Windows 10 x86 telepítése 4 TB kapacitású külső merevlemezre Legacy módban

 ( gedg87 | 2019. január 16., szerda - 11:39 )

Sziasztok!

30 darab kliensből és 2 darab Windows Server R2012-t futtató géppark rendszer backupokat illetve dokumentációkat kellene átadnom a géppark tulajdonosának olyan módon, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a visszaállítás egy hardver 6 szoftverhiba esetén is.

A tulajdonos abszolút nem szakmabeli, így ő azt kérte, hogy egy usb csatlakozású külső merevlemezről tudjon visszállítani minden backupot , azzal a programmal, amit otthon ő is szokott használni erre a célra.

Tekintve , hogy Ő egy Windows alapokon működő programmal szokta az időnként lementett backupokat visszaállítani, ezért úgy szeretném megoldani, hogy egy 4tb kapacitású külső hdd-re felteszek egy Windows 10 x86 rendszert , akár WinToUsb alkalmazással, és az USB lemezről betöltött Windows 10 rendszerben már vissza tudja állítani a merevlemezen lévő backupokat olyan környzetben, amihez hozzá van szokva.

Ez így jó is lenne, mert a kliensek kizárólag satikus adatokat tartalmaznak, így azok nem változnak soha, a szerveren ugyan vannak statikus és dinamikus adatok is, de utóbbi óránként mentődik egy Nas-ra, illetve egy Felhő alapú tárhelyre.

A probléma csak az, hogy mivel a külső merevlemez 4tb kapacitású , és MBR csak 2 TB kapacitásig működik, ezért GPT-re konvertálva a merevlemezt látja ugyan a teljes 4tb kapacitást, de a legacy boot így már nem működik, és mivel több gépen is használva lesz a rendszer, ezért mindenképpen legacy modban kellene bootoltatnom a futó rendszert.

Ha MBR-re konvertálom a disket, akkor 2TB használható a kapacitásból, a többi 1,7 TB-ot elrakja "nem elérhető" módba.

Kb. 1 hete küzdök ezzel a problémával, és google ugyan sok találatot ad, de eddig egyik sem működött úgy, ahogy az elvárások megkívánták.

Van erre valami trükk, vagy "kispaku" , hogy 4 TB kapacitású USB külső HDD-re Windows 10 x86 -rendszert telepítsek Legacy módban?

A választ és a segítséget előre is köszönöm!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A hackintosos Clover EFI bootloader erre nem jó? :)