Angol turista / BKV éjszakai ellenőrök

 ( neutrino | 2018. december 6., csütörtök - 11:32 )

Két témát hoztam mára, az egyik egy körúti eset ami vasárnap este 6 fele esett meg velem a körúton (Pesten). Várom az ismerősömet, hátamon gitártok, fülemben üvölt a metál. Az egyik kocsmából kijön egy csóka rágyújtani. Odalépett hozzám és láttam hogy magyaráz valamit. Kiveszem a fülest, köszönök, hogy "Hello". Jött rá egy erősen akcentusos "Hello". Nabazdmeg, hogy az angol turisták mindig engem találnak meg.

-Hello
-Hello
-How are you? - magyarként ezt rühellem a legjobban, mert egyszerűen mentálisan frusztrál a kérdés, miközben tudom hogy csak egy "fine, thx" elég rá.
-Fine, thank you. What can i do for you?
-Are you a musician? Where are you playing? - mint aki még nem látott gitárt az embernél
-Kind of that...
-Do you know a good place to eat nearby?
-Sorry, I dont know, I am not familiar in this district.
-I live in this hotel right here. Are you Hungarian? Im from England - Nem mondod, ezzel a csodás angol tájszólással ki gondolta volna. A kutya se kérdezte hogy hol laksz, de jó legyen toljunk trash talkot...
-Yes, I am. Do you enjoy your stay here? How long will you be at Hungary?
-For 3 nights. Do you know some prostitutes nearby? - Mindezt belépve az aurámba, kb suttogva mintha valami titkos szektagyűlést egyeztetett volna.
-Usually at night there is some near this hotel where you are.
-Aye, 'thanks mate, bye - és egy vállveregetéssel egybekötve távozott.

Sikerült hosszú idő után újra éjszakai járaton utazni. Érdekes volt...

A Móriczon szálltam fel vasárnap 11 körül a 4-6-osra, Mondjuk úgy, hogy jó hangulat uralkodott a villamoson, megvolt az alap "zsizsegés". Valahol a Corvin környékén megszállta kb 10 "ellenőr" a járművet, ekkor vált a hangulat jegessé, de annyira, hogy csak a kerekek siklását lehetett hallani. Az ellenőröket csak a BKV-s karszalag különböztette meg egy random csövestől. Nagy részük lelakott, püffedt arcú 60 feletti alkoholista volt, koszos, büdös cuccban. A kommunikációs készségük se volt egy oxfordi szinten, az egyik egy alvú utast próbált meg felkelteni egyre hangosabb "Hééé, mutassa a jegyét! HÉÉÉÉÉ! HÉÉÉÉ! Mutassa már a jegyét" felkiáltásokkal.

Már ott tart a BKV, hogy nem futja legalább egy kicsit emberformájú dolgozókra.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ez megintcsak rendkívül here- reve- rere- releváns "tartalom", remélem tuggya szűrni, aki szűrni akarja, hacsak nem pont azért nem, mert megerősíti az erre fogékony léleknek megfelelő sztereotípiákat (köcsög külföldi kurvázni jár ide...)

#ceuasspain #marxistsforever #altleftsuperpower #reptilianforce

Egy Hz klasszikust idéznék:
"A sAjÁt BlOGomBa Azt Irok AMiT AkArOk".
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Szegény Hz, szerettem a zenéjét.

vagy

Milyen jó a blogod, kár lenne, ha történne vele valami...

:)

Mondjuk abban igaza van, hogy az ilyeneknek inkább a fórum offtopikban lenne helye.

--
trey @ gépház

Az angolokról egész Európában az a sztereotípia, hogy részeges randalírozókká válnak turistaként. Ezt egyébként magukról is tudják.

Tudjak, hiszen otthon is pont ugyanezt csinaljak :)

> MárMeg mindig ott tart a BKV, hogy nem futja legalább egy kicsit emberformájú dolgozókra.

ftfy

Régebben (1-2 éve) még egész normális pofák voltak. Jó persze láttam már 5 éve is részeget a buszról teli talppal lerúgó "ellenőrt", de akkoriban a többség még normálisan nézett ki.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Nem tudom mi volt 1-2 eve, de ez a film se ma keszult: https://m.imdb.com/title/tt0373981/

Azt mondták már neked ugye, hogy ez csak egy film (gyk.: a képzelet szüleménye)?
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Gondolom Aba Botond is azert erezte szuksegesnek mar a film elejen leszogezni, hogy a film _nem_ a BKV dolgozoirol szol, hogy az atlag nezo nehogy osszezavarodjon, hiszen o a BKV-n 5*-os kiszolgalast szokott meg, es nem erti mit keresnek ilyen lezullott alakok foszerepben.

Ja nem.

Az kikötés volt a BKV részéről, viszont igy is sok "gondot" okozott a film a cégnek, utólag már nem találták olyan jó ötletnek hogy belementek.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

"igy is sok "gondot" okozott a film a cégnek"

Pl.?

Ez az emberanyag, ezzel kell dolgozni. Pár éve elég gyakran (5-6 éve?), elég sűrűn, két hetente ingáztam Budapest - Szeged között - általában hétfőn, hajnali 4 körül indultam vissza Szegedre. A négyeshatos mindig is felért a szociológiai tanulmánykötet mélymerítésével. Ellenőrileg, meg utasilag is, és akkor a mávról ne is beszéljünk - ott többször kellett jeleznem a kallernak, hogy bizonyos entitások szívesen kérnek pénzt havaria ürügyén, néha bicska is előkerült, mármint nem az én részemről, hanem a kérődző részéről... :)

Viszont, ha már... miféle zenét játszol és hol? Valami anyag erről, amit lehet hallgatni?

Egyelőre élvezhető szinten még semmit (under construcion :D), hosszútávon a metál egyik vadhajtása a cél. Amúgy pedig 4 húros bass. Bár ilyen cidris időben nem a legjobb átbumlizni a városon BKV-n, hogy eljussak a tanbá'-hoz :D
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Zeneelméletet is tanulsz hozzá, vagy hogy van ez? Tudsz valamit ajánlani (könyvet/oldalt)? Amit eddig felleltem, az nekem száraz volt, és nehezen is szánom rá magam, pedig nagyon szeretnék kicsit okosabb lenni ezen a területen...

Ezt olvasd végig, mindenek előtt.

zenetanfolyam.hu

Nem valami bizalomgerjesztő ez a weblap hallod-e. Kb az Aloe krém érértékesitő / MLM weblapok jutnak eszembe róla. Sehol egy cégnév, vagy bármi. Viszont 70k-t kérnek el érte. Ebből én 7 hónapig tudnék tanárhoz járni heti 1x (több értelme van szerintem 1v1-ben tanulni, mint meghallgatni egy csoportos előadást).
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Persze megy a zeneelmélet is.
Könyvben ezzel kezdtem alapozásnak: https://edoc.site/frank-oszkar-alapfoku-zeneelmelet-1995-pdf-free.html
Ez nem annyira száraz: http://www.terrasoft.hu/kultura/kaboca/zf1/zf1.htm

Ezen kivül hangszer specifikus youtube csatornákat követek, na meg ezért is járok tanárhoz. Másolni, lejátszani egy számot bárki meg tud tanulni, ahhoz nem sok ész kell, hogy kövesd a "tab-ot": https://www.songsterr.com/a/wsa/npdal-boci-boci-tarka-tab-s59022t0 (a számok az adott húr bundjait jelentik (0 - üres húr (lefogás nélkül), 1. első bund , 2. második ..stb)

Sajnos az eleje száraz. Kb 3 hónapig csak C-dúr skálát meg a boci boci tarkát tudtam előadni, meg néhány népdalt (Megfogtam egy szúnyogot, Kis kece lányom ...stb). De legalább megtanultam alapszinten kottát olvasni :D

A basszusgitár érdekel, vagy csak úgy általánosságban? Ha a bass, ahhoz tudok pár tippet adni induláshoz.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ööö. Köszönöm a tippeket! Régóta tervezem már billentyűs hangszer beszerzését. Tulajdonképpen midi bill.ben gondolkodom, lehetőleg 88 billentyűs, kalapácsmechanikás cuccra pályázok - a hangkeltést megoldom számítógéppel.

Egyébként van egy szoprán ukulelém - amíg nem volt, rettenetesen lenéztem ezt hangszert, de rá kellett jönnöm, hogy kicsi és ultrahordozható - és, hát megszerettem. Főleg, mikor a youtube feneketlen bugyraiból előkerülnek ilyen videók:
[1] https://www.youtube.com/watch?v=tnADC_Ijp5Y
[2] https://www.youtube.com/watch?v=c4e5XAO3f98
[3] https://www.youtube.com/watch?v=2gyxeXW_2T8
[4] https://www.youtube.com/watch?v=0-mZ4uJg66s

A szociológiai tárlattal egyetértek, hihetetlenül a jelenbe rántja az embert, amikor asztronauta mozgású emberek szállnak fel, közben egy neonzöld és neonrózsaszín ruhás, hát, nemét meghatározni képtelen vagyok, annyi smink alatt egy rozsomák is lehet, de valószínűleg utcalány támasztja a sofőr fülke ajtaját, mellettem egyébként egy 80+-os néni próbál szerencsétlen a székén maradni, mert a BKV lengéscsillapításban nem színjeles (itt tényleg az van, hogy estére szétesik, reggelre összerakják amit tudnak, de az éjjeli járat gondolom, hát, éjjel is megy, nincs idő szerelni?), egy kb. olyan fickó, akire egy ping pong labdát nem bíznék számolja a pénzét, bocs, érméit, de mögötte egy ugyan ilyen állapotú ember épp fizeti a haverjának nagycímlettel a valamit. Nem akarom tudni mit. Kintről beszűrődnek a neon fények, nyilván egyszerre kétféle aláfestő zene szól, mert a bluetooth előnye, hogy nem kell a telefonok beépített hangszórójával szenvedni, van wireless blaster már.

Eastern Block Cyberpunk.

Fel eve utaztam utoljara buszon, a felso szinten ultem az elso harmadban jobb oldalon. Bal oldalt 2 sorral elottem ember krakog, horog, majd felsziv egy nagy adag slejmet; var egy picit; korbenez; majd az egeszet egy konnyed mozdulattal a foldre kopte.

Szal ja, a tomegkozlekedes nyugaton is ilyen.

megszólítottad volna magyarul, lehet h. értette volna :-)

--

Amatőr :). Az igazi profizmus az, amikor nem is veszel fel szemkontaktust, a fülesre mutatsz, és állsz tovább.

a trash talk ugye nem ezt jelenti, ha mar ennyire antiszocialis vagy

Én se egészen értem hogy mi a probléma azzal hogy egy külföldi (nyilván jól érezni magát és emberekkel beszélgetni jött) odamegy hozzá pár szóra.

--
arch,ubuntu,windows,libreelec,omnirom,microg
zbook/elitebook/rpi3/motog4_athene

Azt leszamitva is, amit a bejegyzesben irt neutrino az small talk, a trash talk inkabb "fikazast" jelent :)

Azért hivatkozom rá trash talkként mivel verbális szemét, mivel senki se kérdezte/nem érdekel. A kurvák utáni érdeklődéssel pedig feltette a koronát az alkalomra.
-------------------------
Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @ présház

Ugy hivatkozol ra ahogy akarsz, es az sem izgat hogy mit kezdesz a kulfoldi turistakkal, de a trash talk akkor is mast jelent.

nyilván 3 mondat után én is a helyi qrvák fellelhetősége után érdeklődök vadidegenektől
--

teljesen mindegy, ezt a beszelgetes elejen nem tudhatod. innentol szamomra antiszocialis kocsog az, aki igy viselkedik, mindegy, hogy turista vagy nem; remelem sajat boren tapasztalhatja meg, hogy mennyire szar ez turistakent, kulfoldon.

Jarok "kulfoldon" , azota tukrozom a tapasztaltakat.
Jo, bicskat meg nem huztam ra senkire, jelezven, hogy szep telefon kerem...
Motorrol sem probaltam oldaltaskat, hatizsakot abszolvalni.
Azota termeszetesen nem ertem az angolt, nemetet, es ha megkerdezik helyi vagyok vagy valami akkor egy "kepasza amigo" valasszal, vagy "Fe Fas Fe rasi!" ami beugrik jut.
Legnagyobb negativ impact az elkepzelt es a tapasztalt valosag kozott meg mindig nemet teruletrol erkezett szamomra.

Mi ezzel a gond? Erdeklödik, mert erre van szüksege. Ö igy szeretne szorakozni.

> Nabazdmeg, hogy az angol turisták mindig engem találnak meg.
Metal, metal everywhere :) Orulj neki hogy tarhalok helyett a turistak talalnak meg. Es meg az orszagimazst is epitheted ;)
____________________
echo crash > /dev/kmem