Windows 10 “szerver üzem”

Sziasztok!

Van pár szolgáltatásom amik windowson futnak, eddig egy Win 7 Pro látta el a feladatot egy Proxmox szerveren. Lassan kénytelen vagyok átállni Win10-re, a támogatás megszűnése miatt.

Eddig tökéletesen bevált, hogy havonta egyszer kézzel megcsináltam az updateket, így tervezetten lehetett szolgáltatás szünet. Mondanom sem kell, hogy a 10 igencsak szeret magától újraindulni, stb.

Van erre valamilyen bevált workaround? Net tele van registry-s turkálásokkal amelyek ezt az auto update módot kikapcsolják, de tényleg ez a megoldás?

Várnán a tapasztalataitokat,
Köszönöm!

Hozzászólások

Aktív időszakot be lehet állítani, illetve valahol be lehet neki állítani, h mikor induljon újra. Plusz én ha w10 a "szerver", akkor én egy hajnali napi restartot be szoktam neki ütemezni, mert a "sok" uptime miatt tud hülyeséget csinálni.

Group policy-Computer Config-Admin Templates-Windows Settings-Windows Update beállitások majd Configure Automatic Updates----Notify to download...
Ebben az esetben csak akkor tölti le ha a WU lapon rákattintasz a letöltésre
Zolee001

Állítsd disabled-re a windos update service-t Akkor tuti nem fog bezavarni.

Van erre valamilyen bevált workaround?

Elveszed tőle az Internetet. A javasolt módszer: nincs default route. Ha van default route, csak ki van szűrve a forgalom, akkor pl. a telepítés közben 10 percig vár, "hátha közben megnő az Internet", hogy megcsinálhassa az updateket.

Nalam Windows 10 eseten van egy olyan opcio, hogy 35 napig lehet szuneteltetni a frissitesek installalasat. Havonta felteszed a frissiteseket, ujrainditod, majd ujra szunetelteted. Ez nem jarhato ut?

Sic Transit Gloria Mundi