Számlázóprogram javaslat

 ( hnsz2002 | 2019. január 29., kedd - 15:08 )

Javasoljatok új programot nekem, mert teljesen tanácstalan vagyok. Nem találok olyat, ami megfelelne.

Kulcs-soft-os számla és készlet prémium van jelenleg, de rohadt drága, nem akarok ennyit fizetni érte. A kisebb csomagba pont 1-2 olyan funkció hiányzik, amivel tökön szúrom magam, ha nincs (pl. olyan egyszerű dolog, mint több számla nyomtatása), szóval nem opció. Sok dolog van, amit sose használtam, pl. projektek, dokumentumkezelés, könyvelés funkció). De mindemellett hiányoznak olyan dolgok, amik amúgy hasznosak lennének, és már többször jeleztem, pl. automatikus értesítés küldés nem fizetett számlára, vagy automatikus számla kiállítás template alapján.
Emellett a supporttal sem vagyok elégedett, volt hogy e-számlás feltöltés problémára nem tudtak mit mondani (aztán végül az e-szamla supportjával oldottuk meg), és pl. most a licenc lejárata előtt írtam nekik emailt, és kerestem telefonon is őket, nem reagáltak semmire, és hiába mondja a központ, hogy visszahívnak majd, nem hívnak. A licencelésük sem tetszik, ha lejár a licenced, utána semmit nem tudsz csinálni, be se enged lépni, csak egy nav exportot tudsz csinálni. Nem tudsz visszanézni se számlát, se termék sorozatszámot, se semmit, hogy mi volt, kinek mikor, mit adtál el. Plusz egy bloatware lassú szar. Szóval nem kell tovább.

Amik az igények lennének:
- Nem kell ingyenes, fizetek érte értelmes összeget.
- Preferáltabb a linuxos, de igazából tök mindegy ha csak windows-os. Szeretnék inkább natív programot, mint webeset, de ha van egy olyan webes, ami tud mindent és jó, akkor ám legyen.
- Bejövő és kimenő számla, szállítólevél.
- Díjbekérő, előleg számla.
- Tudjon raktárt, termék egyedet kezelni szériaszámmal.
- Jó lenne, ha tudna selejtezést
- Jó lenne, ha tudna gyártást-szétszerelést
- Jó lenne, ha tudna e-szamla.hu-s accounttal elektronikus számlát küldeni
- Jó lenne, ha tudna több felhasználót és jogosultságot kezelni
- Tudjak róla külsőleg, manuálisan mentést csinálni.

Azt hiszem hirtelen ennyi. Jelenleg az Axel pro tűnik esélyesnek. E-számlát nem tud, kicsit ormótlan a felülete, és a zenétől a központi számukon az ereimet felvágom.... De talán ezekkel együtt tudok élni.

Update:
Mindenkinek köszi a javaslatot meg az ötletelést. Egyelőre maradt a kulcs, sikerült őket elérni (egy másik számon, a korábbin ugyanúgy nem vették fel) és kialkudni egy "jó" árat... Sajna ilyenkor azt is hozzá kell számolni, hogy a váltással mennyi járulékos munka van, adatokat átimportálni, amit meg nem lehet, azt kézzel felvinni, beállítani, plusz minden körítést (email értesítő, backup, stb) megcsinálni. Viszont jövőre újra előkerül a kérdés, akkor megint mérlegre fogom tenni.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ez esetleg: https://www.cmfx.hu/ ?

+1

Én ajánlanám a szamlazz.hu-t de szerintem nem tud mindent amit te szeretnél, gondolok itt a selejtezés/gyártás-szétszerelés. De ennek utána kellene járni.

Azért na, a raktárkezelés, készletnyilvántartás, selejtezés stb. az nem számlázóprogram.
Neked valamiféle ERP kell.
Régebben az opensource Adempiere rendszert honosította az i-Logic Kft., de ők már egyesültek egy másik céggel, és az új cég weboldalán nem találok az i-ERP-re (honosított Adempiere) hivatkozást.

Ez lett a Kulcs-szoftból?
Pedig 25 éve azért alapította a tulaj, hogy ne legyen ilyen.

Elérte A Módszertan. :D

Sajnos a kulcs leragadt az eredeti tervénél kb., ezért egyre inkább alkalmatlan a mai elvárásoknak sztem. Nem követik a trendet. Sajnos igen. A módszertan elérte a célt.

A kulcs-Soft-nál tényleg érdekes a hozzáállás a dolgokhoz.
Adott egy nagyobb könyvelő iroda, az összes kulcs programot megvették, kb. 5 éven keresztül folyamatosan fizették a telefonos support-ot.
Az 5 év alatt egyszer hívták fel őket összesen!, majd lemondták, nem kell.
kb. 1 héttel később a saját mentésétől összeborult az egész, ekkor felhívtuk őket, hogy segítsenek már egy kicsit. A válasz az volt hogy nincsen support előfizetés, mérnöki óradíjban X óra + ez, az ~nettó 300e Ft-ért + majd ami még közben kiderül segítenek.
Ekkor a tulaj egy kicsit kiakadt, és megkérdezte hogy az semmit nem számít hogy 5 éven keresztül fizettek a semmiért ? A válasz az volt, nincsen érvényes support előfizetés …
Az SQL-t mi ~1 nap alatt rendbe raktuk, és ment újra.
Azóta is kulcssoft-ot használnak, nem tudnak tőle szabadulni, ezt tanulták be, X millát már bele raktak.

Másik könyvelő cég, kb. u.a. program, egy komplett mentés kulcssoft-ból 1+ nap!!! Oké hogy kicsit több ügyfelük van mint 10!, de azért ez nem igazán normális.

Igen, ugyanez volt nekem is, az előző EV-vel. Onnan tudom, hogy miután lejár a licenc, semmit se tudsz vele csinálni. Aztán napokig ordibáltam velük telefonon, hogy ez így nem jó, és az egy dolog, hogy nem számlázhatok már vele, vagy nem rögzíthetek semmit, mert nincs már rá licenc, de hadd lépjek már be a korábbi dolgokat megnézni, mert ez így kibaszás netovábbja... Nincs valami olyan kulcs, amivel csak read-only a program? Adjanak olyat... Olyan nincs, csak a teljes funkcionalitás. Akkor pedig ki kell fizetni az éves díjat.
Aztán végül az lett "a megoldás", hogy az egyik programozó kókányolt valami egyedi telepítőt nekem, meg talán el kellett küldeni nekik az adatbázist, abba is mókoltak valamit, és végül egy külön virtuális gépre lett feltelepítve a program és importálva az adatbázis, és azt mondták, hogy ne frissítsem a programot, mert akkor megint elmegy a licenc és lezárja az egészet, és ezt a virtuális gépet tartsam meg, amíg kell... Hát lol.
--
"Sose a gép a hülye."

Nem az volt a gond hogy lejárt, hanem a hozzáállás!

De tudnánk még egy csomó példát mondani sajnos.
Nem tudom melyik programjuk, supportos kolléga volt kint. Hiba – nem kommunikál a program NAV számla felülettel. Mivel telefonon, email-ban érdemben nem jutottak velük előrébb, kihívta őket ügyfél.
Megállapították a helyszínen, hogy a tűzfal a hunyó, és vegyünk fel egy olyan szabályt FW-n ami engedi befelé tcp:443 (https-t).
Hogy ez alatt pontosan mit is értenek, azt nem sikerült kifejteni …
Kint lévő kolléga jött rá végül is hogy fent lévő antivírus beleül a https forgalomba, és transzparens proxy-kén („man in the middle”) szűri a forgalmat.
Tanúsítvány hiba, ez a gond.

fent lévő antivírus beleül a https forgalomba, és transzparens proxy-kén („man in the middle”) szűri a forgalmat.

na ezert boven jarna a 2 het akasztas az ilyen AV cucc keszitoinek...

--
O1G = orbanegygeci

A NOD32 is ilyen, csak EV cert elé nem áll be. Mondjuk jó kérdés, hogy hogyan ellenőrizze a HTTP forgalmat, ha az titkosított (nekem sem tetszik ez, de értem, hogy miért csinálja).
--
https://naszta.hu

Ja, csak az a szép, hogy ha kölcsönös azonosítást, esetleg key pinninget csinálsz a kliens oldalon, akkor megáll az élet.

hogyan ellenőrizze a HTTP forgalmat,

sehogy. De komolyan...

--
O1G = orbanegygeci

+1
--
"Sose a gép a hülye."

Ja, bőven elég, ha már letöltötted, és elindítanád, nem kell megbaszni a https-t. Úgyis ráakaszkodik a fájlműveletekre, felesleges még a hálózati forgalomra is.

Erre én is ráfutottam egy másik szoftverrel, hehe..
Azért valljuk be, van némi szopató faktor abban, hogy a kaspersky beül a tcp stackba, és amiatt nem tud https-en kommunikálni csak az az egy program, amíg a browserrel ugyanarra az url-re meg simán kapcsolódni lehet.

Ez a "kifele-befele" valami népbetegség lehet, mert rendszeresen hallom, kamerásoktól, vagy akár programozóktól is, hogy "Engedjétek már KI az xy portot", amikor is arra gondol, hogy legyen port forward, tehát nem ki, hanem BE. Rohadt irritáló... És amikor megkérdezem, hogy TCP vagy UDP, akkor őő, hát fogalma sincs. Mi a különbség? Mindkettőt lehet?
Egyébként, sajna ma már kb. az összes tetves AV belenyúl nemcsak a HTTP, hanem SMTP, IMAP, POP és minden egyéb forgalomba, ami miatt tök random hibák jönnek elő, mint pl. néha levélküldés nem sikerül, egyik böngészőből megy az oldal, másikból nem, vagy tegnap még ment, ma már nem... Úgyhogy mi már eljutottunk oda, hogy inkább nem teszünk "vírusírtót" sehova.
--
"Sose a gép a hülye."

Egy rendes tuzfal kifele forgalmat is szuri, egy kamera pedig nem csak kivulrol kell hogy elerheto legyen, de kifele is streamelhet.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Igen, de itt nem arról van szó, hanem arról, hogy Kamerás Pistike letesz pár új kamerát meg rögzítőt, majd utána belép a 192.168.1.1-en a tépélink rutterbe admin/admin-nal, és a default 8000,554 meg egyéb portokat ALL proto-val forwardolja a rögzítőre (aminek természetesen kötelezően 123456 vagy 6 darab nulla az admin jelszava). Ha ettől bármi eltérő van, akkor már nem tudja, és nem érti.
--
"Sose a gép a hülye."

Jaja, igy mán értem. Ezek a "megoldasok" felelmetesek.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Minden betűjével egyetértek, sűrűn bólogattam, miközben olvastam.

akár programozóktól is [...] megkérdezem, hogy TCP vagy UDP, akkor őő, hát fogalma sincs. Mi a különbség? Mindkettőt lehet?

ezen besirtam.

ma már kb. az összes tetves AV belenyúl nemcsak a HTTP, hanem SMTP, IMAP, POP és minden egyéb forgalomba,

ezek nem AV-k, hanem spyware-ek...

--
O1G = orbanegygeci

ezt a virtuális gépet tartsam meg

megtartani? Arulni kellene! A kiscsavo meg kap jutalekot... :-)

--
O1G = orbanegygeci

és megkérdezte hogy az semmit nem számít hogy 5 éven keresztül fizettek a semmiért ? A válasz az volt, nincsen érvényes support előfizetés …

pedig ha a valaszt onmagaban nezzuk, akkor az helyes: a 2013-18 kozott fizetett support 2013-18 kozott jogosit a szolgaltatas igenybevetelere. Hogy az ajanlatuk mennire realis es korrekt, azt nem tudom megitelni. Viszont en az alabbi opciokat ajanlottam volna fel:

- fizesd elo ma az annual support-ot, es megoldjuk a gondod
- vegyel egy 10 oras support csomagot, es megcsinaljuk
- vegyel ad-hoc supportot X Ft/oraert, ahol nyilvan vastagabban fog a ceruza

Azóta is kulcssoft-ot használnak, nem tudnak tőle szabadulni, ezt tanulták be, X millát már bele raktak.

vendor lockin :-)

--
O1G = orbanegygeci

Nem, ez az empátia teljes hiánya!
A szoftverük (SQL) saját mentése közben borult össze, ezek után álltak a fentiek szerint az egészhez.

Ha jól tudom, akkor éves díjat fizetnek a szoftverekért, tehát attól hogy lemondták a tök felesleges support-ot, még elég masszívan tejelnek nekik.
Egy könyvelő cégnél a szoftver váltás hatványozottan bonyolult, inkább szívnak, de nem váltanak.

Sajnos nagyon sok ügyfelünknél van KulcsSoft, de az a tapasztalat hogy aki egyszer megszívta nem ajánlja már máshol.
Persze mondhatnánk azt hogy egyedi eset, de az összes magyar „nagyobb” fejlesztő cég ilyen.
Másik cég, másik szoftver, email-ban megkérdeztünk valamit ami a szoftver üzemeltetésével kapcsolatban fontos volt, válasz csak 3ik forwardra, majd ügyfélnek 1 óra kiszámlázva! :D

Ha jól tudom, akkor éves díjat fizetnek a szoftverekért, tehát attól hogy lemondták a tök felesleges support-ot, még elég masszívan tejelnek nekik.

nem vitatom, hogy rendesen tejelnek, de nem biztos, hogy ez supportra is jogositja oket.

Sajnos nagyon sok ügyfelünknél van KulcsSoft, de az a tapasztalat hogy aki egyszer megszívta nem ajánlja már máshol.

ezert is jok ezek a topikok, mert terjed az ifo, hogy mely cegeket erdemes kerulni, mint a pestist...

--
O1G = orbanegygeci

Kíváncsi lennék tőlük olvassa-e valaki ezt a topicot, és bármilyen következtetés levonnak-e esetleg …

a számlázz.hu a raktárkezelésen kívül elég jól lefedi amit szeretnél

--
Falu.me Tárhely Domain VPS

Nem akarom sározni az AxelPro-t, de volt egy nagyon rossz tapasztalatom a hibakezelésükkel.
Egy ügyfelem használta a számlázóprogramukat, azóta már nem.

Egy export funkcióban "integer overflow" hibaüzenet. Havonta egyszer használt funkció, 1 hónappal korábban még jó volt. Support kéri az adatbázis másolatát. Megkapták, utána jött pár levélváltás:

-Support: az adatbázis sérült, nem javítható, kedves ügyfél elcseszte, mert biztos kihúztuk a konnektorbol a vasat.
-Én: Nem sérült, leellenőriztem. (Firebird-et használnak, elég egyszerű a konzisztencia ellenörzése) A szerver egyébként is 3 hónapja folyamatosan megy.
-Support: kb. copy-paste az előző levelelük.
-Én: az adatbázis konzisztens "overflow error"-t ír a program, legyenek kedvesek és foglalkozzanak már érdemben a problémával.
-Support: ügyfélhiba, adatbázis inkonzisztens, ők sem tudják megnyitni, töltsük vissza stb.
-Én: Kidebugoltam az egész szart, és elküldtem a hibás SQL-t, (ahogy sejtettem, rossz tipusra castoltak), és javasoltam egy megfelelő módosítást.
-Support: "Köszönjük türelmét, és azt, hogy felhívta figyelmünket,hogy speciális feltételek együttállása esetén figyelmeztető üzenet jelenik meg programunkban a könyvelőprogram felé történő exportálás során...Adatbázisát továbbítottuk szakértő programozó kollégánk felé, az ellenőrzés eredményeként módosítottuk programunkat"

.... a "speciális feltételek együttállása" konkrétan 11 437 558 Ft feletti összeg, a fordított áfa export modulban. A figyelmeztető üzenet mellékhatásaként meg crashelt a program.
Végül csak sikerült megnyitni azt az adatbázist. Ezek szerint amíg el nem küldtem a megoldást, addig a "nemszakértő" kollégák foglalkoztak a problémával.

Amúgy tetszetős program, kedvesen bumfordi az UI, és még egy kedves karácsonyi üdvözlőemailt is kaptam tőlük (hóemberrel) amit ezúton is köszönök.

Axelt sürgősen felejtsd el... egyrészt bunkók, másrészt rohadékok. 1000 éve megvette egy üf majd néhány év használat után jött a zsarolás hogy vagy úja fizet vagy elmúlik a program. Ha nem frissíted nem működik ha frissíted és nem fizetsz, nem működik. A hibákkal nem foglalkoznak, masszívan hülyének nézik az embert.

Ugyanez kb. a Kulcs-soft is amúgy (mármint hogy hülyének néznek sokszor). Használja pár ügyfél is, egyszer elfelejtett admin jelszóért akartak valami nem tudom mekkora összeget kiszámlázni (talán 25e + áfa). Aztán fogtam egy IBExpertet és kb. 2 perc alatt megtaláltam a természetesen plain textbe tárolt jelszót. Majd ugyanezen a vonalon elindulva, csináltam egy saját számlafizetési emlékeztető email küldő cuccot magamnak, ami szépen adatbázisból kiszedi az infókat.
Egyébként, ha már itt tartunk, az összes számlázó és ERP egy nulla biztonságilag. Plain text jelszavak, az adatbázishoz meg vagy default, vagy valami totál egységes template jelszó, ami a világ összes telepítésén ugyanaz.
De oké, akkor vegyétek figyelmen kívül amit írtam, és javasoljatok valami épkézláb számlázó és készletnyilvántartót, ami nem egy talicska pénz.
--
"Sose a gép a hülye."

Plain text jelszavak, az adatbázishoz meg vagy default, vagy valami totál egységes template jelszó, ami a világ összes telepítésén ugyanaz.

a clear text jelszo az ubergaz, de a default jelszot nem az ugyfelnek kellene megvaltoztatni?

--
O1G = orbanegygeci

Übergáz, de kb. mindegyikbe így van.
Nincs lehetőséged megváltoztatni, mert be van égetve a programba (bele van fordítva a binárisba).
Igazából én mint IT-s mondom, hogy legszívesebben számlatömböznék, látva az összes szart... Csak hát K sok idő, posta, meg hát a nyilvántartás... Lehetetlen.
--
"Sose a gép a hülye."

Nem csak a számlázó és ERP programok ilyenek. Eddig amiket láttam és hasonlóan épültek fel, azok mind ilyenek. Pl: Firebird adatbázis jelszavas védelme sysdba/masterkey. Igen, olyan programoknál is, amiken emberek élete/egzisztenciája múlik.

Igen, pontosan az ilyenekre gondolok. Tudom, hogy nem csak számlázók, a jó magyar szoftverek nagyon nagy része.
És akkor még ezek a "modernek", mert nem valami visual foxpro, DBF, vagy ms access adatbázis van alatta.
--
"Sose a gép a hülye."

Biztonság...
Eddig én is úgy tudtam, hogy az enyém tuti az. Aztán felhívták rá a figyelmemet, hogy azért van pár rész ami nem igazán jó.
Most javítom azokat. Szóval lehet nem szolt nekik senki és csak ülnek, hogy tuti jó mert nem szolt senki. (Hamis biztonság érzés)

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--

ha clear textben tarolod a jelszavakat, es masnak kell emiatt szolni, hat ize...

--
O1G = orbanegygeci

Nem tárolok jelszót egyáltalán.
Más volt a gond.

pch
--
SB-soft online ügyviteli rendszer
--

Már bocsi, de annak, hogy nem lehet mindent login nélkül hívogatni, és minden adatot lekérni vagy módosítani, meg nem SQL injection-ös az egész, olyan alap dolognak kéne lenni, mint a szorzótábla.
--
"Sose a gép a hülye."

nincs azzal gond, ha egy ügyviteli cuccért rendszeresen fizetni kell.
Egyrészt a változó jogszabályok miatt naprakészen kell tartani, másrészt a programozókat is etetni kell, meg az ügyveznek is kell az új verda.
Ha az embernek cége, vállalkozása van, akad pár kiköhögendő költség, köztük az ügyviteli szoftver.
Ha erre sincs pénz, be kell szántani a céget.

Ami az axellel kapcsolatban nálam kibaszta a biztosítékot, az a lekezelő, fennhéjázó hülyének nézés, és probléma leszarás nem kevés önfényezéssel párosulva.

Nincs, csak akkor ne azt írják a honlapra, hogy egyszeri díj, és soha többet nem kell fizetned se havidíjat, se semmi egyebet.
--
"Sose a gép a hülye."

Symbol Tech ügyviteli megoldása: Office vagy Professional. Nem kell feltétlenül ERP rögtön.

na ez is fasza. alapból a programot én ajánlottam elöször az ügyfelemnek, mert egy clipperest kellett leváltani.
az 10 év alatt 200mega volt.

viszont most 8 hónap használat után 1,5 GB a firebird mögötte.
ez ugye 1 db file. temészetesen külön szerver és ssdvel van mögötte, de nem egy rakéta 30-50 msp-es válaszidők vannak.

msp=másodperc?
msp=microsecper?

Hmm. Korrekt cuccnak tűnik. Szép a felület és logikus. 64 bit is van (igen, ez is K nagy szó...). Tud e-számlát. Meg lehet változtatni a default firebird login adatokat. Felhívja a figyelmet a neten keresztüli használat problémáira. Lehet linuxon a firebird. Tetszik.
Az egyetlen, amit hiányolok, egy táblázatos összehasonlítás, hogy melyik verzióban mi van benne, miben különböznek.
--
"Sose a gép a hülye."

Egyik ismerősöm használja, és elégedett.
Én meg pár évig egy irodaházban voltam a céggel, és néha együtt kávéztam velük. Korreket cég és barátságos emberek.
Kérdezz tőlük bátran, szerintem szívesen válaszolnak.

Ennek is pöpec az importálója. Még a naturánál is kényelmesebb, össze lehet kattingatni oszlopfejlécek szerint, hogy mi mihez tartozik.
--
"Sose a gép a hülye."

Az egyik ügyfél a Novitax termékeket használja könyvelésre, raktárkezelésre, számlázásra, stb., szeretik, meg vannak vele elégedve.

Sosem használtam ilyet magam, a honlapjukon pár kattintás után arra jutottam, hogy nagyjából tudja az általad felsorolt követelményeket.

Szerintem a feltételeid nagy részét tudjuk teljesíteni, mindenesetre egy beszélgetést szerintem megérne a dolog :)

--
http://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer

Naturasoft vélemény? Használja egyik ügyfelünk, de megmondom őszintén, azon kívül, hogy telepítettük meg backupoljuk a DB-t, fogalmam sincs milyen. :D Igazából nekem az sem rémlik, hogy valaha hívnunk kellett a supportját, ami pozitív.
E-számlát ez sem tud, de más nagyjából minden megvan, még az automatikus bizonylat kiállítás is, és kultúrált a kinézete is. Na persze a jelszó itt is plaintextben van a db-ben, de hát nem is vártunk mást, ugye...
--
"Sose a gép a hülye."

Ez a naturasoft tök letisztult, logikus, és gyors. És tök jó az importálója, simán be tudtam rakni 20 perc alatt a partnerlistát meg a termékeket.
--
"Sose a gép a hülye."

Esetleg a START Ügyvitel?

Jah, ez a revolution, a kis revol express utódja, ha jól gondolom.
Készletkezelés a pro-ban van, ami 590 000 + ÁFA? Köszi, nem....
A "nagy" revolt használja egy ügyfelünk. Minden frissítésnél összeszorul a kloákánk, hogy vajon mi nem lesz jó utána. Tavaly ősszel volt talán olyan, hogy a frissítésnek még 2 vagy 3 frissítése jött, mire jó lett. Egyébként a db frissítő valami eszméletlen szarul van megírva, vagy 3 óráig fut egy nem túl nagy adatbázison. A beragadó licencek is rendszeres probléma vele.
--
"Sose a gép a hülye."

Bár ez a jelen helyzeten nem segít, de pont fejlesztünk egy új számlázót, ami a gyártás-összeszerelés kivételével a többi igényt ki tudja elégíteni. Kicsit féltem, hogy lesz-e rá kellő igény, de úgy látom igen.

Nálunk a Provimax Silver programja fut évek óta, de nem tudom teljes szívvel ajánlani, mert dbf-ben tárolja az adatokat, 6 gépes felhasználásnál már nagyon idegesítő, amikor nem tudok egy menübe belépni, mert máshol megnyitva maradt a képernyő. Állandó file lock van. Pluszban ha netán valamelyik kliens gép váratlanul leáll (pl pillanatnyi áramszünet) akkor azon a gépen sérülnek a lokális fájlok, megoldás sok esetben az, hogy telepíthetem újra arra a gépre a programot. (Tudom szünetmentes meg egyebek, de egyelőre még ez van)

A program amúgy sokat tudna és nem is annyira vészes az ára ahogy a többit most megnéztem, de hogy nem tudnak mögé egy adatbázist tenni az valami borzadály...
Bár a topiknyitó szempontjának (hogy mentést tudjon csinálni) ez még jó is, mert csak simán másolatot kell csinálni egy windows megosztásról, hogy legyen mentés. (a beépített mentése elég körülményes viszont, minden gépen ki kell lépni a programból, hogy menthess...)

(Amúgy ebben a jelszavak legalább nem plain textben vannak, néhány fájlt fel szoktam olvasni php-val, hogy egy saját fejlesztésbe betoljam az adatokat)

DBF meg lock, meg sérülés... Ez is valami Visual Foxpros csoda, nem?
Köszi, de ilyen 90-es évekből megmaradt lomtárszökevényre sem akarok "migrálni".
--
"Sose a gép a hülye."

Látod ezt totál megértem, ezért is írtam le a dolgokat. :) És igen, tényleg Foxpros csoda, ezt el is felejtettem írni. Néha elő is jön 1-1 hibaüzenetben a neve...

Mi is szabadulnánk tőle, de egyelőre nem találtunk árban hasonlót. Sajnos megörököltem a rendszer felügyeletét.
A migrálás elég fájdalmas lenne szerintem, de nekiállnék, ha számunkra megfizethető kategóriában találnánk olyat ami mindent tud amit a mostani.
Mindenképp írd majd meg, hogy mit találtál, mert kb nekünk is erre lenne szükségünk, talán annyi plusszal, hogy mi helyi blokk és címkenyomtatót is használunk, amire tudna kell nyomtatni a programnak.

https://lafisoft.hu/

"Mert értek a kutyákhoz."

Köszi, de a kézikönyv címlapja és első oldala után be is zártam.
"Számítógép programozó", XP kompatibilitás, futtatás rendszergazdként... Pfejj.
--
"Sose a gép a hülye."

Én Billingo-t használok, nagyjából minden igényemet kielégíti, ha akarnék szolgáltatást integrálni, akkor API-n át is tudnék számlázni.

--
https://iotguru.live

Jó a Billingo, de az csak számlázó, készletkezelés pl. nincs benne

Ja, hogy neked az is kell, felületesen olvastam a lista végét, hát akkor tényleg nem jó... :)

--
https://iotguru.live

Nekem nem, OP-nak viszont igen ;)

Allandoan kapok billingo-s spamet. Csak *ezert* nem fizettem elo.
A francnak spamelik a nagyvilagot.

---
Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Esetleg nézd meg ezt: actualugyvitel.hu
Ez ugyan nem csak számlázó és készletkezelő. A megvásárolt szoftverhez 6 hónap támogatás jár. Utána a szoftverkövetés és támogatás a megvásárolt összeállítás listaárának 2%-a havonta.
Ez ms sql alapú. Van webes verzió is.

actual? Azok mocsok spammerek...

--
O1G = orbanegygeci

Hali. Pergersoft. Nem tud mindent amit szeretnél, ellenben a fejlesztője megcsinálja amit kérsz, ahogy nekem is belefejlesztett ezt-azt. KEresd bátran....

--
RGeri77
Fedora Ambassador, játékmester ;-)