[Megoldva ]Windows 10 USB pendrive felismerés probléma

Sziasztok !

Múlt héten találkoztunk először - azóta már több esetben is - olyan problémával, hogy egy frissen feltelepített Windows 10 Home először felismeri a pendivokat, aztán 1-2 nap múlva már nem. Először egy Lenovo laptopon jelentkezett a hiba, aztán most már több HP-n, sőt már asztali PC-n. Ezek mind Intel processzoros masinák, vegyesen 6,7,9-ik generációsok.
Mindegy, hogy USB 2.0 vagy 3.0 csatiba dugjuk a pen-t eredmény ugyanaz.
Amikor frissen vannak telepítve, minden pendrive-ot felismernek. Aztán 1-2 nap után vagy több újraindítás után az eszközkezelőben sárga felkiáltójeles lesz a bedugott pendrive. Ha törörljük a driverét , utána már ismeretlen eszköz lesz, és többé már nem ismeri fel az adott pendrive-ot - drivert sem tölt hozzá le. Egy másikat beledugunk akkor azt ált felismeri.
Próbáltam az eszközkezelőben törölni a pendrive, az összes USB HUB eszköz driverét , újra felismertetni nem segített.
Chipset driver, minden ahhoz kapcsolódó driver le/fel telepítése sem változtatott rajta.
Az egyetlen ami "segít" egy újratelepítés, de x indítás után visszaáll ez a helyzet.

A fel nem ismert pendrive-ok másik gépben tökéletesen működnek.

Találkozott ezzel a problémával valaki ?

Hozzászólások

A következőt érdemes kipróbálni:

Ha a gép start - kikapcsolással van kikapcsolva, akkor utána elromlik-e a pendrive kezelése. (Altatás is ekvivalens próba.)
Ha a gép start - újraindítás módszerrel van újraindítva, akkor megjavult-e a pendrive kezelés.

Ha így van, akkor a gyors indítástól hülyül meg valamelyik usb-vel kapcsolatos driver. A lekapcsoláskor a 10 valójában a drivereket csak kiteszi hibernálásba a fájlredszerre és amikor bekapcsolod, csak visszatölti. Így némelyik eszköznél kimarad olyan inizializáló lépés, ami kell a helyes működéshez. Az újraindítást választva viszont tiszta lappal indul a gép. A gyorsindítástól az energiagazdálkodás részel lehet kivenni a pipát.

https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1031533/

Ha nem ilyen jellegű a probléma, akkor hibakód... eseménynaplóban lévő bejegyzések is segíthetnek a megfejtésben.

Köszi, a fastboot kikapcs és az energiagazdálkodásnál az energiát takaríthat meg pipa ki lett véve, de ez nem oldotta meg. Lehet,hogy valami a telepítőben volt (ezek a gépek ugyanabból az iso-ból voltak telepítve), kipróbáltam másikat - újabbat. Egyenlőre jó de kiderül ha egy kis idő eltelik.

A driver-ek lehetnek problémásak. Sajnos néha előfordul egyes eszközökön. De a rengeteg variáció miatt nem tudok csak egyet javasolni: Snappy Driver Installer Origin.
Nekem bejött. Főleg inhomogén környezetben (bár "Inter Display Sound" driver-ekkel szívok egy ideje HP gépeken).