Normális Videóvágó szoftver

Fórumok

Olyan videovágó szoftvert keresek, ami csak vág és semmi több. Nem kódolja újra a videót. Minek? sosem értettem az miért jó.

Csak az elejéből meg a végéből szeretnék eltávolítani anyagot. Nem kell ingyenesnek lennie. Feltételezem nincs ilyen linuxra, nem is feltétel. Fontos, hogy az összes ismert audiókodeket támogassa.

MP4 videó fájlok AAC hangkodekkel. Nero videót használtam eddig, de a hangkodeket nem kezeli.

Hozzászólások

> Nem kódolja újra a videót. Minek? sosem értettem az miért jó.

Az emberek valószínűleg nem csak keyframe-eknél akarnak vágni.

Ésszel megoldható ez is. Amikor a nyersanyagból kiszeded amik kellenek, keyframe-nél vágod, amikor meg összerakod a videót a sok nyersanyagból, akkor úgy is finomítani kell, meg továbbvagdosni, meg úgy is újra kell kódolni amikor már a helyén van minden.
Vagy a másik megoldás, hogy az egész nyersanyagot (vagy legalábbis ami a leghasznosabb belőle) DV-Video+PCM-audió formára konvertálod (vagy abban is rögzíted), és akkor nincs keyframe-játszadozás, meg a vágóprogramok is ezt szeretik a legjobban... sőt, ezt a formátumot simán, újrakódolás nélkül lehet vagdalni.

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Mintha régen a mencoderrel (mplayer) is vágtam volna videót.

Ezzel valami nem ok. Nem azt mondom, hogy a parancs rossz, lehert, hogy bugos a cucc vagy rosszul fordítottam le. Mert bele lapátoltam minden featuret

A vágott anyagot indítva a video elején hatalmas zaj pár másodpercig aztán némaság. Mintha a teljes hanganyagot összesűrítené pár másodpercbe.

Mindeg, nem kísérleteztem vele, mert az ffmpeg működik, amíg meg megtalálnám a hibát a videókkal bőven elkészülök.

De köszönöm.

powered by ©gentoo

ffmpeg -i a.mp4 -vcodec copy -acodec copy -ss 00:00:10 -t 01:32:14 b.mp4

Az -ss határozza meg, hogy az elejéből mennyit szeretnél vágni. A -t paraméter a video hosszát határozza meg, opcionális.

Pontosítás.

A parancs jó, csak a sorrend nem mindegy. Ugyanis az ss kapcsoló nem jó helyen van, mert így elcsúszik annyival kép a hangtól, amennyi másodpercet megadok és addig csak hang van kép nélkül.

A tökéletes parancs Zahy javaslatával kiegészítve így néz ki:

ffmpeg -ss 00:00:10 -t 01:32:14 -i a.mp4 -vcodec copy -acodec copy -scodec copy b.mp4

Nagyon fasza program. 300 MB-os videókat 3 másodperc alatt megvág.

Nem kódolja újra a videót. Ilyen nem lesz, általában senki sem 1 snittből rakja össze a videót...

A kdenlive elég jó.

Lightworks

Kicsit ágyúval a verébre, de ha megtanulod használni, akkor akár Oszkár díjas filmet is vághatsz! :D

720p-t simán lehet exportálni az ingyenes verzióval is.

Ez a csomag az összes felsoroltat tartalmazza együttvéve. :)

Egyébként régen csináltam ilyesmit, akkor az ffmpeg kapcsolóit használtam, de, mivel itt leírták az ffmpeg és mencoder kapcsolóit, gondoltam, "könyvjelzőzöm", hátha egyszerűbben megtalálom, ha újra szükségem lesz ilyesmire.

Windows alatt én általában MKV-t szoktam GUI-val darabolni MkvCutter-rel, vagy ott van még az MKVToolinx (multiplatform), esetleg a jó öreg VirtualDub2 direct stream copy módban, de az elég finnyás általában. MKV konténerbe meg át tudod pakolni az MP4 konténerben lévő videó fájlt újratömörítés nélkül mondjuk ffmpeg-gel.

Köszi a tippeket.

Hétvégén kipróbálom. Elsőkörben az ffmpeg és a mencoderes megoldás elég lesz. Komolyabb munkálatokra meg kipróbálom a többi grafikus szoftvert, a windowsosokat is.

Megnéztem mégegyszer a pontos paramétereket, mert rosszul emlékeztem. SimpleScreenRecorderrel készített videókról van szó, és a program által ajánlott kodekeket használtam. Video: H.264, audio: Vorbis.

Ide válaszolok a többieknek.

Avidemuxot próbáltam többízben. Windowsonis egy bughalmaz. Ezeket a videókat meg sem tudta nyitni, abba belefagyott. Virtualdub meg nem megfelelő formátumra panaszkodott.

Köszi, majd beszámolok.

---------
Ha trollokkal akarsz harcolni, csak akkor van esélyed a győzelemre, ha magad is azzá válsz.

powered by ©gentoo

Nem tudom mit rontok el, de nalam az avidemux frankon mukodik windowson is, meg linuxon is, de meg ugy is, hogy ssh -X -el megyek be tavoli (tolem nehany meterre levo) hostra es onnan futtatom...

Eddig meg mindent tudott, amit akartam tole es eleg sokat szoktam mp4-eket vagdalni.

cinelerra, de az csak unix-szerű rendszereken fut. Elég gyorsan tűnik.

Hú de régen, még az ezredfordulón használtam cinelerra-t (még tán Broadcast 2000 volt a neve). Azt hittem, hogy meghalta a projekt, és én áttértem kdenlive-ra. Most meglepődve látom, hogy még vannak, sőt. Lehet újra ránézek, mert anno nagyon szerettem ezt használni.
--
Csaba

Na, ki talált még vágószoftvert a google-n? Bármilyet?

openshot ?

szerk: nem tud újrakódolás nélkül exportálni...