HOVD++ 2003-2018: Kedvenc videolejátszó

 ( traktor | 2019. április 7., vasárnap - 8:33 )

Azért HOVD++, mert ez a kategória 2012 óta nincs a HOVD-t (a vidólejátszó és audiólejátszó kategóriák később összeolvadtak multimediává), úgyhogy azóta HOVD-n kívül kiírtam pár szavazást (pl legutóbb 2 hete), a 2013, 2015, 2018 eredmények ezekből vannak.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Érdekes látni, hogy a xine együtt halt a DVD médiummal. A saját preferenciáimra visszagondolva: eleinte csak mplayer, a HUP-ra is azért regeltem anno, mert segítség kellett az mplayer belövéséhez. Aztán amikor elkezdtünk DVDt nézni, egyre gyakrabban xine lett, néha vlc. Újabban megint szinte kizárólag mplayer, azoknak a billentyűparancsait tudom amennyire kell, nincs szükségem többre.
--
Csaba

avagy az mplayer tundoklese es bukasa :)
kerdes mi indokolta a vlc eloretoreset? a multithreaidng? gui? marketing?

hát a minősége biztosan nem
--
ne terelj

Sokkal egyszerűbb használni, windows alatt is egy next-next-ok-kal fent van, van egy normális, felhasználóknak összerakott felülete.
Az mplayer tipikus példája annak, amikor sw fejlesztők írnak maguknak programot. Mindent *IS* tud csak éppen nem kényelmes.
Hozzátenném még a honlapot is, az mplayer úgy néz ki, mintha 10 éve nem nyúltak volna hozzá. Átlag felhasználónak túl sok teljesen
felesleges információt ad, nézd meg a videolan.org-ot: egyszerű, letisztult, és rögtön a főoldalon az ember arcában egy nagy download
gomb. Kb. pont ennyi időt akar átlag felhasználó a weboldalon tölteni.

"mplayer úgy néz ki, mintha 10 éve nem nyúltak volna hozzá"
:) van az 15 is... kb akkor maradt abba a fejlesztese.

... de legalább nem gányolták szét :D

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

En a GUI-t mondanam. A tobbirol a user-ek nagy resze amugy sem tud. :)
GUI-ban egyebkent az mpv egy tok jo elorelepes. Jo, lehet, hogy az "csak OSD", de mindegy, funcioja ugyanaz, raadasul semmit nem vesz el a command line dolgokbol.

szerintem meg kb a userigények változása látszik ezen, az mplayer még mindig sokkal jobb egy csomó mindenben (pl hálózati buffering), csak a vlcnek klikk klikk ui-a van alapból.