Patkány a WC-ből

 ( kalvi | 2018. november 10., szombat - 1:02 )

Egy fél éve is előfordult már, hogy amikor felnyitottam WC deszkát ott volt egy patkány. Utána gyakran csináltam hypós tisztítást és el is tűntek. Ma megint feltűnt egy. Pánik tört ki a családban miután minden vegyszer ami itthon volt a csatornában kötött ki. :|
Kicsit utána olvastam ezeknek a lényeknek és elképesztő, hogy milyen intelligensek (szavazzunk rájuk). Olyan érzésem van mint ha a doom-ot 10% health-el kezdeném. Szinte lehetetten kiirtani őket. Egyet kettőt ki lehet csinálni, de a sereg később új felderítőket küld és ha nincs ellenállás jön az invázió.
Utána olvasgatok, hogy milyen lehetőségek vannak. Élő starcraft
my life for aiur!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

A macska ugy latszik nem segit: https://youtu.be/Cc-gx1bS8yM

Macskafüggő...

De macskák helyett erre a célra egy törpetacskó sokkal jobb választás...(feltéve ha nem panelról beszélünk)
----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Volt egyszer egy fox terrierünk, kertes házban. Egy nap arra mentem ki, hogy az udvar közepén a járdán szép sorban kifektetett négy patkányt. Szépen, párhuzamosan elrendezve, a farkak egy irányba néztek. Ha az egyszer szagot fogott, a betonon is képes lett volna átásni magát.

Nekünk is volt vagy 15 éve. Először a patkányokat fektette ki. Miután a patkányok elfogytak, jöttek a szomszéd macskái, sünök, verebek, siklók, minden ami élt és mozgott. Minden reggel úgy mentem ki a bejárati ajtón, hogy a küszöbre volt fektetve minimum egy hulla, jó esetben nem darabokban, ő meg büszkén nézte, ahogy eltakarítom. A szomszéd macskáit titokban kellett elásnom...

Nálunk a macska nyáron legalább 20 patkányt fogott, már nem győztük elásni. Nyilván ha gyökér akkor nem fogja meg, de egy patkány nem ellenfél egy normál kandúrnak.

Nagymamám mesélte, hogy nekik volt egy Fáni nevű cicájuk, ami egy komoly harcban legyőzte a patkányt, ami előjött valahonnan. De ez egy macskának komoly kunszt, nem véletlenül mesélte el olyan sokszor, hogy meg is jegyeztem :-)

Úgy hallottam, hogy régen görénnyel tudták kitisztítani a csatornákat. Az talán utána is megy, mert a görény jól érzi magát mindenféle szűk sötét helyeken.

Néztem egyszer egy dokufilmet a patkányokról. Abban volt egy ilyen WC-s eset is. Sokat nem lehet ellenük tenni. Annyi volt amit akkor tett az érintett, hogy beszerzett egy ilyen wc deszka leszorítót, ami valahogy a WC-kagylóhoz rögzíti magát (valami rátolós szerkezet), hogy legalább a lakásba ne jussanak be.

Volt egy olyan megemlékezés is benne, hogy egy ember teljesen maga alatt volt. Ült a konyhában. Egyszeriben csak megjelent egy patkány, kitudja honnan. Egy pillanatra megállt, ránézett emberünkre, megállapította, hogy most nincs veszély, majd kinyitotta a hűtőt, kiszedett valami kaját, visszacsukta a hűtőt és el is ment.

Külön kóstoló van náluk. Ha megmérgezné magát jelzi a többieknek miből ne egyenek. Ezért vannak a hosszan ható mérgek ellenük, hogy ne tudják beazonosítani mitől döglenek meg.

Nem a Ratatouille c. filmmel kevered? :)

:-D

A patkányok is jóllaknak a macskaeledelből:

Elmondta, sokan a WC-n húzzák le az ételmaradékot. A csatorna mélyedésében elfolyik a víz, az étel viszont a peremére rakódik, ami olyan a patkányok számára, mint a terített asztal.

Hát eddig se csináltam, de akkor most már nem fogok rászokni.

Mondjuk úgy, ez országos probléma!
Wass Albert: Patkányok honfoglalása

önéletrajzi regény?

kár hogy nincs like gomb :)

Nem. Antiliberal. Migransos
------------------------
Jézus reset téged

Milyen típusú ház, hányadik emelet?

te jó ég, emelet is lehet?? bazz valami spéci erényövben kéne szarni, bele ne harapjon a farkamba valami szarral kent rágcsáló :(

--
Vortex Rikers NC114-85EKLS

ezt még elképzelni is horror :)
--

Az erényővet, vagy a harapást? :-)

Nem csak a rágcsálóktól kell tartani: link

Nem tudom, hogy melyiket utálnám jobban...

a taxisok sem szeretik, ha egy utas egy BOOOAAAA-t hagy a taxiban :)

Ha itt is lennének ilyenek, esküszöm biliznék.

Kőbánya-Kispest, Terminál, kaja szint, 2-3 éve mindennapos a csótány. Legutóbb a KFC kiadó pultján a kiszolgáló lerakta a tálcám, 15 centivel mellette rohant el a soklábú. De az épület másik végén is láttam már eltaposott példányt. Most váltottam a helyi Auchan-re.

Westend, szintén kaja részleg, párom előtt rohant át nem egy csótány. Lakóépületünkben is általános, mert vannak súlyos fogyatékkal és gondviselés nélkül élők, akik nem értik meg, hogy a levest nem öntjük a lefolyóba, és a hajléktalannak nem adunk kulcsot, hogy bent aludjon az épületben, ez biztos nem megoldás a mostani problémára (nem mellékesen a külvárosi részeken éjszakánként először új hajléktalanok jelentek meg, majd közterületesek, és most nappal alvó, éjjel gondolom máshol ücsörgő hajléktalanok, van mit javítani).

Patkányt az egyik buszmegálló mögötti gyepes részen láttam, és a Köki Terminál és csatorna találkozásánál, ahova járnak a részegek dolgukat végezni. 20. század, főváros, sűrűn lakott kerület, pláza.

(Mondom ezt úgy, hogy nagyon nem szívesen mérgezek meg bármilyen állatot, de a közegészségügyi kérdések sem viccesek.)

Vajon a fórumon pampogás helyett hány bejelentést tettél az illetékes szerveknél?

Rábaktál, 4-et.

20. század, főváros, sűrűn lakott kerület
És mostanában mi a helyzet? Romlott vagy javult? :)

Az irtást évtizedek óta végző cég cseréje után romlott.

A komment arra akart utalni, hogy 2000. jan 1. 0:00-tól már a 21. században élünk. A 20. század 1999 dec 31 23:59:59-kor végetért.
--

Igazabol 2001. jan. 1. es 2000. dec. 31. a ket datum.

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

és itt 2 táborra szakad a népesség annak megfelelően h. vajon volt-e 0. év vagy sem, Kr.e. 1 után Kr.u. 1 következett-e és a többi kardinális kérdés :)
Szóval ha hivatalosan 2001 is a kezdődátum, nem könnyű a zsigeri megérzést felülbírálnia (direkt nem józan paraszti eszet írtam).
--

köszönhetően a kiváló magyar oktatásnak, a múltban, most és mindörökké :)

mellesleg sorszámozásnál nem létezik olyan hogy nulladik :) márpedig az évek sorszámozva vannak.

kelt az Úr nulladik esztendejében :Đ

Nana! Minden értelmes számsor 0-val kezdődik, lásd tömbök! :-)

Köszi a magyarázatot :)

Sose késő, hogy leessen :D Bőven ráérsz felzárkózni később is a 21. századhoz.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

-

Egyébként az érdekelne, hogy akinek nincs külön kaja gyűjtő kukája, mint pl. nekünk, az mit tud kezdeni a maradék levessel a WC-be öntésen kívül.

Kiszűröd a szárazanyagtartalmat, az mehet a kukába, a lé pedig a lefolyóba.

OK, én a levest nem öntünk a lefolyóba részből arra következtettem, hogy nem öntjük, nem pedig azt, hogy csak a sűreje nélkül.

Nekem Párizsban tűnt fel, hogy milyen sok a patkány. Lubickoltak pl. a Trocadero előtti szökőkútban. Sok.
A Szajna mellett szinte bárhol lehetett velük találkozni.

Persze lehet, hogy épp a L'ecsó élőszereplős változatát forgatták rejtett kamerával :-)

azok a tiszta fhansziák...
--

Lö fvánsziák. Vigyázz a helyes kiejtésre!
Magyarázat:
- A faranciák sosem ejtik így.
- Te meg nem láttad a rózsaszín parducot.
:)

"...amborge..." :D :D

Azt a ripacs Steve Martin-os verziót?
--

Rossebeket!
Az eredeti Peter Sellers-est.

Párizs baromira nem tiszta.

Reggel a közterületfenntartók lemossák az utcákat nagynyomású mosóval. Mikor mész munkába, már minden teli van kutyaszarral, csikkekkel, eldobált csomagolóanyaggal. Dél körül, amikor mész ebédelni, megint mossák és söprik a járdát. Szép tiszta. Mikor jössz vissza ebédből, megint minden teli van szarva.

Láttam olyat, hogy a faszi a metró peronján kibontott valami táskát, ami valami nylonba volt csomagolva. Oldalra kitartotta a kezét, a csomagolóanyagot elengedte, az leesett a földre. Ha lépett volna egyet, talán kettőt, ott lett volna egy szemetes, akár abba is ejthette volna a szemetet.

Nyilván ironikusan írtam, koszos büdös város.
--

Persze, értettem is.

Csak nekem meglepő volt, mennyire mocskos.

Szagra mondjuk nem emlékszem.

Szerintem egy egyirányú szelep, mindjárt a klotyó után, megoldaná a helyzetet. A kakkert kiengedi és visszacsukódik, kintről nem tud bejönni semmi.

- Drágám gyere, patkány van a wc-ben!
- Ugyan már, szarok rá!

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…

Ha tényleg ilyen rendszerességgel előfordul, akkor elérkezett az idő, hogy profi rágcsálóírtást rendeljetek, hivatásosoktól.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Azt hiszem félreérted a történetet. A csatornából jön be a WC-be.

Nem értettem félre. Írtani akkor is kell őket valahogy. Mondjuk azt nem értem, hogy a csatornából felfelé jövet hogy nem fullad bele a klotyóvízbe.

Nem tudom, hogy ez társasház, vagy magán, de esetleg a csatornafenntartóknak is szólhattok.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

A klotyóban nem sok víz van! Előtte a szennyvíz-vezeték meg szintén üres, mivel lejt a csatornába és gravitációs úton távozik a szennyvíz belőle.

A nem sok víz, az konkrétan egy kanyar, amit bűzzárónak is hívnak, ezért hívják water closet-nek, mivel a vízdugó zárja el a bűzt. Ez a kanyar, amiben megáll a víz volt benne a nagy találmány. Ezért kell ritkán használt lefolyókba időnként önteni valamit, mert ha kiszárad, akkor megjelenik a bűz.

Visszacsapószelepet szokás az épület kivezetőjébe is tenni, az is segíthet akkor, igaz?

Elhiszem nektek, hogy nincs sok víz benne. De water closetnek nem azért hívják, mert víz zárja el a bűzt. A closet ajtóval nyitható kis helyiséget jelent, a water, meg hogy vízzel húznak le benne. Ámbár már az angolban sem nagyon használják ezt a closet, water closet, wc elnevezéseket, helyette toilet, bathroom, restroom, washroom, lavatory, loo, john, stb. használnak. Az amerikaiaknál gyakran használják a closet-et, de ott is inkább falba épített szekrényt jelent, amiben leginkább ruhákat tárolnak.


No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

A jelenség neve eufémizmus, ezzel próbálják a befolyásos "nyelvújítók" a mögöttes jelentést torzítani kedvük szerint.

https://youtu.be/G9n8Xp8DWf8

„Nem lennék a helyedben,
mikor patkány lesz a beledben!”
(majdnem Tankcsapda)

-----
„Egy jó kapcsolatban a társunkat az ő dolgában kell támogatni, nem a miénkben.”
rand() a lelke mindennek! :)
Szerinted…