Oracle Linux - probalta mar valaki desktopon?

 ( carlcolt | 2018. november 20., kedd - 19:09 )

https://distrowatch.com/dwres.php?resource=ratings&distro=oracle

Itt ugy tunik eleg jok a review-k, meglepoen jok. Ami meg tetszik, hogy live kernel patching megy friss kernellel, de a bevalt stabil Red Hates csomagok mennek minden mas esetben.

Erdemes kiprobalni desktopra? Van valakinek vele tapasztalata? Van valami specko hulyesege, ami a RHEL-nak amugy nem lenne desktop rendszerkent? Tenyleg free csak magamnak dekstopra hasznalni?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az Oracle Enterprise Linux az egy az egyben egy át logózott RHEL amihez az Oracle hozzá rakata a saját dolgait . Az OELnek nincsen semmi speciális egyedi hülyesége. Felrakod és megy az is . Nem véletlenül jók a vélemények róla mert az is. A futás közbeni kernel frissítést a RHEL,CentOS is tudja a kpach segítségével . Érdemes kipróbálnod.

CentOS 7 Fedora Ambassador,Translator

Annyi kiegészítés, hogy az oracle-nek van egy saját Unbreakable Enterprise Kernel (nem röhög!) névre keresztelt kernele. Na azzal már sikerült sima brand desktop PC-n reprodukálható fagyást csinálni, míg a sima openszósz kernellel ment vígan ugyanaz a setup. :)

Amúgy tényleg egy RHEL.

Mivel az Oracle saját kernele mindig az épp aktuális legfrissebb kernelre épül így nem csoda ha lehetnek benne ilyen jellegű hibák is . Az UEK kernellel nekem nem volt gondom a saját teljesen AMD-s laptopomon. Az UEK van a legjobban hozzá igazítva az Oracle saját fejlesztéseihez .Fogják az ELRepoban lévő legfrissebb kernelt és hozzá teszik a saját fejlesztéseiket és készen is van az UEK .

Centos7, Fedora Ambassador,Translator