Police reveal tactic to stop moped crime

Az angol rendorseg megunta a motoros bunozest, es taktikat valtott: az uldozo autoval fellokik a motoros bunozoket. Alltolag bevalt, es ~felere esett vissza az ilyen buncselekmenyek szama.
https://www.youtube.com/watch?v=TtoKz1FLVh8

A hazai kicsit sarga, kicsit savanyu, de legalabb a mienk fakkabataink meg legfeljebb teged loknek fel gyalogosan a rendorautoval, ha kinyitod a pofad, hogy nem tetszik a rendszer....

Hozzászólások

Ambivalens érzéseim vannak. Kicsit olyan ez, mintha kihagynák a bizonyítási eljárást és a bíróságot a folyamatból, s egyből ítéletet hajtanának végre. Másfelől az sem tartható, hogy arra játszanak bűnözők, hogy hatósági erőforrások hiányában megúszhatják a következményeket, s magasról tesznek a jogra.

Úgy is mondhatnám, tetszik a megoldás addig, amíg a rendőrség pontosan értékeli az adott helyzetet, nem él vissza ezzel, arányos marad a fellépése, s nem okoz súlyos sérülést. Azért a képeket nézve ez egyáltalán nem garantálható.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Tévedés, a brit rendőrök, rendőri jelzésre meg nem álló motorosokat lökik fel. Az már csak apró adalék, hogy okkal nem állnak meg a takonygombócok. Amennyiben valaki kivonja magát a rendőrségi intézkedés alól és ebből súlyos, akár maradandó sérülése származik, az az ő privát dolga.
A videón látható esetekben akár a fegyverhasználat is jogos lenne, csak hát jogilag puhapöcs itt Európa.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

ha engem leint a rendor megallok, ugysem csinaltam semmit. amikor valaki nem all meg gondolom nem sportcellal kezd versenyezni. biztos akad olyan orszag ahol meg is lonek az elol levo versenyzot.

en tok jonak latom ami a videon van, a visszatarto ereje egy percig nem kerdes. esetleg kovetniuk kellene 20 km-en at meg ne seruljenek csorik, vagy hogy?

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

A rendőrség kényszerítő eszközöket igénybe vehet, hogy valakit megállítson.
Pl. ha feltételezik, hogy vaj van a fejeden, akkor nem csak szépen megkérnek, hogy fáradj velük, hanem ha elszaladnál, utánad futnak, fellöknek, letepernek, karodat hátrafeszítik, megbilincselnek. Ha olyan az eset, akkor lehet gumibottal megütnek párszor, esetleg valami jó kis csípős spray-t nyomnak a szemedbe. Durva esetben lehet figyelmeztető lövést leadni, vagy esetleg a menekülőre rálőni.
Ezek a dolgok országonként különböznek, és általában jól le vannak szabályozva.

Pl. Magyarországon, ha egy felszólítanak, hogy állj meg, de te elfutsz, nem hiszem, hogy utánad lőhetnek. De vannak esetek, amikor meg igen. USA-ban meg levegőbe lő a rendőr, a delikvens mert megáll, mert tudja, hogy a következő golyó a lapockái közé érkezik.

Na, szóval ezeknek a kényszerítő eszközöknek a szabályzása volt olyan eddig Angliában, hogy ha valaki motoron bukósisak nélkül menekült, akkor nem volt szabad üldözni, nehogy szegény a nagy sietségben balesetet szenvedjen és fejét beverve valami komoly baja legyen.
Ezt persze a kedves bűnöző hölgyek és urak ki is használták, és direkt azért mentek bukó nélkül, mert így kirabolhattak ékszerboltot, valaki kezéből kivehettek táskát vagy mobilt, senki nem ment, nem mehetett utánuk.
Ennek lett mostanában vége. Most az a mondás, hogy ha bukó nélkül motorozol, az a saját felelősséged. Ha valamit elkövettél, a rendőr ugyanúgy megpróbál majd megállítani, mintha bukóval motoroznál, autót vezetnél vagy futva próbálnál elinalni. Ha közben elesel, mert mondjuk direkt neked jönnek hátulról, akkor nem az ő saruk, ha beütöd a buksidat.

Aztán amikor begyűjtötték a delikvenseket, utána lehet fogdába tenni, kikérdezni, adott esetben vádat emelni ellenük.

Nálunk ennek nincs hírértéke, mert a rendőrök még nem puhapöcs jogvédők és SJWk kereszttüzében kénytelenek tevékenykedni. Nálunk simán leszorítják, fellökik kocsival a menekülő bűnözőket. Adott esetben csak azért lesz 20-25km-es üldözés, mert a legrosszabb kocsival ülő egy rendőr kénytelen fellökni a célpontot, jogi előrelátásból.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Nope. A rendőr is alkalmazhat gépjárművel történő kényszerítést, de több feltétele is van:
A kényszerítéssel nem veszélyeztetheti a többi közlekedő testi épségét és vagyonbiztonságát.
Kényszerítést csak akkor alkalmazhat, ha az arányos a kihágás mértékével. Pl. az egykerekező motoros kisköcsögöt ezért nem lökik le az árokba, mert annak sérülési, elhalálozási kockázata nem arányos.
Nem rendőrségi gépjárművet vezető rendőr nem veszélyeztetheti a járőrtársa épségét.
A kényszerítéssel nem veszélyeztetheti indokolatlanul az kényszerített gépjármű vezetőjét és annak utasait.
Végül, de nem utolsó sorban csak akkor alkalmazhat ilyen kényszerítést, ha kimerítették az összes többi lehetőséget. Ironikus módon, ha egyedül vagy a kocsidban a rendőr hamarabb fog lőni a kocsidra, mint leszorítani.

Volt 2003-ban egy kissé Benny Hilles üldözés, mikor Székesfehérvártól Martonvásárig üldöztek egy kocsit a helyi rendőrök. A blokádon áttörtek az üldözöttek és mivel 5-en voltak a kocsiban, ezért nem használhattak fegyvert a rendőrök. Viszont kényszeríteni sem tudtak, mert csak a legszarabb rendőrautóban ült egy rendőr, az összes többiben kettő. Tehát maradt az, hogy a baracskai emelkedőn sikerült utolérni a szar kocsival és annak a tetején leszorítani a jómadarakat.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Felejtsuk mar el ezt a SJW-ellenes hoborgest. Ha egyszer a rendor teged utlegel (tevedesbol vagy sem), akkor majd te is lemondasz a jogaidrol?

A rendor mindenhol (legalabbis minden civilizalt, mukodo rendorseggel rendelkezo orszagban) uldozobe vesz, ha nem allsz meg felszolitasra (hangjelzes, hangosbemondo, villogas...). Itt annyi az ujitas, hogy igyekeznek a suru varosi forgalomban rovidre szabni az uldozest, es igy nem veszelyeztetik a tobbi kozlekedot, gyalogost. Szemben az amerikai modival, ahol helikopterrol kozvetitik a 25 km-es amokfutast, aminek a vegen jo esellyel lelovik a gyanusitottat.

+1, azok a jogok nem ok nélkül vannak.

És tegyük hozzá az újítások listájához, hogy kifejezetten _képzett_ rendőrök végzik ezt:

Our highly trained police drivers weigh up the risks and decide upon the most appropriate tactics in those circumstances.

the specialised Scorpion team

(https://www.independent.ie/world-news/europe/britain/british-police-now…)

[btw, ha már újítások: az UV-fénnyel egy hónapig kimutatható festékről és a moped ellen bevethető spike trapekről kevesebb szó esik, pedig azokat használhatja bármilyen random rendőr, nem csak a Scorpion csapat tagjai...]

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

A probléma, hogy a SJW életformák rendkívül hibás szemléletet közvetítenek. Amint történik valamilyen esemény, akár van alapja akár nincs, az SJW-k fellépnek a hatósággal szemben. És hol lépnek fel? Nem jogi úton, hanem a médián keresztül. Mival a pórnép nem tudja objektíven megvizsgálni a helyzetet, a hatóság meg nem nyilatkozhat (ugye neki KÖTELEZŐ megfelelnie a jognak), ezért az SJW tevékenység alkalmas aláásni a hatóság tekintélyét és a belé vetett bizalmat. Nézzük, mi történt pl. a migránsrohamnál, a migránst felrúgó operatőrrel? A média hatására a teljes egzisztenciáját megsemmisítették, befolyásolták a bírói ítélethozatalt.
Különösen egy olyan szituációban, ahol a hatóságok nem megfelelően és nem kellő erővel lépett fel.

1. A jogom azt mondja, hogy köteles vagyok a hatóságokkal együttműködni.
2. Ha a rendőr ütlegel, akkor valószínűleg oka van.
a, Vagy azért mert nem működök együtt.
b, Vagy azért mert olyan a szituáció, hogy rosszul mérte fel a rendőr a viselkedésemet.
3. Amennyiben a rendőr jogalap nélkül ütlegel, van lehetőségem a hivatalos jogi úton tisztázni a helyzetet, a jogsérelmemért (alaptalan ütlegelésért) jogorvoslatot kapni.

Itt annyi az újítás, hogy a rendőrök végre betartják a saját törvényeiket, ugyanis eddig csak azért faszoltak a robogósokkal, mert nem akarták felidegesíteni a robogósokat kibocsájtó etnikai csoportokat és az azokat védő agyhalottakat.

--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

a rendőrök végre betartják a saját törvényeiket, ugyanis eddig csak azért faszoltak a robogósokkal, mert nem akarták felidegesíteni a robogósokat kibocsájtó etnikai csoportokat és az azokat védő agyhalottakat.

Nem, eddig a saját törvényeik (vagy rendeleteik vagy belső szabályzatuk, vagy akármi) miatt nem üldözhették a bukósisak nélküli motorosokat.

A motoros rablók egyébként mindenféle etnikai csoportból, pl. angolokból is elég jelentős arányban állnak.

Van olyan, amit mondasz, hogy a rendőrök fostak a jogvédőktől. Ezért volt, hogy éveken keresztül simán tudtak pakisztáni és környékbeli tipikusan muzulmán és barna bőrű férfiak csoportosan fehér, kiskorú, nehéz családi hátterű lányokat magukhoz édesgetni és aztán éveken jó sokszor megerőszakolni őket. Volt, hogy kiderült ügy, de nem lett belőle nagy nyomozás, nem jött senki, hogy hoppá, itt ismétlődő viselkedésminták vannak. Mert féltek, hogy majd ha felsorolják a tényeket, akkor meg lesznek bélyegezve.
Aztán jó hosszú idővel később az újságok elkezdték ezeket a híreket kendőzetlenül leírni, és hipp-hopp, a rendőrség is lépett, és jöttek a letartóztatások, vádemelések.

Szomorú.

akár van alapja akár nincs, az SJW-k fellépnek a hatósággal szemben

altalanosito BS

alkalmas aláásni a hatóság tekintélyét és a belé vetett bizalmat.

a brit lakosok bizalma jelentosen erosebb a brit rendorsegben, mint a magyar lakosoke a magyar rendorsegben.

mi történt pl. a migránsrohamnál, a migránst felrúgó operatőrrel? A média hatására a teljes egzisztenciáját megsemmisítették, befolyásolták a bírói ítélethozatalt.

muhahalol. Jol ertelek, hogy akarmleyik random bunozo sirhat ezutan, hogy 'juj, juj, megsemmisitettek az egzisztenciamat!'?

Olvasd ezt el: https://hvg.hu/velemeny/20181120_Balavany_Ezert_nem_szabad_Laszlo_Petra… Ertelmesen le van benne irva, mi a problema a felmento itelettel.

1. A jogom azt mondja, hogy köteles vagyok a hatóságokkal együttműködni.

joga van befogni a pofajat? Btw. a kotelesseget feletek jogkent sozzak rad? lol.

2. Ha a rendőr ütlegel, akkor valószínűleg oka van.
a, Vagy azért mert nem működök együtt.
b, Vagy azért mert olyan a szituáció, hogy rosszul mérte fel a rendőr a viselkedésemet.

lol. Ebben az orszagban van meg egy lehetseges oka is: c) egyeb

Egy normalis orszagban (nem ebben), ha seggberug a rendor, annak az oka dontoen a), kis reszben b), amiert viszont nagyon helyesen megbasszak utana a rendor segget. Namost ebben a nem normalis orszagban a c) ok is eleg surun elojon, mint indok, hogy a fakkabatok fellepjenek ellened. Pl. jon a kinai geci autoval, akkor eletbe lep a c) ok, mert ne lassa mar a sarga fofutyi, hogy 2 futobolond Tibet zaszlot lobogtat valahol a jardan. Es rengeteg ilyen pelda van, ami nem fasza...

mert nem akarták felidegesíteni a robogósokat kibocsájtó etnikai csoportokat és az azokat védő agyhalottakat.

ostoba prekoncepcio...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Az a probléma, hogy László Petra esetében fel sem kellett volna merülnie a pernek. Ő magyar munkáját végző állampolgárként volt jelen a helyszínen. A helyszínen Magyarországra illegálisan belépni kívánó bűnelkövetők néztek szemben a magyar jogrendet védő rendőrökkel. A bűnelkövetők áttörték a kordont, ezzel jogellenesen behatoltak Magyarország területére.
László Petrának, mint magyar állampolgárnak joga van fellépni a hatósággal szembeszegülő személyekkel szemben, segítenie a hatóságnak a munkáját.A cselekedete felfogható úgy is, hogy a hatóság munkáját kívánta segíteni a felé szaladó menekültnek a megállításával, de felfogható félelemreakcióként is.
Ebben a szituációban hibás volt a kormányzat, hogy nem kellő számú és megfelelően felszerelt rendfenntartó erőt vezényelt ki.
További hiba, hogy nem mutatott fel és nem alkalmazott kellő erőt.
Az a probléma, hogy az egész Európa iszonyatosan elpuhult, mindenki fél a verbális és fizikai erőszaktól, miközben egy olyan világban élünk, ahol csak egy csúnya nézésért elvágják az ember torkát. Hosszútávon, pont ez az asszertív, béta viselkedés az ami miatt összeomlik majd a felépített kulturális és gazdasági egzisztenciánk.
És ebben a legsiralmasabb, az amikor te, magyarországi lakos, magyar állampolgárként tapsolsz azoknak, akik a magyar törvényeket és jogszabályokat megsértik.

Téged hányszor vertek el a rendőrök és miért? Vertek valakit el Magyarországon rendőrök Tibet zászló miatt?

Ostoba prekoncepció lenne, ha nemlétező probléma lenne az etnikai alapon szerveződő zárt csoportok, akik között számos keményvonalas bűnözői csoport is megtalálható. Plusz arra az aprócska tényre szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a mopedes rablások jelentős részénél használnak savat, mint támadó fegyvert. Tippelj, melyik kultúrkörben népszokás a savazás?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

a ribanc riporterkent volt ott, akinek a tudositas a feladata, nem a beavatkozas.

illegálisan belépni kívánó bűnelkövetők

ne legyel mar ennyire kreten, plz.

cselekedete felfogható úgy is, hogy

felrugta a te gyereked. En igy fogom fel.

És ebben a legsiralmasabb, az amikor te, magyarországi lakos, magyar állampolgárként tapsolsz azoknak, akik a magyar törvényeket és jogszabályokat megsértik.

nem. A legsiralmasabb az, hogy kreten vagy. Zero beleelo kepesseggel.

az etnikai alapon szerveződő zárt csoportok, akik között számos keményvonalas bűnözői csoport is megtalálható.

hmmm, a zsetonert beengedett ruszki, csecsen, es egyeb hordak kozott valoban vannak kemeny bunozok. Probald meg felrugni valamelyiket. Ha kedves az eleted. Btw. a fakkabatok is inkabb azokkal kemenykednek, akik vedtelenek veluk szemben.

Plusz arra az aprócska tényre szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a mopedes rablások jelentős részénél használnak savat, mint támadó fegyvert. Tippelj, melyik kultúrkörben népszokás a savazás?

remelem, elintezik a segguket alaposan az ilyeneknek. Bar a videokat megnezve egyik esetben sem volt savazas, sokkal inkabb piti rablasok voltak. De biztos te jobban ismered a brit motoros rablos statisztikakat.

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Van munkaköri kötelesség és állampolgári kötelesség. A vonaton utasként az ülés és bambulás a feladatom, de ha verik a kallert felkelek a seggemről.

Ok. Mi az az ember, aki megszegi több ország bevándorlásra és határátlépésre vonatkozó törvényeit, érvényes úti okmányok nélkül közlekedik és közbe egy kiskorút veszélyeztet?

Az én gyerekem, nem volt több országon keresztülrángatva illegálisan.

Van beleélő képességem. Nagyon jól bele tudom élni magam a szituációba, mikor a élettársamat leköpködik, megerőszakolják, mikor gyerekemet terrorizálják, összeverik, mikor engem éjszaka megpróbálnak kirabolni, megkéselni. Bele tudom élni magam a helyzetbe, mikor reggel úgy indul munkába az ember, hogy nem biztos, hogy beér a munkahelyére, mert Allah nevében felrobbantják alatta buszt vagy a metrót.

Tudod, az a vicces, hogy hívőként ezek az ártatlan menekültek, téged szögelnének fel elsőként az ajtófélfára. Dolgoztam együtt arabokkal, mohamedánokkal, mind diplomás, teljesen normális figura volt, de valahol mindig éreztették, hogy a saját országomban, hitetlenként, csak "megtűrt" személy vagyok. Munkaadóként volt akinek a nyakából levetették a keresztet.

Kreténezhetsz, de ettől még ugyanolyan kegyetlen marad a világ. Görcsösen akarsz ellenálló, hős, mártír lenni, ott gátolni a geci Orbánt ahol csak lehet, de nem veszed észre, hogy te és elvtársaid egy rövidtávú célért a gyerekeid jövőjét teszitek tönkre.

Jut eszembe, továbbra is adós vagy a válasszal, arra kérdésre, hogy hol és mikor vertek meg téged a magyar rendőrök?
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

disclaimer: meg sose vertek meg magyar rendorok

Van munkaköri kötelesség és állampolgári kötelesség.

hasonlatod eroteljes csusztatas: senki nem verte a fakabatokat

Van beleélő képességem.

nincs. De segitek: kepzeld el, hogy zsido vagy 1940 magassagaban Berlinben. Ugy dontesz, hogy nem varod meg, amig teged is deportalnak, hanem tovabb allsz a csaladdal. Ervenyes uti okmanyaid olyanok biztos nincsenek, amivel a fritz sorompon atjutnal. Meseld el, hogy mit tennel? De ha serti a melymagyar lelked, hogy egy zsido borebe kene bujnod, akkor probald meg egy 56-os magyar menekult (jaj, hat nem kimondtam?) csaladfo helyebe kepzelni magad.

Tudod, az a vicces, hogy hívőként ezek az ártatlan menekültek, téged szögelnének fel elsőként az ajtófélfára

tulzo altalanositas. Btw. amint irtam, nagyobb risk faktornak tartom az ide beengedett ruszki/etc. bunozoket.

Kreténezhetsz, de ettől még ugyanolyan kegyetlen marad a világ.

nezd el nekem, hogy a vilagkepeinknek a jelek szerint nincs metszete. A gyerekeink jovojet aligha a menekultek teszik tonkre, sokkal inkabb a Geci.

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Csak a szokásos problémák. Már az axiómáink mások, így aztán esély sincs az értelmes vitára, mondanám, hagyni kellene a csudába.

A múlt rendszerben ez - is - egészségesebb volt. Határátkelőn átmehettél érvényes papírokkal, ha átengedtek, ha azon kívül próbáltál meg átmenni, lelőttek. Szerintem ez így helyes, tudniillik nem mindenki földje, hanem Magyarország. Lehet ide jönni jó szándékkal, valóban menekültként is, de érvényes iratokkal és határátkelőn a hatóságnál átkelésre jelentkezve. A megafon és a kő nem helyettesíti az útiokmányokat.

No, most az a helyzet, hogy látva a videót, László Petra megpróbálta elállni a pulya útját, nem érte el, így egy béna gáncsolásra sikeredett, de semmiképp sem rúgta fel. Mindamellett, hogy az értékrendembe a tűzparancs is belefér ebben az esetben - noha nem feltétlen ezzel kell kezdeni, lehet felszólítás, majd figyelmeztető lövés előbb -, hiszen, ha bárki bejöhet az országba, az számomra azt jelenti, hogy bármilyen hódító behatolását elfogadjuk, s következmények nélkül foglalhatják el élőhelyünket idegenek.

Nyilván, ha számodra nem alapvetés a nemzetállam, akkor eleve nem érted, nem akarod érteni, miről beszélek, s itt utalok hozzászólásom elejére: más fundamentumok megléte esetén érdemi vitát folytatni nehéz, hiszen mások a kiindulási alapok, a célok is, így nem tudunk arról vitázni, hogy egy közös célt milyen úton szeretnénk elérni, hiszen eleve máshova tartunk.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mit tennék? Meglepődsz, de ugyanazt tenném, mint öreg zsidó cimborám tette 1944ben, szereznék hamis keresztlevelet és úti okmányokat és meghúznám magamat valamelyik vidéki településen a családommal. Vagy ugyanazt tenném, mint amit ugyanez a öreg zsidó cimborám tett 1956ban, mikor picit kopogtattak nála az ÁVH-sok, fognék két butykost és picit eltévednék a soproni szőlőben. Nem nagyon, csak annyira, hogy utána menedékkérelmet adhassak be a bécsi internáló táborban, hogy a családom már hivatalos papírokkal jöhessen át a határon.
Ha már menekültekről van szó, elfelejtesz pár apró dolgot: Menekült az aki személye és családja testi épségének megóvása érdekében egy háborús zónából menekül el. A nemzetközi jog szerint az adott személy mindaddig menekült míg biztonságos országban nem ér. Így van ez most és így volt ez 56-ban is. Amiről, te és az elvtársaid megfeledkeznek, hogy az 56-os menekültek illegálisan hagyták el az országot, majd a következő országban menekültstátuszért folyamodtak és az így szerzett okmányokkal folytatták útjukat, a következő befogadó államba. A befogadó államba, az adott állam engedélyével utaztak már be.
Amiről elfelezel te és elvbarátaid is, hogy a mostani menekültek PAPÍROK NÉLKÜL, több BIZTONSÁGOS országon áthaladva próbálnak elérni egy olyan országot, amelyik hivatalosan nem is akarja befogadni őket. Ez az aprócska különbség egy migráns és egy menekült között.

Először is, meg kell vizsgálni a beengedett ruszki/etc bűnelkövetők számát és kulturális hátterét, a magyar társadalomba való integrálódási hajlandóságát, és a várható tevékenységét. Ez túlbecsülve megközelíti az 1000-1500 főt.
Akkor vessük össze a csak 2015-ben (hála az égnek) csak átvonuló 319000 "menekülttel". Hogy egy picit érzékeltessem a csökkent felfogóképességednek, a szám nagyságát: Ha ezek az emberek itt maradtak volna, akkor létszámban 4000 fővel, megelőzték volna a legnagyobb magyar kisebbséget. Ha vallási tekintetben vizsgáljuk, akkor közel 30 szorosával előzték volna meg a magyar izraelita egyházat, és csak az evangélikus egyházközösségnek a duplája lenne a létszámuk. Ehhez tegyük hozzá, hogy ezek az emberek nem integrálódni jönnek, ahogy valahogy Németországban sem nagyon megy nekik a dolog.

Túlzó általánosítás? Mire alapozod ezt? Az ötgyerekes pakisztáni keresztény anyuka megvan? Ő csak nem akarta, hogy a munkatársnői csicskáztassák. Jahm, hogy nem vagyunk Pakisztán? Lehet, de nőként, kebabos környékén ne akarjon már pesten sem pisilni az ember.
Az baj, hogy van egy pici ideológiai buborékod ami megvéd attól a szartengertől aminek a tetején én napi szinten csónakázok. A kellemetlen csak az, hogy egyszer jön egy hegyesebb kaki, kiböki a bubit és a családoddal együtt belefulladsz.

Kérlek, sorold fel milyen módon teszi tönkre a Geci az országot.
Igazándiból én azt látom, hogy nagyjából minden ugyanúgy áll, csak most kevesebben férnek hozzá a húsosfazékhoz. Megy az újraosztás ezerrel. EUtól lopott pénzeken adnak-vesznek életképtelen cégeket. Jahm, és közben úgy 20 milliárd USD-vel nőtt az exportunk az elmúlt 4 évben. A 2010-es BBB- besorolásból Baa3-ba mentünk fel.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

"4000 fővel, megelőzték volna a legnagyobb magyar kisebbséget"

ez papíron tök "jól" hangzik amúgy, de a cigányság jelenléte a vidéki falvakban szemre is 50% körüli. a 300 ezret hogyan számolták? az számított csak, aki annak vallotta magát és népszámlálósdit játszott? tényleg érdekel.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

2011-es népszámlálási adat. A hovatartozás, önbevallás alapú. A valódi érték olyan 8-9% körül lehet.
A népességeloszlás elég inhomogén dolog. Míg egyes kisebbségek a falvakban 50%-ot is elérhetnek városban akár a mérési hibahatár alá is csúszhatnak. Plusz csalóka a látott hovatartozás becslés, mert az inaktív, többségtől eltérő életvitel (a faluban való héderezés) miatt, a többségi társadalomhoz képest felülreprezentáltnak tűnhet az adott csoport.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

Ez a baj a libsikkel. Van sok igazság abban amit mondasz, de ezt a jelzőt(r...nc) nem érdemli meg az illető (na jó, ne nevezzük hölgynek sem). Egy csomószor érezhető ugyanaz a véresszájúság és az empátia hiánya a ti oldalatokon is. A higgadt értelmes középutat kellene keresni, ahol csak az ész érvek számítanak és nem hőbörögni.

Ez a baj a libsikkel.

ezt magamra kene vennem?

Van sok igazság abban amit mondasz

tudom

ezt a jelzőt(r...nc) nem érdemli meg az illető

de

Egy csomószor érezhető ugyanaz a véresszájúság és az empátia hiánya a ti oldalatokon is

nem vagyok semmilyen 'ti' resze. De majd elmondod, hol 'veresszaju' (lol), meg empatia hianyos, amit irtam.

A higgadt értelmes középutat kellene keresni, ahol csak az ész érvek számítanak és nem hőbörögni.

mondja ezt az a korlatolt, IQ20-as melymagyar kisgyerek, akinek mindenki mas csak 'libsi', akik meg akkor is veresszajuak, ha - sajat szavaiddal elve - az igazsagot mondjak...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

ez csak a te nezopontod. Szerintem meg nagyon helyesen toroltek bele a betonba a sok hoborgo faroksapkat. Btw. nem azt mondom, hogy minden szep es tiszta volt, de tudtommal a vontak felelossegre tulkapasokert fakabatokat...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Jani! amikor azt mondod hogy ez csak az én nézőpontom és szerinted helyesen tették amit tettek akkor értem, hogy komolyan gondolod. én elfogadni nemigen tudom már azt sem, hogy valaki komolyan gondolja, nemhogy azt amiről gondolja.

de mindegy is, mert az igazságodat (úgy értem általában annak hiányát) egy újabb és egy annál is újabb 2/3 fogja majd megmutatni: azt részben a fentebbi véleményed generálja. valamint az, hogy mindez összeköthető egy-két személlyel, aki még mindig a politika színpadán játszik. elsősorban természetesen 5 százalékokra.

az amit te helyesnek látsz az egy komolyabb politikai kultúrában leginkább terrorcselekményként értelmezhető, állami megrendelésre, elrettentés céljával. azokra a módszerekre amit láttunk még Escobar is elégedetten csettintene.

ui nem, nem tudom milyen módszer lett volna elfogadható, de amit láttunk az *nem*. talán el kellett volna takarodni akkor majdnem mindenkinek a politika színpadáról és befejezni a rendszerváltást.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

az amit te helyesnek látsz az egy komolyabb politikai kultúrában leginkább terrorcselekményként értelmezhető

ezt a BS-t mar 2006-ban cafoltak: a hasonloan viselkedo csurhet tolunk nyugatabbra is gumibottal, vizagyuval, kardlappal, meg hasonlokkal kezelik.

Btw. az en igazsagom vs. 1-2 szemellyel osszekotese teoriadat pedig a magyar tortenelem cafolta: ha igaz lenne, hogy Gyurcsany volt az oka, mert hazudott, akkor a Geci ellen minek kene kovetkeznie, aki mar a 2010-es regnalasat is ugy vezette fel: hogy hazudni fog, mint a vizfolyas? Szoval nem, meg csak a kozeleben sem vagy: a 2006-os lazongasok massziv mozgatorugoja az akkori ellenzek volt. Emlekszik valaki egy bizonyos R. Mariusz nevu balfaszra, aki azon sopankodott, hogy kilottek a fel szemet a hulyejenek? Vajon hogyan tortenhetett meg ez a csufsag?

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

"ezt a BS-t mar 2006-ban cafoltak: a hasonloan viselkedo csurhet tolunk nyugatabbra is gumibottal, vizagyuval, kardlappal, meg hasonlokkal kezelik."

pl. EU normatívák szerint (minimálisan elvárható módon) azonosítóval ellátott karhatalmi dolgozók *célzottan* avatkoznak be mihamarabb, mielőtt még százezres tömeg lesz a vége. gondolom nem egyszerű, de amint láttuk azonosító nélküli, kérdőre nem vonható felfegyverzett katonák ütöttek vertek mindenkit akit értek, vagy épp fejmagasságban lövöldöztek. ezeket akkor cáfolták végre? vagy akkor én is beöltözhetek egy balhé közepén századmagammal GIJonak és terrorizálhatok? esetleg azt is cáfolták, hogy bizonyos utcákon valami idegen szláv nyelven vezényelt kommandósok rohangáltak fel, s alá? szóval végtére ennél az esetnél sajnos sokkal közelebbiek pl. a török sörpuccskísérlet leverésének részletei, márpedig az nagyonbalkáni.

másrészről azt nemigen tudod mi az én teóriám. mivel az akkori káosz a szakmai alkalmatlanságok lévén lehetőséget biztosított bármely oldal geciskedésére, ezek vélhetően meg is történtek. ha te kimentél volna kommandós ruhában viperával és beálltál volna a rendőrfalba arról tudott volna valaki? ha a tvszékházat támadó csapatba beépült volna valami szefós fletórajongó, mondjuk felbujtó hangadónak arról tudnál? amit te nyugatnak hívsz, ott ezek a kérdések nehezebben böffennek fel.

"a 2006-os lazongasok massziv mozgatorugoja az akkori ellenzek volt"

így van. de meg kell nézni milyen mélyre mentek a szálak, és kitüntetni akit csak lehet. végül is a fletó utasította gergényi is cinikus csillagot kapott, hát akkor máshol is lenne helye ilyen kis kedvességeknek.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

kovi, nagyon rendet kene tenni a fejedben, mert eleg nagy odabenn a kaosz. Tudod, te mi a terrorcselekmeny? Az, amikor setalsz a csaladdal az utcan, es egy teherauto hirtelen rant egyet a kormanyon, felmegy a jardara, es 20 masik ember mellett lekaszalja anyat meg a 2 gyereked. Es te ezt veszed egy kalap ala azzal, amikor egy gyujtogato, lazongo csurhet szetver a yard? El-o-el.

ha te kimentél volna kommandós ruhában viperával és

pont errol beszelek: normalis ember elkerulte az esemenyt, aki meg odament, az megkapta, amit erdemelt. Ilyen ez a popszakma.

így van.

ennyi? Nagyon konnyen tulteszed magad azon, hogy a Geci felhergelte a tomeget, hasznalta, majd odadobta predara a szerveknek. Btw. nem mintha nem lenne mindegy, de en ugy tudom, nem nyert bizonyitast, hogy Gyurcsany konkretan utasitotta volna az akkori rendorfonokot...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Te se tudod mi a terrorcselekmény: erőszak vagy azzal való fenyegetés politikia, ideológiai, vallási célok eléréséért,. Ha a sofőr azért rántja félre a kormányt, mert utálja a világot, akkor ámokfutó, ha azért, mert meglát a járdán egy sárga kabátos embert, és ő utálja a sárga kabátosokat, akkor gyűlöletbűncselekmény. Ha viszont a határon valaki azzal fenyegetőzik, hogy engedjék be, vagy áttöri a kerítést, az terrorcselekmény, mert erőszak kilátásba helyezésével akarja egy államra kényszeríteni az akaratát. A terrorcselekmény nem a "szörnyű bűncselekmény sok halottal" szinonímája, hanem erőszakos cselekedetek minősítése motiváció alapján.

a hataron atigyekvok 'fenyegeteseben' en nem latom se a politikai, se az ideologiai, se a vallasi celokat. Masfelol, ha attorik a tranzitzona keriteset, akkor siman lehet, hogy az embertelen fogvatartas ellen lepnek fel. Meg ez sem terrorizmus...

--
"dolgozni mar reg nem akarok" - HZuid_7086 'iddqd' zoli berserk mode-ba kapcsol

Ne zavard össze!
A szegény még a végén megtudja, hogy a Btk. szerint a kerítésnél való hőbörgésük valóban terrorcselekmény mert kimeríti a 314 §. 1-es bekezdésének (a) pontját és a 4. bekezdésének (e) és (h) pontját.
Arról nem beszélve, hogy a tranzitzóna kerítésének rongálása és a tiltott határátlépés (Btk. 352/A. § és Btk. 352/B. §)) 2015 óta bűncselekmény és nem szabálysértés.
--
"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

nem csak motiváció alapján, hanem akár megfélemlítés céljával. súlyosabb esetben akár csoportosan. mivel nem tudod kik fogtak fegyvert a tömegre, így ez kezdésnek lőfegyverrel való visszaélés is lehet. ha tényleg jöttek külföldről is "rendőrök", akkor más állam területén politikai célú fegyveres visszaélések is voltak. szóval ez egy baromi összetett dolognak tűnik, gondolom ennek mentén lett ennyire megnehezítve a felelősségre vonás. a fele amúgy ránézésre 10 évnyi acélkarpereccel kezdődik. jó ez a btk, elég egyértelműen fogalmaz.

innentől nem neked, illetve nem téged kiegészítendő: két-három méterrel mélyebb színvonalon folyt minden kommandós ruhában, mint az autókat borogató meg rendőrsorfalat dobáló személyek esetén. ez a két-három elég óvatos becslés, mivel a karhatalmi(nak tűnő) oldalon nagyon sok az ismeretlen. inkább több lesz az az eltérés.

felböffent fentebb ez a szerencsétlenség révészmáriusz. nos, teljesen mindegy is miért volt ott, btk szerint érinthetetlen. ha nem mutatkozott be akkor elrontotta de nem gondolom, hogy autót borított vagy rárontott valakire, ha ránézek maximum annyi tellett tőle, hogy reggel nem kötötte be a cipőfűzőjét vagy eldobott egy taknyos zsebkendőt. hát neki még hangja sincsen, egy nagyra nőtt óvodást láttam benne már akkor is.

szerk: bocs, lemaradt.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

cöcöcö, btk szerint 2 pontot simán rá lehet húzni eme jeles "rendőr" cselekményekre. dehát még azt sem tudod ki voltak rendőrruha alatt, ahogy én sem.

nincs olyan, hogy akinek esze volt elkerülte az eseményeket. ne bolondozz már. akár "százezres" tömegről beszélünk. aktívak, nézők, felhergeltek, vagy akinek a fasza is tele volt a világbajnok [:D] pártkoalícióval, de csak álltak és néztek. vagy akik éppen hazafelé mentek melóból, vagy a fiatalok akik éppen egy közben érintetté vált utca másik végén és oldalán smároltak szarva a világra. jaja, még ők is kaptak, akár felszólítás nélkül: bestiális módon, aljasul, utólag ellehetetlenített felelősségre vonással, parancsra és megfélemlítés céljával. de amúgy szemmagasságban sem szoktak tömegbe lőni sehol még célzottan sem, illetve dehogynem - jut eszembe egy elég szomorú 62 éves sztori. de ezek csak ezért merülnek fel megint, mert nem értetted amit írtam, illetve fél mondatot kiragadva biztos könnyebb volt rugózni valamin amin egyébként majdnem felesleges, pártállástól és vérmérséklettől függetlenül is.

miért, mennyi legyen? jah, hogy nincs bizonyítva ki utasított. háháhá, hát akkor bocs meggondoltam magam, nem is a zorbán volt mélyen, az sincs bizonyítva. ne is keresgess tovább, nem a pár évvel ezelőtti vallomásra gondolok fletó ügyben, hanem amit akkor és ott élesben leadtak több TV-ben, miszerint telefonos gyorskérdésekben saját maga és saját szavaival vállalta ahogyan ő maga adott *határozott* utasítást.

Jani, te ennél komolyabb voltál valamikor. ez eddig nagyon felületes volt.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Minap olvastam róla cikket, és az egyik esetnél látszik is a videóban, hogy volt aki felháborodott, mert azt hitte nem csinálhatnak ilyet a rendőrök :D Meg sokan csinálják, hogy leveszik a bukósisakot, mert akkor azt hiszik nem üldözhetik őket tovább..

Nem okozhatsz neki "excessive" sérülést. Ahogy pl. a menekülő embert se hátba, hanem mondjuk lábon lőjük (de legalábbis nem nélkülözhetetlen szerven...), vagy még jobb, simán taserrel.

Az összes rendfenntartó szerv összes tagja elég komoly kiképzést kap, hogy milyen helyzetben meddig lehet elmenni, ha minden a "standard eljárásrend" szerint megy, akkor egy letartóztatást simán végigcsinálnak úgy, hogy a szomszéd lakásban mindenki háborítatlanul alszik...

És egyébként továbbra sem veszélyeztethetik a "standard" rendőrök egyrészt a menekülő, másrészt a környéken járókelők/más járműben utazók testi épségét, azt a jogkört, hogy megborítják a motorost csak külön képzett tisztek kapták meg (egyébként jogosan, úgy ex-has nem biztos, hogy fel tudnák mérni, hogy mit jelent 100 mph-val kisodorni egy motorost, hány utcával arrébb hány elsodort gyalogossal a motor előtt szedik utána össze...)

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Ha rajtam múlna, fellökni, átmenni rajta, majd visszatolatni --> egy rakás pénzt megspórolnának.
--
ne terelj

Nagyon helyes. Rendszeresen nézem a Cops-ot, ott sajnos nem lehet ilyet, ezért csak annak tud drukkolni az ember, hogy csússzon már el a mocsok.

Komoly mentális gimnasztika pozitív változásként prezentálni, hogy azért vezettek be újfajta standardokat, mert esélytelenné váltak a bűnözők ellen. Érdekes módon eddig nem kellett fellökdösniük a motoros tolvajokat ahhoz, hogy fenn tudják tartani a rendet.

Diversity is their strength.

Elmondták a híradóban (libsiknek: az RTL Klub, ott lehet reklamálni) ennél a hírnél, hogy jelentős létszám és erőforrás hiánnyal küzd a brit rendőrség és a költségvetésüket is jelentősen megnyirbálták.

Ezért nem tudnak hatékonyan reagálni.

Sajnos a migráncsok inkább robogós bűnözőnek állnak, nem rendőrnek.

Mi jön ki ebből:

- A nagyon "ígéretes" 'migránsokkal a munkaerőhiány ellen' eszme ott sem működik.
- Angliában sem jut mindenre korlátlanul.

--
trey @ gépház

"Sajnos a migráncsok inkább robogós bűnözőnek állnak,"

vagy stricinek...

Összesen 22 évnyi börtönbüntetést szabott ki szerdán a dél-angliai Brighton koronabírósága öt vádlottra - köztük négy magyar állampolgárra -, akik Nagy-Britanniába csaltak és ott prostitúcióra kényszerítettek több tucatnyi fiatal magyar nőt.
https://24.hu/kozelet/2014/01/08/magyar-striciket-iteltek-el-angliaban/

jajj ne mondj már ilyet, hát ott kolbászból van a kerítés. biztos nem hallottad, de a németeknél meg már a szemeteszsákot is véreshurkával kötik el. szóval gyorsan induljanak is útnak valamelyik irányba, lehetőleg minél többen. egy ideig egy az út, addig végig lehet gondolni hol lesz jobb. a legjobb lenne, ha a politikusok mennének elöl. úgy tízből kilenc.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

És erre forrást is hoznak, hogy a költségvetésük nyírbálása _miatt_ lett ez, vagy csak a szokásos fake news, hogy egyrészt máshol sem jobb (de) és máshol a mocskos migráncsok mit nem csinálnak?

Mert lássuk be, ez a hír arról szól, hogy új felszerelést (UV lámpával egy hónapig kimutatható festék) és új specializált képzést kaptak, ill. gyakorlatilag engedélyt arra, hogy törhetik a saját szolgálati járműveiket. Ezek közül egyik sem olcsó és a legritkább esetben szól a megszorítás arról, hogy újabb tételekre kezdünk költeni...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

"Ezek közül egyik sem olcsó és a legritkább esetben szól a megszorítás arról, hogy újabb tételekre kezdünk költeni..."

meg kellene nézni ki a beszállító, vagy meddig gyűrűzik le a beszállítói spirál és kinek az érdekeltségében van. vagy épp egy autó javításának költsége milyen arányban van egy ottani alkalmazott járulékokkal növelt bérköltségével. vagy neadjaég egy törött lámpa, egy "vödör" festék meg egy törött autó végeredményben mennyi adófontot hoz vissza hosszú távon. vagy a rák tudja. szerintem ez amit írtál a megszorításokkal szemben nem egyértelműen függ össze, úgy értem nem biztosan dolgozik ellene.

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

És láttál már politikust/gazdasági vezetőt, aki fel is fogja, hogy innovációval fejleszthető a hatékonyság, ami költségmegtakarítást jelenthet akár már közép távon? :) A közszférában (kb. országtól függetlenül) a csökkenő költségvetés mindig megszorítást hozott, nem fejlődést...

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Hát ebben nem van migráncsozás, úgyhogy jelen esetben te vagy a fake news ;)

De továbbra sem találtam forrás nyomát se annak az állításukra, hogy erre a csökkenő költségvetésük miatt lenne szükség.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Segítek:

"hogy a költségvetésük nyírbálása _miatt_ lett ez"

A hírből:

"A brit rendőrségnek szüksége van új módszerekre, melyekkel felvehetik a harcot a bűnözőkkel. A költségvetésüket ugyanis az elmúlt években alaposan megnyirbálták. A rendőrség vezetői szerint a szükségesnél jóval kevesebb az emberük, ez pedig elkerülhetetlenül a bűnözés növekedéséhez vezet."

A migráncs haverjaid pedig úgy jönnének a képbe, ahogy a félbolond Mutti megálmodta. A migráncsok jól képzett, vagy jól képezhető munkaerő-források.

Ja, nem.

--
trey @ gépház

Tehát: az RTL egy szóval nem említette a migráncsokat, azokat te hoztad be a képbe, bármiféle valós alap nélkül (mert nem hoztak statisztikát az elkövetők tartózkodási jogalapjára).

Az RTL logikai kapcsolatot vélt felfedezni a rendőrség csökkentett költségvetése és az új eszközök között, holott ilyen kapcsolatot senki nem mutatott ki (pl. nem mondta a sajtótájékoztatót tartó tiszt, hogy "bekeményítünk, mert nincs péz és kevesen vagyunk"), illetve ha hozott is, azt mindenki más _nagyon_ jól titkolja.

BlackY
--
"en is amikor bejovok dolgozni, nem egy pc-t [..] kapcsolok be, hanem a mainframe-et..." (sj)

Kib***t unalmas mar ez a migrancsozas... Komoly ertelmes embereket igy beetetni... Mekkora propaganda folyik otthon a csapbol is ? Mar lassan nem tudok ugy beszelni magyarorszagi ismeroseimmel hogy ne azt kerdeznek: "arrafele is vannak migransok? ... Mi a helyzet a migransokkal?" Unalmas, leragott, figyelemelterelo, cseppet sem eredeti, xenofob, gyulolkodo propaganda... Szornyu lehet allandoan olyan negativan elni...

Kib***t unalmas mar ez a klimavalozas... Komoly ertelmes embereket igy beetetni... Mekkora propaganda folyik otthon a csapbol is ? Mar lassan nem tudok ugy beszelni magyarorszagi ismeroseimmel hogy ne azt kerdeznek: "arrafele is valtozik az eghajlat? ... Mi a helyzet az idojarassal?" Unalmas, leragott, figyelemelterelo, cseppet sem eredeti, fejlodesellenes, gyulolkodo propaganda... Szornyu lehet allandoan olyan negativan elni...

nem csak klímaváltozásról szólt a dolog, hanem természetes ellenség hiányáról is. aztán ezt az idétlen poloskás témát te dobtad ide, miközben gyakorlatilag mindenütt megél ahol nincsen tartósan hideg és van mit ennie. igen, Grönlandon mondjuk nem élne meg dehát itt lehetne két hónapig is akár mínusz 20, lakott területen simán kitelel random helyeken annyi egyed, hogy abból tavasszal ismét felépítik a helyi populációjukat. akár a hűvösebb Angliában is vagy épp Svédországban. de még ez sem változtat azon, hogy maguktól a picsába se kerültek volna ide, és amúgy inkább jaja visszafordulhatnának.

van még pár ilyen csodás élőlény ami emberi segítség nélkül igencsak idegenül hatna helyben, a harlekinkaticától kezdve akár az afrikai méhen át a random vérszívókig.

a klímaváltozást mással kéne látványosan demózni, mondjuk az állattartásban dolgozók takarmányozási nehézségeivel, vagy akár a random szomszédod pálinkás problémáival hiszen a tél hiányában áttelelő kártevők kényelmesen indulnak meg akár már tavasszal zöldségek és gyümölcsök ellen, hogy első körben nem kell kiépíteniük a megfelelő létszámukat a hideg okozta megtizedelés miatt. mert olyan már rég volt.

poloskák go home!

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

Az regen volt igy ... Itt mindig voltak bevandorlok meg a gyarmati idokbol is, annak hozadekakent. Igy az "igaz" angolok hozzaszoktak hogy mast is latnak nem csak feherembert. De most mar nincs hajlektalan sem. Az angol kormany torvenytelenne tette a hajlektalansagot es bortonbe zarjak akiket megtalalnak az utcan fetrengeni. Szerintem arra ment el a sok rendori ero hogy osszegyujtsek oket.
Varjal nem is... Osszekeverem egy masik europai kereszteny orszaggal.

Minden masban egyetertek veled ebben a topikban, de ezzel az eggyel nem: miert kell nekik barkit is megturniuk a tortenelmuk miatt? Mi is fogadjuk be Budapest utcaira azoknak az orszagoknak a hajlektalanjait, amelyeket Matyas kiraly elfoglalt rovid idore?

Sose ertettem ezt a logikat. Szerintem ez az "angolok ugyis megszalltak mindenkit" ugyanolyan ervelesi hiba, mint amikor a feka USA-ban karteritest ker, mert a dedmamaja rabszolga volt, ahelyett, hogy tultenne magat rajta, es megtanulna elni a jelenben. Mi koze mondjuk egy 20 eve szuletett angolnak, hogy egy 100 eve hatalmat szerzo politikus(!) hogy dontott, hogy kinek az orszagat fogja megszallni? Miert kell egy angol kisgyereknek csak azert szagolgatni a muszlimok utcan eldobott szemetet, mert valami vezetojuk 100 eve ugy dontott, hogy megszallja az orszagukat?

Ott az angolok vannak otthon. O teruletuk. O hibajuk, hogy nem vedtek meg. Es azt mondani, hogy "megerdemlik a megszallasokert" egy feleslegesen rosszindulatu megkozelites, ami igazsagtalan is es arulkodik is egy vegtelenul negativ emberrol, vagy annak hatasarol.

Muszlimoknak különösképp kuss a nevük e krédésben, elvégre a muszlim világ előbb támadt a keresztény területekre és Európára, mint hogy a gyarmatosítás vagy akár a keresztes hadjáratok megindultak volna. Észak Afrika gyarmatosítása pedig büntetőexpedícióból nőtte ki magát, az Európai hatalmak végre megerősödtek annyira, hogy beszántsák a berber kalózokat, akik az évszázadok során százezrével rabolták a Földközi tenger partvidékéről az európaiakat és adták el rabszolgának az oszmán birodalomba, és akkora károkat okoztak, hogy ennek hatására hozták létre az USA haditengerészetét(!), mert addigra az USA szövetségi kiadásainak 20%-a (!) védelmi pénzekre és váltságdíjakra ment el. Magyarán elkezdtek egy játékot, amit Európa nyert meg, és azóta sír a szájuk.

Bocs, de te hazaáruló vagy innen nézve, mert ahelyett, hogy itthon fizetnéd az adót a bruttó 250-edből és nyomorognál egy külvárosi szobában, elmentél másik országot gazdagítani és ott normálisan megélni.
/s (<-- !!)

Bár most, hogy Brit Barátaink [(c) orbán] kilépnek (akik kilépését vitya üdvözli, de ezzel egyidőben szerinte benn kellett volna tartani őket az amúgy általa gyűlölt EU-ban), nem tudom mi lesz az ottani külföldiek besorolása a lakájmédiában.