VoIP DTMF és Skype for Business behívó számok

Fórumok

Sziasztok!

Az alábbi problémval szembesülök, amiben várnék segítséget tapasztalt kollégáktól (a szolgáltató supportosa sajnos nem tudott segíteni)

FreePBX 14.0.13.4-et használunk Cisco SPA, Grandstream készülékekkel, de a hibajelenség Androidos és Windows-os soft klienssel is fennáll.
Van (eddig) 1 telefonszám - a Skype for Business magyar behívószáma, aminél az a hibajelenség, hogy nem veszi rendesen a DTMF-et. Miután betárcsázom a konferencia azonosítót szomorúan elutasít a robotnéni, hogy sajnálja, de ilyen azonosítóval nincs konferencia. DE: angol, spanyol, német behívókat probáltam, azokkal gond nélkül működik. Illetve még egy vicces próba: úgy 50%-ban sikerül a magyarra is bejutni, ha elég gyorsan ütöm az azonosítót. Ez olyan 5-10 probálkozás után megy fejből, de ez nem megoldás és a kollégától sem várhatom el, hogy ezt utánozzák. Csiga tempóban a magyar szám sose jó, de a fent próbált többi igen. A listát innen vettem (https://dialin.lync.com/4b5b6005-9bc2-431f-8de9-92e6a0c045c2) de sajnos az azonosítót nem adhatom ki :(

Amikor monitorozom a hívást (asterisk -rvvvvvvvvvvv), akkor jónak tűnnek a kimenő DTMF számok, legalábbis minden ugyanúgy jelenik meg a jó és a rossz hívásokkal is. Regisztráltam egy ingyenes konferencia hívószámot is a freeconferencecall.com-on, itt is tudok csiga tempóban azonosítót megadni, akár magyar, akár külföldi. (és amúgy végigpróbáltam vagy 10 bank és egyéb szolgáltató telefonszámán az automata ügyintézőket, mindegyiknél a várt eredményt kaptam)

Mobilról hívva jól működik a Skype for Business magyar is, 10/10 lassan is beveszi az azonosítót.
Asterisk beállításnál a DTMF természetesen RFC-re van állítva, a többi opcióval semmilyen DTFM nem jó.

Előre is köszönöm a segítséget és az építő jellegű hozzászólásokat.

Hozzászólások

Milyen codec-et használsz? G729 v G711a ?
Esetleg magyar voip szolgáltató használata? :-)

Nem is használok mást, csak az RFC-t.
Szerintem sem az opennet a ludas, mert más konferencia/automata ügyintéző szolgáltatóval teljesen rendben van. Mi is szolgáltatunk egy számon konferencia rendszert, befele is jók a DTMF-ek. Ideig - óráig azt tanácsoltam a kollégáknak, hogy hívják az angol számot, nem drágább, de akkor is jó lenne tudni a megoldást..

Előfizettek Skypeonline dial-in conferencing szolgáltatásra, v. másoknak a konferenciáiba akartok ezen keresztül belépni?
--