R.I.P. ... A**** S*** Kft.

R.I.P. ... A**** S*** Kft. - Linuxban jártas senior rendszergazdát keresünk

(Elöször is: bocs trey!) Bár magának csinálta a bajt. Azon gondolkodtam, hogy visszaadnám-e ilyen esetben a hirdetés árat. Nem. Nem adnám. Még a törlésért díjat is kérnék.

Hozzászólások

Itt lehet esetleg nézegelődni, bár a threadek struktúrája itt nem látszik...

szerk: Látom Toxyc is linkelte már..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

A "gazdag és elégedett vagyok" kép túlpörgetése után te is elkullogsz majd, mint psc?

:)

psc-ből nem gabu lett?

ps.: Sajnos nem mindig vagyok elégedett. Sokszor vagyok depressziós a semmiért. Kreálok magamnak problémát és elszomorkodom rajta. Miközben ezt teszem tudom, hogy erre semmi okom, mert kifogásolni az életemben semmit sem tudok. Minden olyan, mintha lottón nyertem volna, de ilyenkor akkor is szarul érzem magam. A legnehezebb leplezni ezt a saját család előtt,nehogy magukra vegyék és azt higgyék miattuk van. Na így teljes a kép.

> egy olyan szintje, amivel az ember kinövi a HUP-ot.

Marmint azt akarod mondani, hogy egy olyan ertelmi szinten van, amit mi nem érhetünk fel nagy céljaink igazságához?!

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

"RDMA-s GPFS"
Engem azért ez pl nagyon érdekelne, bár tény, hogy nagy eséllyel kevés ember lenne aki értékelni is tudná azt az energiát ami 1-1 ilyen post megírásába telik..
____________________________________
Az embert 2 éven át arra tanítják hogyan álljon meg a 2 lábán, és hogyan beszéljen... Aztán azt mondják neki: -"Ülj le és kuss legyen!"..

Ez a moderalas hogy mukodik?
Trey torolte, mert fizetett a hirdetesert?
, vagy torolte, mert o a "topiknyito"?
vagy Treynek (n/s)em tetszett?

Nekem ezekkel a torlesekkel mindig az a bajom, hogy az tobb ember szellemi "termeke".
Azaz idot tol bele (lehet tudast nem:), es ezt "elvesziti".
Tudom nem fizetett a hupert, meg minek is picsogni. Csak ugy erdekelt.
(meg akkor ezt a topikot is torolni kell? Vegulis folyomanya az elozonek)

A waybackmachine-os linket koszonom, el is felejtettem a topikot,
mert meg a legelejen olvastam, aztan nem tartottam fontosnak poenkodni,
mar gyult ott eleg keselyu.

Pedig munkat mindig kene keresni, csak meghalni sincs idom:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> Csak atlassoft-ot kellett volna.

ugy annak meg kevesebb ertelme van...
Pont atlassian hozzaszolasaira adott reagalasok voltak a legjobbak:)

Meg akkor ha valaki beidez a masik hozzaszolasabol egy reszletet, akkot azt is torlod? Mert szerintem *szerkeszteni* valaki hozzaszolasat az tenyleg egy big NO-NO.
Ha egy az egyben torlesre kerul az meg ok, de modositani?

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azt akkor fabrikáltam. (Én is sajnálom, hogy nincs meg. Csak trey tudná elővarázsolni.)

Lényegében 4 kategória volt és minden esetben a megrekedési szint a profit felzabálása volt. Azon vállalkozók, akik minden szinten tudják nyereségesen üzemeltetni a cégeiket, nem fognak megrekedni. Ezek ritkák. Naiv hozzáállás a profi menedzsment, mert az üzemeltet és kis eséllyel fejleszt vagy ha fejleszt is, akkor azt hatalmas költséggel és csekély ötlettel teszi -> felzabálja a profitot (tankönyvi forma). Legtöbb esetben a szintugráshoz olyan megoldás kell, ami csak az adott tartományban kiváló, n-szer akkorában már nem az. Sőt! Gyökérség lesz. Emiatt egy növekvő szervezet folyamatait rendszeresen felül kell írni. Legfontosabb a hibák felszámolása, mind a szervezetben mind magunkban.

Szintek ismérvei:
1. Kezdő kisvállalkozó: kettő helyett dolgozik (operatív), létszám 1-3, forgalom (IT-ra becsléssel): 10-50M
2. Lelkes dilletáns karizmatikus vezető: dolgozik (operatív), káoszkapitány, létszám 1 tucat, forgalom (IT-ra becsléssel): 50-150M
3. Kezdő profi: nem dolgozik (operatív) csak stratégia, létszám tetszőleges, mert bármilyen nagy vagy kicsi is lehet, forgalom (IT-ra becsléssel): 300-500M
4. Profi

Az melyik kategória, amikor az 1 tucatot már elhagyta a méret, a vezető már nem dolgozik (nem ír programot), viszont minden döntést (nem a konkrét termék megvalósítással kapcsolatban) még ő akar meghozni.
Delegálni nem tud, nem mer, vagy nem is jutott eszébe még.
16+ órákat dolgozik naponta, láncdohányos, a stressz miatt gyomorfekéllyel küzd.

Ez már kezdő profi lenne? Vagy még káoszkapitány?

Ez még káoszkapitány.

2. szintnél nincs rendszer. Persze van valamiféle szervezettség képződmény, de rengeteg ponton kell még beavatkozni. Ők rugalmasak és büszkék rá. Igazából a rugalmasság maga a káosz. A vezető többnyire nem bízik meg a bessztatjaiban ezért van jelen. Valamennyire a szülő szerepét is tolja. Kicsit hülye gyerekként kezeli beosztottjait azok meg idővel vagy felveszik a szerepet vagy lelépnek. Neki kellenek a ninják, varázslók és a zsenik.
Ha káoszkapitány még balfasz is, akkor a fizetési extremitásokból ez látszik: túl és alul fizetett pozíciók. Másik ismertetőjel a nagyon kevert munkakörök vagyis diszjunkt halmaz a munkaerő-kínálattal.

3. szinten rendszer van. A munkaidő szent, túlóra kb lehetetlen. A tulajdonos hosszabb időkre is el tud menni (hónapokra). Átlagos emberek dolgoznak, átlagnál picit jobb pénzért és picit jobb körülmények között.

Lasd 2005-os orvostudomanyi Nobel-dij.

Bar elotte is tobben allitottak (pl. egy gorog orvos tobb tizezer fekelyt mulasztott el antibiotikummal), a 80-as evekben lett altalanosan elfogadott az orvostarsadalomban a bakterium elmelet, miutan jobban ismetelheto kiserletekkel es totagas allassal* sikerult megtorni a regi "tul savas, hogy bakterium eletben maradjon" tabut es bizonyitani, hogy elsopro tobbsegeben egy konkret bakterium a kivalto ok. A Nobel-dij is jelzi, hogy mekkora ellenallast kellett lekuzdenie, es mekkora szemleletvaltast ert el a ket doki. Persze az sem mellekes, hogy tobb 100 millio embert erint(ett) a gyomorfekely, manapsag mar fokent inkabb fejlodo orszagokban.

*: Idenezzetek, megiszom ezt a bakteriumot! Ugye, hogy lett fekelyem. Na most akkor megolom a bakteriumokat. Naugye, hogy elmult a fekely!

A stresszrol: nemreg egy interjuban mondta az egyik dijazott, hogy amikor azt mondja az orvosod valamire, hogy a stressz miatt van, az valojaban azt jelenti, hogy fogalma sincs mi miatt van.

1. Áremelés, szar vevők/ügyfelek kikukázása, problémák csökkentése, folyamatok automatizálása.
Ha erre a válaszod, hogy nem lehet, akkor arra a válaszom az, hogy max te nem vagy rá alkalmas. Ha nem lehetne, másnak sem sikerült volna.

2. A működésben veszel részt nem a jövőtervezésben. A jelent szolgálod ki, nem a jövőt építed.
Aki a stratégiával foglalkozik, az vizionál és azért tesz, hogy a vízió valóság legyen. Problémákat keres a szervezetében és azokat megoldja. Javítja az áramlást és a kibocsátás minőségét.

azt ertem,hogy o keresett meg.
Az a kerdesem, hogy mikor veszed figyelembe valaki kereset.

Pl. ha en kernem ezt a topik torleset, akkor is torolned?
Nem fizettem a hupert, nem fizettem a topikinditasert sem, nem en vagyok a topikindito, stb.

Felre ne ertsd, en nem haborgok, meg nem akarom vissza se hozni a topikot. Mindosszesen erdekel.

Meg ugye ha torolsz egy topikot akkor abbol a 10-20 hozzaszolobol *tuti* lesz egy aki nyit egy ujat tipikusan a sajat blogja alatt. Mar tobbszor eloferdult.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Álláshirdetés topikok egy külön műfaj.

Ha szabadkártyás, akkor 5 hét után read only lesz (a felesleges bumpolgatás miatt). Ha nem szabadkártyás, akkor 4 hét után törlésre kerül:

https://hup.hu/forum/168?sort=desc&order=L%C3%A9trehozva

Ezen kívül, ha valaki álláshirdetése törlését kéri, az törlésre kerül (pl. betöltötték, ne jelentkezzenek már stb.) Jogában áll a fizetett hirdetése törlését kérni bárkinek (kivéve, ha kifejezetten szeretné, hogy megmaradjon).

Egyéb esetben, ha valaki egy-egy saját téma moderálását, törlését kéri, akkor általában törlésre kerül. Nyilván megfelelő indokkal.

--
trey @ gépház

Olyan dolgot állítasz, ami nem igaz. Kettő hirdetés volt, az egyiket a Profession tette ki a fórumba. Meg volt egy kiemelt hirdetés. Utóbbi lett a hirdető kérésére törölve. A másik is törlődni fog, a policy szerint amint több lesz, mint 4 hetes.

Kérlek előbb kérdezz ha valami nem tiszta, de ne állíts valótlan dolgokat.

--
trey @ gépház

Az, hogy hogyan volt és mi az ami lett ezeket melyikőnk, hogyan értelmezi az szerintem nem változtat azon, hogy:
1. volt kb két egyforma hirdetés (nem egyszerre jött létre)
2. törölve lett az amelyiknél nem tetszettek a kedves megrendelőnek a kommentek

Amúgy: Ide jött szexért, seggbe rakták és elment, mert nem erre gondolt amikor szexet akart. :)

Szerintem az idealis moderalas az lenne, hogy csak azok lathatjak a topikot akik hozzaszoltak, es mar hozzaszolni/modositani nem lehet.

A kevesbe idealis az lenne, hogy mindenki a sajat hozzaszolasat lathatja, de modositani mar nem tudja.

Aztan van az, mint most, hogy Trey torli az egeszet.

Egyebkent a lehetoseg adott meg a backup allashirdetest szet lehet trollkodni:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Nem láttam korábban a másik posztot, de most az archívumban elolvastam.

Wow.

Az tetszett a legjobban, ahol a cégvezető a sok hasonló közül az egyik személyeskedő, vállalhatatlan stílusú, a céget égető beírása után magyarázkodásként leírta, hogy azért válaszol minden ilyen írásra, mert az ő feladata, hogy a céget megvédje.

Ugye jól gondolom, hogy a nettó 450-600-ként megadott fizetési sáv azt jelenti, hogy zsebbe kapja az ember a fizetése egy részét? (De jó, hogy a 90-es évek közepe óta nem kellett ilyen helyen dolgoznom!)

Leírtam egy táblázatot a mérlegük alapján. Több mutatót vizsgáltam (2015,2016,2017). Ebben 240e bruttó átlagfizetés jött ki per fő. ROE, ROA, árbevétel/fő, eredmény/fő alapján hanyatlanak. Káoszkapitány vezet. Mindezt azért tettem, mert egy kollégát porig alázott, majd azt állította, hogy kurva sikereresek. Nem tudom ezt hogyan méri. Sejtésem van: minél többen vagyunk, annál jobbak vagyunk és sikeresebbek. Ugyanis jellemző káoszkapitányra, hogy nem a hatékonyságra törekszik, hanem a létszámra, mert ezzel is igazolja/megmutatja hatalmát a világnak.

Azért remélem nem téveszt meg titeket semmilyen szám, hiszen a játszótér kerítését vélhetően nem ti raktátok le.
Érdemes azért azt is megnézni, hogy a munkaerőpiacon másnak a tudásod mennyit ér. Illetve hogyan tud téged kiváltani a céged. ne gondold azt, hogy sehogy. Ugyanis ez csak neked lenne a lehető legjobb opció. Összetett lett a munkád? Lehet felvesznek helyetted két embert félpénzért.

Eddig nálam a bértárgyalások vége egy viszlát lett, ugyanis folyamatosan monitorozom a piacot és tudom, hogy az átlag felett adok. Egy alkalmazottnak semmi köze a cégem jövedelmezőségéhez, mert akkor sem jönne be az irodámba visszaadni a fizetéséből, ha az veszteséges lenne. Ha pedig fáj a nyereség, akkor azon kell elgondolkodni mivel lenne jobb egy veszteséges cégnél melózni.

> Eddig nálam a bértárgyalások vége egy viszlát lett

Én sehova nem mentem még dolgozni úgy, hogy ne állapodtunk volna meg előre a kompenzációban. A "hogy tud kiváltani" ebben a fázisban még nem értelmezhető - ha nem találkoznak az igények, majd keresek tovább én is, ők is.

Ha te felveszel valakit, előtte nem beszélitek meg, mennyit fogsz fizetni neki? :)

Nálam lett 10%-ból 20%, úgy, hogy 1,5 év alatt léptem két besorolást (interjún alulmértek/alulteljesítettem, de a fejlődés miatt így is megérte). Majd fél év múlta léptem az emelthez képest +50%-ért. Azóta a management nagy részét ki is rúgták, mert nem láttak tovább az árbevétel arányos megtérülésen, gondolom azon függött a bónuszuk.

Sajnos nagy multiknál is láttam olyan managementet, akik nem voltak képesek a fák mögé nézni és észrevenni az erdőt.
Kiválasztottak néhány egyszerű mutatót, pl. az emberek fizetése és a piaci fizetés viszonya, vagy a utilisation%, vagy költségekből vágás, és erre mentek rá és ezt tették a középvezetők bónuszkritériumaiba is, és senkit nem érdekelt (aki döntési pozícióban volt), hogy ennek milyen hatása lesz a cégre mondjuk 1-2 éves távlatban.

És a legszebb az, hogy hiába szívja meg egy cég (néha nagyon) a rövidlátó stratégiákat, aztán egy ember elmegy, felvesznek helyette valakit egy másik cégtől, ami milyen kurva jó cég, és az új ember ugyanazt, ami egyszer már nem működött kezdi el tolni, csak még durvábban.

Mert ahol nem zsebbe kapom a fizetést, ott bruttóról beszélgetünk és miközben megállapodunk, a másik oldalon fogalmuk sincs, hogy az X bruttóból az én konkrét esetemben mennyi nettó lesz pontosan.

Ahol az merült fel, hogy x nettó, azt úgy kellett érteni, hogy valamennyi bruttó, abból lesz egy kis nettó, a maradékot meg majd kipótolják zsebbe. (Vagy az egész zsebbe ment, munkaszerződés meg hasonló hülyeségek nélkül)

A másik, amit el tudok képzelni, az az, hogy megkérdezik, hogy hány gyereked van, stb. és a gyerektelennek magasabb bruttót adnak, a 3 gyerekesnek meg alacsonyabbat, hogy a végén ugyanannyi nettó jöjjön ki. De hát ez meg végképp baromság lenne, ilyennel szerencsére még nem találkoztam.

Kérdés: ha megállapodsz a munkaadóval, hogy nettó x-et keresel, ezután születik egy gyereked, az új adóévben pedig egy új adókedvezményt vezetnek be, ami neked is jár, akkor ki jár jól?

Te, aki ugyanannyit kapsz, amit megállapodtatok, vagy a munkaadód, akinek ezután kevesebb adót kell befizetnie, hogy ugyanannyi nettót át tudjon neked utalni? (Vagy kevesebb zsetont kell a borítékba tenni, hogy a bejelentett nettódat kiegészítse a megállapodott összegre)

És ha bruttóban állapodtatok volna meg, akkor ki jár jól? A munkkadód, akinek ugyanannyi a bérköltsége mint tavaly, vagy te, aki hirtelen mondjuk egy százassal többet viszel haza?

De persze nekem mindegy, mindenki azt a megközelítést választja, ami neki jobban tetszik.

A dolog eleve ott bukó hogy jogszerű munkaszerződésbe csak bruttót lehet beírni.
Persze beírják emberünknek a 150 bruttót, többi zsebbe/okosba akkor az történik pont amit írsz.
(ja ebben az esetben gyerekszületéskor konkrétan a munkáltató jár jól mert a megállapodott totál nettóhoz kevesebbet kell zsebből adni)

--
Gábriel Ákos

Ez így ebben a formában kétélű fegyver, szerintem gondold át újra. Meg azt is, hogy az elmúlt 10-15-20 évben hányszor volt olyan, hogy a munkavállaló jól járt és több lett a nettója.

Egyébként pedig év végén lehet menni kopogtatni a vezetősségnél újratárgyalni a bérezést. Nem elég egyszer egy évig "jól" keresni... Közben születhet gyerek, meg friss házas, meg stb. De az, hogy a munkaadóm 600-at fordít rám havonta, az max a haverok előtt hangozhat jól a kocsmában. Ha el kell menned vásárolni, ki kell fizetned a rezsit, stb, akkor az a 300+, amiből meg kell lenned, az már egyből egy más nagyságrend! Unalmas lenne az élet, ha egyformák lennénk, egyformán gondolkodnánk, nem kell azonosulni az én véleményemmel, de engem akkor is az fog érdekelni, hogy mennyit költhetek el, a többi csak "rizsa".

Ez egy abszolút bölcs meglátás, ott a pont! Én is jobban szeretem, ha az alkalmazottam tudja, hogy a 200 nettója az nekem több, mint 360 kiadás! Ez persze sem őt, sem a családját nem fogja vigasztalni, nekik abból a 200-ból kell megélniük. De egy céges bulin legalább megbeszélhetjük, hogy én tökre boldog lennék, ha 300 lenne az övé (abból még úgyis további <27%-ot elvisz az állam ÁFA címszóval), így legalább nem feltétlen engem fog köpködni, ha tisztában van ezzel.

(És akkor most kérném mellőzni, hogy milyen írástudatlan/képzetlen munkaerőt fogok ennyi pénzért találni. Ez itt a távoli vadkelet, ahol ennyinek is sokan örül(né)nek, és nem egy esetben én tornáztam fel a jelentkező bérét, mert már nekem volt kellemetlen, hogy milyen keveset akart kérni... Tudom, hogy itt a HUP-on mindenki milliókat keres, és még be se kell járnia, megy ez home officeból, stb, de én az ország kevésbé szerencsés szegletéből hoztam most a példákat.)

Uh oh, pedig épp kezdett izgalmas lenni a thread! Ez nagyon illúzióromboló, elmaradt a katarzis (elolvastam a az archive.org-os változatot, addig jutottam). Valaki egy zanzásított verziót adna, hogy mi történt az archive.org-is snapshot után? Pl Oregon te végül mire jutottál? :D

Mar csak az utne nagyobbat plot twistkent, ha kiderulne, hogy azert keresnek uj munkaerot, mert az alabbi forumtars mar a felmondasi idejet tolti ott:

https://hup.hu/node/163907

Huh amúgy már sokadszorra olvasom a címet Rip Ass Kft-nek :D