Postifx + Maildir-ről Mailu-ra?

 ( KaTT | 2019. április 18., csütörtök - 0:36 )

Sziasztok,

Adott egy Centos 6 + postfix + postfix.admin + mysql + amavisd + clamd + Maildir alapú email tárolás és pár domain + pár user + jó sok régi levél, imap-ként érik el és ezen keresztül küldik a leveleket + itt van tárolva is. (Igen, tudom, például Ubuntu 16 LTS alapon sokkal egyszerűbb lenne minden.)

Mit javasoltok, hogy lehetne ezt up-to-date levelező szerverré tenni legegyszerűbben (webmail + web fiók + alias + domain admin, mint a postfix.admin + spf + dmarc + dkim + ajánlott spam szűrők, stb) Centos 6 alapon maradva, a meglévő leveleket és adatokat átmigrálva, lehetőleg kézi csomag fordítások nélkül, rpm-ek felrakásával, hogy frissíthető legyen?

Amire gondoltam: valamilyen Docker based mail server-t használni, például Mailu, vagy más hasonlót. Van ilyennel bárkinek tapasztalata? A fenti konfigból mennyire egyszerű átállni erre? C6-on ez jól megy majd? Mennyi erőforrást eszik, mekkora az overhead?
A virtualizációt, teljes mail szervert vm-ben, azt kizárnám.
Vagy a hagyományos út, hogy felrakni és beállítani mindent. Ha ez lenne, merre nézelődjek, hogy könnyen karbantartható, frissíthető legyen?

Köszönöm az észrevételeket.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Miert gondolod hogy valtoztatni kellene egy jol mukodo rendszeren?
En maximum az uj igenyek implementalasat vennem fontolora.

A webes felulet nagyon jo ha van ra igeny. Nez utanna a sogonak talan sogo.nu a weboldal cime.

En nem igazan hasznalnek Dockert itt.

Én annyit szeretnék kérdezni, hogy a sogo jelenleg ingyenesen elérhető? Vagy milyen formában telepíthető mondjuk egy Debian rendszerre?

Mi a baj a meglévő rendszerrel? Amit írtál, az megvalósítható a jelenlegi rendszereddel is, apróbb szívásokkal, base, és epel használatával. Ennyi infó alapján nem lennél előrébb a migrálás után.

Kérdés, mit akarsz ezen a rendszeren "up2date-té" tenni ?

Centos6 még bőven elviszi ezeket a szolgáltatásokat, az hogy milyen az sw verziója az más kérdés. Van-e olyan feature ami miatt feltétlen újabb postfix, vagy amavis, vagy mysql kellene ?

A többit nem is számoltam ide. webmail -> frissíthető , dovecot -> szintén frissíthető, centos6-hoz még saját repojuk is van ha jól rémlik.

Amavisd / spamass / clam? Mi extrát hozna a mostani rendszerhez képest ?

Ne piszkáld :)

Amúgy https://wiki.centos.org/About/Product

2020 novemberig még van időd gondolkozni.
Amúgy pedig up2date a levelező szerver, már ha karban volt tartva rendesen és nem egy Centos 6.1-el szaladgál 0 update-el.

Just my 2 cent

Migrálj Office 365-re.