Tableten futó programok távvezérlése.

Fórumok

A feladat az, hogy egy androidos tableten, nincsen lehetőség tapizással irányítani a képernyőn keresztül, hanem más módon kellene elérni azt, hogy hol az időjárást mutassa, hol az időpontot, hol mást jelezzen ki és mindezt úgy, hogy a felhasználó szabályozza azt, hogy meddig fut egyik, vagy másik program. Lehet vezetékes és vezetéknélküli javaslat is. Ideális volna az, ha egy kapcsolóval lehetne léptetni a feladatokat.

Hozzászólások

Vagy csinálj egy app-ot ami http-n vezérelhető és futtatja az action-oket.

androidon van hangvezérlés? gondolom van, javítsatok ki ha tévedek

Keresem a gugliban folyamatosan, de nem találtam megoldást eddig arra, hogy hangvezérléssel az androidban, tudnja-e azt, hogy bemondom például, hogy időjárás, akkor kiteszi a tablet az időjárást, majd a tablethez nem érve azt mondom, hogy pontos idő, akkor azt mutatja és így tovább. van már erre app? nem baj ha angol, ám magyarul még facább lenne, ha felismerné a beszédet.

"Mert értek a kutyákhoz."

A Google voice assistant tud ilyesmit:
https://support.google.com/websearch/answer/2940021?co=GENIE.Platform%3…

Angolul eleg jol mukodik. Most mar tudja az offline hangfelismerest is, szoval (allitolag) most mar nem kuldi el a hangod egy szerverre. Csak mondani kell neki hogy "OK google, what's the time", vagy "hey google, show me bbc weather." Tud appot inditani, vagy kiguglizza a megfelelo informaciot. Fel tudja ebreszteni az eszkozt.

Aztan meg feltelepitheted az adb-t (Android Debug Bridge) az Android SDK-val a szamitogepedre, es ha engedelyezed a developer modot a tableten, adb-n keresztul lehet szorakozni.
Adb es tablet/telefon kozott lehet usb kapcsolat, vagy helyi halozaton IP alapjan csatlakozni. Azt hiszem az ip kapcsolatot a tablet idorol idore leallitja.

Adb-vel franko dolgokat lehet csinalni. Peldaul:
https://github.com/Genymobile/scrcpy

Ez ilyen remote desktop jellegu megoldas. Eleg jo kis cucc, szoktam hasznalni. Hatrany, hogy idonkent eldobja a kapcsolatot, de 1 paranccsal ujra lehet inditani, egyszeru, gyors. A telefont developer mode-ra kell allitani.

Vagy, melyedj el jobban az adb lelkivilagaban. Ha tudod milyen appot akarsz hasznalni, es tudod a package nevet, akkor parancssorbol lehet inditani valahogy igy:
adb shell monkey -p your.app.package.name 1
Mondjuk nem tudom hogy ez mukodik-e nem debug appoknal is, de hasonlokat konnyu scriptelni.

Az androidnak van a monkeyrunner nevu baromi regi test tool-ja az sdk-ban, azzal lehet pl. x/y koordinatakra klikkelgetni, szkrollozni, szoveget irni, kb mindent lehet vele vezerelni. python scriptekbol eleg jol lehet hasznalni. Nagyon regen hasznaltam, ugy emlekszem barmilyen appon mukodik, mert csak user eventeket kuld az Androidnak.

Szerintem ADB-vel könnyű megoldani hálózaton keresztül. Összedobsz egy egyszerű scriptet, megoldod benne az időzítést, és ADB-vel indítod/cserélgeted a futó appokat/activityket az eszközön.

Az eszközön bekapcsolod a developer opciókat (5 érintés a névjegyben a build numberen), majd az újonnan megjelenő Developer options menüben az "USB Debugging" illetve, ha van külön a "Network debugging" opciókat.
Számítógépeden Android Platform-Tools csomagra lesz szükséged.
Eszközhöz csatlakozás (a parancs beírása után az eszközön engedélyezni kell a csatlakozási kérelmet):
adb connect ESZKOZ-IP-CIM
App indítása:
adb shell am start -n com.package.name/com.package.name.ActivityName

Ezeket mondjuk beteszed egy shell scriptben végtelen ciklusba tetszőleges sleep-ekkel.

Az én hibám, nem írtam ide, hogy nincsen lehetőség megérinteni a mikrofon gombot és ha kimondom például az időjárást, akkor ugyan kiadja, ám nem tudom utána folytatni azzal, hogy idő, mert meg kellene újra nyomjam a mikrofon gombot.... van erre használható megoldás?

"Mert értek a kutyákhoz."

Hogy a balfaszságomat leplezzem, kiegészítem a lehetőségeimet.

Kb 30 cm-nyi vezetékes kapcsolószerkezet működtetése fér bele a vezérlésbe, vagy a hangvezérlés.

"Mert értek a kutyákhoz."

A progit Te akarod megírni hozzá, vagy kész programot/programokat akarsz felhasználni? Nem lennék meglepve, ha már lenne erre kész megoldás. Még soha nem próbáltam, de az Alexa, és az egyéb ilyenek segítségével nem lehet ezt megoldani? Ha jól tudom van már androidos alkalmazás (Alexa). -> beszélgetni is lehetne vele, mint Hófehérke mostohája tette. :) Első találat: https://www.youtube.com/watch?v=hTc52mh7tYs

Programírás: lehet hogy ágyúval verébre, de mqtt szerver (nem is kell otthon futnia az mqtt szervernek, ha már van lehetőséged lekérdezni az időjárást, akkor eléred az internetet -> valahova beregisztrálsz, szerintem van több lehetőség is), vagy valami websocket-es dolog (ötletelek:))? A bluetooth billenytyűzetet írta valaki, lehet, az a legegyszerűbb. Vagy egyéb bluetooth eszköz.

Még egy kérdés: biztos akarod a képernyőt váltogatni? Vagy fontos, hogy Te váltogasd, és ne magától történjen? A tükörben látni akarod az időjárást, az időt, esetleg a naptárat, ha számítógépnek akarod használni, arra ott a számítógép vagy a telefon.

Amazon Alexát feltelepítettem, most arra próbálom rávenni, hogy ne kelljen nyomkodni a gombot a képernyőn, hanem folyamatosan hajtsa végre a hangutasításokat, ám eddig csak egyet lehet neki egyszerre, bizonyára nem jól kezelem.

"Mert értek a kutyákhoz."

"Az Alexa konkrétan kémprogram. Biztos vagy benne, hogy azt akarod, hogy egyfojtában hallgatózzon a fürdőszobádban?"

Valóban az, ám kikapcsolhatóra tervezem. Természetesen sokkal jobban örülnék annak, ha olyan megoldást találnék, ahol az időjárást mutatja 5 másodpercig a tablet, majd átvált a pontos időre 5 másodpercig, onnan vissza az időjárásra.

"Mert értek a kutyákhoz."

Még soha nem használtam, de mindig elgondolkodom rajta, hogy vajon érdekel-e hogy hallgatózik... Egészségére, használja fel, amit a fürdőszobában hallott, processzálja, stb... Megkapja a következő adatot: "user=5655578970744082287763274371752775544856 time=2019.05.05 12:13:03 payload=Valaki hozzon már légyszi WC papírt, harmadjára kérem!" Mindezt magyarul magyar kiejtéssel de angol szövegértővel ki tudja mire fordítva. Kérdés az is, hogy ki mondta. A nagy bigdata-ban kérdés ezt milyen szinten tudják kezelni, a másik pedig, hogy mit érnek el vele. Nem fogok ettől az Amazontól vásárolni, akármit erőlködnek. De ha csak egy gombnyomásra működik, akkor sz*r. :) Biztos nem lehet valahogy az oké google helyére betenni (még azt sem használtam, de csodálkoznék ha gombot kellene nyomni)?

Már annak is örülnék, ha csak a pontos idő és az időjárás képe váltogatná egymást, van erre valami okosság? Mintha egy slideshow lenne a két feladat, ahhoz tudnám hasonlítani.

"Mert értek a kutyákhoz."

Probald ki az airmirror-t . Nekem bevalt ;)

<= Powered By Ubuntu & Gentoo Linux =>

'Software is like sex: It's better when it's free!'
By Linus Torvalds