Kalasz-NET

 ( FBK | 2018. december 28., péntek - 13:21 )

Hello,

valaki hallott ezekrol valamit? Kik ezek? Azt is megkoszonom, ha onnan ir valaki es felhomayosit.

Koszi!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Szia!

Tudtommal telekom

Náluk nyomom mióta felvásárolták a helyi TV+Net+Telefon szolgáltatót pár éve. A régi szolgáltatót megtartották mint saját brand, hogy műszakilag mennyire olvasztották be azt nem tudom. Ők számláznak, de az ügyfélszolgálat már Comunique brand alatt fut. Részemről ennyi.

Válthatnék Telekomra és UPC-re, de nincs velük gondom.

ugyanez tortenik epp itt is, azert kerdem.

koszi

--
FBK

Nálunk a TV kínálat alakult át, ott kicsit rosszabbul jártunk (a natgeo, discovery prémium lett), de amúgy alig vettük észre a változást.

en irtam nekik, mivel nekem jelenleg fix ip-m van, erre a jovoben is szuksegem van, csak, hogy mivel ez a ceg a Telekom tulajdona, igy varhatoan a fix ip-m valtozni fog, ez kicsit szomoruva tesz, rengeteg az eszkoz es a tunnel amibe at kell irogatnom :(

bar a levelemre meg nem valaszoltak.

--
FBK

Műszakilag teljesen a técsoport. A régi kalásznetes hálózatot felszámolták pár éve. Mondjuk azért nem kár, kb. 20 éves technológia volt...

Google értékelések:
1,2 / 5
121 véleményből. Ami nem 1*-os, az trollkodásból adott 5-t.
ez elég gázos :)

A Telekom vagy 10-15 éve megvette az önkormányzattól, és csak rohasztotta mindaddig, amíg monopolhelyzetben volt a településen. Gyakorlatilag egy fos volt. Évekig az egész hálózat egyetlen 128k-s bérelt vonalon kapcsolódott a gerinchálózathoz. El lehet képzelni, mire volt képes... Amikor az UPC is elkezdte a hálózatépítést, az emberek tömegesen kezdtek átigazolni. Ekkor persze a Té is észbe kapott, és elkezdte nagy csinnadrattával fejleszteni a hálózatot.

Én mondjuk elsők között mentem át UPC-hez. Kis színes: mikor felmondtam a Té-nél a szerződésemet, egy telecenteres maca felhívott, és fél órán át győzködött, hogy maradjak, mert olyan kedvezményt kapok, hogy a fülem is kettéáll. Mondtam neki, hogy a drágalátos cégének előbb kellett volna az ügyfelekre gondolnia, és nem akkor, amikor a konkurencia már jól alávágott.
Mellesleg ez a hozzáállás máshol is jellemző a Té csoportra: kollégám olyan panelházban lakik, ahol három nagy szolgáltató is jelen van, és neki elég volt csak belengetnie, hogy átigazol, mire olyan kedvezményeket kapott, mint ide Lacháza. Kábé féláron kap annyi TV-csatornát és olyan gyors internetet, mint én. Persze a weboldalukon nincsenek kinn ezek az árak, hanem az erősen konkurencia marcangolta területekre kimegy a sales, aztán egyedi árakat ajánl.

Fun klubbja is van. :D Már ha ez az, amiről szó van.
https://www.facebook.com/Kal%C3%A1sznet-Funclub-385911098529319/?ref=br_rs

--
openSUSE 42.2 x86_64

Telekom csoport tagja.
Ha teszem azt a GVH megtagadja Telekom terjeszkedeset, akkor bedobnak egy ilyen csoport tagot elsonek. Atvesszi a halozatot es az uzemeltetest Inviteltol/onkormanyzattol/helyi kisvallalkozotol/stb, igy az esetleges kezdeti nehezsegek miatt is oket lehet szidni. Aztan ha mar minden rendben, akkor jon a nagy T es lehet elofizetni naluk is. Az ilyen csoporttagoknal altalaban megmaradnak az addigi kisebb csomagok, analog TV kedvezobb aron. Az abszolut arerzekenyeknek es/vagy azoknak akiknek tokmindegy milyen a net/TV jo lesz az... akiknek fontosabb, hogy 21. szazadi szolgaltatasokat kapjanak, azok meg atvandorolhatnak a T-hez, ott mar 100Mbit felett van a legkisebb net csomag, mig Kalasznal kb. 20-30-50 a legnagyobb.
Valahogy igy, eddigi tapasztalataim alapjan.

kalásznál pl. 10/2 csomag, olyan stabilitással mint egy kétlábú szék :)
csak azt nem értem, hogy, ha amúgy meg a t hálózatát használja akkor miért ennyire instabil.

Egyébként, valakit etetett már be fateromon kívül T olyan ajánlattal, hogy az 50/?10es csomagjára mondták, hogy ha aláír két év húséget, akkor havi egy ezressel olcsóbban az 50ből lesz 150, csak elfelejtettek szólni, hogy a /10ből meg /5 lesz :D mikr ez kiderült akkor meg csak a pislogtunk, hogy a fényképek/videók feltöltése miért egy örökkévalóságig tart és valóban a szerződésben amit később küldtek benne van a /5 feltöltési korlát :)

Nekem ősszel járt le az egyéves hűségidőm a Telekomnál. 250/20-as net + telefon volt eddig. Megnéztem a honlapon, ha vállalok két év hűségidőt, akkor ~1800 forinttal többért kapnék 150/5-öt + telefont. Ha csak egy éves hűségidővel kérem, akkor az ár ugyanennyi, de az első 4 hónapban 1200 forinttal olcsóbb (a plusz 1800-hoz képest). Hűségidő nélkül annyi, mint kétéves hűségidővel. Gondolom ez az „anomália” a kétéves hűségidőre bevezetett korlátozások miatt van.

Ha 300/20-at kérnék a 250/20 helyett, akkor az „csak” 2800 forinttal lenne több a mostaninál.

Úgy döntöttem, hogy kivárom mennyi lesz a hűségidő lejárta után a havi díj, és akkor majd megpróbálok egyezkedni velük. A hűségidő lejárt, az ár maradt a régi, így nem forszíroztam a kérdést.

Csak úgy tippre ez egy pár évvel ezelőtti story lehet. Digi előtt Telekom volt, 25/5-ös csomaggal. Kitalálták, hogy *DSL-nek ugyanazt kell(ene...) tudnia, mint a koaxnak, így egységesítették a paramétereket. Nagyvonalúan, újabb hűségért cserébe kb. változatlan áron fel is ajánlották az új 20/1 -es csomagjukat... vagy lett volna talán 50/5 is, csak jóval drágábban. Szerencsére addigra már ideért a Digi :)

+1