Keresek Fujitsu-Siemens Windows XP Home recovery lemezt

Fórumok

Üdv

Adott egy régi fujitsu-siemens amilo laptop eredeti windows xp home-mal. Nem hozzáértő tulaja próbált rátenni 7-est, de ahhoz nincsenek driverek, mellesleg használhatatlanul lassú is lenne.

Megértettem vele, hogy csak pötyögésre meg egy karate pontozó program futtatására alklmas, amit versenyeken használnak. Viszont az eredeti lemez nincs már meg. Haveri körömben próbálkoztam több helyen, ahol volt hasonló laptop, de már mindenütt kidobták. A netről a dellel ellentétben nem lehet letölteni.

Ha volna valamelyikőtöknek egy elfekvőben toljon nekem fel egy iso-t.

Köszönöm.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2019. 11. 12., k - 05:03

Ezek egységesek voltak? Szerintem a gép típusától függ, ha 1 lemez volt. Ha volt külön driver CD, akkor még értenem..

Nem tudom mennyire voltak egységesek, de azokat nem kellett aktiválni. Úgy vettem észre, hogy az xpket már nem lehet online újrakativálni. A másik probléma meg az, hogy a fujitsus serialt a sima ms windows telepítő nem fogadja el.

powered by ©BSD & ©gentoo

pedig egesz szepen muzsikal rajta a 10 SSDvel (amilo pro v3505)

Köszönöm!

Jó lett. Még aktiválni sem kell, amit hülyeségnek tartok, mert igazából ez nem recovery lemez egyedi fujitsu driverekkel, hanem egy XP, ami nem kér telepítéskor sorozatszámot sem utána való aktiválást. Azt értem, hogy a mai gépeknél az uefi tartalmazza az aktiváló kulcsot, de ezeknél a régi gépeknél még nem volt ilyen. Emiatt simán visszaélhettek vele. Gyakorlatilag van egy windows telepítő, ami serial nélkül telepíthető és nem jár le, mindenféle makinálás meg monyákolás nélkül. Ez mondjuk a fujitsu hülyesége meg felelőssége. Nem tudom mit szólt ehhez a microsoft.

Mindenesetre kicsit elérzékenyültem, hogy a nagyképű pöffeszkedő önimádó, mást lenéző, lekezelő frankójankókon kívül vannak itt még segíteni akaró, derék, rendes emberek, akik nem restellnek még egy trollnak sem segíteni.

Mégegyszer köszönöm thmir!

Nem tudom még hogy tudom meghálálni. Kezdésnek olvasd el az első két blogomat. Szigorúan rövid ital mellett. Ha prűd vagy azért, ha meg bejön ez a stílus, azért.

powered by ©BSD & ©gentoo

Örülök, hogy segíthettem. :)

btw a régi brand gépeknél a BIOS SLIC részében van a licence eltárolva, így ebből az ISO-ból pl. hp gépet nem tudsz altiváltan telepíteni, kérni fogja a licenckulcsot.

https://itstillworks.com/what-is-a-slic-bios-entry-10065.html