Amilo 2727-ben (laptop) sorra halnak meg a lemezek

Kezdődött egy 250 Gb-os HDD-vel, majd egy 32 GB-os ssd-el, most egy újabb 32 GB-os ssd formázhatatlan live cd alatt. Ezek mind belsők voltak. Volt hogy eltelt fél év is köztük, hogy tönkrement egyik a másik után.

Alaplap képes ilyet produkálni?

Hozzászólások

Képes lehet rá a lap és a táp is, de arra gyanakodok, hogy csak simán régiek voltak a lemezek is. Sok éve még nekem is volt egy pont ugyanilyen gépem, Li 2727, nekem nem tett tönkre egy lemezt sem.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

32 gigás SSD-t már rég nem gyártanak. Valami régi modell lehetett, ezek megfeküdnek akkor is idővel, ha nem írsz rá sokat, a vezérlő fárad el, nem a NAND cellák íródnak szét. A gyári HDD is valami iszonyú régi 10+ éves cucc lehetett. Szóval 3 megdöglött meghajtó még nem elég minta, főleg, hogy régiek is voltak. Persze nincs kizárva elméleti síkon, hogy mégis a gép nyírja ki őket, de gyakorlatilag nagyon valószínűtlennek tartom ezt a lehetőséget.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Pontosan milyen SSD-k? Ugy nem King*? 

Ugyanekkora méretűek? Javaslom legyen mentésed!

Szerintem semmi köze a laptophoz, nálam is hullottak. Mindenkinél hullanak ezek, amikor rákérdezek a halott SSD-re szinte 90%-ban King* a válasz.
Tegyél bele egy Samsung vagy egy Crucial MX SSD-t (akár használtat is) és nem lesz problémád!

Milyen HDD volt benne, ami meghalt? Mondd, hogy nem WD Green (vagy 2016 utáni WD Blue) :D