Ez már politika?

 ( trey | 2019. március 8., péntek - 18:24 )

Alighanem, az. Keményen. :/

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

En nem latom annak, meg kulonosebben nem is zavar.

Fordítva zavarna?

--
trey @ gépház

Nem.

Nem tartod kirekesztőnek az olyan helyeket, amiket azzal a céllal hoznak létre, hogy a másik nem ne tudjon oda bemenni és azt, hogy globálisan címkézik a másik nemet, hogy az molesztáló, zaklató?

Szerintem ez hányinger. Olyan, mintha a HUP-ról ki lennének tiltva a nők, mondván, hogy nekik semmi keresnivalójuk itt, mert az IT-hez hülyék.

--
trey @ gépház

Pontosan.

Értelmet és logikát keresel ott ahol nincs.

Mert eközben...

- a fejlett nyugaton működik olyan vendéglátóipari egység ahol a férfiaknak minden többe kerül csak mert férfiak. (ez nem hátrányos megkülönböztetés?)
- bizonyos vendéglátóipari egységekbe meg a nőket be sem engedik mert allahu nem szeri őket. (hol vannak ilyenkor a feministák?)
- a felforgatók IT konferenciát zárattak be mert nem jelentkezett női előadó.
- a kultúrmarxista felforgatók nyomására a fejlett nyugati oktatás keretein belül a középiskolásokkal kötelezően nézetnek buzipropaganda filmeket a moziban. (társadalom rombolás / agymosás állami támogatással)
- a sok hülyének azt tanítják a genderiskolában, hogy a tudomány mai állása szerint legalább 97 féle nemi identitás létezik. (ha ez így van akkor mi a szart rugóznak azon hogy kinek mi van a lába között?)
- mindenféle sportág női számában férfiak indulnak.
- nyugati értékrend és példakép ----> egyik másik

Nincs itt semmi látnivaló, kérem haladjanak tovább...

"a kultúrmarxista felforgatók nyomására a fejlett nyugati oktatás keretein belül a középiskolásokkal kötelezően nézetnek buzipropaganda filmeket a moziban."

Egészen addig még a felháborodott muszlim hitű apuka nem közli a podogógussal, hogy megismerteti a kését a tanár-bánéni belső szerveivel. Előtte meg miheztartás végett eltöri a csuklóját.
Naponta történik ilyen biológia tanárokkal, például evolúció oktatása miatt, ami hazugság és istenkáromlás a muszlimok szemében.
A neoliberalizmus mint a forradalom valóban megeszi a saját gyerekeit.

"Naponta történik ilyen biológia tanárokkal, például evolúció oktatása miatt, ami hazugság és istenkáromlás a muszlimok szemében. "

Mindekozben van mar olyan amerikai allam, ahol mar nem tanitjak az evoluciot..

Veterán klub? :)

Rossz analógia.

Bárki tagja lehet, aki 7 évet lehúzott itt. Akár nő, akár férfi. Itt semmilyen megkülönböztetés nincs, az egy jutalom. És nem valami ellen jött létre.

--
trey @ gépház

A felhasználóktól elvettél egy jogot és a veterán tagsághoz csaptad, hogy az emberek ne élhessenek vele. Ez maximum az Applenél lenne jutalomként eladható, de ott is csak az applebuziknak. Normáliséknál kibaszásnak hívják. Az meg pláne nevetséges, hogy a "jutalmat" kérni kell. Tessenek kutyaként pitizni, és repül a jutalomfalat.

:)

Visszaélhessenek a szó, amit keresel. És még mindig nyitott a lehetőség férfi, nő, átoperált, kétlelkű, sima és műbuzi és még felsorolni sem tudom kik számára.

--
trey @ gépház

Ez semmit nem változtat azon, hogy nem jutalom, hanem kibaszás.

:)

Én jutalomnak szántam.

Hogy te kibaszásnak veszed, az a te dolgod. Azt pedig, hogy 11 év tagsággal nem igényled, csak cimmogsz rajta, afféle gyerekes dacnak gondolom. ;)

--
trey @ gépház

Neked talán még el is hiszem, hogy nem szándékosan akarod a kibaszást jutalomként eladni.

Ha jól emlékszem, a bevezetés környékén is írtam, hogy automatikusan kellene járnia. Akkor esetleg jutalomnak lenne nevezhető. Ugyanis a jutalmat nem kérni szokás, hanem kiérdemelni. Állítólag hét év tagsággal kiérdemli a felhasználó. Ja, nem, hét év tagsággal csak azt érdemli ki, hogy visszakérheti, amit korábban elvettél tőle.

:)

Két dolgot keversz. A jutalom része a "veterán" plecsni és a zárt fórumrész. Ez volt a célja a veterán tagságnak elsődlegesen.

A másik, pedig az ehhez a flag-hez (szerintem utólag, már nem emlékszem pontosan) rendelt topiktörlés és módosítás. Ez csak kényelmi okokból lett ehhez a csoporthoz rendelve, nem akartam fél napi munkával újabb jogosultsági csoportot létrehozni. Ez utóbbi pedig olvasói sirámra történt.

--
trey @ gépház

Nem keverek semmit. Te keverted össze a kettőt. Azóta egy.

:)

Így is lehet értelmezni. És még így sincs köze a kirekesztéshez.

--
trey @ gépház

Soha nem is állítottam, hogy van, csak azt, hogy nem jutalom.

:)

"Nem tartod kirekesztőnek az olyan helyeket, amiket azzal a céllal hoznak létre, hogy a másik nem ne tudjon oda bemenni és azt, hogy globálisan címkézik a másik nemet, hogy az molesztáló, zaklató?"

Biztosan en nem tudtam jol ertelmezni, de megneztem az adott twitter posztot, es abban nem volt arrol szo, amit mondtal.

Hogyan lehet értelmezni _szerinted_ ezt a postot?

--
trey @ gépház

En pl szo szerint igyekeztem, de biztosan lehet mashogy is.

Ha én azt mondom, férfiaknak szeretnék segíteni sikerek elérésében, kirekesztő vagyok? Ha ő azt mondja, nőknek szeretne biztonságos helyek létrehozásában segíteni, kirekesztő?

Nők saját biztonságos helyet hozhatnak létre, hogy védettek legyenek a zaklatástól.

--
trey @ gépház

Mármint?

Ne legyünk álszentek. Pontosan tudjuk, hogy ez a manapság népszerű hullám meglovaglása. Nőnap alkalmából szeretett volna valami nagyot mondani a nőknek.

--
trey @ gépház

Eddig mi akadalyozta oket abban, hogy moderalt blogot inditsanak?

Es miert csak a nok? A ferfiakat nyugodtan lehet trollkodni meg bullyzni, vagy mi?

> Eddig mi akadalyozta oket abban, hogy moderalt blogot inditsanak?

Semmi. A szólásszabadság rossz, mert még a végén valaki bántót mond, de cenzúrázni nem akarnak, hanem csak némaságba szégyeníteni, az se baj, ha majdnem mindenkit, a lényeg, hogy a hülyék kussoljanak. És mivel mindenki hülye, hát, végül is, miért ne kussolhatna mindenki, aki nem ők.

> Es miert csak a nok? A ferfiakat nyugodtan lehet trollkodni meg bullyzni, vagy mi?

Igen. Mert történelmileg kiérdemeltük, mert az apák bűne rá kell szálljon a fiúkra, és kész. Nincs bűntelen, férfinak születtél, bűnös vagy. Minden másban a születési nem nem meghatározó, ebben most igen. Főleg ha fehér vagy.

És egyébként miért is kérdezősködsz, talán bajt akarsz csinálni?

(A fentiek nyilván erős túlzásokat, egyszerűsítéseket tartalmaznak.)

> És egyébként miért is kérdezősködsz, talán bajt akarsz csinálni?

Az a durva, hogy ez egyaltalan felmerul, igy a rendszervaltas utan par evtizeddel...

Már régóta mondom, hogy ezeknek az idióta amerikaiaknak kellene néhány évtized kommunizmus, csak hogy érezzék a törődést...

Szerinted itthon mit okozott ez? Azt, hogy a vállalkozás szitokszó, a magadért kiállásra reakcióként nem a géppisztoly csattan, hanem a zombi horda mondja, hogy vissza a sorba? Azt, hogy egy generáció van, akinek a fasizmus elfogadható, a kommunizmus egyenesen kívánatos, és egy generáció van, akinek erről a kettőről még csak lövése sincs, kettő közt meg egy generáció van, aki leszar mindent?

Az igazi nagy kérdés, hogy hogy lehettek olyan naívak az emberek a két világégés után, hogy azt hitték, elég lesz unalmas történelemórák keretében percekig megemlékezni az előzményről, és azzal elkerüljük majd a megismétlődését. Annélkül, hogy bármit is értenének a kialakulásának okaiból, hogy bármi megoldást is mutatnának azokra a problémákra, amik a feszültségeket szülték. Számomra hihetetlen.

Nem számolja fel önmagát az ország. Ez a pozitív képesség valamiért azokat az országokat jellemzi, amelyeknek a történelmi emlékezetében ott van a megtapasztalt kommunizmus.
Szerintem ez jobb mint belehülyülni a jólétbe, aminek a következménye már nem a jólét lesz.

Értem mire gondolsz, de ehhez kéne egy-egy példa, ahol nem volt kommunizmus, de már fel is számolták magukat, a jólétüket. Jelenleg kikre gondolsz? Értem, hogy az USA kapcsán ez az irány amit vízionálunk, de én nem vagyok meggyőződve róla, hogy ez nem csak vihar a biliben, szerintem az ostoba szélsőségek pont az USA-ban elég kevesekre jellemzőek, a legtöbben nem azért szavaztak Trump-ra, mert fehér amerikát akartak, csak volt aki azért szavazott rá, mert fehér amerikát akart.

A másik, hogy te úgy látod, hogy itthon a lakosság nagyrésze ellenkezne, ha egy 89 előtti pár évhez hasonló szintű kommunizmus lenne újra?

Dél-Afrikai köztársaság

Miképp változna az ottani helyzet, ha lett volna kommunizmus? Tényleg érdekelne mire gondolsz, nem látom most. Itt Kelet-Európában sem egyféleképpen dolgozták fel országok a kommunizmust.

Az egyik legmagasabb életszínvonal volt Dél-Afrikában a 80-as években. Ma az ország a harmadik világ része, ha nem lenne elég a csak fővárosban napi átlag 54 gyilkosság, még vízellátási gondok is vannak. Napi kvótákkal, ami tovább rontja az életszínvonalat.
Úgy egy éve már maguk az őshonos feketék támadtak rá a migráns feketékre, akik anno "segíteni" jöttek nekik, mert már nekik is elegük van belőlük.
Ugye mintha Mark Shuttleworth vagy Elon Musk onnan menekült volna.

És hogy változtatott volna ezen a kommunizmus?

Mint hozzá nem értő kérdezem:

- Mi az a kommunizmus?

- Hol tapasztalták meg?

;-)

A "rendszerváltás" óta eltelt majdnem 3 évtized. Előtte a "rendszer" 4 évtized volt. Ezek már összemérhető időtartamok.

Attol fuggetlenul nem orulok a ciklikussagnak :)

a moderálás nem egyenlő a politikai korrektséggel amit betiltottak az olyanok mint a 'tugyukki'?

Mondjuk a sajat tanyajan tenyleg csinalhasson mindenki azt, amit akar. Akinek safe-space kell, annak legyen meg, akinek meg a duhongo, annak meg az.

Csak ugye, ha ezt elkezdik torvenyileg szabalyozni, akkor annak nem biztos, hogy jo vege lesz; inkabb piaci alapon kellene inditani az ilyen igenyek kielegitesere szolgaltatasokat.

A piaci alapon hogy lennének safe space-ek? Alapvetően én is inkább elsőre a piaci megoldásokat keresem, de ez olyan lenne, mint az automata szolárium fülke, pénzbedobós, melanin és egyéb tesztelés után?

A safe-space-re vagyo piaci reteg fejenkent egy csekely osszeg felajanlasaval kiszervezi a moderaciot kulon ceghez.

Képeslap szöveg. Ilyen konkrétum nélküli mondatokkal, idézetekkel teli a padlás. Hacsak nem akar a firefox egy olyan html szabványt bejelenteni, ami felismeri a gyűlöletbeszédet, nem vágom mi a frászt akar egy BÖNGÉSZŐ program fejlesztője.

Nem tudom, de szúrnám.

Daedalont hasznalsz, vagy papirzacskot huzol a fejere?
Irnal par tippet?

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

:DD
--
ne terelj

No kissing, no kissing..
https://youtu.be/QI-htvnNAvk

nincsenek nagy igényeid, szó se róla.

Uhhh..
En abban sem vagyok biztos, hogy no az illeto es nem csak annak tartja magat.

Neked is mindegy hova rakod be a farkad, csak ne legyen benne darazs :)

Szerintem ezt benézted. Ha a szimatom nem csal, maximum kardozhatnátok.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Alapvetően az, mint minden, ami a Nemzetközi Nőnappal kapcsolatban van. Ezért kérdéses h hány emberben kelt rossz érzést, h Firefox logója alatt tesz ilyen nyilatkozatot. Nehéz elhinnem h nem egyeztettek előre. Talán éppen attól lenne "safe space" h a felhasználóknak nem kell azzal szembesülniük, h már a böngésző gyártó is politikai manipulációt hajt végre rajtuk.

mer nőnap, v mert nemzetközi?

és ha nemzeti nőnap lenne?
vak komondorral meg minden?

Ha Nemzeti Nőnap alkalmából nyilvánulna meg @Firefox logó alatt, azt is kifogásolnám.

I. Internacionálé mond neked valamit? Ez egy kommunista munkásmozgalmi ünnep, teljesen eltérítve az eredeti mondanivalójától (ugyanis nőnapot már 70 évvel azelőtt is ünnepeltek).

nagyon érdekes, de mi a lényeg?

hogy a nőnap kommunista vagy hogy nemzetközi?
vagy esetleg minden ami nemzetközi, az egyben komcsi?
esetleg minden ami komcsi az nemzetközi?

ez nekem zavaros:) mert akkor a nemzetközi világuralomra törő nagytőke komcsi?
végül is az kommunista internacionálé mögött a nemzetközi bankár tőkés árnyékhatalom áll, akiket a nemzetközi nőnapot is szervezik a becsületes őskeresztény 'hímsoviniszta disznók' ellen?

> nagyon érdekes, de mi a lényeg?

A felforgatás - mint permanens baloldali attitűd; a megosztás; ellentétek kreálása, kiélezése stb

> ez nekem zavaros:)

Egyrészt tényleg az, másrészt aki nem akarja megérteni az nem is fogja.

> tőkés árnyékhatalom áll

Úgy tűnik h a dolgok a pénz körül forognak, ami materialista megközelítésben igaz is [bizonyára]. De az csak a felszín, a létrontás erőinek végső célja nem materiális, hanem spirituális, okkult - bármennyire is bizarrnak tűnik.

szóval csak a komcsik felforgatók?

a sörpucs, a hosszú kések éjszakája, - ezek csak kiragadott példák - meg a többi csak egy hétvégi bulika volt?

A hosszú kések éjszakája nemzetszocialista vívmány volt, itt ér véget a klasszikus jobb és bal oldali felosztás.

@BehringerZoltan szerint a komcsik a felforgatók, hogy mit forgatnak fel, az mindegy, felforgatták már a saját rendszerüket is, koncepcis perekkel, kultúrharccal/kulturális forradalommal, és sok egyébbel.

csak rámutattam hogy képes erre bármelyik paranoid idióta. nem csak a komcsik :))

most épp egy kulturális forradalom zajlik magyarországon is, csak nem a szélsőbalod maoista, hanem neokonzervatív-ortodox keresztény-fasiszta alapon.

valójában nincs különbség.

Egyetértünk, meglepően nagy az átfedés a viselkedésben.

amennyiben megengeded magadnak a baloldali == komcsi csúsztatást akkor lehet létjogosultsága a kérdésednek.

Nem lehet másképp! Minthogy a Rend tradicionálisan létezett, így napvilágra került baloldali ideológiáknak szükségszerűen csak a Rend felforgatása lehet[ett] az eszköze. Ez ilyen! Minden más csak maszatolás. Még a Nemzetiszocialista Német Munkáspártnak sem elegendő az antiszemitizmus és az antikommunizmus ahhoz, h ne tekintsem baloldalinak. Ugyanis pl. modernitás párti volt. A. Dugin történetesen pont ebben látja az okát annak h nem tudott győzedelmeskedni a nácizmus a liberalizmus felett.( https://youtu.be/35pnicW63rk?t=345 5:45-től)

Igen, a Fidesz meg Orbán is baloldali - alapvetően. Az h valami "nemzeti" nem jelent mást minthogy totálisan baloldaliként meghatározott - persze tudom, h ez nem fér össze a fogalmakról alkotott aktuális képzeteiddel, de hidd el a képzetekkel van a baj!

Nemzetközi Nőnap; általánosabban a nőjogok; még általánosabban az egalitárius törekvések a felforgatás fejezetei. A felheccelt nők szentül hitték/hiszik, hogy itt róluk van szó, az ő jogaikról - miközben a valódi cél a tradicionális Rend gyengítése volt és ők csak mint eszközök lettek használva ehhez. (A buzipropaganda ugyan ez a minta egyébként. )

Megmosolyogtató, h harcidobok püfölése közben azt követelték, h ők is dolgozhassanak, most meg ugye amikor dolgozniuk kell, akkor meg azon panaszkodnak, h a meló után a családi műszakban is helyt kell állniuk. Hja, talán tetszettek volna kicsit előre gondolkodni!

Külön vicces az Én XX. századom jelenete, melyben a kedves rendező hölgy próbálja nevetségessé tenni a nőkről alkotott "tudományos" téziseket. De ez nem igazán sikerül neki, mert inkább igaznak, semmint nevetségesnek találtatnak az állítások:
https://vimeo.com/269827166

Szóval privátilag lehet nőelkülönülni, csak akkor számolni kell az elkülönülés indukálta új viszonyokkal is. De mindezt nem lehet egy cég logója alatt csinálni, mert az egy ócska manipuláció.

Itt pedig a szerző hölgyemény magas műveltséget sejtető fotója a facebookról.

És ráadásul a te névnapodon csinálnak cirkuszt ;-)

Szerencsére a szülinapom viszont Mindenszentek napjára esik :)

Ha ennek csak a fele igaz, akkor értem, hogy miért nem kér ezekből minden nap.
Aki szerint mindez semmi, azt kérem, hogy gondolkodjon el, hogy _neki_ hogyan esne, ha a feleségével, tini lányával, édesanyjával beszélnének így.
Pont pepo kommentje az, ami miatt érthető a dolog.

Ilyeneket vajon a ferfi politikusok nem kapnak?

Kapnak, de nekik állni kell a sarat, hisz férfiak. Ha mégsem állják, akkor egy adott választói közegben még sikeresebbek is lehetnek egyébként, én várom amikor valaki ezekkel előáll, persze szerintem itthon nem fog, itt kb. a politikával aktívan komment szinten foglalkozók nagy százaléka az, aki leköpné ezért.

De igen. És az jó?

Nem.

Es te miert nem emelted ki a ferjeket, tini fiukat, édesapakat?

Több ok miatt:

Mert az elején egy olyan tweet volt, ahol nőkről volt szó.
Mert utána jött két kiló számomra undorítóan vastag hímszag, és ebből nem a szegény férfiak jutott az eszembe.
Mert sem édesapám, sem férjem, sem fiam nincs (bár édesanyám sem).
Mert én még sosem láttam olyan helyet, ahol nők bunkóznak a férfiakkal, nemi alapon. Biztosan szoktak, csak én nem vagyok ott.

De egyébként lehetne/lehetett volna őket is.

Úgy érzem, senkit nem akarok megakadályozni abban, hogy elvonulhasson valahova, ahol jobban érzi magát. És ha valaki elvonultan attól érzi magát jobban, hogy én nem megyek oda, akkor nem megyek oda. Az az igazság, hogy szerencsére elég nagy az internet - ha valamelyik részéről engem ki akarnak zárni, ám tegyék - egész életem minden napján kizárhatnak egy-egy honlapról/fórumból, és még mindig több, mint elég marad.

Ha magánterületen teszi ezt, csinál amit akar, ez szerintem a jóféle szabadság, ezt most se gátolja meg senki, ettől magánterület. Ha egy közintézményben, közpénzből követeli a kialakítását, akkor már közösségi kérdés, ez okozza a fő problémát. Én is támogatom, hogy ha neki úgy jobb, legyen, nem értek egyet azzal, hogy mindenkinek az "ami nem öl meg, az megerősít" mentén az arcába kéne vágni mindent, hadd hulljon a férgese, "vissza tajgetosz", ésatöbbi (bár tény, hogy ezt nagyon túlzásba lehet vinni, főleg anyagi kitartottság esetén), de itt már túlzásokról van szó, amikor egy böngésző fejlesztő cég akar kialakítani olyan helyeket, ahol biztonságban vannak emberek. Ők egy megjelenítőt gyártanak, az szerintem egy totál más szolgáltatás, hogy pl. gyerekbarát fórum. Apropó, miért nem lehet MINDENKI számára safe space, én örülnék, ha nem lenne porn-abuse-gambling-... filterre szükség, a blacklist-elés sose lesz olyan stabil megoldás, mint a whitelist-elés :).

"bár tény, hogy ezt nagyon túlzásba lehet vinni" - ez bizony igaz
"közintézményben, közpénzből követeli a kialakítását" - erről most nincs szó, vagy valamit elnéztem?

Másodikra: általánosabban értettem, a szálhoz lazán kapcsolódva, de sajnos nem lepne meg, ha ez lenne az irány, hogy akkor valahogy államilag-törvényileg garantáljuk.

Szerintem a legtöbben egyetérünk azzal, hogy hihetetlen nyomoronc kommentek csattannak el mindenhol, ezeknek egy része a szexuálisan kb. ösztönlényként élőktől jön, és ezt olvasni több mint ocsmány. Tényleg, gyönyörű világban élünk, csak van mindig egy barom, aki odasz@rik.

A kérdés, hogy mi a megoldás erre? Tüneti kezelésként moderálás? Ebből szokott jönni a szólás szabadság kérdéskör, hogy ki milyen érvek mentén moderál, mert a hup.hu még hagyján, hogy kimoderál, indítasz egy saját weboldalt, vagy kirakod máshova az agymenésed, de mi van ha a facebook-google-twitter moderál? Mi van ha ők mondják meg mi a sértő? Mi van ha a netszolgáltatót kötelezik szűrésre?

Megoldás az, ha az a nyomoronc, aki szerintünk az, magában puffog? Jó szokott lenni, amikor földalatti mozgalmak formájában létezik mondjuk a kőkemény rasszizmus? Vagy lehet jobb lenne tudni róla, ha mást nem is? Tudom tudom, itt csak egy papper barom megszólalásáról van szó, de a felvetett bevezetendő szabályoknak lenne következménye más területen is.

Az alap kérdés, amiről senki nem beszél nyíltan, hogy mit kezdjünk a hülyékkel. Mindenki ráadásul mást nevez hülyének, de ezt most hagyjuk, legyen egy képzeletbeli, egyezményesen zombi hordának nézett tömeg. Mit kezdünk velük? Dobozba rakjuk, elássuk, reméljük nem jut ki, nem robban fel, nem forral valami tervet? Vagy hiszünk abban, hogy lehet rajtuk változtatni, és megpróbáljuk?

(Megjegyzem pont a safe space-eket követelők szoktak toxikus maszkulinitásról beszélni, mint valami megváltoztathatatlan genetikai adottságról, majd közölni, hogy az ember alapvetően üres papír, olyan lesz amilyenné neveled. Arról nem tudom beszélnek-e, nem láttam még sehol, hogy egy 40 éves férfi az menthetetlen már, vagy még van remény?)

mit szólnál az állandó, körülményekhez és a tudás szintjeihez igazodó oktatáshoz.

akár a 15 éves kötelező kórhatáron is jóval túl.
ehhez csak néhány egomániás, kisebbségi komplexusos, szociopatát kellene karanténba zárni, nem pedig egész nemzedékeket.

Mindenképp az oktatás pártján állok, viszont előtte azt kell tisztázni, hogy ki szorul erre rá, csak hogy egy könnyen vitássá váló témát mondjak: globális felmelegedés várható következményei, és ez elleni intézkedések. Ebben a vitában kik lennének oktatásra kötelezve? A ejdebökném beszólásoknál ez egyértelmű azért.

Másik felvetés: nem esetleg nekünk kellene megtanulni figyelmen kívül hagyni a nyomoroncokat? Egyszerűen elmenni az ilyen kommentek mellett? A tisztaságmániásokat, akik egy busz fogantyúra nézve rosszul vannak nem úgy gyógyítjuk, hogy mindenkit fertőtlenítünk a buszra fellépve. (Mielőtt még: voltam rögeszmésen tisztaságmániás, nem vicces, nem gúnyolódtam.)

(Hadd dobjam be a végére a filozófia majdnem legmélyebb kérdését: van jogom valakit kötelező oktatásnak alávetni? Vagy ez egyenesen kötelezettségem? Ha már azt kikötöttük, hogy az ember alakítható, és megpróbáljuk felhozni őket egy jobb állapotba.)

senki sem szorul rá.

a kérdés inkább az, előnyt jelent-e az életedben ha vannak ilyen-olyan ismereteid, mintha nincsenek.

jelenleg úgy áll a dolog, hogy előnyösebb bizonyos munkahelyeken, ha sík hülye vagy ahhoz amit csinálsz, ill a lehető legminimálisabb a látóköröd.

mindenki döntse el, hogy mi a jobb...

'van jogom valakit kötelező oktatásnak alávetni?'
amíg kiskorú addig van, ha már nagykorú akkor már nincs.
onnan kedve alapvetően a munkahely ír elő továbbképzéseket, de senki nem tiltja hogy ennek keretében ne csak a legszűkebb szakmáról essen szó.

"jelenleg úgy áll a dolog, hogy előnyösebb bizonyos munkahelyeken, ha sík hülye vagy ahhoz amit csinálsz, ill a lehető legminimálisabb a látóköröd"
Sőt, vannak ilyen országok is.

Mondjuk ha csak nők lesznek ott, akkor úgysem lesz benne semmi érdekes. LOL

Itt van még egyszer, hogy miért van egyeseknek igényük safe space-ekre. Amíg vannak emberek, akik képesek biteket pocsékolni, hogy valakiknek beszóljanak, hogy valakiket kiröhögjenek, addig lesznek olyanok, akik képesek lesznek biteket pocsékolni azért, hogy az előző csoport tagjai ne lehessenek velük egy space-ben.

Engem nem zavar, ha a triggerelődött emberek elbújkálnak a safe-space-jeikbe.

Valahol te meg attol triggerelodtel, hogy ok triggerelodtek.
Ugy latszik, mindenki triggerelodik valamitol :)

Kapcsolók kapcsolgatnak kapcsolókat. Nincs mit tenni, a szabad akarat nem létezik, minden determi(ni)sztikus.

Mondjuk ezen pont nem triggerelődtem, számomra ez inkább a LULZ-ról szól :-)

Szerintem egyébként mindkét nemnek teljesen jogos igénye, hogy legyenek férfi illetve női terek.

Bár a publikus blogok, csetek éppen azért publikusak, mert mindenkinek szólnak.

Mondjuk az Interneten létrehozhatnának maguknak egy levelezőlistát, vagy egyéb zárt blogot. (Egy férfi elmagyarázhatná nekik, hogy léteznek ilyenek, és akár segíthetne bekonfigurálni is, LOL)

Vagy elmehetnének egy főző- vagy egy horgolótanfolyamra, oda sem fogják őket az elnyomóik üldözni. Oda még én is beengedem egyedül a feleségemet úgy, hogy a kísérő eunuchja az ajtóban megvárja.

Egyébként az egész ott esik kútba, hogy mégis hogyan fogják ellenőrizni a neten, hogy kinek mi a neme? (Na meg, hogy mi lesz azzal, aki levágatja a faszát és műanyagot töm a mellkasába a bőre alá? Az már kommentelhet a női safe space-ben?)

Megmondom: az egésznek az a célja, hogy a szabad Internet korlátozásához meghozzák az apropót. Össze akarják kötni az Internetes megnyilvánulásokat a személyi adatokkal. Oda akarnak eljutni, hogy lehetetlen legyen az anoním megjelenés az Interenten.

Miért? Azért, mert a szabad Internet nagyon útban van a Globo Homo elitnek.

Szakállas, gyereket szülő férfi nőfi bemehet majd?

Botrány bazmeg, hogy merre tart a világ.

Gyereket szült vőlegényének egy transznemű férfi: őt is sokkolta terheshasának látványa

--
trey @ gépház

> Botrány bazmeg, hogy merre tart a világ.

Elképesztő és egyben röhelyes is.

Attyaég! Ez még nekem is durva poén volt :-)

Csak nem igaz. Ők a legöregebb sziámi ikerpár: Ronnie és Donnie Galyon
A képen pedig az egészséges testvérük (Jim) ad egy puszit (nála laknak).

Lásd:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2679549/Meet-twins-62-joined-waist-worlds-longest-living-conjoined-duo-weekend.html

Kár. Pedig tök jól rámutatna a mai világ deformitására.

--
trey @ gépház

Igen, csak ízléstelennek tartom az ilyen memeket, mert egyébként is szerencsétlenek szegények (sziámi iker) és még emellett ilyen képek is megjelennek róluk.

Én már azt is ízléstelennek tartom, hogy valaki szájon csókolja a testvérét, legyen az sziámi vagy sem.

--
trey @ gépház

Te jó ég.

"A liberalizmus totalitáriussá válását látjuk és el sem tudjuk képzelni, hogy ez még mit hoz..."

Pedig szépen lassan meglátható. Én meg pár perce még ott tartottam, hogy ledöbbentem a kötelezően elvárt Szülő1 és Szülő2 elnevezésen a franciáknál.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Ugy tunik a szulo kerdesre mar megvan a megoldas:
https://index.hu/kulfold/2019/02/22/a_francia_gyereknek_nem_kell_ugy_szolitani_apat_hogy_szulo_1/
(Habar az Index elegge ugy probalta feltuntetni, hogy "fake news!")

IMHO lehetett volna fokozni a dolgot, hogy "Szulo1" es "SzuloA" legyen a megnevezes: https://www.youtube.com/watch?v=W0UkdFskwes

Csak hogy egjen az a tuz...
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

biztos lesz majd i-szülő[1-10] r-szülő[1-10] e-szülő[1-10] meg ilyesmi :))

elképzelhető még l(ombik)-szülő[1-10] a meglévő n(any)-szülő[1-2]+ d(éd)-szülő[1-2]+ és hason lók mellé :)

csak hogy neve legyen a gyereknek :Đ

Most minden viccen kívül kérdem: hogy a picsába jutottunk idáig? Mert akár én is azon ajvékolok, hogy mi ez a szar - dehát az is fontos kérdés, hogy ez az egész hogy született? A 865 nemi identitás, meg nőből férfi aki mégis nőként funkciónál mert felcsinálják de végül férfivé alakítják úgyis. Az iskolában a homokos szülők által nevelt gyerek szülei lelkére vigyázva eltűnik az anya és apa megszólítás. És a legszebb, hogy ez egy olyan műsor aminek kötelezően tetszenie kell, vagy mész a levesbe. Bazz, mint a Rákosi-híradóban tapsikoló emberek, ejj de "tetszett" nekik is az akkori műsor..

Mára elég is volt ebből a témából :)

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

"What`s in a name? That which we call a rose
By any other word would smell as sweet."

William Shakespeare

Egyenes kérdésre érdemes lenne egyenes választ adni.

--
trey @ gépház

mintha én lennék a delphi orákulum?
vagy az a vátesz akit a fidesz hívők annyira várnak :)

szerintem ugyanilyen kérdéseket tesznek fel az emberek, - legalábbis egy részük - évszázadok, ha nem évezredek óta :)

a válasz meg rendre akkor érkezik, amikor már nem igen van rá szükség, mert magától megoldódik, a dolog, de legalábbis körvonalazódik a megoldás.

sz'al türelem..

Ajanlom a "Kill all normies" cimu konyvet. Borzasztoan ir az iro, ennek ellenere egy csomo dologra ravilagit. Van benne egy kifejezes, asszem Tumblr-feminizmus, kb. onnan kezdodik az ami teged erdekelhet.
---
Lambda calculus puts the fun into functional programming

https://www.youtube.com/watch?v=H3pntGBylho

Amugy orulj neki, hogy az LGBTQ aktivistak meg nem jottek ra, hogy a kinai ABC-ben meg van egy par fel nem hasznalt betu.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ez egy nagyobb kör. Létező stratégia h megfosszanak minden -mondjuk úgy- velünk született indentitásunktól, és ezeket mint választható opciókat jelenítsék meg számunkra. Ép ésszel fel nem fogható ennek a dehumanizálásnak a beteg és bizarr mivolta, de egy valamire mégis alkalmas: felnyissa a szemünk, h a létrontás erői milyen jövőt képzelnek el számunkra.

Hogy jutottunk idáig? Nem előzmények nélkül. Mondjuk érdemes utánanézni a Kommunista Kiáltványban pl. családról, a nőkről, a nemzetről hihetetlenül beteg dolgok vannak már ott is:

Mi a jelenlegi, a polgári család alapja? A tőke, a magánszerzés. Teljesen kifejlett alakban ez a család csak a burzsoázia számára létezik; de kiegészítői a proletár kényszerű családtalansága és a nyilvános prostitúció./.../A burzsoá családja természetesen megszűnik e kiegészítőjének a megszűnésével és mindkettő eltűnik a tőke eltűnésével.
--
A burzsoá puszta termelési szerszámnak tekinti feleségét./.../
Burzsoáink nem elégednek meg azzal, hogy proletárjaik felesége és leányai rendelkezésükre állanak, a hivatalos prostitúcióról nem is beszélve, hanem fő gyönyörűségüket abban lelik, hogy egymás feleségét elcsábítják. A polgári házasság a valóságban feleségközösség.
---
A munkásoknak nincs hazájuk. Nem lehet tőlük elvenni azt, amijük nincs.

nálad ez a kommunista becsípődés már mániás depressziót okoz :))

az egészet már gyakorlatilag elsöpörte a társadalmak evolúciója, nem maradt utána más, csak néhány sörmárka, 3-4 ország, aminek a többsége már átalakulóban, v. csődben van, meg egy pár vaskalapos akik még mindig gyűlölik/istenitik ezeket.

ebből levonni azt a következtetést, hogy a családok nem létező szétverése innen ered..

a családok - jelenlegi - legnagyobb ellensége a családvédelmi akcióterv. legalábbis magyarországon.

bedobom a pénzt felül a nőbe, alul meg kijön a gyerek, - mint népesedéspolitika? - önmaga ellensége.

amit az ilyen kőbunkó - akár jobb, akár bal oldalról - védelmébe vesz, arra keresztet lehet vetni. ha még ehhez rasszista jelszavakat is használ, akkor az egész társadalomra, főleg olyan országban ahol sváb, szász, tót, ruszin meg rác nevű/származású emberek akarnak ősmagyarok lenni, és keresgélni a 'félázsiai ősöket' :))

széles az isten állatkertje, és túl alacsony a kerités..

Másoknál meg a csúnya raszistákokk-nácchikok csípődnek be, problem? Én nem látom azt írva, hogy innen ered a szétverése: az van írva, hogy már ott *is* genyó dolgok vannak leírva. Családvédelmi terv: engem nem érint, viszont így március 15 előtt laza 3 nappal bátran írhattad volna nagy kezdőbetűvel betűvel is a hazádnak nevét.

Kőbunkó stb engem szintén nem érint, de a "főleg olyan országban" magvas gondolatokhoz hozzátenném, hogy főleg olyan országban, ahol nem gyártanak tűzvörös teniszlabdát. Nem érted? Nem baj, én sem értem hogyan kapcsolódik szervesen a témához az ősmagyarok kérdése és szászoknak meg a tökömtudja kiknek a felemlegetése. Arra azért jó volt, hogy idecsempésszük valami fétisünket, legyen hát flame! :))

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

'Nem baj, én sem értem hogyan kapcsolódik szervesen a témához az ősmagyarok kérdése'

valahogy - ki tudja miért - nem sikk a saját őseidre büszkének lenni, mindenki ősmagyar akar lenni.

mentalitás..
miközben szétverik az mta-t kásler milliárdokkal 'hátranyilazó kutató-akadámiát' alapít :))))))

ezek sajnos összefüggenek. az embertelen bánásmód a nőkkel szemben, pont ugyanannak a szemléletnek az eredménye mint az egész rasszista propagandának, v. a rendszer szétverése..

puszta hatalomvágy..

nem baj ha nem érted mi az összefüggés, a nagyobb baj az, hogy sokan nem értik, akinek az lenne a dolga, hogy értse.
aki meg érti, az meg már rég elmenekült innen..

és mivel te még itt vagy..

Én nem akarok ősmagyar lenni, eközben még nem sikerült telesírnom a párnámat az MTA sztoritól annyira, mint neked. Majd ha megláttam a történet végét majd akkor lehet, addig nem. Ki a tosz beszélt amúgy az MTA-ról? Van még valami ami jöhet? Paks2 felböffenhet? Vagy merjünk nagyot lépni, hozzunk szóba valami NASA-t érintő dolgot esetleg? A témába vágó összefüggés csak a te fejedben létezik, és ugyan nem bánok embertelenül a nőkkel, de még a környezetemben sem bánnak úgy velük. Sőt a városomban sem. Sőt. Magyarországon élek, nem vagyok beduin és nem élek muszlimhonban, ahol kb. annyit jelent egy nő jelenléte, mint a sportszelet az asztalomon. A "rasszista propaganda" dumára teljesen immunis vagyok, erre kár energiát pazarolni. Szerencsére halovány gőzöd nincs mi az igazi rasszizmus, ahogyan nekem sem.

Haver te ittál? Idecitálod a témába nem vágó random fájdalmaidat, összekötőd őket kedvedre, sejtelmes duplapontokkal lezárod, közben mormolod az ideológiád? Hahó, baj van?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

a mentalitásról beszélek ami ezeknek az okozója.

de aki értetlen akar lenni annak semmi sem használ. a bold betűk sem.
de a nagybetűvel kezdődő magyarországtól sem lesz hasznára..

Igazabol en is gyurhatnek szemelyeskedo meg egyeb szarsagra. De nem erdekel, elmultam 18 eves es amugy siman lapozok a tieden is. Ez nem az en szegyenem.

Ami kerdes marad: akinek ennyire szar minden, akinel altalaban a mentalitasig ernek a szalak, azt mi taplalja? Teged mi hajt nap mint nap, mi az ami tavoltart a koteltol? Mondj mar valamit, tobbektol is kerdeztem es csak tereles jon. Legalabb te ugord mar meg a lecet.

Magyarorszag fyi. M. Mo.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

'Igazabol en is gyurhatnek szemelyeskedo meg egyeb szarsagra.'

igazából neked aki ékezet nélkül ír, - bár lehet hogy csak azért mert a billentyűzeteden nincs - tudnod kéne, hogy a ch6 ill. a fórum a beszélt nyelv írott formája, nem pediglen egy írott nyelv, az írott nyelv szabályaival.

persze értem én hogy ez is változik az eredeti formájához képest,

DE!

mást jelent a magyarország, a Magyarország a MO - pont nélkül! - és már az is egy nagy előrelépés hogy ékezetet használunk, mert eredetileg akkor sem volt ildomos használni, ha egyébként a billentyűzeten volt. - mivel a legtöbb embernek nem jelenítette meg a spec karaktereket -

tehát egy csecsemő ne akarjon engem megtanítani arra, hogy hogyan kell egy fórumon viselkedni, vagy beszélni.

másrészről az ég egy adta világon semmi sem tart itt.
hacsak nem 60+ év.

A 60+ éved előtt csak megemelni tudom a kalapomat.

DE!

Azt hiszem így már mindent értek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

mit is?

hogy szerencsétlen esetben én is lehettem volna OV kollégiumi szobatársa?
:)

Tartalmilag nem tudok belekötni ebbe. Nem mintha annyira helyes és követhető lenne a gondolatfűzés, hanem mert egyszerűen nem éri el azt a szintet, aminek ellent tudnék mondani. A stílus meg...sajátos keveréke az alpáriságnak, személyeskedésnek, csúsztatásnak, iratellenes megállapításnak, nagyotmondásnak, tücsök & bogárnak (h egy ügynök szellemét is megidézzük).
Mindegy. Jobbakkal is megesik - pláne közvetlen ébredés után!
Azért köszönöm h reagáltál! :-)

nagyon szívesen.

ez azonban nem változtat azon, hogy a múlt megváltoztatásával és (félre)magyarázásával akarsz eredményeket felmutatni a jelenben.

nem fog menni.

főleg nem olyanokkal amik lényegében csak bizonyíthatatlan konteok

Mi a jelentéstartalma a bizonyítható/bizonyíthatatlan szavaknak?
Ez korántsem egyértelmű! Milyen scopeban kell értelmezni? Pl. a számomra rendelkezésre álló eszközökkel nem bizonyítható, akkor azt bizonyíthatatlannak kéne tekintenem? Vagy csak akkor ha logikai [v. más] úton kizárható a lehetőség a bizonyításra? Ez meg h lenne lehetséges?

Sosem jártam Amerikában. Csak közvetett információim vannak róla. Amerika létezik valóban? Teljes bizonyossággal nem tudhatom.

Nagyon divatos - főleg ezt a bugris szót használva - konteot emlegetni, csak hogy a valóság megismerésének, felfedésének fontos, nem ritkán egyetlen eszköze a "konteo". Ha egy állítást/felvetést/elméletet konteonak is bélyegzel a magad úri kedve szerint, az az ég egy adta világon semmit nem közöl arról, h a felvetés igaz/helyes/érvényes vagy épp ezek ellenkezői lenne.

Az emberek (általában) ki vannak zárva azon lehetőségek köréből, ami az őket érintő döntések/események stb valódi hátterének megismerését számukra biztosítaná. Háborúkban kell részt venniük anélkül, h tudnák mi a valódi oka/célja a háborúnak.

Legitimnek tekintem az információhiány/dezinformáció intuitív módon történő pótolását/korrigálását és - a valószínűségek figyelembevételével - az így nyert következtetés, a valóság adott feltételek közti legmegismerhetőbb módozataként történő elfogadását.

Tényleg tudni akarod?

Mint az közismert, _minden_ a globális média segítségével keresztülvitt társadalmi változás a depopulációs agenda (magyarul népirtás társadalommérnöki módszerekkel) eszköze.

A céljuk a családok tönkretétele. A radikális feministák nyíltan is megfogalmazták, úgyhogy még csak a sorok között sem kell olvasni:

"The nuclear family must be destroyed… Whatever its ultimate meaning, the break-up of families now is an objectively revolutionary process."

Linda Gordon

"I want to see a man beaten to a bloody pulp with a high-heel shoved in his mouth, like an apple in the mouth of a pig."

Andrea Dworkin

"Since marriage constitutes slavery for women, it is clear that the women’s movement must concentrate on attacking this institution. Freedom for women cannot be won without the abolition of marriage."

Sheila Cronin, the leader of the feminist organization NOW

"Marriage as an institution developed from rape as a practice."

Andrea Dworkin

"Under patriarchy, every woman's son is her potential betrayer and also the inevitable rapist or exploiter of another woman."

Andrea Dworkin

Források: http://misandry.tripod.com/id6.html https://thoughtcatalog.com/jake-fillis/2014/05/23-quotes-from-feminists-that-will-make-you-rethink-feminism/