Fizetett/aktivista trollhadsereg

 ( timi | 2018. december 22., szombat - 19:23 )

https://www.facebook.com/Robert.Puzser/posts/2008560025886467?__tn__=K-R

Különösebben egyiküket sem kedvelem. Az egésznek csak annyi köze van a hup-hoz, hogy a M$ fizetett trollkommandó egykori első célpontja volt a hup.hu mgyar nyelvű interneten. Természetesen ezek az arcok a lehető legdurvább személyeskedések mellett tagadták a fizetett trollok puszta létezésének a gondolatát is. A méreg azóta szétterjedt az interneten, már fizetni sem kell. Félanalfabéta tinik önként teszik azt túl sok felesleges idejükből amit elődeik még pénzért. Magyarországon ezért tart ott a Linux és nyílt forráskódú világ ismerete ahol. A térségben messze lemaradva az összes szomszéd mögött. Ennek természetesen csak egy szelete az ami a hup-on történt. Az oktatás, hivatalok, országos és helyi kormányzat mind meg lett véve kilóra. Nem is lett volna ebből különösebb gond, hanem a vesztes mögé állt volna be újra az ország (megint).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

"Kedves András!

Számomra elfogadhatatlan, hogy a magyar politikai élet szereplői nem állnak szóba egymással, még csak kísérletet sem tesznek álláspontjaik közelítésére, a másik fél meggyőzésére."

Ha Puzsér a politikai élet szereplője, akkor bárki lehet az!
A legpozitívabb dolog amit eddig csinált, hogy szarkupacnak nevezte HP-t! :)
--
Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Szerintem ha valaki főpolgármesterjelöltként jelenik meg a tv/rádióban/egyéb médiában az nevezhető a politikai élet szereplőjének.

mar miert ne lehetne az? Te is lehetsz politikai szereplo. Ha csak annyi lenne a programod, hogy fele annyit lopsz, en mar megfontolnam, hogy tamogassalak. Vagy az is lehet, hogy alad igernek amolyan jo, fillerszabo magyar modra: en egy szazassal kevesebbet lopnek...

--
O1G

A fő probléma az ellenzékkel, hogy annyira seghülye, hogy fel sem fogja, hogy egyébként pont erre kifejezetten nagy igény lenne.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

A politika pont a közügyekről szól, arról, hogy társadalmunk közösen milyen szabályok mentén működjön. Bárki, sőt, jobb esetben mindenki része a politikai életnek.

(Ki az a HP? Hajdú Péter?)

"Természetesen ezek az arcok a lehető legdurvább személyeskedések mellett tagadták a fizetett trollok puszta létezésének a gondolatát is."

Lásd a mélyebb összefüggéseket: ők Soros ürge bőrbe bújt gyíkemberei voltak valójában, a megtévesztés érdekében szerepelt a hozzászolások alján a "Microsoft-nál dolgozik" aláírás.
Gelei ráadásul majomtulajdonos kulák szeretője.

Itt kérem minden szupertitkos, "nagyjából 124 találat" is megerősíti!

Csak nem találva érzed magad?
Soros különben inkább barátságos az "open" és unix világgal. Az alapítványát is OSF-nek nevezte el.

A Unix világgal? Mert tudja is, meg érdekli is, mi az. Van benne pénz, vagy nincs? Meg lehet-e kopasztani vele sokakat, vagy sem? Elősegíti a globalizáció „szent” ügyét, vagy sem? Ez érdekli, pont magasról tesz a nyílt forrásra.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mióta bűn, ha valaki pénzre váltja a tudását?
Esetleg mekkora összegtől?

Csak azért nem bűn, mert ilyen világot definiáltunk magunknak. Ölni sem bűn, ha úgy definiálod a világodat, lásd az állatvilágban. Amúgy ember is öl bundáért, élelmiszerért is.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

("Az egésznek csak annyi köze van a hup-hoz, hogy a M$ fizetett trollkommandó egykori első célpontja volt a hup.hu mgyar nyelvű interneten."

Nem vagyok képben. Ki és mit csinált a hup.hu-val?)

Senki semmit nem csinált szerintem. A linux a játékok hiánya miatt tart ott ahol tart, valamint amiatt, hogy laikusnak egy-egy dolgot nehezebb elindítania, telepítenie. Tehát Pistike karira kapott potato pc-re simán felrak egy warez windowst, már nehezebben tesz fel egy bubuntut. Bár már a windows is necces a biosba való belépés nehézségei miatt. Viva secureboot!

laikusnak egy-egy dolgot nehezebb elindítania

Nekem Fedorán is egy vagy két klikk, épp, mint Windows-on.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

A linux a játékok hiánya miatt tart ott ahol tart

lol, -1, a fogalmatlansag netovabbja

laikusnak egy-egy dolgot nehezebb elindítania, telepítenie

-1, kezdem azt erezni, hogy te nem hasznaltal meg Linuxot.

--
O1G

De, nap mint nap. Neked egyszerű, de egy laikusnak?

Szerintem senkinek nem egyszerű. Sok-sok éve foglalkozok Linux-al, desktop, server és embedded környezetben. Sajnos nem hozzáértőknek nem igazán ajánlom desktopon, mert utána annyi support kell, hogy sose térül meg (próbáltam). Nem hiába van probléma gyakorlatilag mindenütt a migrációval (ahol megpróbálták). Ennek számos oka, ezren leírták már, talán jó irányba haladnak most a dolgok, de azért még messze vagyunk a Linux desktop évétől. Valójában persze nem magával a kernellel van probléma (legalábbis desktop oldalon), hanem magukkal a disztribúciókkal. Nagy probléma a Microsoft Office hiánya is, ami egy killer app és sajnos LibreOffice meg sem közelíti. A játékok hiánya pedig szintén valós probléma. Ennél is nagyobb gond a speciális szoftverek hiánya (beléptető, DVR, riasztó, stb..), amelyeket sokszor csak Windows-ra írnak meg. Ugye most mindenki azon van, hogy webes technológiákra átírják a rendszereket, így végre eljöhet majd a Linux desktop éve is. Azonban ne feledjük, hogy ha ez megvalósul, akkor egyáltalán nem biztos hogy szükség lesz Linux-ra, hiszen bármilyen OS megfelelő lesz, ami képes egy böngészőt futtatni (lásd Google min dolgozik). Kiosk-okat persze csináltam Linux alapon, de ott nem fog reklamálni a felhasználó :)
Embedded oldalon a rövid életciklussal van probléma (ami mára már jelentősen javult), a rengeteg töréssel (API/ABI) és a dokumentáció hiányosságaival. Nem véletlenül van bajban a Mikrotik is és használ ezer éves kernelt, ráadásul már-már vaporwarenek tekinthető a RouterOS 7. A monolitikus design sem kedvez sajnos a beágyazott rendszereknek (bár egyre jobban modularizálják). Persze felhasználói szemszögből ez nem probléma, a rendszer atom stabil, de a fejlesztőknek lesz pár ősz hajszála.
Szerver oldalon talán csak a dokumentáció hiányosságát érzem problémának (mennyire szerettem FreeBSD-t), valamint a nagyobb frissítésekkor van egy kis imádkozás, de ebben Windows Server sem jobb. SMB-k legtöbbje Windows Server-t használ (aminek szintén oka van, hint: next-next-finish), de nagyobb cégeknél többségben vannak a Linux alapú szerverek (Magyarországon is).

A felhasználói oldal jelentős része ma már nem szól másról mint web.
Böngészőn kívül ami általában Chrome semmilyen más alkalmazást nem használ a user.
Ezt pedig bőven tudja szinte bármelyik desktop Linux. Nekem semmi időm supportra. Csak barátoknak telepítettem desktop Linuxot. Már a telepítést is mutattam nekik, hogy ha kell legközelebb maguknak is meg tudják csinálni. Senki sem mondta, hogy nehezebb lenne egy Linux Mint telepítése mint a Windowsé. Chrome böngészőt itt is ott is utólag kell telepíteni, ami különben egyszerű. Azóta is megelégedetten használják problémák nélkül. Office-ra általában nincs szükség, de ha véletlenül mégis kellene ott a Google Docs ami tökéletesen megfelel.
Ha csak web kell valóban bármilyen OS megfelel, de nincs más csak Linux a Windows mellett. Nem véletlenül Linux a Google mindkét felhasználói rendszere. A macOS Apple hardverhez kötött. Hachintosh összerakásával sokkal több probléma van mint egy desktop Linuxszal. És természetesen a BSD is alternatíva, főleg a FreeBSD, de az szintén nem átlagfelhasználónak való.
Gamer Jancsikáknak nem ajánlanék egyelőre desktop Linuxot, bár a Steam Protonnal elég sok csak windowsos címet el tud indítani. De úgyis a hiányzó címek miatt megy majd a szájtépés.
Szervernek az Ubuntu és több népszerű disztribúció dokumentációja közel sincs olyan jó mint a FreeBSD-é. Az Arch Linux dokumentációja viszont elég jó.

> A felhasználói oldal jelentős része ma már nem szól másról mint web.

A web egyre inkább visszaszorulóban van: 5 éve még a neten eltöltött idő 20%-ért volt felelős, ma már csak 8%. (forrás) Szerintem emiatt egyre kevesebb webes alkalmazást fogunk látni és egyre több zárt appot. Ez az oprendszerek készítői számára is előnyösebb, mert bezárja a fejlesztőket egy API-ba és megakadályozza a felhasználók elvándorlását is. A Windows Mobile és részben a FirefoxOS is az appok hiánya miatt hasalt el.

Ez is igaz sajnos.

Eddig ezekről volt szó: Mint, Ubuntu, BSD, Windows,…

„Flurry data shows that U.S. consumers continue to increase their time-spent on mobile devices. In fact, the average U.S. consumer spends a whopping 5 hours a day on these devices. That is a 20% increase in time-spent compared to Q4 2015. Browser share on mobile, which has been steadily declining, is now only 8%,”

Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy a forrás az USA-ról, és ott is a mobil eszközökről szól. Desktop és notebook használata esetén a maradék 92% nagy részét (youtube, facebook,…) továbbra is a böngészőből használják a felhasználók. Azért, mert ott legtöbbször nincs rá külön alkalmazás.

Egy ideig az egyik rokon linux desktopját „supportáltam”. Átlagos felhasználás volt: web, email, videónézés, zenehallgatás. Beállítottam a biztonsági frissítések automatikus frissítését. Verzió frissítés akkor volt, ha arra jártam. Ha valami gond volt, akkor elküldtem neki 1-2 parancsot, amit konzolba be kellett másolnia. Ha olyan kérdése volt amit nem tudtam azonnal, azt 5-10 perc alatt kiderítettem, és után küldtem el. Na jó, az első néhány alkalommal volt még egy kör: a parancs konzolba másolása után üssön Entert. De egy idő múlva ezt már magától is tudta. Évente általában 2-3 ilyen „feladat” volt.

Aztán vett egy laptopot Windows 7-tel. Havi 1-2 alkalommal kellett „supportálnom”, úgy, hogy én csak angol verziót használtam (azt is ritkán), neki pedig magyar volt, és nem is tudott angolul. Tehát mindig pontosan ki kellett találnom a menüpontok, beállítások magyar elnevezését. Ami azért nem triviális feladat. Alkalmanként legalább 30 percbe került egy hibaelhárítás.

Felüdülés volt, amikor frissített Windows 10-re. Akkor mondta, hogy egy rakás dolog nem úgy van mint régen, állítsuk be, hogy olyan legyen mint a régi volt. Ekkor jelentettem ki határozottan, hogy sajnos én a Windows 10-hez nem értek. Ami egyébként igaz is.

„egyáltalán nem biztos hogy szükség lesz Linux-ra, hiszen bármilyen OS megfelelő lesz, ami képes egy böngészőt futtatni”
Ha bármelyik OS egyformán jó, akkor miért választanám azt, amiért fizetni kell?

"Ha bármelyik OS egyformán jó, akkor miért választanám azt, amiért fizetni kell?"
En nem Windows-ra gondoltam, hanem peldaul majd Fuchsia-ra. Ki tudja mit hoz a jovo? A minden web alapu dolog rovid tavon jo a Linuxnak, hosszabb tavon viszont nem vagyok benne biztos.

„En nem Windows-ra gondoltam, hanem peldaul majd Fuchsia-ra.”

Eddig már rengeteg ígéretes rendszert kezdtek el fejleszteni. Aztán ezek közül néhányból lett használható termék. Hogy a Fuchsia mire használható, arról majd akkor cseréljünk eszmét, amikor már aktívan használatban lesz.

> Sok-sok éve foglalkozok Linux-al, desktop, server és embedded környezetben. Sajnos nem hozzáértőknek nem igazán ajánlom desktopon, mert utána annyi support kell, hogy sose térül meg (próbáltam).

Próbáltad ugyanezt Windowszal is?

Régen a környezetemben mindenki Windowst használt. Folyamatosan baj volt velük, rengetegszer hívtak, hogy ez-az nem jó, csináljak valamit.
"Némi" hittérítés után a többséget teljesen áttereltem Linuxra, Windows már csak dualbootos gépen fordul elő. Azóta nyugalom van, a "minden kezdet nehéz" rövid időszaka óta szinte semmilyen probléma nem jelentkezik, néha kell itt-ott egy-egy új alkalmazás valamire, az meg megoldható akár távolból is.

a "minden kezdet nehéz" rövid időszaka óta szinte semmilyen probléma nem jelentkezik, néha kell itt-ott egy-egy új alkalmazás valamire, az meg megoldható akár távolból is.

ennyi. 2 fele user van: az egyik nem ijed meg (nagyon) a szamitogeptol. Ha az o kezet fogod (tud valakitol kerdezni, ha elakad, es felszedett magara egy minimalis informatikai intelligenciat), akkor kb. barmilyen (hasznalhato) gui-s feluletet ele tehetsz, boldogulni fog. A masik meg a fejet fogja, ha valaki a 'My Computer' ikont 5 pixellel arrebb huzza. Neki meg azert mindegy milyen gui-t teszel ele.

Mondom, biztos vannak retegigenyek is, pl. valami csak vindozera megirt dinoszaurusz, de a userek (educated guess alapjan) 85%-a nyugodtan tudna Linuxot is hasznalni deskopon.

--
O1G

A Linux köszöni jól van, ma már domináns a felhasználói informatikában. Szervereken már régóta az.
Magyarország van mélyen lemaradva linux technológiák ismeretében.

Lemaradtam arról a pontról, amikor Matisz nagypapa pártigazgatóvá avanzsált. Szép karrirer, BTW. :D

--
trey @ gépház

'sszameg a trollkodásért pénzt is lehetett volna kapni ? Oo :/ francba... lemaradtam róla :(

Ilyenkor derül ki, az ember mekkora lúzer! :D Más pénzt keres vele... :)


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

vááh. el kell ismerni amit el kell ismerni :) Ez betalált és nyertél ^^ :)

Aki az elmúlt másfél évtizedet egy barlangban töltötte mit vár? :)
És ugyebár egy trollnak is meg kell ütnie egy színvonalat, hogy felkerülhessen a fizetési listára :) Multik már csak ilyenek. Momentrollnál nincs minőségi követelmény, de pénz sincs csak állítólag valami kitűző.

Megszólítva érzem magam, leírnád / linkelnéd kérlek hogy milyen fizetett trollkodást produkáltam -hm- könnyítek az elmúlt 1 évben ? Semmit.

Amúgy téged ki fizet ezekért? :) Az is egy érdekes kérdés.

Meglehetősen komoly szövegértési problémáid vannak!

Arról, hogy miért érzed magad megszólítva ne engem kérdezz.

Szerintem ne nezz utana mennyit adnak egy spermadonornak, mert sirva fakadsz, hogy mennyi penz folyt ki a kezeid kozul! :D
(en sem teszem)

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

"mennyi penz folyt ki a kezeid kozul! :D"
Pont karácsonykor kellett ezzel szembesítened mindannyiunkat? Most ha hamarabb szólsz, nem veszünk fel soha banki hitelt.

"Mert értek a kutyákhoz."

LOL, most nagyon röhögök! :D


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Rajta is Linux fut?

A csudába, azt hittem, toborzás lesz itt, jó pénzért!
*csalódott*

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Hinni a templomban kell! :)
Sosem tudhatod mi a valódi cél a háttérben. De aki pénzt akar annak teljesítményt kell felmutatnia. Személyeskedő iróniával, meg lejárt szavatosságú Tanú idézetekkel tele van a padlás. Ilyeneket ma már ingyen lehet kapni tucatjával.

Ingyen csak ilyen jár, de a pénzért csodákra vagyok képes! :P

--
"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

Lehet szidni timi-t, de nem ördögtől való a gondolat. Ezek az emberek a fizetésüket az MS-től kapták. Mondhatnak bármit, de lehetetlen nem elfogultnak lenniük.

Melyik FLOSS fannak jut eszébe pcforum.hu-n regisztrálni és szórni az igét? (BTW még ez is hitelesebb lenne, mert semmilyen anyagi érdek nem lenne a háttérben.)

Továbbá kb egyszerre jelentek meg, miután hwsw is.

Mindig hallom, hogy "ezek az emberek". Egyszer valaki meg is nevezhetné őket.

----------------
Lvl86 Troll, "hobbifejlesztő" - Think Wishfully™

Nem tudom mindenki nevét. Tudjuk kik ők! :)

a picipuha trollok kevesse aggasztanak. Az mar inkabb, hogy a ruszki ugynokok (pl. a locsemege nevu fizetett bajkevero), meg a kubatov ugynokok (asch, meg meg jo par felkegyelmu) is itt vannak...

--
O1G

tudod ha masszivan kisebbsegben vagy a velemenyeddel, akkor nem meglepo hogy a veled szembejovo velemenyek egy resze ellentetes lesz a tieddel, es folosleges fizetett ugynokoket vagy egyeb csacska osszeeskuveselmeletet kanyaritani moge

yes 'printf \\r8==mm=D;sleep .3'|sed p\;s/=mm/mm=/|sh -s

Ennek feltétele, hogy masszívan kisebbségben legyen a véleményével.

vicces tobbsegrol hadovalni akkor amikor a legnagyobb tolvapárt is csak 49%-ot kapott. :D

inkabb az a vicces, meg szanalmas, hogy van aki annyira nem kepes elfogadni a valosagot (ti. hogy az altala utalt part majdnem ugyanannyi szavazatot kapott mint az osszes tobbi, es tobb mint ketszer annyit, mint az ot koveto) hogy ha az interneten veluk szimpatizalo megszolalast lat, akkor autamatikusan fizetett ugynokozes a valasz

sulyos elmebetegseg ez az Orban derangement syndrome :D

Ez igaz de azért mintha lett volna néhány hirtelenmagyar a szavazófülkékben meg némi ellenszél egyébként is :-) ezek természetesen nem az én gondolataim, egy ismerősöm haverja mondta

Csak??
Miért, akkor valójában ki a többség, a második 19%-kal?

te is megbuktal matekbol?

te voltal talan eddig ebben a szalban egyedul akkora autista hogy nem erted meg a relativ tobbseg - abszolut tobbseg fogalmakat, igy barmilyen tantargybol valo megbukas a te esetedben merul fel legnagyobb valoszinuseggel

Nem, csak te.

Jó is az, amikor valamit addig mondogatsz magadnak, amíg el is hiszed... :))


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Nekem, peldaul prog.hu-ra regen. Sting-el vitatkoztam a licenceken (GPL), aki erre bannolt, a hozzaszolasok nagy reszet is torolte, hogy nyoma se legyen..

Na, az még egy elfogult windows-os pofa.


tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

maxval balcán bircaman

balfacan...

--
O1G

kemény arc, mi?

biztos az, teflonbevonatu. Jo penzert barkinek barhova engedi...

--
O1G

> Jo penzert barkinek barhova engedi...
"en egy szazassal kevesebbet lopnek..."

Made my day :)
____________________
echo crash > /dev/kmem

bitch please. Latom, nagyon felzaklattalak tegnap, lol...

--
O1G

Nope. A szinvonal es a hoborges zavar.
____________________
echo crash > /dev/kmem

Akkor miért rontod?

*sigh*
____________________
echo crash > /dev/kmem

a komment hadsereg (politikai, üzleti, egészségügyi), az egyik legszemetebb dolog a világon

Dehogy is. Inkabb megerositi az embert abban, hogy amit ennyire probalnak bizonygatni, az nyilvanvaloan nem igaz.

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség