Járműadat lekérdezés ingyenes \o/

Aki esetleg a Holdon élne és nem hallotta volna, annak új információ lehet, hogy idéntől ingyenesen használható a jármű adatnyilvántartó rendszer hétköznapi - működő ügyfélkapu regisztrációval rendelkező - userek részére is!

Ennek örömére lekérdeztem a saját kocsimat. Sajnos pont az én tulajdonlásom előtti időkről még nincsen fenn adat, de azért jó tudni, hogy működik ez a rendszer. Nosztalkgikus fotókat is találtam, már bánom hogy nem álltam bele a képbe a vizsgaállomáson!

Link: https://szuf.magyarorszag.hu/jszp_szuf_nyilvanosadatvalasz

Valami ilyesmiről álmodoztunk már régóta, és lám ez is megvalósult! \o/

Hozzászólások

Mint írtad, sok hiányos adat van még a múltbeli előéletekben, ahogy a totalcar több cikkben is foglalkozott már ezzel az új szolgáltatással. Leginkább a ma v. holnap forgalomba helyezett kocsikról lesz hasznos 8-10 év múlva előszedni az adatokat. Amelyik kocsi már most is koros, arról kb. semmi titkot nem derít fel. A biztosítási (kár)események is nagyon foghíjasak, saját kocsin néztem h. semmi nem szerepel, pedig volt KGFB-s javítás és CASCOs is.
--

Valahol azt írta a portál, hogy a biztosítási adatok csak 2019 -től kerülnek be. Így azt még nem tudod ellenőrizni. Viszont szerintem így is hasznos. Én belefutottam olyan autóba ami az egyik eredetvizsgálaton összetörve és más színű ajtókkal volt lefényképezve. Azt viszont nem is néztem, hogy a rétegvastagság adatai elérhetőek -e.