemsokára mi is költözünk az új házba, persze net tuti nem lesz, úgyhogy szereznem kell egy 4g routert amibe bele tehetem a másik simet. 

keress egy "publikus" flottat, ott talan kapsz vallalati csomagok kozul (Vállalati Hipernet Unlimited). nalam mikrotik routerben megy, eddig nem volt gond vele.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!