Chrome problémák

 ( schumi | 2019. július 18., csütörtök - 17:59 )

Sziasztok!

A gyerek gépén behalt a chrome böngésző. Nem lehet bejelentkezni a chrome-ba, az email cím beírása után a tovább gombra semmi reakció. Eddig ment tökéletesen.Ha rákeres valamire, egy orosz találati oldal jön be.:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190718v00qjmg1y.jpeg

Lefuttattam víruskeresést (gdata), de nem talált semmit. A chrome-ot uninstalláltam, de nem lehet újra telepíteni.:
http://keptarhely.eu/view.php?file=20190718v00q7cr44.jpeg

Valami ötlet esetleg? Én újra raknám a windowst, de annyi játék meg mindenféle cucca van rajta, hogy nem nagyon szeretné.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Valószínűleg van egy olyan kiegészítő, ami alapértelmezett keresőnek állította be azt az orosz jelzésű oldalt. Jobb felső sarok -> beállítások -> keresőmotorok beállítása és ott ki lehet törölni. Érdemes a bővítményeket is átnézni mert oda is kerülhetett fel kétes dolog (Jobb felső sarok -> További beállítások -> bővítmények). Ezen belül pedig rendben tudod tartani, hogy milyen bővítmények vannak fent.Az ismeretleneket értelemszerűen tiltani,de inkább törölni! :D Nagy eséllyel ezek nem vírusok, de viszont nem túl bizalomgerjesztő az orosz jelzésű kereső (főleg a FaceApp felkapottsága miatt).

Remélem tudtam segíteni!

Köszi! Ezt átnézném, ha fel tudnám telepíteni a chrome-ot.

Oprendszer ledörgöl, nulláról újratelepít. SZVSZ

nézd meg a hálókártyánál amit használ mik a DNS szerverek, gyanúm szerint valami átírta. Futtass egy Malwarebytes-ot is, mert a gdata tapasztalatom alapján dísznek jó csak...

+1

A Chrome uninstall után a "%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome" mappát is töröld ki!
Ezután jöhet egy Malwarebytes AntiMalware futtatás!

Ha itt minden rendben, jöhet a reinstall.

Régen minden más volt... ma meg minden a régi.

Ruszki vírus ellen legjobb a ruszki vírusírtó. Kaspesrsky live CD. Valamikor használtam, linuxot bootol,mountol és leszedi a kártevőket. KAV live CD -re keress, ha van még ilyen.
Update: emlékszem, hogy pont ilyet szedtem le egy irodai gépről ezzel az eszközzel. Nem kellett újratelepíteni sem és nem vesztek el adatok. De természetesen a gugli jelszavadat és az összes tárolt felhasználónév, jelszó párost cserélni kell, mert szinte biztos, hogy az már fenn van valahol.

Köszönom mindenkinek, kipróbáltam mindent, de nem segít. Szépen elmenti a gyerek a játékmentéseit, aztán win reinstall.