Rock64

Rendeltem egy ROCK64(2GB RAM)-et: https://www.pine64.org/?page_id=7147
SSHD/Lighthttpd/NFSD/NTPD Debian szerver lesz belole, mert ra lehet rakni az RPI-os RTC-ket, valamint H264-et fog konvertalni MP4-re.
Remelem jo lesz!
Fingers crossed!

Hozzászólások

Köszi, én is várok már egy mai, erősebb x86-x64-es CPU-nak megfelelő ARM-es megoldásra. Ez ha teljesítményben még nem is, de szolgáltatásokban már közelít az általam elvárthoz. (Még egy-két év, és talán elfelejthetjük ezt a dicső, de már túl hosszúra nyúlt processzor-korszakot.)

+1
Linus Torvalds is élesen bírálta ezt pár éve és sajnos igaza van.
Ha a boot egységes lenne, akkor lehetne generic image. Persze az egységes boot feltétele egy minimális BIOS-jellegű szoftver, ami a beállításokat az alaplapon hordozná és nem az sd kártyán amolyan pre-boot konfig állományként.

Jól hangzik! Kíváncsi leszek a tapasztalatokra.

Én is szemezgetek régóta vele, vagy inkább a pro-val. Csak mire összepofoz egy devel bordot az ember sokat el lehet rá költeni.
Korábban már vettem S912 és S905-s boxokat - nem devel boardot - azokkal is sok mindent meg lehet csinálni. (Egyébként pont aktuális, de szomorú tegnapi esemény, hogy igen csak kinyírtam az S912-t, ma este még próbálkozok, hátha menthető :S )

Egy Rock 64 Pro-t (4Gb.) használok standard PC-ként. Minden hétköznapi feladatra alkamas.