Win10 - HTTP proxy magától bekapcsol, miért?

Sziasztok,

Egy Windows 10-es munkaállomáson egy hete furcsa jelenség jelentkezett: a HTTP proxy beállítás időnként bekapcsol. Régebben ugyanis ezen a gépen volt beállítva HTTP proxy, de ez ki lett kapcsolva kb fél éve, mivel már nincs rá szükség. Egy hete azonban elkezdte azt játszani, hogy az Internetbeállításokban a "Kézi proxy beállítás" bekapcsol, ezáltal érvényes lesz a régi proxy beállítás. Ha manuálisan kikapcsolom, akkor ideig-óráig jó és utána újra bekapcsolja magától.

A Vezérlőpult/Internetbeállítások/proxybeállítások-ban a "proxy automatikus beállítása" menüpontot lekapcsoltam, ezután is csinálja a fenti jelenséget.

Google szerint csinálhat ilyet különböző malware, de azon esetekben a malware saját magára állítja a proxy beállításokat, jelen esetben viszont maga a proxy server/port érték nem változik. Víruskergetővel is átnéztem, semmi.

Ötlet? :)

Hozzászólások

- localhoston nincs nyitva a 3128 vagy 8080
- adwcleaner, ESET security futtott, nem talált semmit
- ISUSPM.EXE-T amit a másik topikban említettek nem találtam
- viszont: találtam searchui.exe-t, ami a netstat-ban a régi proxy címére nyitott kapcsolatot. A legutóbbi Win10 frissítés kapcsán sokan panaszkodtak erre a fájlra (a Cortana-val kapcsolatos valami, elvileg ki van kapcsolva az adatvédelemnél). Lehet ennek van köze hozzá?

pstools letölt, regmon futtat, logolás bekapcsol, log megnéz, örül.