Reális fizetés, 5 telephelyes, 0-24/7-es ügyeletet igénylő rendszergazdai munkakörben

Fórumok

Sziasztok!

Lassan 7. éve dolgozom egy debreceni vállalkozónak, aki vendéglátóhelyek üzemeltetésével foglalkozik.
Annak idején 2013-ban 3 Hotel üzemeltetését vállaltam el , kötetlen munkaidőben, nappali / éjszakai telefonos ügyelettel 150.000 Ft Bruttó összegért, amiért akkor 100.000-et kaptam kézhez. Szerettem csinálni, volt benne kihívás, mert az előző rendszergazda hatalmas rendszertelenséget hagyott maga után, így saját igényeim szerint alakíthattam mindent, így kb fél év alatt összeraktam egy jól dokumentált, rendszerezett, jól működő, átlátható rendszert, ahol a szerverek folyamatosan küldtek állapotjelentéseket, automatizálva voltak a napi folyamatok scriptek segítségével, illetve redukálódtak a gépparkot érintő hardveres hibák is, némi takarítást / karbantartás beütemezve. Aztán az egyik hotel eladásra került, de jött helyette 2 casino, ahol már persze lényegesen komplexebb volt a rendszerek összetétele, ráadásul 3 hónap alatt kellett mindent úgy felépíteni, hogy senki nem tudta mi hova kerül, vagy, hogyan kellene működnie, de a lényeg az volt, hogy időben nyissunk ki, úgy, hogy minden úgy működjön, ahogy azt a hivatalos szervek elvárták. Volt kapkodás, és pár nap 6 hét , amikor napi 2-3 óránál több alvásra nem volt lehetőség, de megcsináltuk sorban, először az egyik telephelyet, majd amikor az megnyitott, akkor a másikat is. A lényeg megvolt, minden működött amikor kellett, de persze ezt követően folyamatosan jöttek elő a hibák, nem működnek úgy a kamerák, ahogy kellenének, a szerverek alul lettek méretezve, illetve a karbantartás sem egyszerű, mivel soha nem lehet bezárni, csak ha hivatalos indok van rá, akkor is csak maximum 3-4 órára, ami idő alatt nyilván nem lehet mindent tökéletes állapotra hozni. Itt kértem először emelést, ahol nagy nehezen emeltek 170.000 ft nettóra, de persze emelést követően már elvárták, hogy mindent én csináljak egyedül, kamera rendszer üzemeltetés / karbantartás, seawing beléptető rendszer üzemeltetése, géppark üzemeltetése / karbantartása, illetve az egyéb extrák, kamera áthelyezések úgy, hogy álmennyezet felett futó kábelt kellett áthúzgálni 10 méteres hosszúságban, illetve a 2 telephely weboldalának tárhelyet kellett keresni, mert csak külső szolgáltatónal futhatott a weboldal, és a mail szolgáltatás is, szerencsére a weboldalt megcsinálta egy vállalkozó, az nem az én terhem volt. Persze közben el kellett készítenem egy másik , de ugyancsak a vállalkozóhoz tartozó cégcsoport mail / file serverét is , amelynek az üzemeltetéséért nem kaptam emelést. Kb. 2 éve kiegészült a munkaköröm azzal is, hogy házanként 137 kamerát 3 havonta át kell takarítani, mert a dome kamera búrája erősen porosodik.
Itt kértem emelést 300 nettóra, amit kétszeri nekifutásra megkaptam, de persze ezt követően folyamatosan csörgött hajnalban, és már reggel 6kor is a telefonom, hogy hol vagyok, mit csinálok, miért nem dolgozok, szóval ilyen tipikus vállalkozói hozzáállás kezdett érvényesülni. Őszintén kicsit keveslem már ezt a 300 nettót, ennyi munkáért, még ha nem is mindig kell dolgozni, de az év nagy részében azért kb 30% amikor kevesebb munka van, 70% , amikor azt sem tudom merre menjek, mert annyi fele lenne munka. Szerintetek ez a 300 nettó, reális fizetésnek számít, így Hajdú-Bihar megyei viszonylatban és az én igényeim túl magasak, vagy jól érzem, hogy nem egyenesen arányos a rám bízott munka / felelősség és a fizetésem?

Hozzászólások

Hát ezért kb. a duplája lenne reális.

--

Na igen, Én ugyan nem a duplájára gondoltam, de olyan 400 000 nettóval már nyugodtabb lennék.

Mivel sajnos céges autót sem hajlandóak biztosítani, és a céges notebook is olyan, hogy általam biztosított alkatrészekkel működőképes, így már pár hónapja gondolkozom azon hogy béremelést kérjek, ha pedig nem tudunk megegyezni, akkor nem szívesen, de muszáj leszek felmondani.

Alapvetően a munkakörülményekkel nincs problémám, a munkatársakkal is jól kijövök, és szeretem is a munkámat , de akárhányszor béremelés téma kerül szóba, azt mondják, hogy nem kell csinálnom szinte semmit , gond nélkül elhárítom a hibákat, így valószínűleg nagy tudást nem igényel a munkám, illetve jön a hárítás, hogy térjünk vissza rá később, aztán el van felejtve a dolog.

Viszont sajnos nem túl biztató, hogy egy újonnan kezdő, recepciós munkavállaló 200 nettóval kezd, úgy, hogy egy telephelyen kell dolgoznia, heti 40 órát, és 0 felelősséget hárítanak rá.

Ne hagy magad kizsákmányolni/ne légy balek és főleg ne rontsd mások (én, mi és a többiek) piacát azzal, hogy áron alul vállalsz el mindent. Az, hogy magaddal kitolsz az egy dolog, de a mi üzletünket is rontod: persze hogy a megrendelők/cégek/menedzserek azt fogják mondani, hogy minek fizessenek többet, ha úgyis van valaki aki a hátán elvisz bagóért mindent.

Komolyan.

No offenz.

+1

A one-man-showt egyébként is kerülni kell. Lehetsz beteg például, akkor majd mi lesz? mondjuk infulenzásan 39 fokos lázzal fogsz rohangálni? ezen kívül belefásulsz, kiégsz, amire a saját magánéleted fog rámenni. Ezt sajnos elég közelről volt alkalmam látni. Én akkor kaptam észbe, mikor az óvodáskorú lányomnál teljesen természetes volt, hogy apa egész nap dolgozik. És otthon úgy ellenőrizte, hogy megvagyok-e még, hogy benézett a dolgozószobába, hogy a gép előtt ülök-e. És ment tovább.
Ennek a hatását nem most fogod megérezni, hanem esetleg 10-20-30 év múlva.
Megéri? szerintem nem, de Te tudod. Persze az illető mindent meg fog tenni, hogy nyomást gyakoroljon Rád. DE. Ilyenkor jusson eszedbe, hogy kinek van nagyobb szüksége rá, hogy a meló el legyen végezve? Neki vagy Neked? Ő sokkal több pénzt bukik azon, ha nem mennek a dolgok. te mit veszthetsz? szinte semmit, sok stresszt aránytalanul kevés pénzért.
Munkaerőhiány van, ami azt jelenti, hogy nincs megfelelő minőségű ember. hulladék van dögivel, de azokkal nem érnek semmit. Gondolom arrafelé is kb. ez a képlet.

"gond nélkül elhárítom a hibákat, így valószínűleg nagy tudást nem igényel a munkám" - igen, a séf is gond nélkül összedobja a menüt, meg az extra fogásokat is, az ő munkája sem igényel nagy tudást. Azaz hogy is van ez...?
Az ilyenre az autószerelős "tanmesét" szoktam elővenni: Autós elviszi a kocsit a szerelőhöz, mert nem megy. Szerelő megnézi, indítózik, beleturkál a motorba, kér egy csavarhúzót, meghúz egy csavart, majd azt mondja, hogy huszonötezer meg százötven forint lesz. Autós kérdezi, hogy ez még tíz perc sem volt, és mégis, ez a nem kerek összeg hogy jött ki? A szerelő válasza: A 150 Ft-ot azért fizeti, mert meghúztam a csavar, a huszonötezret meg azért, mert tudtam, hogy azt kell meghúzni.

azt mondják, hogy nem kell csinálnom szinte semmit
Erre az a megoldas, hogy szepen logolod, mikor volt hivas, mettol meddig hol mit csinaltal (utazassal egyutt), es odatolod az orruk ala a "szinte semmit".
Ha nem, akkor bucsuzz el toluk, aztan majd rajonnek, hogy mennyire nem igenyel tudast. Ha visszahivnak, akkor meg bekesen radobhatsz meg egy 1.5-os szorzot arra a berigenyre, amit nem adtak meg.

nagyon egyszeru a megoldas, erre mar szerintem te is rajottel, csak felsz kilepni a komfortzonadbol:
uj allas kereses, interjuzas, aztan ha sikerult akkor kozolni a fonokkel hogy 450 netto vagy lelepsz.
mivel a leirasodbol latszik hogy a fonok egy tipikus magyar vallalkozo s@ggfej igy mindenkeppen legyen a zsebedben mashonnan ajanlat mert nagyon konnyen lehet hogy a butasaga es az eroszakossaga miatt mar csak azert se adja meg az emelest.
az megint mas kerdes hogy par honap mulva rohadt nagy sz@rban lesz, es majd akkor kapkod fuhoz-fahoz, de az rajtad mar nem fog segiteni.
ott majd hozhatsz egy dontest hogy netto 600-ert visszajosz-e vagy nem, de en ilyen emberekhez elvbol nem mennek vissza soha.
a lenyeg az hogy lepj ki a komfortzonadbol kulonben soha nem jutsz elorebb.

> aztan ha sikerult akkor kozolni a fonokkel hogy 450 netto vagy lelepsz.

Ezt en sose ertettem. Ha megadja a magasabb bert, nem rossz utana bejarni dolgozni?
Marmint azt erzi az ember, hogy a hata mogott a pokolba kivanjak a "rinyalot".

Lehet csak en kepzelem bele.

En csak siman felmondok. Ha magasabb bert akart volna adni, mar biztosan megtette volna... Lehetoseg, ido adott volt hozza:)

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Miért lenne rossz? A munkahely nem baráti kör. Amit végzel, annak ára van és a munkahely a vevő, te pedig az eladó vagy. Meg kell találni azt a bérmértéket, amit mindketten elfogadhatónak éreztek és nincs harag.

A munkáltató soha nem akar magasabb bért adni, ezzel szemben alacsonyabbat azt akar. Azt nagyon. Ha te nem alkudozol, magától soha nem fog emelni.

Szerintem egy kapcsolat csak egyszer romlik meg (nalam biztosan), utana mar sosem olyan mint elotte.

Egy ilyen beralkudozasnal tuti megromlik.
Valoszinu, hogy vagy nem kapod meg a teljes osszeget amit kertel, es akkor tovabbra is becsapva erzed magad (a kisordog ott ul a fuledben, nem fogsz 100% hatekonysaggal dolgozni, hiszen oruljon neki hogy itt vagy ennyi penzert).

Vagy megkapod a fizetest, es akkor a fonoknel lesz ugyanigy, hogy tegnaprol mara nem dolgozol annyival jobban, mint amennyivel tobb penzt szakitasz.

Egy kapcsolat csak egyszer romlik meg.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

> jön a hárítás, hogy térjünk vissza rá később

Nincs ezzel semmi gond: megmondod, hogy rendben, aztán nem jelensz meg dolgozni, és ha legközelebb hívnak, emlékezteted őket, hogy ők javasolták, hogy térjetek rá vissza később.

(Csak keményen, mint Balog Tibi. :) )

- - -
TransferWise

Se ra tonna.. ?

btw kicsit tagolhatnád a mondandód, mert így eléggé egybefolyik ...

Nem emlékszem már pontosan, de olyan 7 éve lehettem egy állásinterjún ennél a "vállalkozónál".
A fizetés kb reális lett volna, 3 embernek fejenként 300 ért.
Ő csak 1 embert akart..... Az ilyet kerülni kell, mert neked is van életed, fizethet bármennyit. Egy hotel pedig sajna 24/7-ben nyitva van.

Azért úgy látom maradt munka mellett annyi energiád, hogy posztolj. :P

Miért nem csinálod vállalkozásban? Persze nem 24h.

pl.: havi 300e H-P 8-17-ig "n" számú óra vagy ezen kívül "n/2" számú óra.

...de ez a te életed. neked kel tudni mi a jó neked. bár jogodban áll elbaszni.

Ha jól olvastam, akkor hagytad magad kizsákmányolni. 32 évesen - ha 87 a születési évedre utal - ez már több okból sem működik.
18-20 évesen még mondhatod, hogy tapasztalatszerzés miatt elvállalod az átlagnál olcsóbban a melót.
30-asként már a következő okokból sem működik:
- Gondolom nem vagy robot, aki 24/7/365-s üzemben működik.
- Gondolom/remélem van egyéb dolgod is az életben, mint a munka - pl: hobbi, barátnő, család stb.
- Létezik munka törvénykönyve, jogszabályok, amelyekkel nem ártana tisztában lenned önmagad miatt.
- Elhiteted a vállalkozóval, hogy te a szarlapátolást is megcsinálod és még te fizetsz neki. Ez nagyon rombolja a többi IT kolléga imázsát.

Összességében véve a leírásod alapján én úgy gondolom, hogy egy ilyen munkához ideális esetben 3-4 ember (minimum 2) kell. Mindenki mehet szabadságra, beteg is lehet, egy ember nem tud egyszerre 2 helyen lenni stb. Nem mindegyik embernek kell ugyanolyan tudással rendelkezni, ez a bérekben/költségekben is megjelenhet.
Én a helyedben elgondolkodnék, hogy bevonok másokat is a munkába, továbbá vállalkozóként tevékenykednék. Ha van esetleg több ügyfeled is, akkor a KATA-val jól is járhatsz.
Kis költségkalkuláció:
- 300e nettó az kb. 600eFt/hó a cégnek most.
- Ha KATA-ban leszámlázol főállásban 600e Ft-t, akkor abból marad neked kb. 540e Ft (könyvelő, bankszámla ktg.).

Hiába fizet a vállalkozó neked 700e nettót, akkor is csak egy életed van és egy embernek ennyi munka soknak hangzik.

Kisadózónak minek könyvelő?
De tényleg, konkrétan.

Kisadózó feladatai:
- legyen online számlázóprogramja (nekem pl. ingyenes van) ami rögzít minden számlát.
- Havonta egyszer utalni 50 ezret, a közlemény rovatba beírni az adószámod.
- Évente egyszer kitölteni egy adóbevallást, aminek az egyetlen változó tétele az előző évi forgalmad. Azt a számlázó meg összesíti. Beírod. Ha valakinek 1 M fölött számláztál, őt meg részletezed egy másik oldalon. A többi adat a te személyes adataid, az adószámoddal kiegészülve. Emellett SZJA bevallást is csinálsz, ha nincs más bevételed, akkor nullásat. Kész.
- Évente egyszer utalsz 5 rugót a kamarának
- Évente kétszer utalsz 25 ezret a helyi önkormányzatnak iparűzési adó jogcímen. Ide bevallást se kell csinálni.

Ha nem akarsz ennyit utalgatni, akkor év elején leülsz a géphez, és:
600k a NAV-nak
5k a kamarának
50k az önkormányzatnak

Évente összesen nincsen egy óra az összes ügy. Nekem a legtöbbet az ÁNYK frissítés veszi igénybe.

Ezek miatt nem érdemes évente 60k-t fizetni egy könyvelőnek, aki pontosan ugyanezt fogja megcsinálni helyetted.

Ha valamit trükközöl, google hirdetsz, vagy alkalmazottad van, akkor meg ki az, aki könyvelő nélkül bele mer vágni? :)

"600k a NAV-nak"

:D egyik ismerős próbálta, hát nem visszautáltaák a többletet. Be kell állítani netbankon a havi utalást inkább :)

Még annyi, hogy talán érdemes megcsinálni az online adatszolglátatáshoz a kulcsot a navnál, nehogy később baj legyen a hiányából. Elvileg bizonyos áfatartalmú számláknál lenne rá szükség, de biztos akkor felejti el az ember, amikor kell
https://www.szamlazz.hu/szamla/tudastar/navonline/nav_online_hibauzenet…

Meg mivel 5 teljes év végéig meg kell őrizni mindent, lehet érdemes fizetni a szolgáltatásért, így náluk is megvan visszamenőleg, nem törlik évente a régieket, mint az ingyenes módnál.

Kérlek vedd ki a negatív élt abból amit most mondok mert nincs szándékom bántani téged...
Valamelyik másik fórumban volt itt egy olyan mondat hogy akinek ezen a fórumon anyagi gondja van az vagy kokler vagy pancser... Ha te ezt viszed a hatadon biztos nem vagy kokler... A világ bármely szegletében ez minimum 3 ember dolga... Szóval ne légy pancser sem...

Szerintem egy rosszul szervezett szar melót csinálsz hatékonytalanul.
Simán lehet, hogy kijön ez az elvégzendő feladatmennyiség ennyi pénzből csak nem egy ember, de mégcsak nem is egy vállalkozás kéne csinálja.
Saját magaddal is kitolsz mert a kamera pucolás az nem egy perspektíva - abban nincs fejlődési lehetőség.

Ha van igényed és képességed a fejlődésre akkor keress másik állást, a vállalkozó majd megoldja másként a dolgát.
--
Gábriel Ákos

Soha, semennyi pénzért nem végeznék "0-24/7-es" munkát.

Én 2004 óta tolom így (homeofficeban), és ha rendben vannak téve a rendszerek, akkor vállalható a dolog. Ehhez az is kell, hogy a cégek ne sajnálják a pénzt a jó hardverre.
Kb 3-4 évente volt eddig olyan nagy incidens ami esetleg keresztbe húzta egy-egy napunkat, éjszakánkat. Az meg simán lehet 8 órás meló mellett is, hogy berángatják az embert egy hétvégi szombati melóra.

Az 5x8 melletti szombat az írásban elrendelendő túlóra, és ennek megfelelő díjazással jár. A "ha gond van, bármikor hívhattok, és nekilátok megcsinálni" meg 7x24xrendelkezésreállási_óradíj alapból, plusz minden megkezdett óra - az időponttól függően - x Ft-től 6x Ft-ig. (Business time-tól indulva űnnepnap éjjelig bezárólag.) Ha elfogadják, akkor mellérakni egy ticketing rendszert, amiben a kérés időpontjától számolandó a reakcióidőd, és az első reagálásodtól a készre jelentés üf. általi elfogadásáig(!) a munkaidőd.

En a helyedben megneznem, hogy netto hany orat dolgozok munkaidoben, hanyat munkaidon kivul de elore tervezetten, hanyat akkor amikor akarok es hanyat vagyok ugrasztva. Ez az alapinfo, ami ahhoz kell, hogy egy 8-17 rendes munkahoz hasonlitani tudd a te munkadat.

Arazd be, hogy mennyivel rosszabb ugrasztva dolgozni, vagy tervezetten ejjel/hetvegen, ezeket is ird be a tablazatodba. Az elvegzett orakat szorozd be, ne a penzt.

Ekkor latni fogod, hogy egy 8-17-es munkahoz kepest tobbet, vagy kevesebbet dolgozol-e. Akarsz tobbet dolgozni, mint napi 8? Tudnal meg tobbet dolgozni, mint most tobb penzert?

Aztan nezd meg hogy mennyibe kerulnek a cuccok amiket te finanszirozol - auto, mobil, notebook. Ami ezeken felul marad, annyit keresel nettoban.

Aztan nezd meg, hogy a tudasoddal mennyit tudnal keresni mashol 8 oraban. A ketto kozotti kulonbseg az, amivel ki vagy hasznalva.

Ha nem keresel ugy, hogy hosszu tavon fenntarthato modon eleget vigyel haza a celjaidhoz (ingatlan, csalad, nyugdij), akkor valami nem jo, es valtanod kell. Az a felfogas, hogy most rossz, de kesobb biztos jo lesz csak akkor mukodik, ha a jelenben fejlodsz. Attol, hogy ugyanazt csinalod meg nagyobb erobedobassal, attol semmi nem lesz jobb kesobb. Ha nincs perspektiva, akkor valamit maskepp kell csinalni.

Nekem annak az ara, hogy munkaidon kivul rendszeresen ugrasztanak annyira draga lenne, hogy semmi esetre sem vallalnek allando ugyelettel jaro munkat. 24/7-es ugyeletet legalabb 4-5 emberrel forgoban szokas csinalni, de inkabb tobbel. 1 emberre bizni embertelenseg is, es felelotlenseg is egyszerre.

Disclaimer: a tagolatlansag es a rinya faktor miatt nem olvastam vegig az irast, csak a kulcsszavakra reagaltam.

"Nekem annak az ara, hogy munkaidon kivul rendszeresen ugrasztanak annyira draga lenne,"

+1
Egy bizonyos jövedelem felett + szabadidő alatt hirtelen iszonyú értékes lesz munkaidő után lét. Nincs az a pénz, amiért az ember eladja azt. Mindenkinél más ez a határ, de muszáj jól meghúzni a kiégés és egészségügyi kockázatok megelőzése véget. A topikindítónak főleg.

Vannak bajok, ott is, nálad is.
1 emberként, hogy és milyen SLA-t tudsz vállalni? Elmész nyaralni? Ne adj Isten elüt a villamos? Ezt bekalkulálta valaki?
Szépen kiváltod a KATA-t, meghatárzol egy átalány munkadíjat /kamera /szerver, stb, úgy kalkulálva, hogy ez neked megérje. Pl. szerverenként havi 2 órát szánsz rá, kamerára fél órát/kamera. Stb.
Ja, készenlét feláras buli ám. Arra is átalányt szoktak megállapítani vagy per éjszaka plusz, ha be kell avatkozni, ketyeg az óradíjad. Esetleg átalányban havi x óra éjjeli szívást belekalkulálsz.
Kialakul egy vállalható munkarended, amin ha változtatnak, pl. új szerver, ad-hoc meló, akkor ketyeg az óradíjad, mondjuk 10.000 Ft/óra KATA-s vállakozásnál nem hiszem, hogy elrugaszkodott.
Szépen lefekteted a főnökkel a játékszabályokat, úgy, hogy neked is, neki is jó legyen. Aláírjátok a szerződést, ahhoz tartjátok magatokat.
Röviden: ne légy hülye! Ma már neked áll a vásár. Ha jó szaki vagy, megtartanak. Ha itt nem, majd máshol. Ha nem vagy eladható jó szaki, na akkor változtass, mert kóklerből így is sok van.

Debreceniként feküdj rá a nyelvekre. Van ott két nagy cég, ahol mindig kell ember és már a bölcsészlánykákat is felveszik, ha megy az angol (és/vagy a német is). Mindezek mellett épül a Krones, a BMW még kicsit a jövő zenéje, de magyar cégek is keresnek embert ilyen tapasztalattal.
Ha ott maradnál, reálisan egy kisebb csapatnak kellene, hogy a főnöke légy, ne pedig egyedül végezd. Fizu helyett nem kérhetnél két segédet, akiket betanítanál? Vagy esetleg a főnök később lecserélne téged egyikükre, mert olyan?

Az ilyen helyről bármennyit fizet is... menekülni kell!
Olyan nincs, hogy 1 ember visz 7/24/365 5 telephelyet.

Szerintem már normális magyar cégnél is van olyan, hogy ügyeleti díj, 300 nettóért nehogy már még készenélteben is kelljen lenni éjszaka. Nem gondolkoznék sokat a váltáson.

Szerintem a cikk szerzőjének birka türelmét bizonyítja az írása, semmi mást.
Merthogy többször is leírta, hogy szereti ő ezt csinálni, meg (szerinte) jó is neki ...
DE
Szerencsére előttem már sokan megfogalmazták, hogy ez már nem birka türelem.
Nemhogy nem reális a 300 nettó ezért a munkáért, hanem kizsákmányolás. OK, hogy a dolgok jelentős része jól megy, mióta rendbe raktad, meg automatizáltad, meg minden...de egy rendszer felügyelő/karbantartó/stb emberkénél nem CSAK a munkát fizetik meg, hanem a FELELŐSSÉGET is! És ez az, amiért az igazán nagy pénzt el lehet, és kell kérni. Ezért is írták fentebb sokan, hogy ezt nem vállalnák. Természetesen az állandó készültség, meg ugrálás sem tartható hosszú távon.
Úgyhogy levonva a következtetést mindenki más véleményéből is sok opciód nem marad, ha (úgymond) értelmesen gondolkodol :
1.) Keresel egy olyan helyet, ahol megfizetik a munkád, és értelmes munkaidőben dolgozol. (azaz innen HUSS)
2.) Keresel magad mellé embert (mondjuk legalább 1-et), és mindkettőtök munkáját/felelősségét megfizettetitek normálisan.

Szerintem...

Kb. 2 éve próbáltunk mellém felvenni valakit, 3 jelentkezőből 1 tűnt alkalmasnak. Sajnos Linuxot még csak GUI-val látott / tudott "kezelni" , sitching / routing protokollok közel sem álltak hozzá, és a 10 kérdéses tesztből 6 kérdésre amatőr válaszokat adott. Ennek ellenére megpróbáltam vele együtt dolgozni, de sajnos több volt így a munkám, mintha egyedül dolgoztam volna, szóval úgy voltam vele, hogy ha azt akarom, hogy működjön, akkor magamnak kell megoldani a problémákat. Ja, és 230 nettót kapott volna 2 telephelyre. Akinek az önéletrajza / Motivációs levele szimpatikus volt, és a tesztet is jól írta meg, a fizetési igénye nettó 400 ezer ft volt, és ez a vezetőségnek nem tetszett, mert szerintük ennyit nem ér az egész.
Amikor persze 2 napig nem voltam telefonon elérhető, akkor volt anyázás rendesen, pedig csak nyaralni voltam a családdal, és semmi nagyobb hiba nem volt, csak a hülyék nem voltak tisztában vele, hogy mp4 filet nem tudnak mailben küldeni, mert tiltó listán van :D

Telephelyenként br 300k, minimum.
Ha erre árajánlatot kérnél egy cégtől, 1 misi + áfa alatt nem állna meg mentőnek se (ha igen, az kókler).

Át vagy baszva.

Arany Bika, Óbester meg a Borostyán is a felügyeleted alatt van? Elég durván alul vagy fizetve... és ehhez két ember sem elég :/

Hasonlót csinálunk, vendéglátóknak. Kollegával ketten vagyunk, azaz minden második hét az átok, mikor nálam csöng az átkozott telefon. A héten minden éjjel keltettek, tegnap 2x is. Mondjuk nálunk szervezettebb a dolog, plusz csak a saját éttermi rendszereinket supportáljuk, de vannak érdekességek, mint nyilván mindenhol. Elvileg nem lehetne, de én plö minden vasárnap, ha jó idő van, megyek bicózni valahová vidékre. Telefon van nálam, rdp-n elég sok mindent meg lehet oldani. Cég tulajnak mondtam, h van az a pénz, amennyiért minden második héten gép közelben maradok, de nem akarta kifizetni.
Pénzben ez annyi, h alulról karcolja a nettó 400-at, plusz cégautó, amit sajátként használhatok, és amúgy Bp. Hogy ez sok, vagy kevés, azt nem tudom, de én kb értem, h üzemeltetésben nincs pénz, az ember hiába csinálja az it-t jóformán 30 éve. Részemről inkább a kevésre tippelek, mert már 1 éve is aktívan próbált embert találni, de nem sikerült.

Relatív kis pénzből is egészen elfogadható dolgokat ki lehet hozni, de azt a pluszt szokás sajnálni (extra UPS, tartalék, extra support szerződés, backup net, stb), amivel a havária esetén relatív gyorsan legalább alapszinten visszahozható a történet. Ilyenkor pedig topiknyitó cipőjében járók fején ugrálnak és "többé ne legyen ilyen". Ebből illik hamar kilépni vagy kinőni, illetve egyszer esetleg átbeszélni a megbízóval, hogy hajlandó-e szintet lépni.

Erre jó a szerződés. Nincs dual táp? Ilyen fillérxarakodás miatt be kell menni? Jó, akkor a készenléti díjam így fog emelkedni emiatt. Eszi nem eszi. Aztán rájön a főnök, hogy megéri 1x kiadni a redundanciára azt a kis felárat. Nem hibáztatom minden esetben a főnököt, sokan rá sem látnak, bele sem gondolnak a gazdasági, üzletmentes folytonossági oldalába.

Egyrészt nem a főnök, mert az, ha tehetné, megvenné, szivesen eladná a millás szervert. Az ügyfél az, akit nem érdekel. Mikor megveszi, akkor lásson kicsi számot, az, h valamikor majd kap egy 150ezres árat egy táp cserére (ugye vidéki kiszállás), az már sokadrangú dolog neki. Használt szervert pedig senki sem szeretne, plusz ki tudja, mennyi üzemidő van még bennük, és ha abban valami megmakkan, ahhoz nem kapok az első kisbótban alkatrészt.
Már így is kissebb csoda, ha valami dell t30 kategóriájú szervert tudunk kivinni samu pro ssd-kkel tükörben, és valami 30e körüli apc szünetmentessel. Monitor nélkül, tehát ha azt nem viszek magammal, akkor jó eséllyel beszoptam, ha nincs ott megfelelő.
Üdv a valóságban, mert a népek még mindig ott spórolnak ezen, ahol csak tudnak.

"Üdv a valóságban"

Na jó, igen:)

Egyébként használt DELL szerverekkel nagyon jó tapasztalatom van. Pl
R1950 (4GB RAM, 2 CPU) - br. 10.000 Ft 2016
R2950 (8GB RAM, 2 CPU) - br. 15.000 Ft 2018
T610 (32GB RAM, 2 CPU, 3x450 SAS) - br. 60.000 Ft 2016
R720 (2*E5-2690v2, 64 GB RAM) - br. 250.000 Ft 2018

Erre nagyon egyszerű a megoldás: nem szabad az ilyen munkát elvállalni, vagy ha menet közben alakul ki ez a helyzet, akkor fel kell mondani a szerződést.
Bocs, hogy ezt mondom, de attól, hogy a megrendelő azt kéri, hogy vágd ki ezt az erdőt ezzel a heringgel, még nem kell nekifogni, és köpködve kezdeni reszelni az elsőt fát a döglött hallal...

Egyszerűen lennie kell egy szakmai szintnek ami alá nem szabad menni azért, mert az ügyfél azt kéri és/vagy nincs rá pénze. A megrendelőnek el kell mondani a minimálisan elfogadható megoldást, ami fenntartható és választhat: kéri vagy nem kéri. A minimális megvalósításon alkudni csak fölfelé lehet.

Sokan csak azt nézik, hogy akkor mi lesz, ha felmondom (a szívatást), nem lesz pénz. Nem számolnak utána, hogy a felszabaduló időben, és a sokkal nyugodtabb hangulatban kis idő elteltével mennyivel jobb pénzt tudnak keresni (tiszta fejjel, szabadidővel, szakmaiság megtartásával), mint addig a sok idegeskedéssel és eltöltött felesleges órával.

Mindezt mondom salgótarjáni vállalkozóként a világ végén, igen kevés működő/normális cég között élve-dolgozva, nem Budapestről van nagy szám sok tízezer potenciális ügyfél közül (tudom, ott sem kolbászból van a kerítés - mielőtt megköveznek az ottani kollégák -, de azért könnyebb)...

Megtörtént eset, mindenki azt von le belőle, amit akar.

Multinál fejlesztő kb. fél év alatt összerakott egy szoftvert. Üzemeltette is, mert a jóképességű operátor max. a szolgáltatások vagy a szerver restartolásáig volt hajlandó foglalkozni vele.
A fejlesztőnek két év után nem adták meg azt a 20%-os emelést, amit kért. Kilépett, dokumentációt nem hagyott maga után. Ez buta módon nem is volt elvárás akkoriban még a cégnél, hogy a fejlesztőtől kötelezően dokumentációt várjanak...

Mikor a szoftvert tovább akarták fejleszteni, nem volt belsős , aki hozzápiszkált volna. Kerestek a piacon fejlesztő céget. Jött is egy ajánlat, kb. annyi összegért, amennyi a kilépett fejlesztő kb. három évi munkabére volt. Mivel ez még mindig olcsóbb volt, mint nulláról új szoftvert venni, vagy fejleszteni, megrendelték ezt a fejlesztést.

Kitaláljátok, vajon ki jött elvégezni a munkát? Nem a tibeti jeti, sejthetitek :-)

Láthatóan one man show-ban csinálod 2-3 ember munkáját, tied a teljes felelősség, hatalmas a felügyeletre és folyamatos supportra szoruló cucc mennyisége, és ha jól értelmeztem bármikor hívnak, ugrasz. És végtelenül alul vagy fizetve.

Én újra leülnék tárgyalni, és két opciót adnék
- felvesznek alkalmazottnak és adnak fix nettó 8-900 ezret (nem tudom mennyi a bruttója, meg nem is érdekel)
- marad a jelenlegi felállás
-- a) verzió: idő/feladat alapon számlázol. Ha nincs munka nincs pénz sem, de ha van, akkor napi 100-150 ezres díjról beszélgetünk, éjszaka, ünnepnap vagy hétvégén másfeles szorzóval
-- b) verzió: adnak egy fix 40-50 ezres napidíjat, függetlenül attól hogy nehéz vagy lightos időszak volt a hónapban

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Minden egyes napra gondoltam, hiszen ő is minden egyes napban dolgozik vagy legalább elérhető :) Így kb. másfél gurigára jön ki a történet, ami kb. pariban van a nettó 800 bruttójával. Legalábbis nagyjából.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Van púpod? Kérsz még egyet?
Eddigi bértárgyalásaid alapján, ha kaptál plusz pénzt, kaptál hozzá plusz feladatott/felelősséget. Szerinted ez most máshogy lesz?
Keress munkát, ne legyél szerelmes a munkahelyedbe. Ha megvan lépj. A jelenlegi helyen te már be vagy kategorizálva. Ha utánad a feladataidat 2 ember fogja elvégezni több pénzért örülj, hogy jót tettél teremtettél két munkahelyet.

én két lehetőséget látok, vagy szólsz hogy 800nettó, de lehetőleg legyen B terved, a másik hogy keresel egy olyan céget akihez felvesznek és onnan ezt a munkát lehet folytani csak nem veled hanem a céggel szerződnek, így a Te mounkád a 7/24 meg lenne osztva mások között, ez kb 2m + áfa /hó a leirtak alapján.

--
ESET és Synology hivatalos viszonteladó

Próbálok Fair lenni , bár nem érdemlik meg, de első körben kérek árajánlatot mind az 5 telephelyre vonatkozólag, 2 debreceni székhelyű vállalkozótól, és az általuk adott árajánlathoz viszonyítva kérem az emelést. Amennyiben nem tudunk megegyezni, akkor marad a felmondás, és amíg találnak a helyemre valakit ( ha találnak ilyen áron, vagy olcsóbban), addig keresek másik helyet. Lehet, hogy a második megoldás lenne a legjobb számomra, mert nagyon szeretnék fejlődni DevOPS, illetve Ethical Hacking témában, ami érdekel is, és ha van időm foglalkozok is vele, de sajnos nagyon lassan haladok vele, és így energiám is kevés van a fejlődésre.

...akkor marad a felmondás, és amíg találnak a helyemre valakit ( ha találnak ilyen áron, vagy olcsóbban), addig keresek másik helyet.

Nehezen tanulsz, ez baj. Feljebb csak húsz alkalommal mondták el, hogy legyen érvényes ajánlatod a felmondás bedobásakor. Ez eléggé lényeges.

Bizony, bizony... Hogy kontextusba kerüljön a dolog a 7 év alatt tőled egy kisebb lakás árát csakrák el... Amennyit ténylegesen kellett volna fizetni a 3 embernek az inkább 3 lakás ára... Ne légy balek... _Soha_ nem fognak találni senkit ne várd ki... Tanúja voltál a próbálkozásnak és láttad hogy épeszű ember mennyit kér. Te jelenleg egy digitális csicska vagy...

Kisszívem, vadkapitalizmus van. Azt hiszed, te mint ember érdekes vagy számára? Ez nem olyan mintha a barátnődhöz szeretnél lojális lenni és inkább megbeszéled vele, és az eddigiek alapján már amúgy sem érdemes. Ez egy nagy piac, árulod a munkádat, ő ennyit fizet érte, más meg többet. Szívfájdalom nélkül add drágábban a képességeidet.

Én is úgy voltam egy helyen, hogy lojális leszek, igaz annyira nem is használtak ki, de még így is alul voltam fizetve, de kaptam pár számomra előnyös dolgot, amit kiderült, hogy a nagyöreg sajnál tőlem (pont olyankor amikor a legnagyobb szükségem lett volna rá, a családi helyzetem változása végett) és a kisfőnökkel üzente meg, hogy kihúzzák alólam. Abban a hónapban el is jöttem és már máshol dolgozom. Ha biztosra akarsz menni, akkor adj be pár céghez életrajzot, várd meg, míg biztosan van másik hely, de ha tényleg annyit tudsz, gyorsan szerzel másik munkát.

PS:Ja és én tudom, hogy jó döntés volt, de még otthon se nagyon támogatták a döntésem, de mégis megléptem, ha esetleg nálad is az a probléma, hogy otthon is mit szólnak ehhez.

Nem így kell csinálni. Először keresel másik helyet és ha már ott megvan az aláírt szerződésed akkor mondasz emitt fel. A próbaidő amúgy is a te rizikód az új helyen.

Más:
Amiket leírtál az alapján nem tudom megítélni hogy reális-e a tudásszintedhez képest a bér-elvárásod - nem derül ki.
Az derül ki, hogy a munkaterhelésed óriás, arra meg a vállalkozóvá válás és óra alapú elszámolás a megoldás - ezt is leírták már.

--
Gábriel Ákos

Mintha magamat látnám 10 évvel ezelőtt. Hatványozottan. Dobbantani azonnal. _nagyon_ alul vagy fizetve. Nem is értem hogy nem érzed. Az első kaszinós bővítésnél helyre kellett volna tenned a dolgot!

Az általad leírtak alapján a legtöbb hozzászólóval nem értek egyet: nem kell alkudozni a pénzre vagy plusz embert kérni.
Azon az állásponton vagyok, mint a felettem szóló, hogy azonnal mondj fel, akár úgy is, hogy nincs még meg az új munkahely.

A leírt munkára legalább 3-4 ember kellene, fejenként nettó 250e és 600e közötti fizetéssel az igényelt szaktudás alapján. Most saját magadból csinálsz bohócot, hogy szervert telepítesz/supportálsz, kamerarendszert építesz, de ezek mellett kamerát is portalanítasz, meg hálózati kábelt húzogatsz. Mindezt 24/365-ben, egyedül, telephelyek között szaladozva, saját kocsival/telefonnal/laptoppal, éjszaka.
Ez nonszensz, nagyon nonszensz, pláne ilyen nevetséges pénzért. Világi gazdag lennék, ha felénk találnék egy ilyen balekot (már bocs!), és beszedném az elvégzett munkája után a reális pénzt.

A leírásból kiderül, hogy ez a vállalkozó soha az életben nem fogja elismerni sem a tudásod, sem a (számára való) fontosságod, kulcsszereped. Lehet a pénzen alkudozni, de csak több munkáért fog többet adni, és az időd egyszer elfogy, mit eladhatsz neki...
Az azonnali kilépés pedig ahhoz kell, hogy érdemben rendbe tudd szedni magad és a tudásod, hogy értelmes cégekhez összeszedetten tudj elmenni interjúra pl. Ilyen szanaszét munka mellett hónapokig, ha nem évekig fog tartani az álláskeresés. Azt pedig felejtsd el sürgősen, hogy addig maradsz, amíg nem találnak megfelelő (vagy bármilyen) embert a helyedre! Mert akkor onnan visznek a temetőbe egyszer (nemhogy nyugdíjba). Ennyiért az életbe nem vállalja senki a felét sem, akinek meg esze van, az semennyiért nem vállal el ilyen és ennyi munkát egyedül.

Mindezt azért írtam, mert pont ilyen volt a legelső munkahelyem kb. 25 éve. Munkatapasztalat, emberismeret nélkül vittem a hátamon a céget 6 évig. 1994-ben havi 15 ezerért kezdtem, csináltam éves 13 millió forgalmat. 2000-ben küldtek el, mert nem fogadtam el egy munkaszerződés módosítást (átszervezésre hivatkozva, még mielőtt kapom az ívet), akkor 65 ezret kerestem, a felét kényszer-másod-vállalkozóként számlázva (mert így olcsóbb volt a cégnek) úgy, hogy 1999-et 400 milliós forgalommal zártuk, ennyit sikerült fejleszteni a cégen főleg az én 24/365-ös munkámmal...

Akkor megtanultam, hogy saját magad árazod be magad, és könnyű "akciós" árat mondani/elfogadni/beletörődni, amire aztán ráfaragsz. Nagyon.
Már lassan 15. éve saját vállalkozásban dolgozok, és ha környékbeli lennél, és úgy értesz a dolgokhoz, ahogy a posztodból tűnik, akkor átlag napi 4-5 órás (minőségi, komolyabb tudást igénylő), normál munkaidőben végzendő supportos melóért kínálnék azonnali kezdéssel nagyjából ennyi induló fizetést amit most kapsz...

Szia!
Nagy bátorság és nagy elhatározás kell hozzá, de ott kell hagynod őket és minél hamarabb. Tapasztalatból nagyon jól ismerem ezt a fajta tulajdonosi attitűdöt.Én 10 évig csináltam, 30-tól 40 éves koromig és nagyon megbántam, hogy nem jöttem el sok-sok évvel korábban.

Még ha nagy nehezen időnként meg is adják a kért emelést, a munkádat és téged soha nem fognak becsülni. Ezek a tulajok az embert egy kizsákmányolandó eszköznek látják. Nagyon jól tudják a munkavállalókat presszionálni és kihasználják, hogy lelkiismeretes vagy. A filozófiájuk, hogy állandóan nyomás alatt kell tartani az embereket.(Ezt elég gátlástalanul a jelenlétemben ki is fejtette egyik haverjának.) Nyíltan, vagy burkoltan ócsárolják a munkádat és a legtöbb ember (pláne fiatalon) ilyenkor még jobban és többet fog dolgozni. Merthogy tudat alatt mindenki arra vágyik, hogy a főnöke elismerje a munkáját. Csak visszatekintve látom, hogy én is pont így csináltam és milyen balek voltam.

Sajnos ha évekig dolgozol ilyen környezetben, az tönkreteszi az önértékelésed. Ezt ne hagyd!
Légy öntudatos és ne az ő érdekeit nézd, hanem védd meg a sajátod!
Te egy felelősségteljes, lelkiismeretes, kiváló szakember vagy. Ennél sokkal jobbat érdemelsz!És hidd el, meg is fogod kapni, jó kollégákkal, meg mindennel, ami kell...
Hajrá!Sok sikert!

Nekem csak egy kérdésem lenne, és tényleg mindenfajta rosszindulat nélkül, pusztán kíváncsiságból. Mennyi a realitása annak, hogy ha holnap felmond, 2-3 hónapon belül talál munkát nettó 300-as kezdő igénnyel Hajdú-Bihar megyében?

---
az élet olyan, mint az ásás - mindig felbukkan néhány gyökér. Ásóval jól rájuk kell b@szni, és haladni tovább - amarillo

Szerintem nem az a lényeg, hogy pont ott tudja folytatni (anyagilag), ahol abbahagyta az előző helyen. Persze jó/ideális lenne, de jelen helyzetében valószínű sokkal jobban jár hosszú távon, ha olyan cégnél helyezkedik el (esetleg magánvállalkozást indít ilyen szolgáltatási körrel, ha már eddig is saját kocsi/telefon/laptop volt), ahol jó dolgozni, megbecsülik, aztán majd idővel normális fizetést adnak, mikor bizonyítja a tudását, hozzáállását.

Persze ha etetni kell a családot, az teljesen más helyzet, de a kérdésben nem esett szó napi megélhetési témáról, így ezt a legtöbb válaszoló nem vette számításba (mert ugye ad abszurdum lottómilliomos is lehet a kérdező, aki elvi szinten akar a kedvtelésből végzett munkájáért normális pénzt kapni, nem rászorultságból).

Ez azért van mert mindenhez IS értesz. Ezt ki fogják használni, akárhová is mész. Meg kell tanulni nemet mondani. Tudom, nagyon nehéz, de kifizetődő.

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

Én a helyedben megpróbálnám megbeszélni a vállalkozó emberkével, hogy keressen valami adókedvezményes megoldást egy plusz alkalmazottra, aki helyetted kapkodja a telefont, és képes kitakarítani egy ip kamerát. A fizetés lehet bármennyi, ha tönkremész abban, hogy mindent egyedül oldasz meg.

havi 300 nettó az 450 bruttó, aminek a bérköltsége kb. 550e Ft. Kelet-magyarországi KKV alkalmazásában ez nem rossz pénz.

Ha ennyit ragadunk ki a kérdésből, a többit pedig nem nézzük, akkor valóban, elfogadható pénz IT szakmában a 300e nettó.
De...
- a kérdező nem írt erről a részről semmit, viszont én speciel 99%-ra gondolom, hogy valami nevetséges törvényi minimumra van bejelentve hivatalosan, a többit pedig feketén kapja kézbe. Úgy már nem annyira drága az ember és nem annyira jó hosszú távon a munkavállalónak. Ráadásul ha így van, akkor nagyon nem is ugrálhat/problémázhat, mert simán nem kapja meg a hivataloson felüli pénzt (nem tudja egyszerűen bizonyítani semmi hatóság előtt, hogy az neki jár), és nézhet.
- annyi munkáért, amennyit el kell végezni, és pláne ahol és amikor kell végezni, már nagyon rossz az összeg. Teljesen más lenne erről az összegről beszélni, ha nyolctól fél ötig dolgozna hétköznap, ebédszünettel, egy fix irodában, céges gépen, ahová tömegközlekedéssel vagy kerékpárral jár kényelmesen...

Persze lehet úgy nézni mindig, hogy ha otthon ülne ingyen, pénz és munka nélkül, ahhoz képest mennyivel jobb ez. De pont, hogy nem így kell nézni, a munkavállalónak legalábbis.

Hat en mar regota nem vagyok kepben a mo-i keresetekkel de egyreszt az osszes topic ahol szoba kerul a gonosz nyugat mindig kopkodnek a kollegak hogy pff ezt fellabon ebedidoben megkeresem es ugye milyen olcso mo-n mindekozben elni. Illetve ropkodtek napi 100k HUF -os kijelentesek is.

Most akkor ,hogyan van ez? Hol vannak a csilliok? Amugy penzt max 8 oraban kell keresni nem muszakpotlekkal meg 7 napbol 8-at dolgozva...

Már 5+ éve is 100K volt a tipikus napidíj tudtommal (azt nem tudom, hogy nettó vagy bruttó). Egy cég mondjuk ennyiért ad el embert projektre/T&M-re (de a munkavállalóhoz ennek nyilván töredéke jut, mert a főnöktől a nyomtatóig minden ebből van fizetve), vagy egy szabadúszó emberke ennyit tart meg magának (ebből csak adózni kell, és akkor persze több marad meg, de ehhez külön tehetség és embertípus kell). A másik, hogy Budapesten a nagyobb árak mellé nagyobb fizetés jár, de ez így van minden országban. Már ebből összejön programozó és programozó között 5-10x-es különbség. És vedd hozzá a junior/senior skálát, ami szintén 5-10x szorzó lehet.

> penzt max 8 oraban kell keresni
Lehet en vagyok rosszul osszerakva, de tok jo lenne egy olyan melo ahol mondjuk egy hetvege alatt lehuzom a heti kotelezot, aztan H-P szabad. De ilyen kb. nincs, ha van is akkor operator jellegu munka, ami nem fizet tul jol (aka bananert dolgozol).
Nekem az office time nagyon nem bejovos.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Hello,

ha munkakeresesre adnad a fejed, amit en is inkabb javaslok, mert az a cegvezeto nem a te jovod, akkor _ne_ ird bele a CV-be a nem relevans munkatapasztalatod, illetve a kamerat.
Hogy miert? Mert sok HR-es ugy van vele, hogy ha tobb mindent csinaltal, akkor nem vagy melyen az IT-ban sem. Illetve megelegszel mas munkaval is. Egyszerubb nem beleirni es nyugodtabb az egesz.

Udv,
zolo

ismeros, en vagy 8 evig csinaltam ezt egy nagy taxis cegnek, egyedul, 150+afa/ho-ert (igaz nekem mas ugyfelek is voltak)...
naluk is a ejszaka/hetvege volt a csucsido. a taxis rendelet utan amikor mar minden online ment, kartyas fizetessel, tabletes cimkiadassal, okostelefonos gps kovetessel stb, mar 5 perc leallast se birtak ki. szerencsere sikerult ugy felepitenem a rendszert, megfelelo tartalekokkal es redundanciaval, hogy a nagyon ritkan volt gond, es altalaban akkor sem miattam volt, hanem az aram vagy a netkapcsolat mult el, igy eleg ritkan hivtak. de igy is lepasszoltam vegul, mert sose nemithattam le a telefont, barmikor hivhattak, nyaralas elott 2 hetig keszitettem fel a helyettesemet mit hogy, meg fizethettem is persze a rendelkezesre allasat. egyszeruen nem eri meg egyedul 24/7 vallalni, hosszu tavon kikesziti az embert.

t'án csak nem borosnak dolgozol? ha igen, részvétem.

----
earth is the lunatic asylum of the milky way

Az a kérdés, hogy mit szeretnél tudni.

Ha azt, hogy más kollégák szerint te túl vagy-e fizetve, akkor az lesz a közvéleménykutatás eredménye, hogy nem, hagyd ott, azonnal, dögöjjön meg a szemét vadkapitalista ott, ahol van, keress jobbat. Másnak ui. a te problémád nem érdekes, legföljebb ha nem találsz jobbat, majd jól kiröhögnek, otthonragadt mitugrász lúzer.

Ha azt, hogy ennyi pénzért neked megéri-e ez a terhelés, akkor az lesz a közvéleménykutatás vége, hogy a franc tudja. Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Senki nem tud a te cipődben járni. Neked kell eldönteni.

Ha azt, hogy Kelet-Magyarországon rendszergazdaként ez a fizetés rendben van-e, akkor meg szerintem az lesz az eredmény, hogy igen, rendben van. Nagyjából ennyit lehet ezzel a tudással és képzettséggel errefelé keresni. Amiből persze nem következik, hogy ne lenne érdemes körülnézni. Érdemes sasolni, mert amilyen tempóban a te jövedelmed nőtt az elmúlt 5-8 évben, úgy lehet hogy a környéken találsz neked jobban megfelelő munkát is.

Van választék.