HOVD++ 2003-2018: Kedvenc videolejátszó

Azért HOVD++, mert ez a kategória 2012 óta nincs a HOVD-t (a vidólejátszó és audiólejátszó kategóriák később összeolvadtak multimediává), úgyhogy azóta HOVD-n kívül kiírtam pár szavazást (pl legutóbb 2 hete), a 2013, 2015, 2018 eredmények ezekből vannak.

Hozzászólások

Érdekes látni, hogy a xine együtt halt a DVD médiummal. A saját preferenciáimra visszagondolva: eleinte csak mplayer, a HUP-ra is azért regeltem anno, mert segítség kellett az mplayer belövéséhez. Aztán amikor elkezdtünk DVDt nézni, egyre gyakrabban xine lett, néha vlc. Újabban megint szinte kizárólag mplayer, azoknak a billentyűparancsait tudom amennyire kell, nincs szükségem többre.
--
Csaba

avagy az mplayer tundoklese es bukasa :)
kerdes mi indokolta a vlc eloretoreset? a multithreaidng? gui? marketing?

Sokkal egyszerűbb használni, windows alatt is egy next-next-ok-kal fent van, van egy normális, felhasználóknak összerakott felülete.
Az mplayer tipikus példája annak, amikor sw fejlesztők írnak maguknak programot. Mindent *IS* tud csak éppen nem kényelmes.
Hozzátenném még a honlapot is, az mplayer úgy néz ki, mintha 10 éve nem nyúltak volna hozzá. Átlag felhasználónak túl sok teljesen
felesleges információt ad, nézd meg a videolan.org-ot: egyszerű, letisztult, és rögtön a főoldalon az ember arcában egy nagy download
gomb. Kb. pont ennyi időt akar átlag felhasználó a weboldalon tölteni.