Nemzeti közművek vs. Firefox jelszó megjegyzése

 ( martonmiklos | 2019. július 21., vasárnap - 20:25 )

Üdv mindenki,

Nem tudja véletlenül valaki, hogy hogyan lehet rávenni a Firefox-ot arra, hogy megjegyezze a felhasználónevemet és jelszavamat ezen az oldalon:
https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/ugyfelszolgalat

- Nincs autocomplete=off a mezőkön (meg signon.storeWhenAutocompleteOff false ra lett állítva)
- Van egy redirect a bejelentkezés után, ezt gyanítottam a probléma okának, de kézzel meghegesztettem a logins.json-t: másik oldalon mentettem ugyanilyen accot, majd átírtam az urlt. Ez FF oldalán rendben lévőnek tűnik: jelszókezelőből vissza tudom másolni a jelszót/felhasználói nevet is.

Az utolsó ötletem egy Greasemonkey szkript írása amibe belehardkódolom a párost, de az ilyen nemá' kategóriába esik nálam is. Inkább arra írnék grízmajmot, hogy a Firefox felfedezze a mezőket :D.

Ja Chromium alatt működik a megjegyzés.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hát nem egyszerű! :) Vagy 3 órámba került mire mindenre rájöttem.

Próbáld ezt a linket: https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/Ugyfelszolgalat/Havi-meroallas-kozlese-pub vagy ezt: https://www.nkmenergia.hu/foldgaz/nyitolap (Vagy a fenti linken kattints a bal oldalon található "Mérőállás közlése" opcióra :))

Majd a felső sor "Belépés" részt lenyitod és elméletileg neked is ki lesznek töltve a mezők. (Nekem néha inaktív a "BELÉPÉS" gomb, de egy enter-t ütve a jelszó után mindig beengedett. Nem tudom hova tenni....a sütikel függ össze, azok elfogadása ront rajta. Egy oldal frissítés vagy a sütik törlése helyre hozza.)

Én a jelszót ezzel: https://superuser.com/questions/781639/manually-add-username-password-to-saved-password-list a módszerrel vagy a Chrome-ból való jelszó importálásával próbáltam hozzáadni; mindkettő működött.

Remélem segítettem.

Ui.: Az általad linkelt oldalon nem tudom, hogyan lehetne megoldani az automatikus kitöltést. Ha "csak" ez volt a cél akkor mellé lőttem. :)

Köszönöm a fáradozásod!

A cél az az, hogy valamilyen diktáláshoz/számlafizetéshez használható bejelentkezésre alkalmas oldalukon be tudjak jelentkezni felhasználónév/jelszó nélkül.

Próbáltam a fenti két url-t de nekem egyiknél sem adta be.

edit: Néha valóban kitölti.

Na majd mindjárt jól megvallatom a Firefoxot a témában:
https://wiki.mozilla.org/Toolkit:Password_Manager/Debugging#Won.27t_auto-fill_a_saved_password

Használj Dijnetet.

+1
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

vagy egy jobb password managert... a firefoxba épített az ultra gagyi.

--
zrubi.hu

AFAIK mérőállást bejelenteni nem lehet náluk a gázra.