Gémélyl kekeckedéstelenítése - hogyan?

 ( locsemege | 2019. augusztus 4., vasárnap - 16:13 )

Az a bajom - sok egyéb mellett - a Nagy Testvérrel, hogy éppen akkor nem tudom használni, amikor a leginkább szükségem volna rá. Otthon, fixen belőtt konfiguráció mellett működik, de ott ha netán nem megy, megcsinálni is van időm. Ellenben nem megy, amikor gyorsan meg kell valamit nézni, például notebookon, ahol be van ugyan konfigurálva az imap4 kliens, de mivel a gép hordozható, a jó ég tudja, milyen IP-címről közelít a kliensem a G szerveréhez. „Természetesen” nem tudom elérni kritikus helyzetben a postafiókomat, amikor nem vagyok abban a helyzetben, hogy megoldjam azt a problémát, ami nem is létezne, ha a G nem találta volna ki, hogy legyen az. Ilyenekkel traktál:

Sign-in attempt was blocked

Someone just used your password to try to sign in to your account. Google
blocked them, but you should check what happened.

Használhatóvá lehet tenni ezt a sz.rt valahogy, vagy keresnem kell valami mást? Netán freemail, vagy? Mert úgy hallottam, azt meg valami idétlen sznobizmus okán egyes weblapokon nem szokták szeretni. Már azt nem hagyják, hogy az ügyfél freemail-es címet adjon meg sajátjaként.

Miért ekkora kihívás a XXI. században a megbízhatóan használható elektronikus levelezés?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Keress mást. Itt van néhány tipp. Én speciel a ProtonMailt használom és jól működik.

Előbb-utóbb ez lesz, mert kezd tele lenni már a pohár...


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

protonmail ++

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Erre mar most van valaszom:

Impersonating locsemege has been started:

Nem eleg az 500 MB
150 uzenet az keves mert a jatszos scriptem (insert unknown 30 years old system name here) orankent kuld 3000-et bar nem vegzek uzletszeru tevekenyseget
Azert az nem lenne baj ha a mai vilagban adnanak supportot a szarjukra bezzeg (insert irrelevant white paper here) alapjan ezt IS nyujtaniuk kellene

Most mit tegyek hat nem letezik egy normalis mailszolgaltato? T_T

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Impersonating process successfully executed.

Na na? eszemfaszommegall mi?

Ez annyira szar volt, hogy tőled is kevés.

:)

Mindenre van megoldás: https://protonmail.com/pricing :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Ha a kollega a freemail-gmail tengely menten kepzeli el a jovot, akkor a #1 prioritas valoszinuleg az, hogy ingyen legyen.

ProtonMailből van ingyenes felállás is. Persze tukmálják, hogy fizessen elő az ember, de nem kötelező. Ez ilyen hibrid.

Tudom, a pricing URL-es kommentre irtam. :)

Egyébként szerintem elb.szott a pricing. A legolcsóbb csomagot én 1-2 euróért adnám. Ha annyi lenne, elő is fizetném.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

ProtonMail. Egyelőre elég az ingyenes, ha elérem a korlátot előfizetek. Évente 48€ nem egy kifizethetetlen összeg, ha szükséges. Ennyit megér. Valamint egész jól konfigurálható a konstrukció, ha plussz tárhelyre/címre/domain-re lenne szükséged.

Megnéztem, beregisztráltam, de várhatóan nem fogom használni, mert az ingyenes nem ad imap hozzáférést. Kár.

Igen, az fizetős ficsőr, local agenttel. Egyébként én androidon a saját appjukat használom, desktopon meg ezt: https://github.com/vladimiry/ElectronMail
Így nem kell browserből tolni.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

A fizetos sem, Bridge van.

2FA? Nekem még nem tett keresztbe, csak küldött egy email-t, hogy tudjak róla. Pár kontinens jópár országából próbáltam, ebből még nem volt problémám. Amúgy meg VPN, ha más nem.

Az a vacak, hogy amikor teszem azt, egy szálloda recepcióján, vagy akárhol néznél meg valamit, akkor nincs idő és mód dokumentációt olvasni, végigjárni az utat, lepattanni, mert nem fogom a G-nek a telefonszámomat megírni - semmi köze hozzá -, elolvasni sok tíz oldalas adatvédelmi nyilatkozatot, majd azt követően azt elfogadni, és hasonlók. Marha nagy kérés, hogy használhassam a mailboxomat akkor is, ha nem otthon vagyok éppen? Azt hittem, a számítógépes hálózatoknak, az internetnek éppen az az egyik előnye, hogy nem helyhez kötött a használata. Erre ugyanott vagyok, mintha leszaladnék otthon a postaládámhoz, majd kiszedném belőle a leveleimet.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Csakhogy a gaymail addig fog baszogatni, amíg le nem nyeled a békát és meg nem adod neki a telefonszámodat, amivel ugye - a mai "Tenor Pista"-ellenes törvényeknek köszönhetően - tökéletesen azonosítható leszel. Válts most. Bármi másra. Exportáld a leveleidet és menekülj.

Ki az a nagyonhülye Tenor Pista, aki a gmailen beszéli meg a robbantanivalót? :O

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Hát pont ez az.

Megadhatsz am neki egy yubikey-t is. Es akkor majd felismeri az eszkozod es tudja ,hogy nem az eszkimok akarnak belepni...

Gyakorlatilag magadat szopatod:

A gmail-en tobmillio user van nyilvan vedeni kell a fiokokat de te nagyon okosan mindent letiltva gyakorlatilag azt szimulalod ,hogy ismeretlen gepekrol es ip cimekrol belepkedsz az accountodba amin nincs semmilyen plusz biztonsagi reteg engedelyezve aztan picsogsz ,hogy nem enged be.

Ennyi.

Amúgy meg jó eséllyel most is tudják a telószámát.

Igen, bár ezt visszaigazolni talán mégsem szeretném.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerintem erre való a jelszó.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem, a mai vilagban a jelszo onmagaban mar csak egy toredeke annak ami ahhoz kell ,hogy belepjel valahova. Idejetmult dolog. Es csak egy jelszoban bizni ,hogy az majd megvedi az accountodat ,hogy is mondjam botorsag.

Pl ha valamilyen szoknal fogva komprimitalodik a jelszavad es hozzafernek az accountodhoz lehet ,hogy orokre elveszted majd mert semmi nem lesz a kezedben amivel azt bizonyithatod a Google-nek ,hogy te vagy locsemege...

Elég, ha ír a Googlenek egy zabos levelet.

:)

:)

Az mennyivel nagyobb biztonság, ha nem fogadom el a G adatvédelmi szabályait, s náluk marad elérhetetlenül a levelezésem? Bátorkodom megjegyezni, így buktam el a Microsoftnál a Skype account-omat. Az hadd legyen az én dolgom, hogy tudok-e vigyázni a jelszavamra.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azert azt remelem eszreveszed ,hogy annyira profin nyomod a vigyazast ,hogy meg ugy is elveszted az accountodat ,hogy nem lopjak el a jelszavad. Tulajdonkeppen magadnak csinalod a problemat a paranoiaval.

Ha ennyire szamit szerezz egy simet amit csak erre hasznalsz vagy csak egy kibaszott yubikey-t szerintem osszedobjuk ra a lovet a sracokkal es akkor tobbet nem kell neznunk a szenvedesedet...

> Az mennyivel nagyobb biztonság, ha nem fogadom el a G adatvédelmi szabályait, s náluk marad elérhetetlenül a levelezésem?

Hat legalabb kiderulne szamodra is az offline backup fontossaga, szoval vegulis biztonsagosabb lenne hosszutavon. :)

Uramisten...

:)

Van offline mentésem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

mert nem fogom a G-nek a telefonszámomat megírni - semmi köze hozzá

Ha egyetlenegy ismerősöd sem szinkronizálta még a névjegyeit okostelefonjával, akkor minden esélyed megvan, hogy nem is tudja :-)

Ez very unlikely...

Nem azért mondom, de ez a "ló túlsó oldala" sokakat megkísért. Érzi a bajt, - nem kissé, - de a megoldás a minnél teljesebb önszivatás lesz. - Pedig a világon a legegyszerűbb megoldás: gmail = ne használd! - FB = ne használd! Ez a legkényelmesebb módja adataink őrzésének. (Ha mégis kell valamit megnézned, ott a gyerek (asszony) gépe, jó esetben onnan kommentelhetsz is...! :) - Ja, és a "profil-inkognitód" minden "böszménél" a profillal nem rendelkezők között őrzött lesz. - Teljes sikernek nem nevezném, de végül is aféle. :)

OSX mail-rol hasznalom, sosem volt vele gond. Na jo, hazudok, multkor upgrade utan ujra kellett csatlakoztatni. De egyebkent semmi.

IMAP4-en, általában ugyanarról, néha más IP-címről? Sőt, ez utóbbi esetben más mail klienssel? (Claws Mail vs. Thunderbird)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van mas kliensem is, de a mail-hez csak egyszer kell legeneralni az application tokent.
De nalam aktiva 2tfa. Google auth app-pal. Es nem lepek be mindenfele helyrol, csak sajat geprol.

freemailnél 3 hét, ha egyáltalán megjön egy levél.

gmailnél külön kell engedélyezni az imap-et.
Amúgymeg ha már ott voltál, gmail.com miért nem volt jó, miért kellett az imap?

Azért, mert van egy rakás mailboxom, freemail-es is egy pár. Egyetlen mail klienssel ezeket átlátom, de elég strapás a webes felületen belépkedni mindenhova külön-külön, ráadásul mást sem csinálnék, mint be-ki lépkednék, ha szeretném látni, jött-e levelem. Azon felül a böngészőben nem bízom, szerintem az egy veszélyes eszköz, amellyel a legkülönfélébb honlapokat megnézheti az ember. Ha meg mindenhez be kellene írnom mindig a jelszavakat, megbolondulnék, és erre menne el az életem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez a freemail csak vicc volt, ugye?

A párom szintén gmail fiókjába Brazíliából léptek be. Nem próbálták, hanem a gmail szerint be is léptek, de megakadályozta. Ez nekem tetszett, de én tudomásul vettem, hogy ha ingyen kapok valamit, akkor én vagyok az áru.
(rejtett sub)

Vagy csak mondták, hogy eladják magukat, milyen jók! :)

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ezt ugy kell erteni, hogy felhasznalonev+jelszo is stimmelt tehat sikeresen beleptek a fiokba, de attol meg nem fertek hozza az emailekhez mert flag-et kapott a login.

--

"You can hide a semi truck in 300 lines of code"

Igen, Gmail csinál ilyet. Nagyon helyesen.

Szerintem ez egyáltalán nem helyes gyakorlat. Nem adom ki a jelszavamat, de azt ne vélelmezze rólam, hogy én nem is én vagyok, ezért ne férjek hozzá a leveleimhez. Ez olyan, mintha a lakásom nem hinné el, hogy a kulcs, amivel nyitom, az enyém, és néha nem engedne be. Mehetnék valami szállodába.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ingyen kaptad a lakásod? :) És rezsid sincs, ugye? :) Szóval rossz a párhuzam, de némileg azért értelek is. Viszont nem véletlen ez a gyakorlat, egyre több a baj a Google-lel, de ez itt épp nem annyira.

Mondjuk, ha a lakásod elutazik kínába, malajziába, akkor tökéletes a hasonlatod.

Gondolom online sem vásárolsz, hiszen ott is kötelezővé válik a két faktoros azonosítás eu-n belül.

Gondolom online sem vásárolsz

Eddig vásároltam. Majd meglátom, hogyan néz ez ki a gyakorlatban, s attól teszem függővé, hogy búcsút intek-e az online vásárlásnak, vagy sem. Amúgy egy szép példa a nemzeti szuverenitás fontosságára, hiszen ez a privacy-t sértő gyakorlat az EU-n belül válik kötelezővé.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Erre tudnál egy linket dobni, légyszi?

*nyomokban mogyorót tartalmazhat*

Köszi, akkor erről nagyjából tudtam:-)

*nyomokban mogyorót tartalmazhat*

"Netán freemail, vagy? Mert úgy hallottam, azt meg valami idétlen sznobizmus okán egyes weblapokon nem szokták szeretni."
LOL! Hála Istennek már régen nem kellett Freemail-el foglalkoznom, de anno volt pár ügyfélnek. Amikor nem jött meg a levél hozzájuk, egyszerűen meg lett mondta nekik használjanak másik szolgáltatót. Volt aki megértette, volt aki nem, de végül mindenki váltott (nem véletlenül).

Másik hasonló jó szolgáltató a T volt. Egyik akkori ügyfelem nem tudott levelet küldeni sehova, pedig minden STMP hitelesítési információ megfelelően volt beállítva. Kiderült hogy SPAM listára tették az adott dinamikus IP tartományt (ADSL). De könyörgöm!!! Hitelesítve van a felhasználó, nem teljesen mindegy milyen IP címről küldi a levelet? Félnótás support nem volt képes ezt felfogni. Ott is váltani kellett szolgáltatót..

10+ eve gmailezek, soha nem volt vele gondom, kornyezetemnek se, meg annak a jopar munkahelynek sem ahol dolgoztam es tobbszaz userre google volt a ceges rendszer.
Fogalmazzunk ugy hogy nem tul valoszinul hogy jelen esetben ok lennenek a hibasak :)))
Egyebkent meg browserbol miert nem probalod? Okostelefonrol? Kb. mindenen mukodik tobbmilliard embernek, de szerinted egy hatar szar az egesz. Szerintem ezen gondolkodj el :)))
Mondjuk az hogy freemail-re akarsz valtani szinten eleg sokat elarul. Hol voltal az elmult 10 evben ami alatt barhol ahol szakmai forumon utananez az ember a freemailnek azt talalja hogy na az tenyleg egy hatar szar?

Mások az igényeink. Nincs okostelefonom, így ez egyből ki is esett a lehetőségek közül. Browserből azért nem, mert nem tudom a jelszavam, a mail kliens tárolja titkosítva, továbbá épp a böngésző nem biztonságos, hiszen azon bármilyen oldal kódja előfordulhat, s triggerelhet biztonsági rést. Valahol megvan a jelszó, de ha én egy szállodában vagyok, s egy papírra van felírva az otthonomban, akkor könnyen lehet, hogy megint nem fog ez működni. Továbbá van egy rakás e-mail címem, nem igazán ergonomikus a különféle felületekre külön-külön belépkedni, jelszókat több 10 karakteren át hiba nélkül gépelgetni, és így tovább.

Én egy igazán egyszerű dolgot várok egy e-mail szervertől. Szabványos protokollon keresztül - imap4 illetve pop3, továbbá smtp - a megfelelő RFC-kben leírt authentikációval bárhonnan tudjam használni. Ne gondolja tovább a történetet. Ne dobálja ki a leveleimet önként, mert spam-nek gondolja. Ne álmodja meg, hogy szerinte én nem is én vagyok, mert más a hardware, más az IP-cím. Csak az a nagyon egyszerű kérésem van, hogy szabványosan működjön. Nem hiszem, hogy én vagyok rosszul összerakva, még ha ezt is sugallod.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Miert hasznalod?
Vagy ahogy irtad elvileg van sok cimed miert nem iranyitod at?
Attol,hogy itt felvazolod nekunk,hogy hogyan kellene mukodnie a Google levelezo szerverenek szerinted mi fog valtozni?

Megoldást keresek, de eddig igazából még nem nagyon írta senki, mi lenne az. Az a kérdésem, hogyan lehet elérni a G-nél azt, hogy ne törődjön azzal, milyen hardware-ről, milyen mail klienssel, s milyen IP-címről történik a bejelentkezés. Ha az szabványos, felhasználónév, jelszó érvényes, jó, akkor engedjen be. Ezt hogyan lehet elérni?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem igaz, hogy senki nem írta le, én leírtam, hogy sehogy, kizárólag 2FA-val, csak ignoráltad. Igaz, linket nem adtam rá, de akkor most adok: https://support.google.com/a/answer/7102416?hl=en

Idézet:
Stop incorrect suspicious login activity alerts

  1. If you find that a suspicious login activity is actually a legitimate sign in by a user, we recommend enrolling that user in 2-Step Verification.
  2. Consider enrolling all of your users in 2-Step Verification to reduce these alerts for your organization.

Tehát akkor még egyszer: a válasz a kérdésre, miszerint, hogyan lehet elérni, hogy ne törődjön vele, hogy honnan és mivel jelentkeztél be, csak engedjen be, az az, hogy sehogy: addig fog baszogatni, amíg meg nem unod és nem állsz át a 2FA-ra. Nem poénból, vagy trollkodásból írtam, hogy mentsd ki a leveleidet és menekülj, hanem komolyan.

Jó, köszönöm a figyelmeztetést. Ez korrekt válasz. Akkor ehhez kell allokálnom időt.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nincs mit.

Less secure apps & app password. Igy hasznalom a levelezesem.
Szerk.: elofeltetel a 2FA. Erre megoldas egy filleres junk SIM, ha a sajat telszamod nam akarod megadni. De onnantol ld. feljebb.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Ja, és jut eszembe, nekem a freemail működik.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor ez a megoldás. Használd a freemail-t!
Én a gmail-t üzemeltető Google-ben jobban bízom mint a Fidesz-közeli tulajdonos érdekeltségében lévő origo.hu-ban, aki a freemail-t üzemelteti.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Már nem a Soros alapítvány kezében van?

Régen nem ;)

A freemail jó volna, de azt meg egyes hazai rendszergazdák nem engedik, úgy értem, diszkriminálnak egyes weboldalak, ha a használatukat freemail-es címmel kívánnám.

Az, hogy te miben bízol, irreleváns rám nézve. Annál is inkább, mert a hazai kormány felé nagyobb a bizalmam, mint a külföldi entitások irányába.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem diszkriminálják, hanem tapasztalatból tudják, hogy nem megbízható. Éveken át kb felügyelet nélkül ment, most is lehet kutya rá sem néz.
Kb, mint ahogy a nexus ment, míg egyszer össze nem dőlt. Vagy ahogy az uw is döglődik manapság.

S mivel gyakran nem kapták meg a freemail fiókba a leveleket az ügyes felhasználók (regisztráció megerősítés, jelszóemlékeztető, értesítések...), így rengeteg panasz érkezett miattuk oda, ahol ezt a címet akarták használni.

Neked egy személyi asszisztens kellene, aki intézi az ügyeidet, hogy neked ne kelljen semmivel sem törődni és akkor elégedetten hátradőlhetnél, önigazolva, hogy mennyire igazad van - valójában pedig más egyengetné az utadat, neked csak a boldog tudatlanságra van igényed.

A végét éppen rosszul látod. Nekem arra van szükségem, hogy általam konfigurálható módon menjenek a dolgok. Régen erre volt lehetőség, ma elterjedt az az ostoba szemlélet, hogy mindenkit hülyének néznek, adnak valami végtelen buta default beállítást, de customizációra nincs is lehetőség jellemzően. Adnak valamit, azt kell szeretni, uniformizálódni kell, eltérésre, különutasságra nincs lehetőség.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

De van csak azert fizetni kell. Pl g suite-ban is kikapcsolhatsz minden ilyesmit csak nem ajanlott...

Az ingyens Google fiókk is nagyon testreszabható. A G-mail rész meg páne!
És én megadtam nekik telefont meg alternatív e-mailt is de tőlük nem kaptam még spamet.
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Dupla lett. :(
Én voltam a hibás mert úgy tűnt. hogy az első elküld kattintásra nem reagál én meg nem vártam még 2 másodpercet és ismét rákattintottam. Már abban a pillanatban tudtam, hogy duplázni fog, ugyanis az első kattintás nem zárolja a második elől a gombot. :(
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Feltehető, hogy levelek tucatjait, vagy százait nem kaptad meg az elmúlt években freemail-re.
De ez nem látszik mert hibát nem mutat.
Viszont bárhonnan beléphetsz bármikor. :)

A google komplex rendszer. Nem lehet kiragadni egy pici darabját, és elvárni hogy a többi része nélkül tökéletesen működjön.
Árukapcsolt, ha így jobban tetszik.
Kicsit mintha kiszednéd a turmixgépből a forgókést, mert magad akarsz répát szelni, és panaszkodnál hogy nem ergonomikus a "nyele".

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

"Feltehető, hogy levelek tucatjait, vagy százait nem kaptad meg az elmúlt években freemail-re.
De ez nem látszik mert hibát nem mutat"

Ez kb minden email szolgaltatora igaz. Vagy letezik olyan ahol kiirjak ,hogy jott leveled de eldobtuk? :D

Ebben a formában igazad van.
Arra próbáltam célozni, hogy míg más szolgáltatónál nagy valószínűséggel megkapod a neked küldött leveleket, addig a freemail esetében ez inkább esetleges.
Attól függ mit pörget a levél a szerencsekeréken. :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Tudom nyilvan ezert volt a vegen a smiley. A freemail hat hjam evekig boldogitottuk egymast (munkambol kifolyolag kereszteztuk egymas utjat eleg sokszor) szerencsere ez mar history de ma mar csak rohogok azon mikor valaki szelmalomharcot viv veluk :D

"A freemail hat hjam evekig boldogitottuk egymast"
Neked válaszoltak? :O :)

---
"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."

Szemelyesen mar nehezebb elbujni :D

Olyan ugyan nem, de a mailman időnként üzen, ha visszapattant levél a címről, és van olyan listatagságom, ami még a freemailes fiókomba küldi a leveleket. Időnként szoktam kapni levelet, hogy néhány email visszapattant, de még nem volt olyan arányú, hogy nomailbe tegyék a címemet.

Jo de ezt nem a freemailtol kapod hanem a listarol aminek a tagja vagy :D Olyannal meg nem talalkoztam ,hogy a kiszolgalo ahol a te cimed van az eldobott emailrol tajekoztasson mint usert (es itt nem a spam mappara gondolok) hanem pl a szerver eldobja a 20MB-nal nagyobb attachmentes leveleket akkor nem hiszem ,hogy teged mint xy usert ertesit figyejjeman volt egy nagy leveled de kukaztuk :D

esetleg az otthoni fix rendszerre VPN?

Nyűgös, de ha valami fontos, meg szoktam csinálni, hogy ssh-zok a router-re, onnan bekapcsolom a gépem, utána ssh -X a gépre, majd indítom a mail klienst, amely ssh tunnelingen a lokális X szerverre csatlakozik. Macerás, de működik. A gond itt is a körülményesség.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert az ssh + wol + ssh-X + desktop levelezo kevesbe nyugos, mint egy VPN? Oke

"Miért ekkora kihívás a XXI. században a megbízhatóan használható elektronikus levelezés?"

Nem kihívás, egyszerűen nem te vagy a célcsoport. Használj mást.

--
https://iotguru.live

+1, egyébként pont az látszik, hogy nem megbízható levelezést akar, hiszen pont a biztonsági megoldások ledegradálását követeli. Úgy, hogy mellette nem hajlandó semmilyen iparágban megszokott magasabb biztonsági módhoz szükséges megoldást használni. Se sms alapú, se appos... ha meg a gyenge jelszavával feltörik a fiókot, akkor megint a google a hibás. Esélyes, hogy több más helyen is használja a jelszavát, ahol ezt az email címet is megadta.

Csak paranoias (de olyan dolgok miatt aggodik amiket amugy is tudnak rola)

Nem értem locsemege mi ez Nálad. Pusztán üldözési mánia, vagy valami olyat tettél, hogy nem akarsz utolérhető lenni. Tollnak nem vagy troll. Szóval nem látom alapját. Itt is beazonosíthatatlan vagy, pedig szerintem nem gyűlne meg a bajod, ha az összes elérhetőséged fen lenne.

Ha meg pusztán az elv zavar, akkor üzemeltess a lakásodban saját levelezőszervert. Csak találj olyan szolgáltatót, aki emiatt nem buzizik, mert üzleti megoldásra gondolom nincs keret, normális ember azt a pénzt fontosabb dolgokra költi.

Poén: Tudom már mi a bajod. A google nem szereti a robotokat. Nem akarod, hogy kiszúrja.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

Az elv zavar, de nagyon. Ezek a cégek egyre pofátlanabbul tolakodnak az ember magánéletébe, egyre több adatot gyűjtenek össze, amellyel onnantól kezdve vissza lehet élni, illetve megszűnik az intimitás, a személyes tér, ami egy természetes pszichológiai szükséglet, emberi igény. Rohamosan számolják fel a szabadságunkat, s közben azt nem értem, a többségnek ez miért természetes, miért nem próbálnak tenni ellene. Például azzal, hogy holnaptól nem használnak facebook-ot.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Akkor mi a f@szért akarod használni a szolgáltatásaikat?

Levelezni szeretnék. Amikor létrehoztam a G-s fiókot, még nem látszott rajtuk, hogy ennyire agresszívek. Valami másra kell áttérnem.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

+1: egy csomó jó minőségű fizetős e-mail szolgáltató van, ahol nem te vagy az áru (ingyenes e-mail esetében ne legyenek illúzióid).
--
https://naszta.hu

Szerintem csak unatkozol... a többségnek ennél jóval nagyobb problémái vannak.

Jah, például az, hogy mi locsemege problémája...

:)

Hjam igazabol le kellene szarni mert a hasonlo topicjaiban igazabol mindig mutatunk megoldasokat de azokat ignoralja es azt irja ,hogy nem lehet megoldani/az ugy nem jo. Az o user szokasai nem egyeznek meg a mainstream mintakkal igy pl hiaba hajtogatja de ,hat ezt kell tudni nem erti ,hogy a Google levelezes nem igy mukodik. Ha nem vedenek a fiokokat mar reg tiltolistan lenne a Google mindenhol mert annyi lenne a feltort/ellopott account amivel vegigspammelik a fel vilagot. Igaz naluk kifele is van spam ellenorzes de azert onnan is elofordult mar ,hogy kaptam spamet.

De valahogy perverz modon bokodi a vallam a kisordog de irjal neki megoldasokat probald neki megmagyarazni pedig csak ignoralni kellene mint Hajbazert.

mod: ahh megvan o a malac akivel lehet iszapbirkozni :D

Megöregedett, kicsit belassult, plusz belekeverte a véleményét a kérdésfeltevésbe. Nincs ebben semmi különös.

:)

Az a gyanúm, pontos a diagnózis. :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hány éves vagy? Komolyan érdekel. Írd meg privben, ha ez is titkos. Én olyan 35-40 közé lőnélek max.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

:)

Az első CPU, amelyet megtanultam assembly-ben programozni, a Zilog Z80 volt. Akkoriban drágán lehetett 1 kB SRAM-ot kapni - 4118 vagy 4801 néven -, illetve jellemzően 2716-os 2 kB-os, vagy 2732-es 4 kB-os típusú EPROM-ba töltötte az ember a kódot. Ezek kerámia tokos eszközök voltak, a chip fölött egy kvarcüveg ablakkal, ezen ment be az UV fény, ha törölni akartuk az EPROM-ot. UV lámpát pedig legegyszerűbben úgy lehetett csinálni, hogy egy higanygőz lámpának le kellett törni a búráját, amelyen a fényporréteg volt. Ennek volt dolga, hogy az UV-t látható fénnyé alakítsa. Belül volt a kvarc cső, abban némi higany és nemesgáz. Fojtótekercsen keresztül be lehetett gyújtani a csövet, lett is nyomban ózonszag, mert ionizálódott a levegő körülötte. Belenézni veszélyes volt, hosszabb távon vakságot okoz. Viszont az EPROM-ot törölte. :)

Többet nem segítek, így is sokat mondtam.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Inkább 50 körül :)

Bazz. Azért ilyen furcsa egy személyiség. Szerintem be fog kattanni. Már csak az kéne, hogy kiderüljön locsemege egy vénlány, akit nem dugnak.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

És van 4-5 macskája. :D
--
https://naszta.hu

És mind nőstény :D

Varjunk, tehat te regisztraltal egy szolgaltatasba, amiert egy fillert nem fizetsz, es panaszkodsz, hogy
1) te vagy az aru
2) nem ugy tortennek a dolgok, ahogy szeretned

https://imgflip.com/memetemplate/39714036/Bike-Fall

Igen. Régi az accom, s akkoriban ez a trend nem volt ennyire feltűnő.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Van aki így ismeri

Varjunk, tehat te vettél egy ex mhelyem által gyártott drága Op rendszert es panaszkodsz, hogy
1) te vagy az aru

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

Valaki dekodolna ezt a posztot? Melyik az exmunkahelyed (assuming mhely == munkahely)? Mi az az Ij? Hogy jon ide a metroallomas es/vagy kolasplakat?

A korabbi munkahelyedre utal MS. Miszerint ha megveszed meg akkor is ellopjak az adataidat (mondjuk ehhez sincs sok koze a te mondandodnak)

az IJ az igy jartal roviditese.

Dekodolva sincs sok ertelme :D

> A korabbi munkahelyedre

Ja, hogy az enyemre. Hat oke, bar azt nem ertem, ez hogy jon a temahoz.

Úgy hogy ha fizetsz érte, akkor is lehetsz árú.
Vagy termék.

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

> árú

oke

Helyesírásba belekötni meglehetősen silány hárítás. Nem kell, hogy személyeskedésnek vedd: mondhatott volna az ms helyett más céget, más fizetős felállást is, ahol a fizetős kuncsaftot még mindig portékaként kezelik. És ugyanakkor sok ingyenes projekt van, ami csak simán ingyenes, mégsem vagy áru. Ez nem ingyenesség kérdése, hanem mentalitásé. Egy tömegigényre szakosodott multinál mindenképpen áru vagy, akár fizettél nekik, akár nem. Kis cégeknél, vagy projekteknél talán nem.

Hat, ugyan az elmult ~1 evben nem igazan hasznaltam Windows-t, de akkoriban az OS meg nem olvasott bele a privat uzeneteimbe, hogy hirdeteseket targetalhasson. Ha azota ez valtozott, akkor mea culpa.

Ugyan a win10 kezdetektől fogva egy orbitális kémprogram, de én most generikusan a cégekről beszéltem, nem egy konkrét szoftverről.

Az Ij egyik jelentése ez.
A másik a meglepetéskor a szádat elhagyó szavak - egy része - amikor megfordulsz a megállóban és tőled 15cm-re két férfi szereti egymást a plakáton.

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

de legalább eszembe juttatott egy jópofa zeneszámot
"Weird Al" Yankovic - Word Crimes: https://www.youtube.com/watch?v=8Gv0H-vPoDc

A csillag alatti rész az aláírás

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

tekintve, hogy pl. ebben a kommentedben is tobb karakter az alairas, mint a kontent, igy kivulallokent nehez biztosra menni :(

Magam is hasonló okokból váltottam gmailről; nem vagy egyedül. Jelenleg a vivaldi szolgáltatását használom megelégedéssel, IMAP-en. Saját hibámból a supportjukat is volt szerencsém kipróbálni, teljesen korrekt volt a hozzáállásuk.

Eleve ha az "ingyenes" gmailt hasznalod tudnak rolad mindent. Szoval nem ertem az miert faj ,hogy tudjak a szamod.
Foleg ugy ,hogy hasznalhatsz egy total eldobhatos szamot is erre. Vagy akar mint mar tobbszor elhangzott yubikey. Kerul vagy kerek 3K-ba a 4-es verzio de peldaul az 5-os ami tud NFC-t is csak 40 EUR. Szoval ebben a topicban csak fingreszeles van...

"Eleve ha az "ingyenes" gmailt hasznalod tudnak rolad mindent"

Hát nem mindent. Regelhetsz kamu adatokkal is. Ha a telefonszámod megadod már necces. Amögött valós adatoknak kell lennie, legalábbis, amióta próbálják a feltöltőkártyás szolgáltatásoknál is felszámolni az anonimitást.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

Valoban nem mindent csak amirol levelezel meg akikkel levelezel :D

Gondolom uber secure modon mindenki mindent is titkosit csak akkor mit kerestek a gmail-en? :D

Én már egy ideje elkezdtem a rugalmas leszakadást róluk.
A hadászatban állítólag ezt hívják fejveszett menekülésnek.

*******
Ij

https://imgur.com/a/Ux6dDJS

"Gémélyl"

Egy hete nézem ezt a főoldalon és nem értettem, hogy mi a picsa ez. Most leesett. Muszáj ennyire óvoda szintre lemenni egy topiktéma megnyitáskor?

--
trey @ gépház

Nem tudtam, hogy ennyire megkomolyodtál, vagy mindig is az voltál. Ha ennyire zavar, figyelek erre a későbbiekben.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem megkomolyodtam vagy zavar, hanem egyszerűen félrevezető. Egy falusi (Gyémély) problémának hittem.

--
trey @ gépház

Nekem az volt inkább furcsa, hogy nem vitte végig. Mondjuk így: Gémélyl kekettykedéstyelenyítttétye - hottyan? Ez a hardcore falusi óvodás mód.

Nyithatnyánk a zújmagyar mellé egy ómagyar topicot. Csak nem tudnyám mit szónányak a többiek ahho. A városiak csak pislákolnának szerintem.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

+1

---
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt.
Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának.

Most engem is beszopatott ez a foshalom. Van pár másodlagos címem az idiótán regisztrációhoz kötött fejlesztőeszközök miatt. Na az egyiket valami balfasz ázsiai hozzá akarta rendelni magához másodlagos címnek, vagy elgépelte, vagy csodálatos módon engedte .-nyi különbséggel regelni a gmail, a lényeg, hogy beléptem megreklamálni, meg akkor már törölni a felesleges leveleket. Egyszer csak menet közben kidobott, mert gyanús aktivitás szerinte több hónapos levelek tölése. Mondom király, essünk neki a recovery-nek, csodaszupport két órán belül visszaírta, hogy nem tudnak beazonosítani, sajnálják, lépjek be már ismert böngészőről. Kösz, közben váltottam oprendszert, az meg úgy látszik csak dísznek van, hogy az accounthoz kapcsolt címről levelezek velük, az nem érdekelte őket. Megreklamáltam a döntést, most napok óta kuss van, lehet lefagyott a support ai.

Amúgy érdekes volt az az account, mert valami idióta regisztrációs, meg jelszóemlékeztetős leveleit kaptam meg folyton. Szóval az elgépelés nem túl valószínű, vagy a .-os hülyeség, vagy valami csúnyán megkeveredett náluk.

Ha fontos az e-mail, akkor saját domain. Egy mozi ára évente. Úgy biztos nem kavar be más (és úgy tudsz szolgáltatót váltani, hogy arról csak te tudsz).
--
https://naszta.hu

Már túl vagyok ezen másfél éve, de vannak olyan csoda helyek (wizzair, magánorvos, csak hogy semmi fontos ne legyen), ahol nem tudok email címet cserélni.

Reggel amúgy második reklamácíót is ugyan úgy csípőből, 5 perc alatt visszadobta az AI, hiába írtam hozzá litániát. Csak azt nem tudom, hogy ez ilyen generált lag lehet, vagy az a szarjuk is rate limites, hogy ne fossa össze magát.

Ahogy nézem rajtad már nem segít, de nekem az új szolgáltatóm szedi le POP3-mal a többi fiókról a leveleket. Így mindegy, hogy honnan használom a fiókot a többi fiók esetében. (Lehetne forward-olni is, de így elegánsabb(nak tűnik nekem).
--
https://naszta.hu

Plusz a forwarddal lehet szivni is (DMARC miatt).
____________________
echo crash > /dev/kmem

Nem szívtam szerencsére, csak azért kellett, mert a mongodb compasst csak regisztrációval lehetett leszedni, és hiába léptél be korábban regisztrált maillel, újra a regisztrációhoz irányított. Minden esetre felbaszniuk sikerült, meg végképp kiábrándultam belőlük, amit eddig lusta voltam átvinni új címre, és valamennyire fontos is, azt megtettem, két csodálatos kivételtől eltekintve, ahol nem lehet módosítani. De az a cím legalább telefonszámmal kétfaktoros.

Igen ezert kell beallitani a 2FA-t. Beta allapota ota (amikor meg invite-os volt) hasznalom a Gmail-t erdekes nekem soha egyik cimemet sem lockolta...

Hihetetlen ,hogy egy IT forumon ezen porognek elvileg "szakemberek" eppen csak nem tudnak ertelmezni egy egy mondatos leirast...

Ha meg nem akarod mert szerinted nem ugy kell akkor viseld a kovetkezmenyeit.

Két napja még én is leírhattam volna ugyan ezt a szöveget, béta óta használom, és eddig még egy címemet sem lockolta.

2FA-t nem, de recovery címet beállítottam, jöttek is a biztonsági üzenetek az elsődleges címre. Csak épp recovery során telifossa, hogy milyen email volt beállítva. A robotszarjuk 5 perc alatt bemutatja a fityiszt, és ennyi. Azt meg sehol nem írták, hogy totál feleslegesen linkeled másik accountodhoz te gyökér, mert pofán fog röhögni az AI-unk, de bezzeg ha hónapra pontosan tudnám, hogy mikor csináltam azt a címet. Röhej.

Well well. Hat igen a Gmail az mas allatfajta (ezert csinaltak a 2FA-t) tudom keso a kiontott tejbe sirni de alljon ez itt emlekeztetoul hatha masnak hasznara valik:

The end of the recovery process typically has you provide a contact e-mail address which is then sent a verification code to enter.

Please note that you are only verifying that the contact address is valid, and that you have access to it. The verification code does NOT mean you have successfully verified ownership of the lost account. You may still receive the "Google couldn't verify..." message or asked additional questions even after entering the verification code.

The recovery process is more successful if done from a computer or device normally used to access the account. In fact, just one or two correct answers may be sufficient. If at all possible, attempt recovery using that same computer/device, giving preference to a computer/laptop over a mobile device. Es itt jon kepbe ,hogy mindenki kurva okos es titkol mindent nehogy mar a szemet Google tudja ,hogy az en vagyok de mi majd jol megmutatjuk neki es akkor jon a csodalkozas:

Fortunately, the provided process works for most people to recover their account. Some receive the message “Google couldn’t verify...” meaning that the information Google has (including the questions you answered) is not sufficient to prove your ownership of the account.

In summary, if you can not recover the account using the provided process, it may be lost. There are no other account recovery options available.

Nem a recovery process során adtam meg a címet, hanem egyrészt ott van másodlagos címként, ezért is kapom meg rá a biztonsági értesítéseket ÉVEK ÓTA, másrészt több forwarding is be van állítva rá ÉVEK ÓTA. De a csodarobotjuk leszarja. Bezzeg ha random ember kitalálná, hogy mikor csináltam a címet, akkor neki odaadná? Vicc.

Lehet szarul van az eredeti megfogalmazva de ez pont arrol az email cimrol beszel ami nalad be van allitva.

A random embernek sem adna oda mert o meg nem tudna mast megmondani rola.

Nem mondom ,hogy ez egy jo megoldas mert szerintem is szar raadasul tevhitbe ringatja az atlag usert mert mas szolgaltatasoknal ez igy mukodik ahogy leirtad.

Security code-od sem volt generalva?

Nem, amit bemásoltál, az a recovery processről szól, amin kétszer végig mentem. Meg kell adni egy címet, ahol értesítenek, ehhez küld egy kódot, ahogy írja is. Lerszarja, hogy ez hozzá volt-e rendelve az accounthoz, csak küldi, hogy igen fogadtuk, mert pár percre rá jön a sablon email az elutasításról. Kicsivel később az elégedettségi kérdőív, lol.

Lehet hogy valamit félreértek, de:
"The end of the recovery process typically has you provide a contact e-mail address which is then sent a verification code to enter."
és
"The verification code does NOT mean you have successfully verified ownership of the lost account"

Ez oké. Még egyszer, a recovery process során megadott contact email csak arról szól, hogy oda küldik meg a skynet ítéletét. Amíről én beszélek annak nem tudom mi a "szakszerű" neve, de azt évekkel korábban adtam meg (elsődleges gmail címem), és éveken át kaptam rá a google security alertjeit, ha beléptem a szóban forgó letíltott címre új böngészőből. Most kiderült, hogy ez spammelésen kívül másra nem jó, ilyenkor nem segít.

Küldtem nekik harmadszor is requestet. Két perc alatt jött a robotválasz. Annyi idő alatt ember el se olvassa a litániát, amit leírtam oda. Azzal is csak szopatják a népet, élő ember nem olvassa. De üzleti ügyfelek felé se jobb a support. Dolgoztam partnerüknél, olyan terméken, amit ők maguk is használtak. Akkor legalább ember válaszol, de hetekig túráztat és hülyének néz, mire elfogadja-felfogja, hogy a hiba a csodálatos, nemgonosz cégnél van. Tényleg meneküljön mindenki amíg lehet.

Talán 1-2 éve volt, hogy az ember (már meg nem mondom ki) fiókját (bár az asszem iTunes/apple vagy twitter volt, de tökmindegy) úgy nyekkentették meg, hogy a másodlagos e-mail címét felnyomták, mert arra nem vigyázott. Oda kért jelszóemlékeztetőt, és mire az ember észbe kapott - volt mondjuk fél óra, vagy annyi se - már tökre le volt nyúlva mindene.

Szóval ez az email tényleg csak dísznek van már. Gondolom ekkora felhasználói bázisnál már á: nincs kapacitás embert fogadni az "ingyenes" szolgáltatás mellé, bé: leszarják azt a pár lemorzsolódót, aki így kiesik.

Pont ,hogy a sajat domain-ben rejlo veszelyekre illetve az olyan szolgaltatokra akarta felhivni a figyelmet akik nem hasznalnak 2FA-t illetve arra ,hogy ha tudod egy kartya utolso 4 szamjegyet es eleg pushy vagy akkor siman elhiszik ,hogy te vagy az owner...

"hogy a másodlagos e-mail címét felnyomták, mert arra nem vigyázott"

akarod mondani a kocsog szolgaltato kocsog ugyfelszolgalatosa hagyta talalgatni telefonon a hackerunket amig meg nem mondja a jo kodot? Hjam nem vigyazott elegge :D

Ez volt az amugy:

https://medium.com/@N/how-i-lost-my-50-000-twitter-username-24eb09e026dd

Azért ez nem egy atomfizika. Belépsz a webes felületen és engedélyezed. Nem értem egyáltalán mi a bajod ezzel. Ha meg valaki máshonnan belépve elolvasná a leveleidet, akkor meg az lenne a bajod, hogy miért nem akadályozta meg a szemét Gyémély?

nincs rajta sapka

Ó, persze! Ha hagyna belépni a webes felületen úgy, hogy nem kéri el a telefonszámomat, lyukas fogaim számát, átlagos vörösvértest térfogatomat.

Nem, azzal semmi bajom nem lenne, ha egész egyszerűen az idevonatkozó RFC-k szerint működő IMAP4 illetve POP3 szerver lenne.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Hagy. Ha nem, akkor te állítottad be, hogy ne hagyjon.

Annyira régen próbáltam, hogy nem tudom, manapság mi van. Vannak olyan emlékeim, hogy kért telefonszámot, kutyám nevét, e-mail címet. Hagytam is a fenébe, a webes felület közelébe nem megyek akkor sem, ha mindenféle sejtelmes presszionáló e-mailt kapok a Google-től.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Maximum vélt emlékeid vannak, mert van olyan 5+ éves accom, amihez soha nem adtam meg telefonszámot.

Egészen pontosan az idevonatkozó RFC-k közül melyiknek melyik pontját sérti a működése?

--
https://iotguru.live

Arra gondolok, hogy egy sima autentikáció elegendő legyen. Szerintem az RFC-kben nincs olyan korlátozás, hogy amennyiben egy kliens nem a „megszokott” IP-címről próbál csatlakozni, akkor a helyes autentikációs adatok megadása ellenére a szerver megtagadja a kliens kiszolgálását. Vagy ugyanez lokalizáció, MAC address, vagy bármi egyéb azonosító alapján.

Tehát azt várom, hogy ha helyes az autentikáció, akkor szolgáljon ki, ha pedig helytelen, akkor ne, s ne gondoljon túl semmit. Azt tegye, ami a dolga. Kb. a Windows-ban is azt gyűlölöm, hogy helyettem próbál gondolkodni, pedig amit csinálok, az éppen nem hiba, hanem azt úgy akarom. Tehát hajtsa végre, ne gondolja azt, hogy én vagyok a hülye. Ezért szeretem a Linuxot, ott az történik, amit mondok neki. Ha hülyeséget, akkor az, de ez lehet, hogy szándékos.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ennek semmi köze a levelező protokollt leíró RFC-hez, ez teljesen más rétegben történik, az esetek nagyon nagy részében jogosan, mert a felhasználók nagy része balfasz és azon felhasználók nagy része is balfasz, akik saját magukat amúgy nem tartják balfasznak.

Teljesen valid védelem az, hogy a kliens szokásait elemzik és szokatlan viselkedés esetén korlátoznak dolgokat, amíg nem mondod ki egzaktul, hogy tisztában vagy a kockázatokkal. Mondjuk ezt nem akarod beállítani, de már napok óta nyünyügsz azon, hogy miért csinál ilyet a szolgálató, amikor enélkül is tudhatná, hogy te értesz hozzá. Nem tudja.

Húzz fel magadnak egy levelezőszervert és ott aztán azt csinálsz, amit akarsz... aztán, ha megtörnek és ezzel másoknak kárt okozol, akkor vállalod a következményeit.

--
https://iotguru.live

Összefoglalva:

- mindenáron gmail-t használsz
- mindenképpen úgy akarod használni, ahogy nem lehet
- elégedtlen vagy, hogy nem a te szád íze szerint bohóckodnak biztonsági okokból
- az ingyenesség ízlik, de az árát nem akarod megfizetni
- lusta vagy az itt felajánlott megoldások bevezetésére (pl. eldobható filléres sim)

Miért nem csinálsz saját mail szervert? Nem drága és abszolút tiokban tarthatod magad előtt is a telefonszámodat és még azt is megteheted, hogy a kényelem jegyében tojsz a biztonságra. Ráadásul sokkal szofisztikáltabban tudod konfigolni.

Tulajdonképpen a te vágyadat megfogalmazta egy nálunk élő hozzád hasonló szavazópolgár, kb. 2014-ben így:

"Minden legyen jobb, de ne változzon semmi!"

A hatodik visszakérdezésnél sem értette, hogy miért röhög rajta mindenki a környéken. :)

Igazából nem akarja, hogy jobb legyen, ennél sokkal rövidebb a jelszava: "A változás rossz!"

--
https://iotguru.live

+1

Off

Próbáltam csinálni másik fiókot, most már minden esetben telefonszámot kér?
Régen volt a másodlagos email.
Meg állítólag megengedett volt 1 személynek a több fiók.
Most is lehet 1 telefonszámmal több fiók?

Nekem van vagy 10, az utolsót valamikor tavasszal csináltam.

Küsz
Jól értem , akkor 1 telefonszámmal engedte a 10-et?

Igen.

Ez a sign in blocked gond megoldható, a Gmail-os fiókon beállításainál be kell jelölni, hogy minden alkalmazás hozzáférjen külön engedélyadás nélkül is a fiókhoz. Ez veszélyes persze, mert rosszindulatú alkalmazásoknak is enged hozzáférést, de cserébe olyan mailklienst használsz, amilyet akarsz.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

rosszindulatú alkalmazásoknak is enged hozzáférést

a) Mit keres rosszindulatú alkalmazás a gépemen?
b) Ha nem az én gépemen, akkor honnan tudja az autentikációs adatokat?

Hol itt a veszély?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Minden egyes szoftvert tüzetesen megnézel telepítés előtt, hogy nincs-e benne rosszindulatú kódrészlet?

--
https://iotguru.live

Mennyivel kellene jobban bíznom a Google-ben, ami deklaráltan adatokat gyűjt, mint a Fedora fejlesztőiben? És miért?


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nem válaszoltál a kérdésre. Minden biztonsági hibát azonnal javítasz? Minden biztonsági hibát előbb észreveszel, mint ahogy elkezdenék kihasználni?

--
https://iotguru.live

Természetesen nem, hiszen ez elvileg sem lehetséges. Éppen ezért a G sem tud minden hibáról, így semmivel sem megbízhatóbb, ráadásul kecskére káposztát, mert épp ők nyúlják le a személyes adatokat. Még biztonsági rés sem kell hozzá.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Természetesen nem, hiszen ez elvileg sem lehetséges."

Akkor ezek szerint lehet a gépeden rosszindulatú kód, aminek egyenes következménye szokott lenni, hogy felhasználónevek és jelszavak kerülnek át máshova. Na, ez ellen próbál védekezni a Google ilyen szokáselemző tűzfallal, ez van, a közúti közlekedés se a rally versenyzőkre van szabva, hanem az átlag balfaszokra.

Az, hogy te most rally versenyzőnek gondolod magad, pedig a témában lehetsz átlag balfasz is, az más kérdés. Ha fele annyi erőforrást tettél volna a feladatra, mint amennyit ebben a témában eltöltöttél, már rég lenne egy saját mail szervered.

"ráadásul kecskére káposztát, mert épp ők nyúlják le a személyes adatokat"

Kötöttél egy szerződést velük, hogy ingyen kapod a szolgáltatást, cserébe elemezni fogják az adatforgalmad, hogy reklámokkal tudjanak megcélozni. Ha ez neked nem tetszik, akkor nem az asztalt kell verni, hogy márpedig adják ingyen a szolgáltatást mindenféle trükk nélkül, hanem keresel másik szolgáltatót, amelyiknek jobban bejönnek a feltételei. Ha meg nincs olyan, ami a kényes ízlésednek bejönne, akkor szolgáltatsz magadnak.

Egyébként mondanál nagyobb adatszivárgással kapcsolatos hírt a Google berkeiből?

--
https://iotguru.live

Nem érti. :) Sokadszorra nem érti. :D

Latjak otet a locsemeget. Ez pont eleg :D Neha olyan erzesem van ,hogy trollkodik csak bar vegiggondolva lehet ,hogy csak azert ertetlenkedik mert oregszik 50+...