Windows 10 / Bitdefender / védett mappa írás engedélyezés

 ( log69 | 2019. július 18., csütörtök - 23:18 )

Sziasztok,

Tudnátok segíteni? FFmpeg progival képernyő felvételt csinálnék Win10-en ami elsőre megy is remekül így:

ffmpeg.exe -y -f gdigrab -framerate 30 -i desktop output.mkv

forrás:
https://trac.ffmpeg.org/wiki/Capture/Desktop

De állandóan blokkolja a rendszer és engedély megtagadva hibaüzenet van, mindegy hova rakom a gépen. Se a védett mappákon kívüli hely, se külső adattároló, de a Bitdefender kikapcsolása sem megy.

Hogyan lehet *egyszerűen* megmondani Win10-nek hogy engedje ezt a bináris vagy ebből a mappából futtatott bármit lefutni és tudjon írni ebbe a mappába?

Előre is köszönöm.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Köszi, az első linket én is megtaláltam, azt holnap tudom megnézni. A második linked hasznos lehetne mert van ilyen beállítási képernyő, de sehol nincs hozzáadás gomb. Olyan mintha nem lenne jog semmit csinálni, de persze van admin access a Win-hez. Semmi kivétel hozzáadása vagy szabály felvétele vagy kivétel előzmények engedélyezése nincs a környéken sem. Több órán keresztül néztem és klikkeltem ezt a pár menüpontot és azok almenüit de semmi.

Kipróbáltam, igaz VBoxban, de minden probléma nélkül működik az általad megadott paraméterekkel. Csak letöltöttem és kicsomagoltam az ffmpeg-et, semmi extra konfigurációt nem csináltam.
- ffmpeg-20190718-ab4795a-win64-static
- Microsoft Windows [Version 10.0.18922.1000]

Sima Win10-en külön telepített védelem nélkül megy nekem is. A gépen lévő védelem UX-ével van gond. Olyan mintha külön mérnökórát fektetnének abba, hogy a kivétel kezelést extra nehéz módon tudd csak megoldani. Érdekes.

Nem csodálkozom.

Egy kolléga vásárolt Bitdefendere azt művelte hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyta a scannelési exclusion listát. Nyitottunk ticket-et, soha nem kapott rá választ.

Le is lett túrva.

Egy ideje itthon is leszedtem az egyébként jól működő Avira Free-t. Tesztelem az "eat your own dogfood" elméletet.