Sakk és egyéb csatolmányai

 ( Cozi | 2019. április 5., péntek - 20:41 )

Sziasztok!

Öreg koromra bekattant, hogy a sakk egész jó játék :-) Legjobb persze személyesen, élő emberrel játszani, de ugye ez nem mindig jön össze.

Szeretnék találni olyan programot, ahol játék állásokat lehet szerkeszteni (tehát egy táblára fel tudom helyezni a bábukat), majd az eredményt kinyomtathatom, képként, PDF-ben elmenthetem. Saját gépről üzemelő, nyílt forrású programot keresek első sorban, de ha valami nagyon tuti zárt programot ajánlotok, az is jöhet (Linux, de Wine alatt W* program is lehet).

Ha ez a játékállás esetleg valamilyen (szintén elsőként Linux alapú, nyílt forrású) sakkprogrammal megetethető (vagyis a felvitt állás a gép ellenében folytatható), az nagyszerű lenne (ez nyilván egy másik program lenne).

A harmadik program iránti igény ma keletkezett. Lejátszottam egy partit egy rokonnal, de a visszavágó elmaradt, mert mindenki szaladt a dolgára. Felmerült, hogy kéne valami web-felület, ahol aszinkron módon léphetnénk egy közös játékban a sakktáblán, egymás után, persze. Nos, biztos tele az Internet ilyen portálokkal, de én egy olyat keresek, amit én tudok üzemeltetni, szintén nyílt forrást keresek.

Lenne javaslat erre a három területre?

Cz

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Senki sem sakkozik errefelé?

Sakkozok, mondok is egy jó programot: http://scid.sourceforge.net/

Fedora 29, Thinkpad x220

Próbáld ki a vadiúj GNU Chess-t.
Én már jó húsz éve ezzel magyarázom kezdőknek a unix, a gui és az xwindows működését.
Ebből következően bármit lehet hozzá találni...

És különben is, a fészbúk óta ki az, aki sakkozik? XD

Köszönöm a hozzászólásokat, tanulmányozom a leírtakat :-)